Cum sunt aranjate clasele in scoli
Raspunsuri - Pagina 2
viviana spune:
la scoala generala fii-mea a avut banca individuala. Erau asezate in 6 randuri.
Acuma la liceu stau cate 2 in banca insa la unele ore au bancile asezate in U. Unii profesori nu le accepta asa, altii da.
Cristina_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Miriluta La noi sunt asezate in forma de U sau cate 4 (insule). Ordinea in banci se schimba periodic (cam de 2-3 ori pe an). Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007) |
La noi la fel, doar ca ii schimba la 2-3 saptamani.
anya spune:
La noi sunt de toate felurile . In clasa 1, fiul meu mai mare a avut pupitru individual iar invatatoarea ii aranja cum ii placea: uneori cate doua, alteori individuale, in unele situatii impinse in fundul clasei si facute activitati in mijloc.. Din clasa a 2-a au primit ca sala laboratorul de biologie si stau la mese de 3, doua randuri. Au fost foarte incantati ca ei au clasa cu scheleti.
Fiul meu mai mic are clasa tot cu mese de 3 si doua randuri de mese, desi nu e laborator. Am vazut alte clase cu randuri clasice de banci.
Mada spune:
La Ilinca in clasa se schimba in fiecare zi.
Sunt 3 randuri cu banci de cate 2 cum aveam noi, dar avand 2 table la distanta de un metru intre ele si nu pot sta mult timp in acelasi loc, asa ca in fiecare zi se muta mai in fata cu o banca, apoi schimba randul si la fel din banca din spate ajung in fata apoi iar schimba randul.
In saptamana cand schimba randul isi schimba si colegul de banca, aici nu stiu ordinea, totdeauna sunt cu fata cu baiat.
E ok asa.
Ramonika spune:
intr-adevar aranjarea in forma de U pe termen lung poate cauza probleme celor de pe laterala, mai ales daca trebuie mereu sa priveasca tabla la lectii...
la noi (cand eram eu in scoala) erau asezate clasic, 3 randuri, nici vorba de schimbare, mai ales ca unele banci erau batute in cuie in parchet
copiloi spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri. Am citit in ultimul lung cate ceva despre collaborative learning si-mi dau seama ca in Romania copiii inca sunt putin sau deloc incurajati in sensul asta.
In Germania, de ex, invatatul in grup de 2-3 e foarte comun...In facultate, ma refer. Ei avand obiceiul asta de cand erau mici. Pana si bibliotecile lor sunt in asa fel amenajate cu spatii inchise pentru grupe mici de oameni care vor sa lucreze impreuna.
Sunt de acord ca un aranjament in forma de U ar fi incomod pe termen lung, dar cred ca daca esti liber sa te asezi unde vrei (azi pe partea stanga, maine pe partea dreapta), efectele nu sunt atat de nasoale.
Iar ideea ca bancile asezate insulite mi se pare super faina. Mai greu de aplicat la noi.
Merci inca o data pentru raspunsuri!
cristina30 spune:
Buna seara,
La noi sunt 20 de copii in clasa si bancile de cate o persoana cu loc de pus cartile ai caietele ( nu se iau acasa decate cele pentru care sunt date teme) si sunt aranjate in forma de patrat, deci 2 laterale si 2 linii privind spre tabla; sala de clasa e si ea patrata; pe margine au rafturi faine mari,fiecare copil are raftul lui unde isi patreaza lucrarile artistice, mapa de desen, acuarele, haine de schimb.
Magnus e in clasa I, a inceput la mijlocul lui august a fost schimbat de vreo 3-4 ori pana acum.
aschiutza spune:
Pe mine ma deranjeaza enorm asezatul in U. Nu intotdeauna gaseam la seminare loc pe partea dreapta si avind si strabism la ochiul sting ieseam de la seminare total strimba cind stateam pe partea stinga. Plus distanta mare fata de tabla daca stateam pe sirul parlel la tabla. Prefer aranjamentul clasic, sincera sa fiu.
In plus la U, daca nu ai loc suficient intre perete si mese (si multe sali nu au), de cite ori vrei sa iesi te impiedici de genti si scaune...
Avantajul la U pt profi e ca vad imediat pe aia care dorm in front si nu ai pe nimeni in spatele cui sa te pitesti cind asculta si nu ti-ai facut lectiile .
Da io din cauza ochilor am stat oricum intodeauna in prima banca. (Ceea ce nu m-a oprit sa citesc in timpul liceului citeva carti de SF bune in timpul orelor.)