Popor civilizat? chiar asa?
Raspunsuri - Pagina 3
Amonar spune:
Xio, daca doresti incurajare in a deveni vegetariana intra pe Fb la grupul Raw Vegan Romania. In principiu daca este vorba de vitamina B12, aceasta se poate prelua si din oua de gaina, lape, branzeturi. In rest, proteina animala nu ne este necesara.
Eu am vazut un documentar despre pesti. Ce mi-a ramas intiparit in minte a fost faptul ca cel ce a cercetat mai multe grupuri de pesti spunea ca acestia traiau in structuri sociale ca si oamenii si ca exista empatie intre membrii grupului si ca in final pestii 'simt' la fel ca si oamenii.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Amonar In principiu daca este vorba de vitamina B12, aceasta se poate prelua si din oua de gaina, lape, branzeturi. In rest, proteina animala nu ne este necesara. |
Un foarte bun amic de-al meu a fost vegetarian si yoghin (n-a avut treaba cu MISA) cam 30 de ani. A ajuns in cele din urma sa faca un tratament vitaminos injectabil, vreo juma de an, si sa reintroduca carnea in dieta, sub supravegherea medicului. Acum mananca carne, foarte putina e drept, un peste-doi pe luna sau ceva de pui, tot asa, din an in paste, dar mananca. Nu-i de glumit cu vegetarianismul, mai ales daca el se prelungeste peste masura ...
Cristina_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Amonar Eu am vazut un documentar despre pesti. Ce mi-a ramas intiparit in minte a fost faptul ca cel ce a cercetat mai multe grupuri de pesti spunea ca acestia traiau in structuri sociale ca si oamenii si ca exista empatie intre membrii grupului si ca in final pestii 'simt' la fel ca si oamenii. |
Adevarat, pana si intr-un acvariu pestii de acelasi fel inoata impreuna,in grup, se asteapta unii pe altii, au locurile lor preferate unde se aduna toti.
XIO spune:
Bine, sunt contienta ca ce spun eu sunt doar scuze, asa am facut si cu carnea de pui.
Am ajuns sa nu mai mananc decat rar, stiu ca mi-am luat o punga de legume asiatice cu piept de pui, am 'gatit', am lasat pieptul mai mult in tigaie ca sa se prajeasca bine si cand am luat o gura parca am simtit mirosul ala de pui galben mic, am aruncat imediat tot la gunoi.
Dar am mancat vreo luna carne de curcan, in ideea ca nu am prea vazut eu curcani si mi-era ok.
Pana cand am citit o revista si arata o ferma d curcani, mai exact o poza cu un grup de curcani care se uitau toti spre obiectiv. Asta a fost in 17 iulie si de atunci nu am mai mancat decat peste.
Astept sa aiba ceva asa impact si sa las si pestele.
Vit. B12 nu se gaseste exclusiv in carne, si oricum se pot lua si suplimente, ideea este sa iti faci analizele regulat ca sa vezi cum stai cu nivelul seric.
Multumesc, Amonar si Cristina C.
P.S: peste oricum mananc rar, ca am avut un incident neplacut prin 2008 si de atunci mai multe conditii trebuiesc indepinite ca sa pot manca.
Letitia1 spune:
Xio, poate ar trebui sa te duci la doctor cu simtomele astea ? Cum adica ai vazut o poza cu curcani si nu ai mai mincat curcani?
Amonar, eu stiam ca veganul nu maninca nimic animal, adica nici oua, nici brinza, unt, lactate in general. Deci exclusiv legume si fucte. Cum e cind tii post si nu maninci de frupt. Stiu pe cineva care e fruitarian! Care e un veganism dus la extrem, dupa parerea mea.
Eu cred ca trebuie sa mincam de toate, dar in moderatie.
XIO spune:
Letitia, mi-e mila de animalute.
Pe mine ma distreaza cat aud ca Xulescu e vegetarian dar mananca peste. De parca ar fi pestele o leguma. Si la spital de cate ori spune cineva ca sunt vegetariana raspund ca inca nu's, pt ca mananc peste.
Exista ovo-lacto-vegetarieni, vegetarieni, nu sunt lamurita daca veganii sunt tot vegetarieni, exista raw-vegan.
Fruitarian mi se pare prea extrem, cum sa mananci doar fructe?????
portocalia spune:
o, da, veganii sunt clar vegetarieni. raw vegan inseamna ca hrana nu e preparata prin foc, e mancata cruda.