Popor civilizat? chiar asa?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Nu este vorba doar de japonezi, mai multe popoare omoara de-a moaca. Vegetarismul salveaza cruzimea impotriva animalelor.

Eu nu cred.

Daca nu vor mai fi sacrificate pentru consum,tot vor fi omorite pentru ca s evor inmultzi necontrolat.

Deci nu vad cum ar putea salva vegetarismul omorirea animallor!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Nu cred ca exista popor civilizat, cel putin nu pe planeta asta
Ceea ce noi oamenii facem cu animalele, mediul inconjurator si tot ce ne inconjoara, care este folosit numai pentru folosul nostru personal, ca specie parazitica ce suntem, este necivilizat, barbar de multe ori. Si nu ma puneti sa explic si sa dau exemple, ca pot scrie pana maine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Nu este vorba doar de japonezi, mai multe popoare omoara de-a moaca. Vegetarismul salveaza cruzimea impotriva animalelor.

Eu nu cred.

Daca nu vor mai fi sacrificate pentru consum,tot vor fi omorite pentru ca s evor inmultzi necontrolat.

Deci nu vad cum ar putea salva vegetarismul omorirea animallor!

Dana

Intr-un mediu natural echilibrat se controleaza ele intre ele, asa cum se intampla in mari si oceane, in afara de crimele facute de oameni. In unele tari cum este Germania, au disparut lupii, ursii samd..ajutati de oameni. Normal ca se inmultesc necontrolat fiindca si-a bagat omul 'controlul'. Daca omul nu mai mananca carne nu mai are ce sa caute prin oceane sa omoare delfini si balene ca nu le cumpara nimeni. Sau sa creasca porcul si vaca si sa le sacrifice de craciun. Mai ramane problema cu vanatul pentru #poze#, piele si tot felul de chiciuri cum ar fi coarne, limbi, ochi si alte chestii ciudate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Dar dinozaurii cum or fi disparut? (e o gluma si o intrebare retorica, luati-o ca atare).

Eu inteleg ce spuneti voi, dar daca animalul e crescut pentru carne, nu se distruge niciun sistem ecologic. E crescut ca sa fie sacrificat si atat.

Sunt si alte specii de animale care au disparut, fara ca omul sa fi avut de a face cu ele. Poate doar cu sistemul ecologic sau cum mediul lor, dar nu intotdeauna. Sunt specii in Australia pe cale de disparitie, asa cum au disparut si dinozaurii. Da stiu, la dinozauri se presupun tot felul de dezastre ecologice naturale, e posibil.

Nu sunt nici eu de acord cu vanarea animalelor, omorarea balenelor, delfinilor si altor animale din mediul lor. Dar nu am nimic impotriva sa mananc carne care e crescuta pentru asta, sa fie mancata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

apropos de echibrul ecologic si disparitia speciilor, am citit un articol care zicea ca paduchii pubieni sunt o specie pe cale de disparitie, din cauza ca moda impune epilarea parului pubian... si oricat ar parea de hilar, exista biologi care se ingrijoreaza de disparitia acestei specii.

nu vreau sa fac vreo paralela cu dinozaurii sau delfinii, doamne fereste, dar se pare ca o gramada de specii dispar, dintr-o gramada de motive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Dar dinozaurii cum or fi disparut? (e o gluma si o intrebare retorica, luati-o ca atare).

Eu inteleg ce spuneti voi, dar daca animalul e crescut pentru carne, nu se distruge niciun sistem ecologic. E crescut ca sa fie sacrificat si atat.

Sunt si alte specii de animale care au disparut, fara ca omul sa fi avut de a face cu ele. Poate doar cu sistemul ecologic sau cum mediul lor, dar nu intotdeauna. Sunt specii in Australia pe cale de disparitie, asa cum au disparut si dinozaurii. Da stiu, la dinozauri se presupun tot felul de dezastre ecologice naturale, e posibil.

Nu sunt nici eu de acord cu vanarea animalelor, omorarea balenelor, delfinilor si altor animale din mediul lor. Dar nu am nimic impotriva sa mananc carne care e crescuta pentru asta, sa fie mancata.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Absolut de acord cu tine. Atata vreme cat mananc carne mi se pare normal sa existe animale crescute in scopul asta. Dar sa fie crescute in conditii umane. Imi povestea cineva care a stat in Vietnam cum fragezesc aia cainii de vii, cu batele, si sunt perioade in care se aud urlete in tot orasul. Te ia cu frig pe sira spinarii cand auzi despre asemenea orori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Da ellej, stiu...e trist si asta :((. Noi de ex. nu cumparam carne de porc daneza pentru ca am citit in presa suedeza (poate o fi fost numai sa denigreze, io stiu...) pentru ca porcii sunt torturati si tinuti in conditii groaznice. Carnea daneza e la jumate de pret fata de cea suedeza, deci ceva tot o fi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Toate speciile de care am auzit pana acum ca sunt pe cale de disparitie (deci de care EU am auzit, nu toate care exista in lume) sunt asa din cauza oamenilor care vaneaza animalele ca tampitii fara sa le pese de ce consecinte au actiunile lor.

Am mai scris ca am citit carti de psihologie, in principal despre criminali si studii despre acestia, cruzimea manifestata fata de animale si lipsa empatiei este o rampa pt cruzimea manifestata fata de oameni.
Eu personal cred ca trebuie sa iti lipseasca ceva ca sa te poti bucura de injunghierea uni porc, taierea gatului unui miel, jupuirea unui iepure samd.
Si acum raman fara cuvinte cand imi amintesc de copilarie. Cand eram mica mergeam la strabunici care stateau la casa si care evident aveau animale: iepuri, nutrii, gaini, rate, purcei, porumbei. Pana sa imi dau seama de ireverisbilitatea mortii asistam la scene de taiere a animalelor fara sa constientizez ce se intampla de fapt. Mi se face greata acum cand imi amintesc. Si stiu ca dupa ce mi-am dat seama cum este de fapt i-am adresat celui care se ocupa de partea asta o multime de apelative printre care 'criminal' si altele, nu am mai vorbit cu el samd.

Adica eu pot intelege ca sunt pers. care mananca animale si nu sunt impresionate de suferinta acestora (din pacate locuiesc cu un asemenea exemplar si sunt singura dintre cunoscuti care mananca doar peste, alta carne nu). Dar sa iti faca placere sa omori un animal sau sa te uiti cum e omorat...asta mi se pare prea de tot.

Si dupa cum le spun bunicilor mei de cate ori ma plictisesc ei cu mancarea carnii si ca vezi Doamne nu schimb eu nimic daca nu mananc, daca eu si alte 3 pers. nu mancam carne de vita, macar o vacuta a fost salvata din cauza asta. Si asta e destul.

Am citit intr-un ziar cata carne mananc un neamt pe parcursul vietii: 43 sau 34 de rate, 43 sau 34 de curcani, cate vite, cateva oi, cativa porci si vreo 900 de pui. Asta e o medie, nu imi amintesc exact cifrele dar e brrrrrr.
Si mai inteleg sa mananci carne ca ai nevoie de carne, dar deja ce facem noi ca oameni e nesimitire. Sa se manance creier de maimuta si sa iti aduca la masa maimuta intreaga cu calota taiata, se mananca animale vii, se mananca carne de cangur si de tigru si de mai ce stiu eu doar ca e la moda.

E gretos. Ce ma bucura este ca vad ca in Asia e la moda canibalismul acum, mai putin si dupa decimarea animalelor apare si decimarea oamenilor si dupa aia cine e ultimul poate sa stinga lumina si sa se consume pe intuneric.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Toate speciile de care am auzit pana acum ca sunt pe cale de disparitie (deci de care EU am auzit, nu toate care exista in lume) sunt asa din cauza oamenilor care vaneaza animalele ca tampitii fara sa le pese de ce consecinte au actiunile lor.

Am mai scris ca am citit carti de psihologie, in principal despre criminali si studii despre acestia, cruzimea manifestata fata de animale si lipsa empatiei este o rampa pt cruzimea manifestata fata de oameni.
Eu personal cred ca trebuie sa iti lipseasca ceva ca sa te poti bucura de injunghierea uni porc, taierea gatului unui miel, jupuirea unui iepure samd.
Si acum raman fara cuvinte cand imi amintesc de copilarie. Cand eram mica mergeam la strabunici care stateau la casa si care evident aveau animale: iepuri, nutrii, gaini, rate, purcei, porumbei. Pana sa imi dau seama de ireverisbilitatea mortii asistam la scene de taiere a animalelor fara sa constientizez ce se intampla de fapt. Mi se face greata acum cand imi amintesc. Si stiu ca dupa ce mi-am dat seama cum este de fapt i-am adresat celui care se ocupa de partea asta o multime de apelative printre care 'criminal' si altele, nu am mai vorbit cu el samd.

Adica eu pot intelege ca sunt pers. care mananca animale si nu sunt impresionate de suferinta acestora (din pacate locuiesc cu un asemenea exemplar si sunt singura dintre cunoscuti care mananca doar peste, alta carne nu). Dar sa iti faca placere sa omori un animal sau sa te uiti cum e omorat...asta mi se pare prea de tot.

Si dupa cum le spun bunicilor mei de cate ori ma plictisesc ei cu mancarea carnii si ca vezi Doamne nu schimb eu nimic daca nu mananc, daca eu si alte 3 pers. nu mancam carne de vita, macar o vacuta a fost salvata din cauza asta. Si asta e destul.

Am citit intr-un ziar cata carne mananc un neamt pe parcursul vietii: 43 sau 34 de rate, 43 sau 34 de curcani, cate vite, cateva oi, cativa porci si vreo 900 de pui. Asta e o medie, nu imi amintesc exact cifrele dar e brrrrrr.
Si mai inteleg sa mananci carne ca ai nevoie de carne, dar deja ce facem noi ca oameni e nesimitire. Sa se manance creier de maimuta si sa iti aduca la masa maimuta intreaga cu calota taiata, se mananca animale vii, se mananca carne de cangur si de tigru si de mai ce stiu eu doar ca e la moda.

E gretos. Ce ma bucura este ca vad ca in Asia e la moda canibalismul acum, mai putin si dupa decimarea animalelor apare si decimarea oamenilor si dupa aia cine e ultimul poate sa stinga lumina si sa se consume pe intuneric.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Te referi la Coreea de Nord unde au inceput sa-si manance copii? Nu vad de ce te-ai bucura. Asta mi se pare mult mai grav decat transarea vacutei pentru a fi consumata. Nu ca as asista vreodata de bunavoie la transarea unui animal, oricare ar fi el. Dar sa pastram proportiile.

Edit: dar pestele nu e tot animal? Sau pe el nu il doare? Imi amintesc ca mi se facea sila si mila cand, copil fiind, vedeam pestii vii zbatandu-se in undita si apoi in chiuveta. Nici in ziua de azi nu-mi place sa spintec "cadavre", adica un pui sau un peste intreg, chit ca provine din galantar (dar o fac, pentru ca ... I'm a big girl si trebuie sa gatesc). De ce nu mergi pana la capat cu vegetarianismul? Intreb de curiozitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

pt ca inca nu am vazut vreun documentar despre pesti. Pt ca pestii au o sansa, si pt ca pestii nu simt durerea (sunt inca discutii pe tema asta) si nu in ultimul rand pt ca sunt de acord ca din cand in cand trebuie sa mananc si carne (asa cere organismul meu, ca vegetarienii nu simt nevoia asta), iar in loc sa mananc de toate, aleg sa mananc un sg fel, de nevoie, nu de placere. decat sa incurajez uciderea a mai multor animale, aleg sa mananc o data pe saptamana o bucatica de peste.
In curand voi renunta si la asta.

era o ironie cu bucuria.

Mergi la inceput