Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (30)
Raspunsuri - Pagina 15
fluturashhh spune:
Eu constientizez faptul ca am luat decizii la rece si ca probabil imi va fi mult mai greu sa ma intorc la munca dupa ce o am pe Ingrid in brate, dar deciziile le-am luat rational.Sotul din salariul lui nu si-ar putea permite sa ne tina acasa 2 ani si sa achite toate datorille si sa ne asigure cele necesare unui trai decent.Faza si mai tare a fost ca la o luna dupa ce am aflat ca suntem insarcinati i s-a comunicat ca i se va diminua salariul lunar cu vreo 500 de lei, si daca nu este de acord de la 1 ian e liber de contract:(.Impreuna avem un venit mai bun decat majoritatea romanilor, dar injumatatindu-l nu ne-am mai descurca.Pai din 6000 cat castigam impreuna 2500 sunt rate.Restul zboara pe controale, analize, utilitati si mancare.Mai apare o nunta, un botez si deja trebuie sa ne imprumutam.De cand suntem insarcinati ne-am mai schimbat standardele si am inceput sa fim mai economi, dar tot mai trebuie sa mobilam si prin casa, sa zugravim sa ne pregatim de bebetina si de nastere.Totusi avem un avataj:intotdeauna am putut sa ne adaptam noilor conditii.Daca stau 2 ani acasa cu siguranta va trebui sa-mi trimit sotul la "produs" ca altfel....Deci eu oricat mi-as dori nu voi putea fi o mamica de cariera decat daca vom castiga la loto, sau va primi sotul vreun salariu exorbitant, si la economia din Romania...slabe sanse:((
19+ Ingrid Maria
[url="http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]"
Miche spune:
Simcri , multumesc de raspuns
Doc mi-a zis ca la varsta mea trebuie sa fac testul ala.
L-am facut si in sarcina trecuta, degeaba.
ooof !
Madd11ee spune:
Buna dimineata, fetelor!
Ati avut activitate, nu gluma!
Am vazut ca se discuta despre prenatal..Eu o sa il iau tot dupa ce nasc..CIC o sa aleg pe 2 ani..Asa ca la mine conteaza cele 4 luni de 85%..Inainte de nastere o sa iau tot concediul, asta inseamna ca o sa iau acelasi salariu, deci o sa fie destul de ok pentru cateva luni..Plus ca rezolv cu dosarul de CIC mai usor..
La mine a acceptat seful ca din ianuarie anul viitor sa mai prestez si munca de acasa si sa pot sa imi pastrez indemnizatia..Asta inseamna ca financiar o sa fie mai bine sa stau in CIC Am fost destul de surprinsa ca a acceptat asta, dar ma bucur ff mult..ma cam durea sufletul sa intrerup activitatea complet 2 ani..
Legat de epilat, eu ma fac de ani de zile cu ceara..Am nimerit o cosmeticiana la care m-a durut ingrozitor, dar de cateva luni(3-4) merg la una aproape de birou si nu simt nimic..E cosmeticiana gravidelor din zona, din cate am vazut Am si vb cu ea sa ma faca complet si inainte de nastere..si pe burta daca e cazul de cezariana, pt ca nu vreau sa isi bage unul lama in firicelele mele..
Deny, multu de prima pagina..
Felicitari celor care au mai aflat sexul si celor nou venite le urez sarcina usoara!
19+
fluturashhh spune:
Citat: |
citat din mesajul lui paulinio Iris, Ralu and co... Si eu incerc sa imping cele 126 de zile cat mai departe. La mine firma plateste si diferenta de 15% deci iau mai multi bani. Mi-am planificat sa merg la serviciu pana la 32 de saptamani + sau nu 2... sa vad, poate obtin sa lucrez ultimele 2,3 de acasa. Apoi am 20 de zile concediu. (stiati ca se calculeaza co si pentru zilele de maternitate???) si apoi se aproprie termenul. CAm asta e planul, sa prind cat mai mult din cele 4 luni DUPA nastere. De ce? 1. si noi stam departe, avem de curand 2 masini dar sotul are carnetul suspendat :D, deci eu sunt sofer de baza 2. sunt mai bine platite... eu cu 34 de milioane cat va fi indemnizatia voi fi SUB limita supravietuirii... deci pentru cateva luni va trebui sa ne imprumutam sau sa intru in cardurile de credit (cu care ma voi lupta apoi sa le acopar) 3. baiatul n-ar accepta sa plece la gradi si eu sa stau acasa (desi avem de cateva zile meciuri... si trebuie sa luam o decizie in privinta asta: cat va merge la gradi, daca il tin acasa... etc) 4. imi place ceea ce fac. desi in perioada asta productivitatea e mult mai mica... deci nu stiu daca sa o pun in lista sau nu. Cam astea sunt motivele mele... nu neaparat in ordinea asta Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 23+ |
Detaliaza te rog:"(stiati ca se calculeaza co si pentru zilele de maternitate???)"
19+ Ingrid Maria
[url="http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]"
VIOIKA76 spune:
Buna ziua !
Mai ,dar ati vorbit ceva !
myredeea bine ai venit !
Ai intrebat de chist la san in sarcina ,si eu am avut ceva dureri la a 2 a sarcina dar nu se simtea nimic la mana ,eu vroiam sa fac eco dar medicul mi-a spus ca acum in sarcina nu e concludent in sensul ca apar modificari in san si nu se mai poate face diferenta ,mamografia nu se recomanda in sarcina.Eu am stat cu frica pana am intrerupt alaptarea si atunci am facut eco si totul era in regula. Cred ca un eco ai putea sa faci ,sa te duci la un medic priceput ,eu am fost la Mihai Lesaru super profesionist.
andreeatnc felicitari pentru fetita !
mihaela-p bine ai venit la noi!
Felicitari pentru cele 4 fetite! Esti o curajoasa si ai toata admiratia mea !
Cu statul acasa cred ca fiecare isi stie calculele .
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum25+
flafi spune:
Madi- din ce stiu eu in momentul in care te duci sa depui dosarul trebuie sa spui clar de la inceput daca vrei un an sau doi, nu poti spune vreau timp de 4 luni 85% si apoi sa trec pe ala de 2 ani.
Eu o sa aleg 2 ani, pt ca voi lucra de acasa. Probabil ca practic voi avea cateva zile doar in care nu voi lucra, dar imi voi relua activiatea destul de repede dupa nastere.
In acesti 2 ani, din cate stiu eu, nu trebuie sa ai venituri. Practic daca lucrezi de acasa firma te plateste... altfel...
Mi-e HR-ita mi-a zis ca in cazul meu cel mai bine este sa impart medicalul in 2 63 inainte de nastere 63 dupa. Prin urmare voi intra in medical de la 1 martie.
Dar ma rog, nu sunt un exemplu prea bun, tinand cont ca daca am un telefon mobil legat la internet sa imi vad mailurile, eu pot lucra de oriunde. Mai raman unele intalniri pentru care va trebui sa ma deplasez, dar fie le voi pune seara cand va fi sotul acasa, fie in weekend cand la fel va fi el acasa si va avea cine sa stea cu pufisorul :)
Va multumesc pt prietenie data pe fb!
26+ cu Vlad Alexandru
Iris1211 spune:
citat din mesajul lui paulinio stiati ca se calculeaza co si pentru zilele de maternitate??? Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 23+ |
Adica tu zici in felul urmator?
Sa zicem ca lucrez pana la sfarsitul lui martie si am 21 zile CO/an.
Daca lucrez 3 luni, asta inseamna ca am dreptul la 21:12x3 = 5.25 zile CO.
Prenatalul este de 126 zile (aprox 4 luni), deci 21:12x(3+4 luni) = 12.25zile.
Din cate spui tu as avea dreptul la 12 zile anul asta? Ti-a spus cineva sau ai vreo lege la indemana?
24 + cu
Madd11ee spune:
Flafi, eu optez clar la CIC pentru 2 ani..Cei 85% vor fi cei pentru medicalul de maternitate si lauzie, 126 de zile in total, care sunt cam 4 luni..De asta am zis asa..Plus ca daca o sa lucrez de acasa, nu o sa apar eu cu venituri, o sa apara altcineva cu veniturile mele Si cum nu o sa merg la birou sau la munca propriu zis, nu or sa fie probleme..
La mine e exact aceeasi situatie ca la tine, cu telefonul..indiferent unde sunt, mobilul e cu mine.. Iar munca mea nu depinde de locul unde sunt, asa ca..
citat din mesajul lui flafi Madi- din ce stiu eu in momentul in care te duci sa depui dosarul trebuie sa spui clar de la inceput daca vrei un an sau doi, nu poti spune vreau timp de 4 luni 85% si apoi sa trec pe ala de 2 ani. Eu o sa aleg 2 ani, pt ca voi lucra de acasa. Probabil ca practic voi avea cateva zile doar in care nu voi lucra, dar imi voi relua activiatea destul de repede dupa nastere. In acesti 2 ani, din cate stiu eu, nu trebuie sa ai venituri. Practic daca lucrezi de acasa firma te plateste... altfel... Mi-e HR-ita mi-a zis ca in cazul meu cel mai bine este sa impart medicalul in 2 63 inainte de nastere 63 dupa. Prin urmare voi intra in medical de la 1 martie. Dar ma rog, nu sunt un exemplu prea bun, tinand cont ca daca am un telefon mobil legat la internet sa imi vad mailurile, eu pot lucra de oriunde. Mai raman unele intalniri pentru care va trebui sa ma deplasez, dar fie le voi pune seara cand va fi sotul acasa, fie in weekend cand la fel va fi el acasa si va avea cine sa stea cu pufisorul :) Va multumesc pt prietenie data pe fb! 26+ cu Vlad Alexandru |
19+
Elyana spune:
Neata! Bun venit celor noi si felicitari pentru rezultatele de la eco si aflarea sexului! Vin fetitele tare din urma
Neuronul meu de gravida este foarte complexat de aceasta discutie eu tot ce stiu pana e ca trebuie sa fiu prezenta la munca pana in aprilie cel putin (cum ziceam la scoala "chiar si cu sicriul zburator") fiindca pe 31 martie imi expira contractul si mai am nevoie de o prelungire pana la sfarsitul lui iunie ca sa pot beneficia de CIC fara sa alerg cu actele pentru somaj.
Apoi vreau sa mai merg la serviciu pana vine taticul in tara (pe la sfarsitul lui aprilie). Motivul e ca trece timpul mai repede iar eu am nevoie de activitate, altfel intru in depresie inainte sa intervina baby blues.
Ma gandeam sa bag CIC pentru 1 an, fiindca sper sa obtin viza intre timp si sa plec
Am nelamuriri, fiind sarcina gemelara, am cumva dreptul la mai mult de 126 de prenatal (citisem undeva pe net ca da, dar nu stiu in ce conditii si cat de veche era discutia si legea)? Din ce am citit acum pe net, pentru CIC 1 an, am 85% din brut (calculat la 6 luni sau din ce scrie in contract? Adica bonusurile, overtime-ul se calculeaza?) + 600 pentru al doilea BB. La astea se mai adauga alocatia de 200/bebe, nu? Ooooh, mommy is gonna get new shoes every month $$$$
Deny, normal ca voi accepta ajutorul mamei. Dar vreau sa fim fiecare la casele noastre (e vorba de 10 minute cu masina) sa nu ne impiedicam unu de altul si sa iasa scantei si sa am si eu parte de intimitate. Mama este casnica, tata munceste, deci nu pot saracul sa ii mai pun si biberoanele in brate sau sa il bag in bucatarie Oricum, nici nu mai deschid subiectul prin casa pana nu vine al meu, eu am o jena in a-i refuza si fac ca ei, iar dupa adun frustrari. El n-are stres sa isi sustina punctul de vedere. In plus el va fi 24/24 cu mine si experienta cu vreo 4 nepotei, deci ma bazez si pe el.
18+ +
paulinio spune:
Da, Iris asa e... al doilea calcul e bun.
Eu am completat planificarea de concediu pentru anul asta si completasem echivalentul dupa primult tip de calcul; asa tineam eu minte de data trecuta.
Apoi au venit indicatii de la HR ca se calculeaza dupa formula 2 si am dublat zilele de co. Nu am legea... dar cei de la mine sunt destul de scrupulosi si nu cred ca ne-ar da (mai sunt si alte mamici ca mine) daca nu am avea dreptul.
Cu rugamintea sa le luam anul asta :d.
Fluturash... sunt exact in situatia ta... impreuna castigam bine... dar avem si cheltuieli mari (fixe) deci in CIC sper sa rezist un an. :)
Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 23+