Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (30)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Flafi... nu alegi cu metoda de calcul... dar tu alegi de CAND intri in cic... poti sa intri dupa 42 de zile de la nastere, sau poti sa intri dupa ce expira cele 126 zile de concediu de maternitate. Este obtiunea ta dupa cum e mai avantajos.

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyana spune:

One more question:

Voi cum va calculati acele 42 de zile de la nastere, eveniment care are o data probabila?? In functie de DPN? Mai asteptati sa vedeti ce zic doctorii in urma ecografiilor? Eu sunt total pierduta, cica cu gemeni ajung la 37 sapt "poate"

18+ +

Mergi la inceput

Pentru CIC este 85% din veniturile totale nete din ultimele 12 luni ininte de nastere. Asa stiam se eu ca la sarcinile gemelare se adauga 600 lei. Alocatia copilului e cu totul altceva si e 200 per copil.

Concediul de maternitate se calculeaza pe baza veniturilor din ultimele 6 luni. Aici e o formula mai complicata: se aduna veniturile, se imparte la nr de zile lucratoare, se calculeaza astfel cat "valoreaza" o zi de lucru. Si apoi aceasta medie se inmulteste cu nr de zile lucratoare ale lunii curente. Deci poate varia un pic de la o luna la alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturashhh spune:

Pai logic ar fi CIC-ul sa se calculeze 12 luni dupa ce termini CM-ul...nu?

19+ Ingrid Maria

[url="http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]"

Mergi la inceput

Elyana, nu stiu care sunt reglementarile oficiale.
Teoretic ai putea avea surprize ca nu mai ai 42 de zile ramase din 126...
Practic acest concediu e dat de medicul de familie. Al meu da cam jumate cu jumate. Tocmai ca sa fie acoperit. E o aproximare si poti pierde cateva zile. Vorbeste si cu medicul de familie pentru ca el iti va elibera adeverintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris1211 spune:

Citat:
citat din mesajul lui fluturashhh

Pai logic ar fi CIC-ul sa se calculeze 12 luni dupa ce termini CM-ul...nu?

19+ Ingrid Maria

Ehehe, bine ar fi, dar nu e asa din cate stiu eu.

24 + cu

Mergi la inceput

Nu fluturash...
12 luni inainte de nasterea copilului (nu mai tin minte cum e cu ultima luna care poate fi partiala... cred ca se pune de doua ori venitul penultimei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Vai cate formule cu cic-ul asta, m-am ametit complet. eu nu le inteleg foarte bine, noroc cu contabila. eu imi aproximez cam cat iau ca si data trecuta nu mi s-au potrivit socotelile. ziceau ca prenatalul e 85% din brut dar nu e chiar asa, habar n-am de ce dar oricum am luat mai putin decat imi calculasem eu.

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyana spune:

Ahaaaa, am notat mental "medicul de familie" Va multumesc!!

Sper sa rezist totusi pana in aprilie la munca

A inceput sa mi se intareasca burtica zilnic, mai ales cand incep ei sa se miste (mi se intampla de cel putin 3 ori pe zi, iar uneori e usor dureros). Cred ca o sa incep sa iau no-spa. Voi patiti la fel? Marti ma duc la control, are rost sa imi fac probleme pana atunci?

18+ +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturashhh spune:

Eu nu am nelamuriri cu plata ci daca CIC-ul ramane 12 luni si se adauga practic dupa ce termini CM-ul.Eu spre exemplu intru de la 1 mai 2013 in concediu prenatal.DPN-ul il am pe 18 iunie dupa care ar trebui sa stau in concediu medical pana in 23 octombrie.Dupa data asta calculez 12 luni sau dupa data nasterii?stau pana pe 23 oct 2014 sau pana pe 18 iunie 2014 ? Aceasta-i intrebarea. Vorbesc ?

19+ Ingrid Maria

Mergi la inceput