Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 #3#

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

A facut kk din nou,cu mult mucus mai spre rosu si nelipsitele firicele si doar un pic de kk.As pleca cu el la urgente dar tare mi e teama ca ii da medicamente fara nici o analiya.Nu mai stiu ce sa fac,unde sa ma duc,daca sa astept pama luni sau nu sa ma duc iar la budimex la urgente acum dar i am facut baita.Simt ca o iau razna ee ingrijorare.Am fost la doi medici si nu am rezolvat nimic,dar ceva e in neregula cu puiul meu ceva se intampla si nu stiu ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacramioara2 spune:

Geani, daca eu as fi stat sa ma gandesc prea mult la alaptatul pe care l-am ratat cu brio, as fi facut 10 depresii pana acum. Mai ales ca am ratat alaptatul exclusiv din culpa mea ca am fost ignoranta si nu am insistat suficient cand a fost momentul.
Dar, m-am adaptat la situatie, am luat pompa in brate si laptele Praf la biberon si am mers inainte.
Nu dispera. Ai un copil voios, deci cum zic fetele, da-i si una si alta si sa fiti sanatosi.
Pupicei


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacramioara2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui angelique_19

A facut kk din nou,cu mult mucus mai spre rosu si nelipsitele firicele si doar un pic de kk.As pleca cu el la urgente dar tare mi e teama ca ii da medicamente fara nici o analiya.Nu mai stiu ce sa fac,unde sa ma duc,daca sa astept pama luni sau nu sa ma duc iar la budimex la urgente acum dar i am facut baita.Simt ca o iau razna ee ingrijorare.Am fost la doi medici si nu am rezolvat nimic,dar ceva e in neregula cu puiul meu ceva se intampla si nu stiu ce.

Mamica printului Stefan Lucian


Draga mea, eu m-as duce la spital maine dimineata. E cel mai bine sa nu astepti pana luni. Un homeopat ai consultat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Angelique fa o copricultura la synevo la urgenta si pana seara ai rezultatul si mergi cu el la dr.


Mi s-a infundat un canal. Ma doare de urlu:((.

de perfect - Gabriel

15-12-2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Lacramioara nu am consultat un medic homeopat,orasul unde locuiesc e mic,medicii lasa de dorit de aceea nu i au facut nici macar o coprocultura.Iar in Bucuresti am fost la urgenta ca nu am stiut unde sa ma duc,ca nu cunosc pe nimeni sa ma indrume catre un dr si acolo aceiasi situatie au considerat ca nu enimic fara nici un control decat asistemta
care a vb cu dr.si a zis sa ii dau protectir vreo doua saptamani.Au trecut trei si suntem la fel.Am vrut sa ii fac coprocultura si ppediatra a zis sa merg sa ii fac ana lize mai amanuntite si mi-a recomandat pe cineua la care trebuie sa merg luni.Ceva nu e bine cu puiul meu si ma dispera ca nu stiu ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Angelique, uite aici un articol care vorbeste despre cauze posibile, dar si despre faptul ca exista si varianta sa nu fie periculos si sa treaca de la sine.Insa tine de prea mult timp, eu zic sa ajungi de urgenta la un spital de copii, Budimex parca e in Buc, dar fetele stiu mai bine, poate una din ele iti recomanda medicul ei.Dragelor, ajutat-o pe Angelique sa ajunga cu puiul ei la un medic bun

Cauze frecvente ale sangelui in scaun la copii
Prezenta sangelui in scaunul copilului este un motiv de ingrijorare pentru parinti. Desi aproape toti bebelusii manifesta aceasta problema cel putin o data este bine sa mergi cu el la medic pentru mai multe investigatii. Este important sa excluzi cauzele patologice care stau la baza acestei manifestari.



Iata cele mai frecvente cauze ale acestei conditii medicale!




Multe dintre cauze sunt necunoscute, unele nu sunt periculoase si dispar de la sine, insa exista anumite cauze care stau la baza aparitiei unor boli grave si care pot pune sanatatea copilului in pericol. De aceea, medicii sustin ca cel mai indicat este sa mergi cu bebelusul la medic ori de cate ori constati prezenta sangelui in scaun.

Fisurile anale

Una dintre cauzele cele mai frecvente si mai putin periculoase este fisura anala. Aceasta reprezinta o usoara leziune anala provocata de sfortarea bebelusului la evacuarea fecalelor. Aceasta se recunoaste printr-o dunga de sange prezenta pe exteriorul scaunului eliminat de copil. Fisura anala este caracterizata printr-o ruptura in mucoasa canalului anal. Ea apare adesea din cauza scaunelor de o consistenta tare. Acestea apar in general atunci cand copilul sufera de constipatie si este frecventa la copiii pana la 2 ani.

Alergiile la mancare

O alta cauza comuna a sangelui in scaunul copilului o reprezinta alergiile alimentare. Cele mai responsabile par sa fie, in opinia specialistilor, alergiile la lapte de vaca sau soia. Mai exact, reactia alergica este la proteinele din aceste tipuri de lapte. Totusi, in caz de alergie alimentara se fac resimtite si alte simptome la copil:
•apatie;

• eruptie pe piele;

• varsaturi etc.

Mameloanele fisurate ale mamei

Daca alaptezi copilul si ai iritatii sau sangerari usoare la nivelul mameloanelor sau sfarcurilor, iar micutul ingereaza sangele in timp ce suge la san este posibil sa apara in scaunul lui. Inghitirea sangelui nu este periculoasa pentru sanatatea bebelusului.

Enterocolita acuta

In acest caz, sangele din scaun are o cauza patologica si impune vizita urgenta la pediatru. Enterocolita acuta este o infectie intestinala, inflamatorie a intestinului care este cauzata de bacterii, virusuri, paraziti. Totusi, aceasta este usor de recunoscut, iar scaunul din sange este asociat cu o alta serie de simptome care te vor trimite cu siguranta la medic:

• diaree;

• varsaturi;

• febra;

•stagnare ponderala;

• colici andominale.

Aceasta este mai periculoasa daca apare la sugar decat la copiii de alta varsta, din cauza riscului de deshidratare.

Diareea infectioasa

Anumite tipuri de diaree infectioasa pot cauza prezenta sangelui in scaunul copiilor mici, in special la bebelusi. Printre acestea se numara Salmonella sau Clostridium Difficile. Aceasta din urma este o bacterie care creste in intestin, daca apar dezechilibre la nivelul florei intestinale si care produce leziuni la nivelul mucoasei intestinale provocand scaune cu sange. Acestea necesita vizita medicala si administrarea unui tratament cu antibiotice.


Polipi rectali


Polipii rectali sunt prezenti la copii mai maricei intre 2-8 ani. Ei apar sub forma unor excrescente la nivelul rectului, care se pot rupe sau leza la momentul evacuarii fecale si pot sangera. In unele cazuri, sangerarea este abundenta.


Colita ulcerativa


Este o conditie medicala care apare in urma unor ulceratii aparute in tractul digedtiv al copilului si necesita tratament medical de urgenta. Copilul elimina fecale cu mucus sangeros si scaunul are adesea forma diareei. In cazul colitei ulcerative mai pot aparea si alte simptome la copil precum febra sau pierderea greutatii din cauza inapetentei.


Sindromul colonului iritabil


Copiii care sufera de sindromul de colon iritabil pot alterna scaunele diareice cu episoadele de constipatie. Afectiunea este caracterizata prin functionarea anormala a miscarilor intestinale. Uneori, in cazul crizelor de constipatia, sfortarea copilului in ideea eliminarii scaunului poate duce la aparitia sangerului in scaun.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Angelique:
Prezenta sangelui in scaunul copiilor

Scaunele care par uleioase, inchise la culoare sau cu urme de sange in ele sunt alarmante pentru parinti, dar nu reprezinta intotdeauna un semn de ingrijorare reala. Desi unele dintre ele sunt patologice si indica afectiuni prezente in sistemul digestiv, altele pot fi ocazionale si urmare a unei diete deficitare sau a sfortarii in timpul defecarii.

Sursele sangerarii rectale la copii

Exista 2 surse posibile de sangerare rectala la copii:


tractul digestiv superior (stomacul si intestinul subtire) – scaunele sunt uleioase si inchise la culoare;


tractul digestiv inferior (colonul, rectul si anusul) – scaune cu sange pe suprafata sau in componenta lui.

Care sunt cauzele prezentei sangelui in scaunul copiilor?

Daca o anumita culoare a scaunului poate trece neobservata de parinti si nu reprezinta un motiv de ingrijorare reala, prezenta sangelui ii baga in panica. Chiar si asa, nu intotdeauna prezenta sangelui reprezinta un motiv real de grija. Sangele poate fi in scaun sau pe suprafata sa, iar acest indiciu este esential in stabilirea sursei.


Scaunele cu sange in interior (sub forma unor firicele sau cheaguri) indica faptul ca exista o hemoragie la nivelulul tractului digestiv (gastrointestinal), in special in sau imediat sub stomac. Acestea pot fi cauzate de anumite iritatii locale, infectii sau inflamatii.

De asemenea, sangele isi poate face aparitia in scaunele copiilor la suprafata lui, atunci cand defecarea presupune sfortare, scaun voluminos si foarte tare si poate produce o fisura anala. E vroba de o crapatura fina in pielea anusului. In general, aceasta apare in urma constipatiei. In peste 90% dintre cazurile in care copiii prezinta sange in scaun este vorba de o fisura anala. In astfel de cazuri sangele este rosu aprins, scaunul prezinta doar cateva pete sau dungi pe suprafata lui.

O alta cauza pot fi polipii intestinali. Acestia sunt mici excrescente localizate la nivelul mucoasei intestinale. In acest caz pot aparea hemoragii rectale – prezente in interiorul scaunului si nu pe suprafata lui.

Uneori, prezenta sangelui in scaunul copiilor este data de infectii localizate la nivelul sistemului digestiv. Cea mai frecventa dintre ele este enterocolita acuta , o afectiune infectios inflamatorie caracterizata prin diaree (scaune frecvente, lichide, cu elemente patologice de tip mucus, puroi sau sange).

Invaginatia intestinala poate fi de asemenea vinovata pentru aparitia sangelui in scaunul copiilor mici. Ea se defineste prin alunecarea si patrunderea unei bucati din intestin intr-o alta subiacenta lui (imediat de sub ea). Este o situatie mai rar intalnita, cand tubul intestinal se pliaza ca o antena de radio, realizandu-se o obstructie locala. Este o afectiune medicala ce trebuie semnalata imediat medicului!

Cand trebuie sa mergi la doctor si cum se trateaza?

Trebuie sa consulti intotdeauna medicul atunci cand semnalezi urme de sange in scaunul copilului, fie ca e la suprafata sau in interiorul scaunului.

Tratamentul pentru aceasta problema se indica in functie de cauza exacta care a dus la aparitia sangerarii rectale. In principal, medicul va recomanda mentinerea unei consistente moi a scaunului copilului. Pentru aceasta medicul v-ar pute aprecsrie un laxativ usor si o dieta pe masura. De asemenea, un unguent sau o crema analgezica ar putea fi de ajutor pentru ameliorarea durerilor provocate de fisuri.

Multa multa sanatate!hai ca are sa fie bine



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Bubu saru-mana,am tot rascolit netul dupa informatii,el nu are febra,nu varsa,nu are scune tari si nici foarte moi,pe piele nu are nimic,decat in anumite locuri pielea mai aspra,e vioi mananca,seara este mai agitat de cateva zile.Dupa #355;izita la budimex i-am dat protectis si a avut scaun normal aproape o saptamana si am crezut ca gata am scapat a fost o alarma falsa mai ales ca aveam a doua parere despre arta si nu i am facut coprocultura.Cand a reaparut problema deja pediatra mi a zis ca mai bine merg la buc pt mai multe investigatii deri ea crede ca nu e nimic grav.Si am vb sa merg kuni dar pana atunci innebunesc de griji.Bubu inca o data iti multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Angelique, eu zic sa pui subiect de asta seara la "sunt in panica" aici pe forum, eventual sa spui si din ce oras esti, poate se gaseste cineva sa iti recomande un doctor bun in zona ta. Sau poate a mai trecut vreo mama printr-o situatie asemanatoare si poate sa iti dea sfaturi.

Geani, ai facut asa de mult pt alaptat. Daca nu e sa fie, nu e sa fie si tu nu ai ce reprosuri sa iti faci la cit ai incercat .

Dana, una e cartea si teoria, alta realitatea. Si eu innebuneam la primul bebe care tot asa imi plingea in brate egal ce faceam cind toata lumea imi spunea, ca nu exista sa plinga fata motiv si imi insirau aceleasi si aceleasi motive. Amu banuiala mea ferma este ca juniorul meu avea dureri ramase de la nastere. Ca si-o fii scrintit ceva, ca avea un muschi intepenit, nu stiu. Acu daca as mai trece prin aceasi situatie as merge la un osteopat specializat in bebei. NU imi aduc aminte daca tu ai nascut normal sau prin cezariana si daca pt tine ar putea sa fie o solutie. Eu l-am dus pe junior de abia la 10 luni la osteopat pt ca nu se aseza in fund ci doar cu fundul pe picioare sau un picior si statea strimb . Acu daca a ajutat sau a fost o intimplare fericita, a doua zi mi-i s-a asezat in fundulet, asa ca m-a convins ca osteopatia l-ar fii putu ajutat de mult. Informeaza-te daca ar putea sa fie si pt tine ceva de incercat.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

CANAL INFUNDAT, IAR. Febra. Frison. Am pus compresa calda si am muls, l-am pus pe bebe sa traga din sanul afectat. Ma doare de imi dau lacrimile. Ce sa mai fac sa nu dau in mastita??? :(

Imi e si frica sa adorm ca stiu ca la febra delirez .

de perfect - Gabriel

15-12-2012

Mergi la inceput