Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (22)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns graphistar spune:

Buna, fetelor.
Referitor la analize, medicul meu mi-a recomandat la final "mai bine veniti la morfologia fetala la 22 saptamani si stati linistita", dupa ce-l intrebasem ce parere are despre DT si TT. Initial mi-a spus: daca doriti sa faceti, inca puteti merge la DT.

personal, am auzit multe cazuri, printre care si d-na dr. de la medicina muncii, carora le-au iesit valori eronate la aceste teste. mai mare panica si grijile, ca sa nu mai vorbesc de amniocenteza, o procedura considerata riscanta.

de vreme ce nu am antecedente in familie (sindrom, malformatii etc) si sarcina decurge OK, la ecografii totul e ok, am decis impreuna cu sotul sa mergem la 22 saptamani la morfo fetala, cand sper ca bebe sa nu mai fie suparici si sa ne trateze cu spatele

ma retrag si eu la somn. noapte buna!

13 +
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Intr-un fel sunt total de acord cu decizia sa nu faci nici un test suplimentar, si ce o fi, o fi. Asta in cazul in care pastrezi sarcina orice ar fi...
Pe de alta parte, in ziua de azi sunt atatea metode de a depista pb genetice, incat nu vad sensul la a risca.

Dr de familie mi-a zis ca are copil cu Down ( inscris la ea), in cond la care mamei i-au iesit DT si TT bun si nici la eco nu a vazut dr nimic in neregula!! Voia sa de-a dr in judecata, de parca se mai repara ceva!!!
Si mai am o cunostinta, nu stiu daca a facut DT sau TT ( mi-e jena sa o intreb), dar stiu ca dr nu a vazut la eco sindromul down.

Si corelat si cu o varsta mai inaintanta a mamei, cum naiba sa nu fac amnio?

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 16+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Fetele cred ca m-ati inteles gresit. Eu nu am spus sa nu facem analize in nici un caz. Eu una as face orice analiza este posibila avand in vedere la 6 sapt cand am avut o mica sangerare m-am dus la urgenta plus 2 particulari. Ideea era ca sunt multe femei care scuza un avort de ex prin " nu am bani pentru toate analizele si pt nastere". Ideea e ca nu te obliga doc sa faci analize. Poti sa ramai gravida si sa nu te duci nici macar o data la doc dar iti asumi riscul. Eu la asta m-am referit. Mie una nu mi se par scumpe analizele mai ales cand vad unele dintre voi cu atatea tratamente si amnio ma da peste cap. Dar in mod sigur si eu as face orice pentru a avea un bebelus . Nu am vrut sa supar pe nimeni dar eu cam asta am vrut sa spun. Poate nu m-am exprimat eu cum trebuie .

16+
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

Paula nu te condamna nimeni ca faci amio... departe de vreuna gandul. Sper ca nu asta s-a inteles din mesajele anterioare. Mi se pare perfect normal sa ne sacrificam si sa facem toate analizele necesare. Sincer daca dr mei insistau sa fac TT nu as fi zis nu . Si daca dupa imi ziceau ca e nevoie de amio ..scoteam bani din pamant si piatra seaca sa il platesc pt ca si eu gandesc ca si tine.

Eu ma rasp la mesajele legate de bani pt ca mi se pare scump in general ... . Mi se pare mult avand in vedere ca platim asigurarea medicala si nu exista momente mai importante ca sarcina unde chiar ar trebui ca CNAS-ul sa suporte niste cheltuieli. Mai ales la sarcinile cu risc.
Mi se pare absurd sa ni se deconteze urina cand sunt alte teste ce ar trebui luate in considerare .. macar un nr de ecografii gratis. Si medicamente la fel... se deconteaza atatea medicamente si cele pt sarcina nu ... nu e tocmai normal.
Stiu ca multe dintre voi sunteti mult mai in masura sa fiti mult mai revoltate decat mine si nu se pune problema ca sa merita sau nu in final...e clar ca se merita!
Faptul ca mergi la "stat" nu te scuteste de prea multa cheltuiala per total mi ales daca medicul are "fluturi" si te mai trimite si pe la alti "amici" pt o alta perspectiva si alt eco mai performant sau la un anumit laborator cu care e el "prieten".

Per total e scumpa o sarcina si o nastere.
Banuiesc ca fetele cu copii rad pe sub mustati cand se gandesc ca nici nu stim ce ne asteapta dupa ce o sa avem copiii si cat o sa fim dispuse sa cheltuim in mom in care stranuta si tusesc...acolo sa vedeti analize "inutile"!!! :)))

17+
viitoare mamica de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobitza_85 spune:

Buna dragelor,

Dana, da, eu ma fac cu ceara. In ciuda faptului ca e dureros si ma cam incordez , ma bucur ca-mi creste mai rar si nu mai stau sa ma chinui in cada, cu lama.

Doxy, eu nu ma pot abtine sa nu arunc un ochisor pe analize, mai ales acolo unde am intervalul minim-maxim si le pot interpreta si singura

Paula, bafta la examen maine!

Ele, fii optimista, sunt sigura ca totul va fi bine!

Monica, ma bucur ca esti bine! Ce frumos ar fi sa venim toate numai cu astfel de vesti!

Mihaelafat, multa sanatate!

Diana, ce dragut ca poti "interactiona" cu bebe. Mi-ar placea si mie sa primesc semnale de la el cu ce-i place si ce nu

Amalia, cum sa ne plictisesti?! Povestea ta este incredibil de emotionanta! Te apreciuez cu atat mai mult acum, ca am aflat prin cate ai trecut si iti doresc din toata inima MULTA SANATATE TIESI MINUNICILOR TALE!

Mess, ce greu trebuie sa fie sa iti vezi buburuza decat de 2 ori... Multa sanatate!

Paula, te asteptam c vesti bune de la dr!

Ai dreptate Anca Toma...din pacate

Alina, felicitari pt starea de spirit! Da-mi-o si mie

Anca, ai dreptate! nu sunt deloc ieftina analizele...daca stau sa pun pe hartie tot ce am platit eu pana acum, cred ca ma apropii de 2000 Ron.Repet,eu am fost saptamanal la dr, si numai aceste vizite costa, dar tratamentul cu utrogestan si altele, analizele...nu ma plang, bebe sa fie sanatos, dar in niciun caz nu putem spune ca e usor dpdv financiar.

Olimp, si mie imi cresc mai repede unghiile.Si parca si pe burtica se vede puful mai pronuntat a zis cosmeticiana mea ca e normal, asa se intampla de obicei.

Diana, bucura-te ca esti bine si nu mai ai nevoie de pastiliute!

Happy, ce draguuut! Vreau si eu sa-l simt pe bebe, dar al meu este inca prea micut pt asta Felicitari pt ambitie (MBA)!Eu nu cred ca mai faceam fata acum, cu memoria din sarcina

Olimp ...a trecut, acum il ai pe bebe si e totul minuuuunat!

Felicitari celor ce au incredere si nu fac tot felul de teste, dar asa cum a zis si Paula, consider ca e normal sa stim daca exista eventuale probleme...eu sunt pro investigatii.

Va pup pe toate si va doresc muuulta sanatate! Sa auzim numai de bine!

Noapte buna celor ce se retrag la nani acum...eu sunt pe alt fus orar, dorm numai dupa 1-2

11 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

Buna seara!

Amalia, ce poveste frumoasa ai trait, Doamne ajuta sa ai copilasi sanatosi, sunt sigura ca asa o sa fie!

Eu dupa ce am pierdut 2 sarcini am mers la Bucuresti la biserica Sf Spiridon cel Vechi si de cand am plecat de acolo am simtit ca o sa fie bine de acum incolo, mi-a dat o mare liniste. Si a fost bine.

Cheltuielile sunt intr-adevar mari, eu am mai scutit de data asta ca am abonament si nu am platit la analize mult, ecograful nu il platesc, Clexane il iau compensat. Doar vitaminele costa dar acum mai putin, la inceputul sarcinii luam mai multe. Oricum acum mi se pare domnie fata de prima sarcina cand plateam si Clexane, si controale, mergeam si la Bucuresti la Fundeni lunar.
Dar asta cu cheltuielile e doar antrenament pentru cand vine bebe, atunci o sa fie si mai si....nu e ecograf sunt pampersi, nu sunt medicamente e lapte praf....controale pentru copil, haine, jucarii....o sa tot fie de acum incolo.

Fetele care faceti anticorpi RH de ce nu mergeti la centrul de sange? Eu am mers la sarcina trecuta ,in prima luna am platit doar vreo 8 lei iar lunile urmatoare nu mai retin, era gratis sau plateam vreo 3 lei. Deci e mult mai ieftin, nu e coada mare, atata doar ca trebuie sa mergi sa iei si rezultatul, nu e online. O sa merg din nou saptamana viitoare, va spun daca s-a schimbat ceva. Vorbesc de Brasov dar la fel e si pe la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

dedicut nu am stiut de chestia asta . Eu mi-am intrebat Dr de familioe daca e compensata analiza si mi-a ziws ca nu si ca numai vreo 2 laboratoare din arad o fac si asa am ajuns la bioclinica. Dar o sa ma interesez si eu ca ar fi bine pt ca o sa o repet. Trebuie sa o fac in fiecare luna ? E prima mea sarcina si acum nu am anticorpi.

17+
viitoare mamica de

Mergi la inceput

Eu am facut in fiecare luna, incepand cu 16 saptamani. In primele luni nu am avut anticorpi, doar la ultimele 2 analize a iesit ceva dar nu a fost nevoie de nici un tratament. Oricum copilul a avut RH negativ.
Intreaba la Centrul unde se doneaza sange. Sper ca inca se mai face acolo si acum. Eu data trecuta am mers la Bioclinica si cand am auzit cat costa am plecat, era diferenta prea mare fata de Centru unde era ca si gratis. Atunci m-a trimis medicul de familie. Se mai faceau si alte analize acolo, ma si miram ce preturi mici erau si lumea nici nu stia.

Mergi la inceput

vda ca e pe lista de analize, deci se mai pot face inca acolo http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/spitale/centrul-de-transfuzie-sanguina-al-municipiului-bucuresti_6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

neata.
am primit vesti bune ieri la eco. placenta s-a prins, una bucata pinguin mic in burtica care facea tumbe si era vioi, masuratorile in grafic totul a fost bine. in sfarsit am putut dormi si eu bine azi noapte fara vise ciudata, de fapt neintoarsa.

nu stiu voi dar mie mi-ar placea sa traiesc dincolo nu pt salarii ci pt viata decenta si oamenii cu bun simt de acolo. parca nu te lovesti de atata nesimtire. uneori ma satur de cat de acri si nesimtiti sunt oamenii in tara asta. parca la noi nu mai exista nici un fel de lege morala, asta pe lana faptul ca legea e doar pt unii. dar cum ziceati si voi peste tot sunt avantaje si dezavantaje.

legat de costuri daca ma apuc sa pun pe hartie ma apuca nervii, nu de cat am cheltuit ci de cat cotizez la d-nul stat lunar si cat primesc in schimb dar na asta e alta poveste. oricum sarcina ca sarcina, dar costurile mari incep abia cu achiziitile pt bb si sunt multe familii care nu isi permit nici macar strictul necesar, se descurca doar cu ce primesc. cel mai mila mi-a fost de o tanara cu 2 copii care a primit hainute pt acestia mult mai de calitate decat ce isi permitea ea si cand i-a vazut a zis "doamne nici nu stiam ce copii frumosi am si eu", mi s-a rupt sufletul.

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput