Cat ati asteptat?

Cat ati asteptat? | Autor: dacris77

Link direct la acest mesaj

Fetelor, intitulez un nou subiect pentru cele care asteapta ca sa fim mai bine pregatite. Cele care au adoptat deja poate ne vor spune cat au asteptat, daca l-au luat prin plasament sau prin adoptie si cati copii au vazut pana l-au gasit pe cel dorit.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

ma bucura initiativa ta .

am mai multe cunostinte care au adoptat :
- o fetita de 1.8 luni adoptata dupa cateva luni de atestare . au vazut-o si le-a placut .
- un baiat de 1,6 ani adoptat dupa cateva luni de atestare . l-au vazut si gata .
- o fetita de 10 ani , plasament de urgenta , pentru intregirea familiei fiind sora baiatului deja adoptat . acum dupa 10 luni toate sunt gata . incredintatrea , adoptia , numele . tot .Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qicoletta spune:

Buna,

Am adoptat un copil de 1 an si 4 luni.
Am primit atestatul la sfarsitul lui octombrie,pe 20 martie am fost sunati ca e un copil disponibil,pe 1 iulie l-am adus acasa.Intre 20 martie si 1 iulie l-am vizitat de vreo 4 ori,pt ca era din alt judet.Inainte de al lua definitiv acasa am stat cu el 4 zile la asistentul maternal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printe spune:

qicoletta, ati asptept putin...si copilul a fost micut. Si eu tot din Iasi sunt, am acusi 1 an de cand asteptam si nimic....si mai prevad macar inca unul :(

Sa va traiasca micutul si sa va aduca numai bucurii!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:


Noi am adoptat acum 4 ani un copil.
Dupa obtinerea atestatului, mai exact dupa 9 luni de la obtinerea atestatului ni s-a prezentat copilul (mentionez ca a fost primul si singurul copil vazut). In saptamana urmatoare l-am luat acasa (incredintare in vederea adoptiei)iar dupan inca un an a iesit si hotararea definitiva de adoptie. Acuma recunosc, nu stiu ce spune legea care este in vigoare acuma, nu am citit-o niciodata, astfel incat......

Va doresc tuturor multa putere, rabdare si nu va pierdeti increderea. Stiu ca e greu dar... pana la urma iese soarele pentru fiecare (stiu ca e un cliseu, dar credeti-ma, e adevarat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pia spune:

Noi am adoptat acum 6 ani, in ianauarie 2007 ne-am luat atestatul, pe 25 februarie ne-au sunat de la directie ca au un baietel care corespunde profilului nostru,avea 1 an si 7 luni, pe 7 Martie am mers sa-l vedem,ne-am indragostit de el de cum a intrat pe usa DPC-ului, am stiu ca el este copilul pe care ni-l dorim, era exact baietelul pe care mi l-am dorit toata viata. Dupa 2 ore petrecute cu el la directie am plecat spre casa plangand ca nu puteam sa-l luam cu noi acasa, dupa 2 zile trimis cererea la DPC-ul de care apartinea ca vrem sa-l adoptam, a urmat o saptamana de cosmar pana l-am revazut, a 2/a saptamana l-am luat pt.prima data acasa in invoiere, a fost de vis cateva zile,cand a trebuit sa-l duc la asist.maternala si sa-l las acolo pt.cateva zile am crezut ca mor, dupa 2 zile eram iar la el:) a urmat 2 luni de drumuri si invoiri Bucuresti -DPC-maternala, pe 23 Mai 2007 a avut loc adoptia, din acea zi nu ne-am mai despartit niciodata.Acum suntem scolari, isi stie povestea, il iubim enorm, este totul pt.noi, viata noastra s-a schimbat din momentul in care l-am vazut, pana atunci parca traisem degeaba, ne rugam la D-zeu sa ne dea sanatate sa-l putem creste frumos.
Va doresc la toate rabdare, rabdare si nu va pierdeti speranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

In 2009 cind mi-am luat al doilea atestat pt. al doilea copil, mi s-a spus clar ca timpul de asteptare va fi de aprox un an si asa a si fost , atestat sept. 2009 , copil prezentat august 2010.

Am repetat de nenumarate ori, daca ati stii cit de mult dureaza in tarile vestie sa adopti un copil, intre 5-7 ani de asteptare , copii mai ales din China , in niciun caz european, cu limita de virsta pt. parinti adoptivi , nu se prezinta nici macar poza , primesti telefon in care ti se spune sexul, virsta si atit , ai spus da , prima primesti poza ,ai spus nu ... mai astepti 5-7 ani, daca ai timp si nu intri in probleme cu virsta....
eu stiu ca asteptarea este grea....dar in Ro procedura este incomparabil mai simpla.
Mult noroc.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana19dana spune:

Buna fetelor.
Sunt destul de noua pe aici. Noi am obtinut atestatul in august 2012. In decembrie ne-au prezentat primul copil, dar mama acestuia avea niste probleme de sanatate care se puteau transmite si la copil. L-am refuzat.
In ianuarie ne-au prezentat alt copil care s-a lipit de noi si noi de el. Pe 5 februarie suntem chemati la Tribunal in vederea incredintarii pentru 90 de zile. Asadar saptamana viitoare vom avea copilasul acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malex spune:

Dana, felicitari....sunteti norocosi ca a mers repede la voi.Daca nu sunt indiscreta, ce varsta are copilul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LIANA22 spune:

Dana , felicitari si adaptare usoara pentru voi si copilas .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana19dana spune:

Da. Ne consideram foarte norocosi. Matei are 2 ani si 8 luni si marti il vom avea acasa. Am inceput sa numar orele chiar daca l-am vazut si azi.

Mergi la inceput