Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (30)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Neata.
Legat de epilat eu ma fac cu lama, nu suport ceara in zona aceea, cand mai creste burta o sa ma folosesc de o oglinda, asa am facut si prima data si m-am descurcat. Nu m-am gandit la masina de tuns? |Cu aceea nu te poti taia deloc, ca recunosc ca eu cu lama ma mai ciupeam.
In prenatal vreau sa intru la 28 sau 30 sapt cel tarziu sa am timp sa ma odihnesc, sa imi pun ordine in lucruri. Data trecuta de la lucru am plecat la spital si am fost foarte obosita si nervoasa, nu mai vreau sa repet experienta.
Fluturas eu cu N. am stat doar 5 luni, mi-am auzit si eu cateva replici "dragute" de la prietene. Pot sa spun ca au fost perioade cand ma gandeam ca ar fi fost mai bine daca stateam acasa, orice super bona ai avea nu face lucrurile ca tine, iar uneori asta e deranjant si se acumuleaza dar fetita mea a crescut vesela si sanatoasa si a fost ok. Nu imi pare rau pt decizia luata, per total pentru noi a fost mai bine asa.

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mony_omv spune:

Citat:
citat din mesajul lui fluturashhh

Eu stau in camp si avem o singura masina personala.Daca intru in prenatal trebuie sa predau masina si sa stau la mila altora, ca sotul nu poate merge la munca fara masina.Financiar este un alt aspect si plictiseala de a sta singura inchisa in casa:((:(( Eu intru din sapt 32 in prenatal.
Am o intrebare:eu si sotul am discutat si am cazut de acord ca in cazul in care se imbolnaveste cea mica sa facem cu randul si sa mai stea si el acasa, astfel incat sa pot si eu sa mai muncesc.Am cateva prietene, se pare ca-s mamici de cariera care mi-au sarit in cap ca de ce stau 1 an acasa si nu stau 2( cand le-am explicat, stiti daca iau 895% din 3000lei e mai mult decat 1200 lei, si in plus rate, hrana, utilitati...costa) mi-au spus ca cel mai scump o sa ma coste faptul ca nu-s acolo in momentele cheie care abia atunci incep si cand au auzit si de intelegerea cu sotul mai aveau putin si ma faceau mama denaturata .Chiar sunt asa denaturata?

19+ Ingrid Maria

[url="http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]"

Eu cred ca asa zisele tale prietene sunt putin duse cu pluta.
In primul rand este decizia ta personala, luata in functie de mai multi factori: financiar, cat poti lipsi de la job fara sa risti sa il pierzi.
In al doilea rand EVIDENT ca fiecare isi doreste ce e mai bine pentru copil, insa nu toata lumea are aceleasi conditii si obligatii ca sa stea acasa maximul posibil.
Cred ca prietenele tale ar trebui sa is vada de treaba lor , sa incerce sa inteleaga situatia si sa te ajute daca au cu ce , iar daca nu sa nu te judece, ca nu detin ele adevarul absolut.
Si au am anuntat ca voi lipsi in total 5 luni de la job, dar nimeni nu indrazneste sa comenteze. Probabil sunt si mai spurcata de gura si nu se risca. Parca asa se zicea de mamele de baieti,nu?

25+
Edy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cita_ralu spune:

Citat:
citat din mesajul lui fluturashhh

Eu stau in camp si avem o singura masina personala.Daca intru in prenatal trebuie sa predau masina si sa stau la mila altora, ca sotul nu poate merge la munca fara masina.Financiar este un alt aspect si plictiseala de a sta singura inchisa in casa:((:(( Eu intru din sapt 32 in prenatal.
Am o intrebare:eu si sotul am discutat si am cazut de acord ca in cazul in care se imbolnaveste cea mica sa facem cu randul si sa mai stea si el acasa, astfel incat sa pot si eu sa mai muncesc.Am cateva prietene, se pare ca-s mamici de cariera care mi-au sarit in cap ca de ce stau 1 an acasa si nu stau 2( cand le-am explicat, stiti daca iau 895% din 3000lei e mai mult decat 1200 lei, si in plus rate, hrana, utilitati...costa) mi-au spus ca cel mai scump o sa ma coste faptul ca nu-s acolo in momentele cheie care abia atunci incep si cand au auzit si de intelegerea cu sotul mai aveau putin si ma faceau mama denaturata .Chiar sunt asa denaturata?

19+ Ingrid Maria

[url="http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]"

ufff stai linistita nu esti in nicun caz mamica denaturata, in aceasi situatie sunt si eu, eu mi-as fi dorit sa stau 2 ani acasa, eu nu sunt carierista de fel insa partea financiara conteaza. nu pot sa spun ca a fost usor sa trebuiasa sa pun in balanta timpul petrecut cu bebele si parta materiala insa daca stau acasa si nu ne descurcam nu ar fi mai nasol? asa ca am decis sa stau doar un an de care sa ne bucuram la maxim, sa ne plimbam sa stam tot timpul cu buburuzenia si apoi om vedea :)

parerea mea

21+ cu Emma Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simcri spune:

Buna dimineata burtici va invit la o cana simpla de ceai de musetel asa mai linistitoare.

Andreea felicitari pt printesa

Bun venit noilor burtici, sarcina usoara si bebei sanatosi

Cu epilatul eu sunt adepta fara par si la mine din tinerete de cand a aparut electricul nu mai electric exista, asa ca nu imi fac prea mari probleme chiar si inghinal am un aparat electric, bag aparatul si merge, ca de vazut eu oricum nu vad nimic, daca imi dau ochelarii jos s-a terminat, asa ca avem control manual la cat de neted e, nu vizual :)

Cu prenatalul la mine or sa fie doar 6 sapt, dar eu incerc sa imi iau doar 3 ca celelalte 3 sa le reportez dupa nastere sa stau ce bebe mai mult, nu am decat 16 sapt de concediu total ianinte si dupa deci eu cam la 3 luni a lu bebe trebe sa ma intorc la munca, asa ca Fluturash eu pot fi considerata mai denaturata ca tine :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Simcri, ti-ai cautat bona?

Cu statul acasa fiecare isi stie socotelile. Asa ca nu va stresati cu ce zic "prietenele".

Vicky, Printzesone and BB (26+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cita_ralu spune:

Citat:
citat din mesajul lui simcri

Buna dimineata burtici va invit la o cana simpla de ceai de musetel asa mai linistitoare.

Andreea felicitari pt printesa

Bun venit noilor burtici, sarcina usoara si bebei sanatosi

Cu epilatul eu sunt adepta fara par si la mine din tinerete de cand a aparut electricul nu mai electric exista, asa ca nu imi fac prea mari probleme chiar si inghinal am un aparat electric, bag aparatul si merge, ca de vazut eu oricum nu vad nimic, daca imi dau ochelarii jos s-a terminat, asa ca avem control manual la cat de neted e, nu vizual :)

Cu prenatalul la mine or sa fie doar 6 sapt, dar eu incerc sa imi iau doar 3 ca celelalte 3 sa le reportez dupa nastere sa stau ce bebe mai mult, nu am decat 16 sapt de concediu total ianinte si dupa deci eu cam la 3 luni a lu bebe trebe sa ma intorc la munca, asa ca Fluturash eu pot fi considerata mai denaturata ca tine :(

hai ca am ras de m-am prapadit cu "asa ca avem control manual la cat de neted e "

eu cred ca nu trebuie nimeni sa critice decizia altuia, fiecare stie cel mai bine ce trebuie sa faca si cum sa faca

chiar am citit un articol despre mamicile care ar trebui sa se sustina nu sa se critice il pun pe FB aici sigur nu ma lasa

21+ cu Emma Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emyly79 spune:

Fluturash si cita, din aceleasi considerente voi ramane si eu tot 1 an acasa care, din pacate se reduce la 11 luni fara cateva zile (1 luna am inteles ca e obligatoriu sa intre tatal in indemnizatie si cateva zile mai devreme pentru a beneficia de stimulentul de 500 lei pentru anul 2).
As mai avea un mic beneficiu pot lucra pana face bebe 2 ani program redus de 6 ore fara diminuarea salariului.
Va fi f. greu, nu stiu ce voi face cu bebe dar nici cu 1200 lei pentru cei doi ani nu avem cum sa ne descurcam cu 2 copii .
Cu fetita am stat 2 ani dar atunci era mai rentabil asa.

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen1985 spune:

Buna dimineata! Bun venit noilor colege de odisee si felicitari pt fetite! Eu mi-am cumparat anul trecut un epilator cu lumina pulsata , sunt multumita de el s-a cunoscut mai ales inghinal! acum evident ca nu-l pot folosi dar recuperez la vara. Pana at ma fac cu lama...cu ceara la salon nu ma risc ca nici la sarcina trecuta n-am avut voie ( mi se contracta f repede uterul ) Inainte sa nasc m-am facut singura pe pipaite iar sotul doar a verificat vizual si mi-a dat ok-ul. Sarcina trecuta am intrat in concediu la 5 luni ca am avut probleme si de at am fost norocoasa ca nu am avut nevoie sa mai lucrez. E si bine si rau sa stai 2-3 ani cu copilul acasa, pe de o parte il vezi cum creste, ai grija de el si il educi cum iti place , pe de alta devine prea dependent si atasat ( cel putin la mine asa s-a intamplat )tura asta parca nu as mai sta asa mult , dar sa vedem daca ma lasa inima!

Mami de Bianca 07.05.2008 si 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris1211 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cita_ralu

Citat:
citat din mesajul lui Iris1211

UUU, ce "coperta" frumoasa avem! Multumim mult.

Ce vroiam sa va intreb: de ce intentionati sa stati pana aproape de DPN?
- e musai cerut de job?
- vreti sa fiti active/utile pana in ultima clipa?
- sau vreti ca aproape tot prenatalul sa-l aveti dupa nastere? - asa ma sfatuia si pe mine o colega de servici, dar tot pana la 11 luni ale copilului poti sta acasa, deci nu prelungeste cu nimic cum am crezut eu initial.

Deci?

24 + cu

Fetele (si eu de asemnea ) vor sa munceasca mai mult pentru ca prenatalul (cele 126 zile ) se platesc mai bine, adica nu se impoziteaza si vei primi 85% din salariu brut, iar apoi daca ai 3 luni dupa ce nasti din acest co stai un pic mai mult linistita si amani mai mult plimbarea cu dosarul pt CIC.

Fetele daca nu este asa va rog sa ma corectati

Eu asta cred pentru ca asa am fost si eu sfatuita de fetele de la resurse umane de la mine de la serv, mai luam concediu de odihna etc

Si eu imi doresc sa pot merge cat mai mult dar depinde ...

21+ cu Emma Gabriela

Cita_ralu stiu si eu ca se platesc mai bine (respectiv 85% din brut), dar tot banii aia sunt indiferent daca ii iei inainte sau dupa ce nasti. Deci, eu zic ca indiferent daca stai 84 zile acasa inainte de nastere sau 5 zile, tot aia-s banii, doar ca intr-adevar amani depunerea dosarului pentru CIC si, din cate mi s-a explicat mie, se scurteaza perioada dintre ultimul salariu de prenatal si prima indemnizatie, care si-asa vine tarziu.

Sper ca am fost explicita si nu m-am pierdut in detalii ca de obicei.

Fluturash, fruntea sus si nu apleca urechea la toate "prietenele" care abia asteapta sa judece. Deci, eu nu inteleg persoanele astea, care isi dau asa aiurea cu parerea fara sa se gandeasca poate ca noi ne-am facut niste calcule si in functie si de multi alti factori am luat o decizie sau alta.
Jesus, m-am enervat.

24 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Iris, Ralu and co...
Si eu incerc sa imping cele 126 de zile cat mai departe. La mine firma plateste si diferenta de 15% deci iau mai multi bani.
Mi-am planificat sa merg la serviciu pana la 32 de saptamani + sau nu 2... sa vad, poate obtin sa lucrez ultimele 2,3 de acasa. Apoi am 20 de zile concediu. (stiati ca se calculeaza co si pentru zilele de maternitate???) si apoi se aproprie termenul.
CAm asta e planul, sa prind cat mai mult din cele 4 luni DUPA nastere. De ce?
1. si noi stam departe, avem de curand 2 masini dar sotul are carnetul suspendat :D, deci eu sunt sofer de baza
2. sunt mai bine platite... eu cu 34 de milioane cat va fi indemnizatia voi fi SUB limita supravietuirii... deci pentru cateva luni va trebui sa ne imprumutam sau sa intru in cardurile de credit (cu care ma voi lupta apoi sa le acopar)
3. baiatul n-ar accepta sa plece la gradi si eu sa stau acasa (desi avem de cateva zile meciuri... si trebuie sa luam o decizie in privinta asta: cat va merge la gradi, daca il tin acasa... etc)
4. imi place ceea ce fac. desi in perioada asta productivitatea e mult mai mica... deci nu stiu daca sa o pun in lista sau nu.
Cam astea sunt motivele mele... nu neaparat in ordinea asta

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 23+

Mergi la inceput