Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (30)
Raspunsuri - Pagina 17
Iris1211 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui paulinio Da, Iris asa e... al doilea calcul e bun. Eu am completat planificarea de concediu pentru anul asta si completasem echivalentul dupa primult tip de calcul; asa tineam eu minte de data trecuta. Apoi au venit indicatii de la HR ca se calculeaza dupa formula 2 si am dublat zilele de co. Nu am legea... dar cei de la mine sunt destul de scrupulosi si nu cred ca ne-ar da (mai sunt si alte mamici ca mine) daca nu am avea dreptul. Cu rugamintea sa le luam anul asta :d. Fluturash... sunt exact in situatia ta... impreuna castigam bine... dar avem si cheltuieli mari (fixe) deci in CIC sper sa rezist un an. :) Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 23+ |
Draga Paulinio, oricat mi-as dori sa fie asa, da-mi voie sa cred ca va face voua firma vreo favoare si ca nu e asa.
Uite un raspuns tot de pe forumul DC in acest sens:
"Fetelor,
Codul Muncii spune clar: concediul de odihna se acorda proportional cu timpul lucrat intr-un an calendaristic. Teoretic, se face asa:
- se verifica in contractul individual de munca nr de zile de CO cuvenite anual;
- se socoteste perioada lucrata versus perioada nelucrata (din cauza de concediu de maternitate, CIC);
- se aplica aceasta pondere la nr de zile de CO anual si rezulta cate zile de CO se cuvin pe anul in cauza.
Practic insa, unele firme nu tin cont de aceasta prevedere din Codul Muncii si acorda concediu integral, chiar daca o perioada din an este concediu mediacl/maternitate/CIC. Trebuie verificat la fiecare firma in parte (numai nu le dati idei ). "
24 + cu
fluturashhh spune:
citat din mesajul lui Elyana Ahaaaa, am notat mental "medicul de familie" Va multumesc!! Sper sa rezist totusi pana in aprilie la munca A inceput sa mi se intareasca burtica zilnic, mai ales cand incep ei sa se miste (mi se intampla de cel putin 3 ori pe zi, iar uneori e usor dureros). Cred ca o sa incep sa iau no-spa. Voi patiti la fel? Marti ma duc la control, are rost sa imi fac probleme pana atunci? 18+ + |
Draga mea, eu am una (uriasa ce-i drept) si daca vrea sa dea, da nu se indura, tu la 2, n-ar trebui sa-ti faci griji.Daca nu ai dureri continue si foarte puternice(care nu trec cu no-spa) insotite desigur si de o sangerare sau secretie maronie nu-ti face griji. stai relaxata, bebeii fac ce vror ei si se distreaza de minune pe seama ta ;).Si nu uita ca or sa se distreze muuuulti ani pe seama stresului pe care ti-l provoaca:))
19+ Ingrid Maria
[url="http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]"
paulinio spune:
Flururash, CIC este de un an... pana face copilul 1 an.
Deci daca iti iei concediul de maternitate cat mai tarziu... scurtezi din CIC.
cel de 2 ani e tot asa.. pana face copilul 2 ani. Nu conteaza cand intri.
Cu co pentru anul asta... si eu am fost uimita. Pe de alta parte... concediu de maternitate e ca un concediu medical. Intrebarea e daca beneficiezi de co pentru concediul medical.
Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 23+
fluturashhh spune:
Gata, m-am dumirit:)Multumesc paulinio
19+ Ingrid Maria
mcoca spune:
Fluturas cred ca am gasit greseala la semnatura ta, dar prob este ca au astia un bug pe undeva, ca in "vizualizare" apare ok.
Vicky, Printzesone and BB (26+)
fluturashhh spune:
citat din mesajul lui mcoca Fluturas cred ca am gasit greseala la semnatura ta, dar prob este ca au astia un bug pe undeva, ca in "vizualizare" apare ok. Vicky, Printzesone and BB (26+) |
Vad ca nici tie, nici lui Deny si nici mie nu ne iese :((mai am o salvare:sotul.Il pun pe el sa mestereasca pt ca eu am incercat, si mi-am epuizat cunostintele limitate in meterie de IT.
Haideti ca-s tare, am descoperit emoticonurile:))
19+ Ingrid Maria
http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]"
flafi spune:
Fluturas- CIC-ul este pana copilul face 1 an, de aceea nu e bine sa iti lasi tot medicalul dupa ce nasti.
26+ cu Vlad Alexandru
fluturashhh spune:
citat din mesajul lui mcoca Fluturas, am scris la probleme tehnice Vicky, Printzesone and BB (26+) |
Multumesc.Eu una n-as fi indraznit :)) I-am chemat odata pe cei de la RCS ca nu-mi mergea cablul si sotul era in Franta(deci restrictii si la tel).Au venit ca sa-mi spuna ca am scos o mufa si nu am bagat-o bine.A doua zi era sa-i chem pe cei de la gaze ca nu-mi mergea centrala:)) Noroc ca am sunat o vecina (singura mea prietena din bloc, insarcinata si ea acum in 10 sapt) si m-a pus sa verif presiunea, ca altfel venea si GDF-ul degeaba.Deci eu nu ma ocup de raportatul lucrurilor despre care nu sunt sigura ca nu-s din vina mea
19+ Ingrid Maria
cita_ralu spune:
citat din mesajul lui flafi Fluturas- CIC-ul este pana copilul face 1 an, de aceea nu e bine sa iti lasi tot medicalul dupa ce nasti. 26+ cu Vlad Alexandru |
acum am inteles si eu deci chiar nu are niciun sens atunci intram cat putem de devreme :) plus co cat avem
si deci din ce saptamana poti intra?
eu una m-am lamurit si va multumesc pt asta
21+ cu Emma Gabriela