Burtici cu stelute de iulie - august 2013 (18)
Raspunsuri - Pagina 19
chitaila spune:
Dupa simptomele aparute tarziu si cam anemice, asa am spus si eu initial, o fi maxim 5-6 saptamani. Dar la eco, era de 11 si jumatate. Nu mi-a venit sa cred.
12 saptamani
Delia_Rodica spune:
Asta cu toxoplasmoza nu e problema, se ia tratament. Prietena mea a avut , a facut tratament si gata. a nascut o fetita sanatoasa, acum are 1 an
viitoare mamica de hocheist 12+
Delia_Rodica spune:
Bine ai venit Chitaila. Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos
diana_popa27 spune:
Si eu stiu ca sexul in timpul sarcinii e benefic.. doar in primul si in ultimul trimestru e mai cu cantec dar nici atunci ..eu ama vut interdictie numai pana la 12 sapt ...nu chiar interdictie dar a zis sa asteptam pana vedem ca e bine fixata sarcina..acum abia dupa o luna pot sa zis ca ne-am revenit cu cheful ac era tare socat sotul sa nu imi faca ceva.. mai ales ca am primt dezlegare dupa un eco tare emotionant si era speriat ..acum ne-am calmat ca nu am patit nimic nici o contractie nici o sangerare.. calmeaza si ajuta una mica
Bobitza_85 si mie mi-a zis dr ca daca afla ca am nu e bai ca se face tratament. Eu am mata asa ca m-am documentat disperata pe subiect. Nu de la animale se i-a cel mai des ci de la alimente .. toate alimentele de care tot zicem sa cunt interzise sunt pt toxo si listeria... carne cruda afumata slanina soric...(mai ales daca ai obeceiul sa gusti compozitia la sarmale), oua lapte fructe nespalate etc.
Infectia cu toxo nu se vede la analize daca e veche de un an sau daca e de ieri. Daca e de un an nu mai are nici o treaba ca omul e infectat o luna sau doua dupa care e imun .. numai ca analiza nu recunoaste . Or sa iti repete analiza si or sa vada daca nr de anticorpi e in crestere sau in scadere.
Tratamentul rezolva faza cu toxo daca e activa asa ca nu te speria si ai incredre in medici si nu pe net ca ... stim deja ca o luam pe aratura.
16+
Delia_Rodica spune:
Grasut bine ai venit, sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos
fetele noi, primele 10 mesaje sunt moderate si apar mai greu, deci scrieti repede mesajele ca sa intrati in timp real
happy_ama spune:
Diana, ma gandesc ca uneori si noi gresim ca nu punem intrebari si nu spunem "STOP" cand simtim ca dr face ceva ce nu e in regula... Parca suntem la mana lor asa...Offf
Bobitza, imi pare tare rau sa aud ca nici tu nu esti linistita! Oricum, bebe este mult mai putin expus de acum. Sanatate multa!
Fetelor, inca o data va multumesc pentru suport!
Happy_Ama 15+
chitaila spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Delia_Rodica Bine ai venit Chitaila. Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos viitoare mamica de hocheist 12+ |
Multumesc pentru urari, tuturor.
12 saptamani
diana_popa27 spune:
Bine ati venit fetele noi! si eu am o prietena care a ramas si nu si-a dat seama pana la 3 luni si ceva intreaga la cap fata desteapta cu doctorat si nu a simtit nimic .. ca avea dereglat tare ciclul si nu a avut nici un simptom ..a sangerat din cand in cand si a zis ca ala o fi fost ciclul. Ea se plangea numai ca a facut burta si tre sa slabeasca.
16+
elfcupistrui spune:
Buna burticute cu inima buretel de atata iubire ! Sunt in 13-14 saptamani,doctorita mea nu a facut o treaba atat de buna sa stabileasca excat ,pentru ca pe ecografie apareau mai mult dat cu o saptamana in plus fata de ce a consemnat ea in raport. Am aflat deabia acum de sarcina concret, asa am banuit de aproape o luna ,dar cm la mine este extradordinar de dereglat si mai am si perioade cand mi-e rau asa din nimic,am zis sa nu fiu eu intr-o perioada hormonala si sa imi inchipui asta,sa imi doresc asta. Ideea e ca de cand am banuit si pana am mers la control nu m-am atins de medicamente,de alcool,nu fumez din fire,am rugat oamenii din jur sa fumeze pe balcom sau in bucatarie,oricum ,nu pe langa mine,cafea nu beau.Dar sunt foarte panicata, Doctorita mi-a zis ca pare sanatos dar eu tot imi fac scenarii in cap si incerc sa derulez daca oare o-i fi facut o prostie inainte de luna asta. Cel mai mutl ma ingrijoreaza ecografia,nu se vede prea mult,doctorita nu a explicat nimic,cred ca a presupus ea ca dat fiind varsta mea mai frageda la moda e acum sa mergi sa faci avort. Si tare imi e sa nu imi fi zis ca e sanatos doar asa,ca sa nu fac,ceea ce oricum eu nu aveam in plan nici in ruptul capului. Pe ecografiie se vede o manuta si piciorusele si parca nu ar fi dezvoltate. Mor de frica si tot ma gandesc daca nu e sanatos,ca deabia mai tarziu se descopera si probleme mai avansate ,de cardiologie,neurologie. Nu pot sa stau locului, am facut DT si a iesit foarte bine,acum astept sa ma intalnesc din nou cu dr ca sa imi prescrie vitamine,eu urmeaza sa ma consult si cu un nutritionist,dat fiind faptul ca de 5 ani de zile care se fac in martie sunt ovo-lacto-vegetariana. Am citit ca e chiar sanatos,dar am fost delasatoare cu alimentatia mea,acum vreau sa compensez. M-am si inscris la cursuri de yoga pt gravidute ca sa scap de stres ,sa ma calmez un pic,plus ca te ajta foarte mult in travaliu.Poate reusesc sa ma temperez ca sunt plina de nervi si nu fac bine la fluturasii din stomac. As vrea sa imi spuneti cum aratau eco voastre de la 12 saptamani si ceva,ce se vedea pe ele,poate reusesc sa imi iau gandul de la asta. Merciii si pupici cu sclipici !
faith trust and pixie dust.