Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (30)
Raspunsuri - Pagina 18
Madd11ee spune:
Fetelor, este cum a zis Paulinio, nu se scurteaza CO daca ai concediu medical..Cum cel de maternitate de 126 de zile este tot un medical(cod indemnizatie 08), functioneaza la fel.. Deci se vor calcula zilele de CO cum a zis Paulinio..
CIC ia in calcul data nasterii copilului, nu conteaza cand vrei sa intri in concediul asta..Exista chiar varianta sa iei maternitatea, sa te intorci 3 luni si sa intri dupa, pentru ca iesi automat cand face copilul 1 an sau 2(in functie de cum ai optat).
Venitul pentru CIC il reprezinta cel pe ultimele 12 luni pana la nasterea copilului, asta va constitui baza de calcul.
19+
mony_omv spune:
Citat: |
citat din mesajul lui fluturashhh Eu nu am nelamuriri cu plata ci daca CIC-ul ramane 12 luni si se adauga practic dupa ce termini CM-ul.Eu spre exemplu intru de la 1 mai 2013 in concediu prenatal.DPN-ul il am pe 18 iunie dupa care ar trebui sa stau in concediu medical pana in 23 octombrie.Dupa data asta calculez 12 luni sau dupa data nasterii?stau pana pe 23 oct 2014 sau pana pe 18 iunie 2014 ? Aceasta-i intrebarea. Vorbesc ? 19+ Ingrid Maria [url="http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]" |
Fluturash, eu nu inteleg de ce ai calculat 126 de zile din 18.06+126=23.10? si nu din 01.05+126=04.09.daca zici ca atunci intri in prenatal?
25+
Edy
Iris1211 spune:
citat din mesajul lui Madd11ee Fetelor, este cum a zis Paulinio, nu se scurteaza CO daca ai concediu medical..Cum cel de maternitate de 126 de zile este tot un medical(cod indemnizatie 08), functioneaza la fel.. Deci se vor calcula zilele de CO cum a zis Paulinio.. CIC ia in calcul data nasterii copilului, nu conteaza cand vrei sa intri in concediul asta..Exista chiar varianta sa iei maternitatea, sa te intorci 3 luni si sa intri dupa, pentru ca iesi automat cand face copilul 1 an sau 2(in functie de cum ai optat). Venitul pentru CIC il reprezinta cel pe ultimele 12 luni pana la nasterea copilului, asta va constitui baza de calcul. 19+ |
Dar totusi prenatalul este un concediu medical. In situatia asta vi se pare normal sa se calculeze co la cm?
24 + cu
DenyAnd spune:
Neata
Bun venit noilor burtici.
Despre CIC, alocatie... iar nu ma bag in discutii ca nu stiu si nu mai inteleg nimic despre asta, va citesc macar sa inteleg acum, tot sunt
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
23+ cu
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
flafi spune:
Deny, eu sunt nerabdatoare sa discutam din nou despre carucioare Ca as vrea sa merg sa il iau, dar inca nu ma pot hotari... si nici la scoica nu ma pot hotari...
26+ cu Vlad Alexandru
fluturashhh spune:
citat din mesajul lui flafi Deny, eu sunt nerabdatoare sa discutam din nou despre carucioare Ca as vrea sa merg sa il iau, dar inca nu ma pot hotari... si nici la scoica nu ma pot hotari... 26+ cu Vlad Alexandru |
Intrebare referitoare la scoica si scaunul de masina: Am vazut ca exista sisteme de prindere Isofix pt scaunul de masina.Scoica poate fi prinsa pe acelasi sistem su trebuie achizitionat sistem de prindere distinct.Mentionez ca intentionez sa iau aceeasi marca si de carut, scoica si scaun.Ms
19+ Ingrid Maria
[url="http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]"
Elyana spune:
Mie mi-a facut tati o supriza si a cumparat http://www.tiketech.com/img/360s/sport-twin/ pe negru
Am vazut review-uri proaste referitor la roti, cica se desumfla repede. Oricum il voi avea "acolo". Aici ma gandeam sa cumpar un landou twin, banuiesc ca pana pe la 3-4 luni nu au bebeii pretentii sa priveasca drumul? Am gandit-o bine?
Si nu stiu ce scaune de masina sa aleg
18+ +
flafi spune:
Elyana- daca e surpriza nu se pune :)
Pan acum singurul de care m-am indragostit e un peg perego de genul, nu mai gasesc link-ul: http://global.pegperego.com/babyproducts-catalog/2013/Switch+Easy+Drive+Completo+%26+Modular . Imi place ca sta si cu fata si cu spatele, il intorci cum vrei si pare usor de strans. Dar e greu totusi 10 kile.
Si ma mai duc in acest we si la magazin la Chicco ca am vazut ceva pe site-ul lor, dar sa ii fac un test drive.
Stiu ca parca Vicky zicea la un moment dat ca e mai ieftin pe online. la cat m-am tot uitat in ultima luna, nu se aplica la noi.
Pe online sunt muuuuuult mai scumpe. Asadar daca stiti ceva magazine fizice cu carucioare in bucuresti sa imi spuneti si mie.
Pana acum am batut mallurile am fost si la unirea- nu are rost sa va duceti al unirea pt carucioare, e un singur magazin acolo.
26+ cu Vlad Alexandru
doina_1984 spune:
buna ziua!
Ati scris ceva astazi eu am facut mancare si abia acum am reusit sa intru, trebuie sa recuperez.
myredeea, bine ai venit! Sarcina usoara! Legat de nodul poate te ajuta http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=175981&nm=Cancerul-de-san-in-sarcina
Incearca sa iei legatura pe PM cu tipa respectiva si poate te indruma la un doctor bun. Succes!
_
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 21s+ Filip Florian
--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."
lillyas spune:
Eu am de gand sa iau concediul de maternitate cat mai tarziu,adica la jumatatea lui aprilie,la 34 de saptamani si 5 zile, daca ma tin bateriile.
Lucrez in invatamant si as vrea sa nu ma mai duc dupa vacanta de primavara, ca sa fie o pauza in activitatea copiilor, nu genul "de luni nu mai vine doamna".
Concediul de maternitate se calculaza 85% din media tuturor veniturilor brute obtinute in ultimele 6 luni de cand ai intrat in CM, iar CIC-ul ca 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.
Concediul de maternitate se calculeaza ca vechime in munca, probabil de aceea unei fete i-au acordat CO si pentru acea perioada.
Eu am o alta nelamurire: am de gand sa imi iau CIC de un an, avand DPN 21 mai si ar trebui sa ma intorc cu cateva zile- o luna mai devreme pentru a primi stimulentul de insertie de 500 ron. Acest stimulent se acorda de stat pana implineste bebe 2 ani sau 1 an?
24+