Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (31)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Multumesc pt rapsuns Paulinio, Iris

Din cauza actelor nu o sa am pot intoarce usor aici.

O sa vedem, cum ziceti, sa nu intru in panica pana nu avem toate info 100% la sigur.
Sper sa putem rezolva cu cardul.

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

23+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Iris, eu inca studiez cum sa fac baita la nou nascut

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

23+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyana spune:

Deny, nu exista acolo un serviciu de mosit (nu stiu cum sa explic)?

La mine se punea problema daca iau viza imi trebuie minim 3 luni de sedere acolo pentru a beneficia de asigurare de sanatate. Varianta B era sa nasc la un "birth center" cu moasa (gratuit, plateai doar consumabilele undeva la 100-200$, nu mai tin minte ca eu am zis pass din prima din cauza ca acolo se poate doar nastere naturala si eu citeam peste tot ca imi trebuie ceza) cu ambulanta pregatita sa ne transporte la spital in caz de ceva.

Varianta a doua (nu stiu daca se aplica). OK, ei iti spun ca ai 3000Eur de plata, insa nu poate fi facuta plata esalonat? Ca tu te duci acolo ca urgenta (nah, nasti!), nu te pot lasa sa mori acolo, conform juramantului.

Varianta a treia (merita intrebat). Exista asociatii sau ce ar fi, care se ocupa de asigurare pentru "cazuri speciale" si te pot indruma.

Finalement, ce am descoperit dupa tot stresul: In cazul nasterilor nu se mai aplica regula celor 3 luni, deci ma speriasem degeaba.

Acum, sunt doua tari diferite, poate nu functioneaza la fel, nu stiu statutul tau acolo, eu ma interesasem ca posibil proaspat rezident.

Dar relaxeaza-te, bb tot vine

19+ +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

Buna ziua!

Felicitari pt rezultatele bune de la eco si bafta celor care au programare azi!

Deny, itit tinem pumnii sa rezolvi cu cardul!

Baie i-am facut si inca ii fac in fiecare seara, este un adevarat ritual, ii place mult si doarme mai bine.
Azi mi-am facut o pofta : D am mancat pizza :)

_

Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 21s+ Filip Florian

--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iris1211

Off, Deny, imi pare rau ca trebuie sa treci prin stresul asta cu cardul. Poate totusi se va rezolva, trebuie sa existe o portita.
Pana mai afli noutati iti tinem pumnii.
In acelasi timp, mi-e mila si de tatici ca ii cam stresam si pe ei, dar...pana la urma...sa simta si ei ca suntem insarcinati, nu?

Tot documentandu-ma pe net despre copii am gasit asta:
http://cursdepuericultura.ro/baita-sugarului /
in care tanti dr spune ca baita nu trebuie facuta zilnic bebelusului, nu trebuie cu nush ce fel de apa, ci doar cu apa de la robinet, ba mai mult de atat ne si arata cum pune o bebelusa sub robinet si nu in cadita.
Tot ce am vazut aici imi bulverseaza si putinele cunostinte pe care le aveam eu cu privire baita bebelusilor.

Voi ce spuneti? Ce stiti in sensul asta?

Multumesc dragelor ca-mi tineti pumnii la morfo.

24 + cu

Iris legat de baie sa sti ca eu le faceam baie in fiecare seara pentru ca-i relaxa si dormeau mai bine .L-eam facut un ritual de somn care incepea cu baita.
Cred ca baie se poate face si la 2 zile cum se spune in video.
Eu am folosit apa de la robinet ,nu am fiert nimic ,doar ca-i puneam in cadita , spalam peste zi la chiuveta de la robinet doar la fundulet pentru ca nu foloseam servetele umede.
Mie nu mi se pare nimic ciudat din ce zice acolo.
Deny imi pare rau ca nu ai rezolvat cu cardul dar poate ar trebui sa va interesati mai bine si sa stiti ce aveti de facut.
Cumva tot trebuie sa se rezolve cu nasterea .Eu iti tin pumnii poate reusesti sa nasti acolo !

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madd11ee spune:

Buna, fetelor!

Dar ce harnicute ati fost...O zi am fost plecata doar si mai e putin si se termina capitolul..

Felicitari celor care au primit vesti bune la eco, si succes celor ce urmeaza sa mearga..

Deny, stai linistita, eu cred ca in cazul tau, fiind vorba de o urgenta(nasterile intra de regula la categoria asta) nu cred ca vei intra la plata..daca era vorba de alta operatie, probabil ca se tinea cont..

Iris, nu imi vine sa cred ce raspuns ai primit..Si eu ma ocup de HR(printre altele) si chiar daca nu am ca domeniu principal partea de legislatie si calcul salarial, tot le stiu mai bine decat ea..Am vazut ca ti-a dat Cosmy o solutie, chiar ma pregateam sa scriu acelasi lucru cand am citit prima data, dar am zis sa termin de citit, sa nu repet ceva..Sfatul meu e sa nu te dai batuta..

Fluturash, iti tin si tie pumnii sa fie ok cu jobul..Stiam de la un partener al firmei la care lucrez ca mai practica treaba cu demisia in alb..Asta e ff tricky..Pentru ca nu ai reglementari care sa interzica sa iti pui semnatura pe o demisie in alb...si se folosesc de ea..Asa ca ai grija..

Vicky, insanatosire grabnica Mayei..

Vio, si eu sunt in dubii daca sa fac screeningul sau nu..Probabil o sa-l fac, e spre binele lui..

Incerc sa imi aduc aminte ce am mai citit si revin..:)

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Mad stiu ca ai spus ,dar te mai rog o data sa-mi spui la ce medic mergi tu la Medlife ? M-ar interesa daca este adeptul nasterilor vaginale si cam ce parere ti-ai facut despre el.
Vreau sa ma hotarasc unde sa merg sa nasc si balanta inclina spre Medlife dar vreau sa fiu sigura sa nu-mi para rau.

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum26+

Mergi la inceput

Eu merg la Mitroi Gabriel..Nu stiu sigur daca este adeptul nasterilor naturale..stiu ca nu a insistat doar cu cezariana..Nici eu nu sunt convinsa ca voi putea naste vaginal, asa ca nu am insistat..
Pare foarte tanar, dar e ff ok si m-am simtit confortabil discutand cu el..Plus ca am citit multe pareri bune pe forumuri..

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Vio, dr-ita mea de la Medlife e cunoscuta ca executand si nasteri vaginale. Asa am citit eu pe forumuri, si de cate ori am fost la control avea sus in maternitate gravidute care nasteau natural (mi-am dat seama din discutiile pe care le avea dr-ita la telefon cu asistentele). Caliopia Parfene o cheama.

20+

Mergi la inceput

Vio, si de Caliopia Parfene a lui Hellie am auzit numai de bine..
Eu merg la clinica din Drumul Taberei ca imi e cel mai la indemana, de asta l-am ales pe Mitroi.

19+

Mergi la inceput