Cum sunt aranjate clasele in scoli

Cum sunt aranjate clasele in scoli | Autor: copiloi

Link direct la acest mesaj

Am o curiozitate

Fiindca este un forum international, am zis ca numai aici as putea afla raspunsul la o intrebare>: cum arata o sala de clasa in tarile unde sunteti.

Ma gandesc ca nu e peste tot ca la noi> 3 randuri de banci, cate 2 in banca si catedra intr-un colt etc.

De la mine din casa vad clasele din scoala invecinata...si, chiar daca asa a fost si pe vremea mea, imaginea cu bancile alea aranjate strict imi da sentimentul de inchistare, lipsa de miscare si viziune ingusta (si la propriu, si la figurat).

Recunosc, ca o clasa cu bancile asezate in cerc, semicerc mi-ar placea mai mult (pentru copilul meu).


Deci, cum e la voi?


Merci!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Iti raspund eu, pentru ca al meu copil este intr-o clasa cu putini copii si se schimba periodic in banci. Au fost bancile aranjate in mai multe forme, in "U" in semicerc, clasic cu cate 2 sau 3 banci individuale lipite, cu bancile fiecare separat,etc.

Fiecare varianta are avantaje si dezavantaje. Unele metode favorizeaza munca in grup, sau in tandem, pe cand altele activitatile individuale. E nevoie si de una si de cealalta, asa cum un copil timid va fi poate favorizat de unul din aranjamente, unuia prea activ i se va potrivi mai bine un alt fel de aranjament.

Unele metode asigura o supraveghere mai buna si o participare mai usoara a tuturor la activitatile generale (de exemplu aranjarea in semicerc sau U) dar au dezavantajul ca o parte din copii nu stau corect in banca (pozitie, orientare) asa ca nu poate fi folosit pe termen lung.

Asa ca e de la caz la caz.
In general eu prefer schimbarea din cand in cand a aranjamentului, poate si in functie de perioada din semestru de care discutam si o rotire a copiilor in banci. Deasemenea mi se pare necesara o relaxare a vestitului stat "smirna" in intreaga ora, insa in limitele bunului simt, pentru a nu deranja pe cei din jur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

la noi se schimba permanent modul de aranjare in banci, cand clasic, cand in U, cand lipite cate 4 formand mici insule in functie de tematica acelei perioade. Copiii isi schimba lunar locurile in clasa. Anual se schimba colegii si invatatoarea, mai ai sanse sa nimeresti cu colegi din anii trecuti dar sigur nu aceiasi invatatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

La cea mica bancile sunt aranjate in forma de U (nu stiu daca e linkul bun ca nu pot verifica de la birou facebook-ul:www.facebook.com/cire.sarii.7/photos_stream" target="_blank">poze}

La cea amre sunt banci clasice, 3 randuri de banci cu cate 2 locuri in fiecare banca.

Mie mi se pare mai fain in forma de U. Cel putin scapi de vesnica problema azi lipseste colegul de banca sau sunt numar impar in clasa si cineva va fi mereu fara coleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

La noi sunt 5 randuri, bancile sunt individuale.
Ordinea se schimba in asezare, adica din 2 in 2 saptamani mergi in spate cu o banca, astfel toti ajung sa fie in randurile din fata / spate :D
Cand e munca in echipe, se regrupeaza dupa cerinte.


Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena
U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX
Si micuta O L I V I A are nevoie de noi ... acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Atentie la aranjarea in U: daca se mentine timp indelungat, copiii care stau cu partea lor dreapta catre tabla, adica catre punctul central de atentie au tendinta de a-si stramba spatele, pentru ca se apleaca natural spre stanga ca sa scrie si se rasucesc catre dreapta ca sa vada tabla sau profesorul. Baiatul meu a avut tendinta asta si ne-a luat ceva ca sa corectam deprinderea proasta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Si la noi sunt cinci randuri de banci, fiecare copil cu biroul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

La noi copilul invata in aceeasi clasa din clasa I pana in a VIII-a.
Fiecare are banca lui. In clasele I-IV bancile se asezau in fel si chip , in functie de activitati si de inspiratia invatatoarei.
Clasele mari isi aseaza bancile clasic... cate doua / cinci (sase) randuri / trei coloane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

La noi sunt asezate in forma de U sau cate 4 (insule). Ordinea in banci se schimba periodic (cam de 2-3 ori pe an).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Si la noi bancile sunt tot individuale (5 randuri de banci). Mie mi se pare mai bine asa. Fiecare copil are suficient loc in banca si nu incomodeaza pe nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Ce intrebare draguta !

In Franta la scoala mica din sat (cam 15-22 de copiii de promotie) se intimpla sa fie clase cu un singur nivel sau cu 2. Deci toate salile de clasa au doua table. (logic, nu ?)

Fiecare copil are biroul lui cu pupitru si capac in care isi pune lucrurile. Mesele au locuri oarecum fixe. Pe marginea clasei sunt si scaune sau bancute pentru cei care vor sa citeasca in pauze sau in timpul liber si mesele (2) invatatorului : la extremitatile opuse.
Clasele cu copii de 2 niveluri au mesele puse in 2 sensuri, celelalte clase mono-nivel au mesele intr-o singura directie. Copiii au locul lor si din cind in cind mai schimba vecinii, decizia ii apartine invatatorului/invatatoarei.

Cind erau mici la gradinita erau mese rotunde mari (adica largi) si copii se asezeau in jurul acestor mese. Caietele si clasoarele copiilor se gaseau in sertarele unui dulap, rechizitele pe care toti le utilizau (creioane, foarfeci, lipici) in alte sertare

In Mexic, structura era mai rigida, cu birouri pentru doi copii. Era si foarte mult personal si, la nevoie, erau solicitati sa aranjeze altfel birourile copiilor pentru tot felul de activitati (manuale, de experimentare) sau pentru serbari (careerau destul de rare).


Mergi la inceput