Diane 35 retrase de pe piata

Diane 35 retrase de pe piata | Autor: histamina

Link direct la acest mesaj

http://www.realitatea.net/anticonceptionale-retrase-de-pe-piata-dupa-ce-patru-femei-au-murit_1102694.html

ce parere aveti?

eu am luat pt chisturi ovariene si displazie mamara cu multe multe chisturi.dar la 16 ani nimeni nu mi-a zis de asa ceva si nici la 19 cand medicul a spus ca am luat destul si degeaba.
era un dr de la parhon.

ulterior le-am evitat.nu m-am simtit ok cand le-am luat.

cate de safe sunt celelate AC?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

pai nici una nu e safe si scrie peste tot la reactii adverse ce se poate intampla.problema este a medicilor care recomanda cui nu trebuie acest tip de tratament/conceptie si se pot intampla nenorociri. de asta se mentioneaza ca nu trebuie luate de capul fiecareia pt ca exista niste riscuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Riscul de tromboza este la fiecare AC prezent.
Pana si la Dr G am vazut un caz, o tanara care a murit din cauza trombozei provocate de AC.

Si la Yasmine a fost aceeasi poveste, a fost data in judecata compania pt ca au murit mai multe femei din cauza unor probleme cardiace (nu mai stiu daca infarct sau nu), si ca acestea nu erau trecute in prospect.
Ma rog, acum ca mori de la tromboza sau ca faci infarct din cauza trombozei e tot aia, dar au fost niste avocati destepti care au castigat cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

S-ar putea sa ma insel, dar eu cred ca Diane 35 sunt contraceptive din vechea generatie (in sensul ca au aparut intre timp altele mai eficiente si cu mai putine reactii adverse). In anii' 90 am luat si eu Diane pentru niste probleme medicale si m-am ales cu niste migrene ingrozitoare. Niciodata nu m-a mai durut capul atat de tare ca atunci.
Histamina, ce coincidenta, tot la Parhon am ajuns si eu si un medic endocrinolog de acolo mi-a spus sa renunt la ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

dr Bogdan,cumva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

deocamdata Diane e sub investigatie. doar Franta le-a retras de pe piata.
Agentia Europeana a Medicamentului a spus ca nu vede vreun motiv de panica pe moment. investigatia dureaza cam 6 luni - pentru ca se asteapta rapoartele de monitorizare din toate tarile UE in care e pe piata produsul si de la toti producatorii ce au produse similare.

cealalta investigatie este asupra Anticonceptionalelor de generatia a 3-a sau a 4-a, la care se pare ca riscul aparitie de trombi este mai crescut decat la cele de generatiile mai veche. este in continuare foarte mic dar mai crescut. investigatia asta e in desfasurare de vreo 4 luni daca nu ma insel.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

S-ar putea sa ma insel, dar eu cred ca Diane 35 sunt contraceptive din vechea generatie (in sensul ca au aparut intre timp altele mai eficiente si cu mai putine reactii adverse). In anii' 90 am luat si eu Diane pentru niste probleme medicale si m-am ales cu niste migrene ingrozitoare. Niciodata nu m-a mai durut capul atat de tare ca atunci.
Histamina, ce coincidenta, tot la Parhon am ajuns si eu si un medic endocrinolog de acolo mi-a spus sa renunt la ele.

Tocmai ca ac-urile din generatia veche sunt cu riscuri cam de 10 ori mai mici, dupa statistici, in riscul de trombi, decat ac-urile de generatie noua.

Si eu am citit ceea ce spune Roxana mai sus, am vazut si stiri la TV pe aceasta tema.

Mergi la inceput

uitati si declaratiile oficiale ale EMA:
www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Press_release/2013/01/WC500137933.pdf" target="_blank">anticonceptionale de generatia a 4-a
si
www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Press_release/2013/01/WC500138302.pdf" target="_blank">Diane 35

Mergi la inceput

ce e foarte important de stiut este ca, desi retragerea este unilaterala, odata ce EMA trage o concluzie si ia niste masuri acestea vor fi aplicate in toate tarile UE fara nicio exceptie, si tuturor producatorilor de medicamente echivalente, daca este cazul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

Tocmai ca ac-urile din generatia veche sunt cu riscuri cam de 10 ori mai mici, dupa statistici, in riscul de trombi, decat ac-urile de generatie noua.

Si eu am citit ceea ce spune Roxana mai sus, am vazut si stiri la TV pe aceasta tema.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Nu stiam, multumesc de informatie!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui histamina

dr Bogdan,cumva?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

Dr. Grigorie

Mergi la inceput