Universitatea Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Daca mancarea pe masa nu arata bine, pentru femei este o problema. Pentru un barbat, nu conteaza aspectul, conteaza doar gustul.

Aici, oooops nu sunt de acord. Sunt al naibii de pretentios la acest capitol (atat la gust cat si la aspect), spre deosebire (culmea?) de nevasta-mea, motiv pentru care fetele mele "arunca" din varful buzelor "tati nu ne faci tu de mancare?"

Haha, de acord cu tine Marius; eu mananc oricum, nu conteaza forma, barbatu-meu stramba din nas daca nu e si estetic

Voi sunteti atipici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

In afara faptului ca eu consider tendentios un astfel de articol... la asa profesori, asa studenti. Avand in vedere ca acei studenti au ajuns in anul III, nu mai poti da vina pe lipsa admiterii... vina este a profesorilor care i-au avut in cei doi ani anteriori.
Eu nu cred ca este obligatoriu sa pleci din tara ca sa ai o educatie de calitate, ci doar sa stii cum sa alegi institutia de la care vei primi aceasta educatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Putin off-topic, dar nu foarte .

Solicit o oferta pentru un sejur la o agentie de turism. Primesc azi un raspuns frumos elaborat si personalizat (se vedea ca fata s-a straduit sa caute ceva care sa se incadreze in cerinte, nu a trimis pur si simplu o lista). Doar ca:

La capitolul matematica avea lacune:
15.05 - 04.06 / 7 nopti 25 x 3.5 x 6 = 625
625 - 25% = 394 euro

La claritatea exprimarii, la fel:
-primul sau al doilea copil 2-14 ani in camera cu 2 adulti = gratuit
-al treilea copil in apartament cu 2 adulti = reducere 50%
(nu m-am prins cat se achita la al doilea copil?!)

O fi terminat cumva Universitatea Bucuresti?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

:)))) eu zic sa accepti repede oferta, pana nu-si da seama de greseala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

In afara faptului ca eu consider tendentios un astfel de articol... la asa profesori, asa studenti. Avand in vedere ca acei studenti au ajuns in anul III, nu mai poti da vina pe lipsa admiterii... vina este a profesorilor care i-au avut in cei doi ani anteriori.
Eu nu cred ca este obligatoriu sa pleci din tara ca sa ai o educatie de calitate, ci doar sa stii cum sa alegi institutia de la care vei primi aceasta educatie.

filofteia, eu zic ca e un cumul de factori, nu doar o institutie care pot duce sau nu la situatia semnalata in articol.

Un tanar care are pretentii ca termina o facultate cu profil romana-engleza si face greseli frecvente de ortografie a avut un parcurs scolar viciat pe termen lung. Acel tanar a trecut prin scoala primara, unde se presupune ca alaturi de invatatoare si parintii tin aproape si pot semnala greselile repetate care de pot transforma in lacune. Apoi exista un gimnaziu unde exigentele ar trebui sa fie clare pentru un profesor de romana si sa fie mult peste exprimarea corecta. Ca sa nu mai vorbim de liceu si de meditatiile care sunt generalizate, mai ales pentru cineva care are pretentii de Universitate si de sectie de romana-engleza. Deci multi adulti implicati in ani de zile. Pentru ca sa ajungi sa scrii si sa te exprimi corect trebuie ca cei din jurul tau, pe parcursul multor ani sa nu coboare deloc sub aceasta cerinta. Cam asta ar fi normalul dupa parerea mea.
Chiar daca nu se da examen de admitere, un tanar care a fost taxat constant si serios pentru greselile de ortografie sau de exprimare nu cred ca are notele destul de bune ca sa acceada la Universitate la profil filologic. Gresesc, este atat de viciat sistemul de admitere incat asa ceva scapa ?

Iar daca pleci din tara sigur nu vei gasi o institutie care sa te corecteze la limba romana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sunny71 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Solicit o oferta pentru un sejur la o agentie de turism. Primesc azi un raspuns frumos elaborat si personalizat (se vedea ca fata s-a straduit sa caute ceva care sa se incadreze in cerinte, nu a trimis pur si simplu o lista). Doar ca:

625 - 25% = 394 euro

Pentru al doilea copil e gratuit daca il lasi pe primul acasa. Ti-a spus fata clar :"primul SAU al doilea" ca nu se pleaca asa in gasca,se pleaca cate 2-3 sa nu dea de banuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

cred ca a vrut sa scrie primul si al doilea copil - gratuit, al 3-lea plateste 50% ..dar probabil ca l-a incurcat pe si cu sau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:

625 - 25% = 394 euro

ba nu sre pb cu mate, rezultatul final e corect.. tastat din viteza 625 in loc de 525....nu e atenta la ce tasteaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

Citat:

625 - 25% = 394 euro

ba nu sre pb cu mate, rezultatul final e corect.. tastat din viteza 625 in loc de 525....nu e atenta la ce tasteaza

Nina,mami de,

nu mi-a trecut prin cap sa-i verific si calculul anterior, mi-a sarit in ochi 625-25%, si mi se parea mie ca e prea mic rezultatul final.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Comparatia cu logaritmii sau radicalul e exagerata, dupa parerea mea. Pentru ca nu facem lograitmi in fiecare zi, dar se presupune ca vorbim/scriem sau citim (macar la TV) in fiecare zi.
Mai degraba putem compara scrisul si vorbitul corect cu matematica elementara. Gramatica de gimnaziu are, evident rolul ei dar bazele sunt in scoala primara. Iar cu cat se avanseaza in varsta greselile devin automatisme si vor fi mai greu corectate. De aceea in invatamantul superior este tarziu, mai ales cand e vorba de cei care vor deveni profesori peste 2, 3 ani.

Deasemenea nu trebuie confundata folosirea regionalismelor cu scrisul sau vorbitul incorect.

Despre reactia profesorului eu zic ca trebuie vazut daca este vorba de un fenomen, caz in care reactia in spatiul public, cu mentionarea greselilor dar evident fara nume sau alte date de identificare e chiar necesara, sau daca sunt cazuri izolate care ar trebui tratate asa cum spunea cineva mai sus, individual.

De asemenea se scrie dezlegat.

Mergi la inceput