Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (30)
Raspunsuri - Pagina 6
mcoca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iris1211 Nici noi nu vom recolta celule stem, iar in privinta ajutorului eu nu ma prea bazez pe sot pentru ca, desi este pe cont propriu si are timp, are si 2 maini stangi si o frica de bebeii abia nascuti de numa'-numa'. Mi-a si zis ca pana nu face bebe cateva luni, lui ii este si teama sa o atinga. Oricum sunt sigura ca isi va schimba parerea cand va vedea botul de om. Deci, mama e baza, chiar daca o sa o tin prin preajma doar la primele baite (acestea ma sperie cel mai tare), in rest cu papa si curatenia se descurca sotul. Soacea va iesi si ea la pensie pana nasc, dar ne-a dat de inteles odata ca "sa nu ii facem program, ca ea vrea sa-si ia laptop, sa stea pe net", asa ca nici nu ma gandesc sa o "deranjez". Cu epilatul eu merg la cosmetica si inca practic inghinalul total, acum nu stiu cat o sa mai pot, deoarece parca nu prea mai indur asa usor durerile. Cu bicul sau crema sau ce e pana la nivelul pielii ma irit groaznic si ma si mananca rau cand creste, asa ca mai bine indur epilatul cu ceara. 24 + cu |
Mai distrat cu sotul cu cele 2 maini stangi. Si la al meu sot ii era frica de numa de bebe. Dar la nastere, bebe i-a fost pus in brate fara drept de apel :), si gata s-a invatat. Cu baita , la fel, ne-au pus alea copilul in brate si hai, la spalat.
MAma care are 2 copii, si 2 nepoti, nu a facut baie la nici un bebelus :) ever. Era asa de stresata "cum te ajut eu pe tine cu baia, cand niic eu nu v-am facut voua". I-am zis sa nu se streseze ca ne invata astia aici. Si pe cumnata-mea la timisoara au invatat-o :).
Vicky, Printzesone and BB (26+)
mcoca spune:
Deiuta, un bebe nou nascut trebuie sa aiba un "strat" mai mult decat tine. Daca tu ai maneca scurta, el trebuie sa aiba maneca lunga. Caciula eu i-am pus numai sub 10 grade. In rest fara, sau cu gluga de la geaca.
Paturica - eu o aveam intotdeauna in carutz. daca se racea un pic, pac cu paturica.
acum sunt bebei mai caldurosi, altii mai frigurosi. O sa te adaptezi in mers la bebele tau.
Vicky, Printzesone and BB (26+)
deiutza24 spune:
Mcoca mersic de raspuns. In concluzie sa-mi iau gandul de la body-uri maieu. Si eu si sotul suntem rai de caldura si m-am gandit ca bebelul trebuie sa semene cu noi, nu?
19+ cu
emyly79 spune:
La cursurile de puericultura ne-a spus in felul urmator: temperatura in camera aprox 24 grade (probabil ca se referea in aceasta perioada caci vara nu prea ai cum sa mentii aceasta temp.); fara caciulita pe cap in casa ; bebe poate fi scos afara din prima zi de cand este adus acasa treptat : in 3-4 zile se ajunge la 30 min apoi cat dorim in functie de vreme. Dupa baie se poate infasa copilul pt a dormi mai bine apoi cand se schimba primul pampers se poate schimba in hainute. Masajul se face inainte de baita cand bebe nu este obosit si la cel putin 30 min de la ultima masa.
Desi am fetita, am mai uitat si am aflat si multe ale lucruri interesante la aceste cursuri.
Referitor la ajutoare, nu am avut nici la fetita si nu am nici acum pe altcineva in afara de sot. La fetita nu s-a implicat prea mult dar acum nu-i mai merge I-am spus deja ca responsabilitatea lui va fi baita si treburile casei dar....vom vedea.
22+
emyly79 spune:
Fetele stiti ceva de obligativitatea ca tatal sa-si ia o luna de concediu de maternitate iar mama sa se intoarca la munca in aceasta perioada? Mie mi se pare absurd.
Voi sta in CIC doar 1 an si, daca ar fi asa, nici acela intreg.
22+
flafi spune:
Asa este. De fapt snt 10 luni de cic 1 luna e concediu medical, 1 luna tatal. Nu stiu daca poate fi o luna tatal cand tu esti in medical dupa nastere...
26+ cu Vlad Alexandru
sorinacicos spune:
Buna dragi burtici!
Am reusit sa ajung si eu la zi cu cititul.
Celule stern nu am recoltat nici la primul bb si nu o vom face nici acum.
Cand s-a nascut Dan nu am avut nici un fel de ajutor. Marti am iesit din spital si miercuri sotul a mers la lucru, asta in conditiile in care el e plecat cam 15 ore din 24, uneori chiar 2 zile. Nici o clipa nu m-am gandit ca nu ma voi descurca. Si a fost bine. M-am descurcat cu toate, inclusiv cumparaturi, mancare, curatenie. Important e sa nu ne panicam, sa avem incredere in noi. Nu zic ca asa e cel mai bine si nici ca a fost usor dar nici nu m-am plans niciodata ca mi-a fost prea greu. Eu nu am avut de ales. Daca am fi stat in Ro cu siguranta ar fi venit mama din cand in cand sa ne ajute. Sau daca ar mai fi in viata parintii sotului ...
Pe cand se va naste Denisa sotul vrea sa isi ia 2 saptamani de concediu. Apoi cred ca voi fi singura cu amandoi. Si sunt sigura ca va fi bine, ca ne vom descurca.
Legat de hainute, niciodata nu l-am infofolit pe Dan. Desi s-a nascut la sf de noiembrie in casa statea cu body cu maneca lunga si pantalonas, cand dormea il inveleam cu o paturica (nu f groasa). Caciulita nu i-am dat niciodata in casa, nici macar dupa baie. Doar cand iesam afara. Prima data a racit dupa ce a intrat in colectivitate.
Merg sa fac o baie si mai revin.
tuturor
mami de Dan Catalin (21.11.2010) si 22+ Carla Denisa
emyly79 spune:
Ar fi bine dar nu cred sa poata intra tatal o luna cand noi suntem in medical din pacate.
22+
Carmen1985 spune:
Buna ziua! Ma bucur ca ati pus subiectul cu recoltare de celule stem, la Bianca nu am recoltat si ma simteam vinovata...vroiam acum dar se pare ca mai bine nu. Eu am nascut la inceputul lui mai si nu era chiar cald, ii dadeam body cu maneca lunga si o salopeta cu piciorute dar fara maneci daca stiti, sau body cu maneca scurta si overall deasupra cand mi se parea ca e mai frigut. Caciulita in cap i-am pus pana s-a facut cald bine. Ajutor cred ca ar fi bine sa aveti mai ales daca e primul copil , la curatenie si mancare. Eu sunt convinsa ca am pierdut laptele din cauza ca nu am mai mancat bine. Prima luna a stat tatal meu cu noi de luni-vineri si facea toata treaba in casa si ma chema la masa. Cu fetita m-am descurcat f bine singura , chiar ii displacea cand ii facea altcineva baie de ex sau cand mama a scos-o din baie tinuta de gat sa i-l intinda sau nu stiu ce faze din astea babesti. Va dati seama ca a 2 a oara n-a mai pus mana pe ea!!! Schimband subiectul ... mi-a fost pofta de inghetata zilele astea si cred ca ma paste o raceala acum ... mi se infunda nasul si simt orice curent parca .... offf mi-a trebuit inghetata iarna!
Mami de Bianca 07.05.2008 si 19+
Iris1211 spune:
Ohh, Carmen, eu sunt experta in durerile de gat si tuse - deci...sirop de ceapa cu miere e solutia.
Si eu stiu ca tatal trebuie sa stea o luna acasa, deci, din cate am auzit, vom sta 11 luni acasa cele care au optat pentru CIC 1 an.
24 + cu