Burtici cu stelute de iulie - august 2013 (18)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

Elf pistruiat bine ai venit
Parerea mea este ca iti faci prea multe griji nefondate. Dar pt a le elimina, cred ca ar trebui sa schimbi medicul, daca nu se ocupa de tine cum trebuie, next. Mai sunt fete din Bucuresti si ele te pot indruma. .

viitoare mamica de hocheist 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia_timpau spune:

un site foarte interesant pt paturi, jucarii si alte accesorii: http://www.imaginarium.ro/decoraiuni-obiecte-mobilier/dormitoare-paturi/dormitoare-pentru-copii-4-ani-379.htm

au si magazin in afi.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elfcupistrui spune:

iti multumesc delia.Am fost decat o data la ea, respectiv dr Iurco de la Sanador.Financiar as prefera sa ma mut oricum,dar sunt atatea optiuni si nu ma pot stabili la ceva. Am citit doar vreo 2 referintinte de bine legate de ea, o laudau foarte mult,dar cineva spunea si ca a facut-o sa se simta foarte prost, ca statea si chicotea cu asistenta in timp ce graviduta era pe masa la eco. Acum,nici eu nu mai stiu ce sa cred. De mers mai trebuie acum la inceputul saptamanii sa trec pe acolo macar sa imi prescrie niste vitamine,ca am vazut ca era bine sa le fi luat cu mult dinainte de conceptie (acid folic), iar eu nu am luat nimic si sper sa nu ii fi facut ceva gresit strumfului mic. Ti-am zis,eram tare curioasa sa stiu daca pe ecografiile altor gravidute se vedea clar tot corpul bebeului,ca ar trebui sa ii disting si degetele,nu? si pe a mea nu se vede nimic....

faith trust and pixie dust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Bobitza te lamuresc eu despre toxoplasmoza!

In sarcina anterioara, tot asa prin S10 cand mi-au venit rezultatele de la TORCH am descoperit cu stupoare ca si eu aveam atat IgG cat si IgM anti-toxo! Eu eram terminata, ma bucur ca tu esti asa optimista si asa si trebuie sa fii la o adica daca chiar e vorba de infectie recenta se da tratament antiparazitar si nu afecteaza cu nmk bb!
Am umblat atunci pe la cativa infectionisti si pana la urma m-am lamurit, nu eram infectata de curand, pur si simplu asa era statusul meu imunologic!
Am ajuns la o dr parazitoloaga f buna, care mi-a explicat f frumos si iti explic si eu aici: in general vorbind, atunci cand te infectezi pentru prima data organismul raspunde initial cu anticorpi de tip IgM, in primele luni, ulterior titrul acestora scade si ajunge la zero si se formeaza anticorpii de tip IgG care persista eventual toata viata si arata ca ai fost imunizat la respectivul agent infectios (de aici interpretarea oarecum banala ca daca ai IgG pozitiv e infectie veche, deci=no problem, dar daca ai IgM pozitiv e infectie recenta/activa, deci=problem; eu le aveam pe amandoua); exista insa unele persoane la care persista anticorpii de tip IgM nefiresc de mult, la toxoplasmoza ea mi-a zis ca chiar si 2 ani, deci persoana respectiva va avea simultan si anticorpi de tip IgG, dar si anticorpi de tip IgM si de aici marea nedumerire de pe fata dr tale e infectie recenta sau e infectie activa?! Nimeni nu-ti poate spune fara alte analize mai amanuntite.

Eu te sfatuiesc sa nu te lasi pe mana dr ginecolog, asta nu mai e treaba lui deja, neaparat mergi la un infectionist si iti va spune ce e de facut mai departe ca sa faci un diagnostic diferential intre infectia veche si infectia recenta/atciva sau reinfectie (exista si posibilitatea asta, dr parazitoloaga mi-a spus).

Iti spun cum am gestionat eu situatia: dr mi-a repetat analizele, atat IgG cat si IgM anti-toxoplasma, dar printr-o alta metoda, mai fidela am inteles eu, dar si anticorpii de tip IgA si IgE anti-toxoplasma care cresc f mult in infectia recenta (testul ISAGA se cheama - mie mi-au iesit pozitive atat IgM, cat si IgA, dar IgE a fost negativ) si am mai facut inca un test (testul de aviditate toxoplasma IgG la care a iesit aviditate f mare a anticorpilor de tip IgG, asta aratand ca e vorba de o infectie veche, daca era mica atunci probabil era recenta). Pe baza tuturor acestor determinari imunologice dr a conchis ca e infectie veche si nu sunt probleme.

Daca vrei mai multe info vb pe PM, am luat in considerare ce zicea Betty si am scris aici sa vada si alte viitoare mamici aceste info utile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adde2510 spune:

Citat:
citat din mesajul lui elfcupistrui

Buna burticute cu inima buretel de atata iubire ! Sunt in 13-14 saptamani,doctorita mea nu a facut o treaba atat de buna sa stabileasca excat ,pentru ca pe ecografie apareau mai mult dat cu o saptamana in plus fata de ce a consemnat ea in raport. Am aflat deabia acum de sarcina concret, asa am banuit de aproape o luna ,dar cm la mine este extradordinar de dereglat si mai am si perioade cand mi-e rau asa din nimic,am zis sa nu fiu eu intr-o perioada hormonala si sa imi inchipui asta,sa imi doresc asta. Ideea e ca de cand am banuit si pana am mers la control nu m-am atins de medicamente,de alcool,nu fumez din fire,am rugat oamenii din jur sa fumeze pe balcom sau in bucatarie,oricum ,nu pe langa mine,cafea nu beau.Dar sunt foarte panicata, Doctorita mi-a zis ca pare sanatos dar eu tot imi fac scenarii in cap si incerc sa derulez daca oare o-i fi facut o prostie inainte de luna asta. Cel mai mutl ma ingrijoreaza ecografia,nu se vede prea mult,doctorita nu a explicat nimic,cred ca a presupus ea ca dat fiind varsta mea mai frageda la moda e acum sa mergi sa faci avort. Si tare imi e sa nu imi fi zis ca e sanatos doar asa,ca sa nu fac,ceea ce oricum eu nu aveam in plan nici in ruptul capului. Pe ecografiie se vede o manuta si piciorusele si parca nu ar fi dezvoltate. Mor de frica si tot ma gandesc daca nu e sanatos,ca deabia mai tarziu se descopera si probleme mai avansate ,de cardiologie,neurologie. Nu pot sa stau locului, am facut DT si a iesit foarte bine,acum astept sa ma intalnesc din nou cu dr ca sa imi prescrie vitamine,eu urmeaza sa ma consult si cu un nutritionist,dat fiind faptul ca de 5 ani de zile care se fac in martie sunt ovo-lacto-vegetariana. Am citit ca e chiar sanatos,dar am fost delasatoare cu alimentatia mea,acum vreau sa compensez. M-am si inscris la cursuri de yoga pt gravidute ca sa scap de stres ,sa ma calmez un pic,plus ca te ajta foarte mult in travaliu.Poate reusesc sa ma temperez ca sunt plina de nervi si nu fac bine la fluturasii din stomac. As vrea sa imi spuneti cum aratau eco voastre de la 12 saptamani si ceva,ce se vedea pe ele,poate reusesc sa imi iau gandul de la asta. Merciii si pupici cu sclipici !

Elf cu pistrui :) Esti tu prea ingrijorata. De ce sa-ti fi zis dr. ca e sanatos daca nu e, doar asa ca sa zica? Nu cred. Probabil ca una a calculat in functie de data ultimei menstruatii, alta ii iese la masuratori. Daca zici ca ai si CM neregulat, nu ma mir. Si DT zici c-a iesit f. bine. Eu la eco de 12 saptamani nu vedeam nimic :)) ca nu-s eu in stare sa vad. Normal ca e micut, ia uita-te cati cm scrie ca are?

Vad ca esti din Bucuresti, unde faci yoga? Poti sa-mi dai niste detalii, chiar si pe privat daca nu vrei aici? Chiar ieri citeam ceva despre alimentatia vegetariana, nu e niciun pericol, dar va trebui sa planifici si sa reevaluezi consumul de alimente. Probabil o sa iei ceva vitamine/ suplimente. Eu iau oricum fier+acid folic si altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Bine ati venit, burtici noi! Sarcini usoare si bebei sanatosi!

Elfcupistrui, si eu am facut DT chiar la un ecograf de ultima generatie si in anumite momente nu vedeam toate membrele bebelusului. Este normal pentru ca ecografia se bazeaza pe ultrasunete. In functie de cum acestea "se lovesc" de bebelus, arata ceva sau altceva. Chiar si la 4D ai aceeasi senzatie, ca apar si dispar elemente... Si daca iti face o poza intr-o anumita ipostaza, poti crea monstri in capul tau. Dar eu cred ca niciun doctor nu isi asuma sa zica asa ca e ok doar ca sa nu faci avort! Referitor la aflatul tarziu, cumnata mea a aflat la 2 luni si pana atunci a baut, a petrecut, a fumat ca turcul etc. A avut o fetita perfect sanatoasa de 4.6 kg! Deci bebe e bine, daca dr a zis ca e bine. Multumeste-i lui Dumnezeu ca nu ai probleme!

Happy_Ama 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

fetele cu CAPITOL NOUuuu , il asteptam

viitoare mamica de hocheist 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

Citat:
citat din mesajul lui betty200

Maitreyi, mie asta cu sperma care declanseaza travaliul imi suna asa a mit, am citit si eu despre asta dar se pare ca abia pe la sfarsitul sarcinii are ceva efect de declansare si anume atunci cand chiar trebuie sa se declanseze, altii scriu ca substanta respectiva este in asa mica cantitate incat nici poveste sa declanseze ea travaliul ... oricum medicii nu cred ca recomanda sexul cu protectie in sarcina, eu n-am auzit vreo unul sa spuna asta ... voi? Mai degraba dpdv mecanic probabil sunt mai multe riscuri la cele cu contraindicatii in sarcina, cu iminenta de avort etc.

E bine ca dezbatem tot felul de subiecte ca uite asa cu informatii adunate si filtrate ajungem si noi la cele cat de cat obiective.

15+

medicul din mine asta a invatat la facultate

-----

O poveste cu Minuni - o roza, un fluturas dragalas si 12 s

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elfcupistrui spune:

probabil ca aveti dreptate si imi fac eu prea multe griji.Adevarul e ca la 5,7 cm nu prea are ce sa se vada ,dar erau si imaginile marite,si acolo m-am ingrijorat, Si eu am incercat sa ma calmez zicandu-mi ca nu mi-ar fi zis ca e pare sanatos doar asa. Yoga acum vreau sa ma apuc,saptamana viitoare,ceva de genul. Saptamana asta am fost asa data peste cap,am citit tot ce am prins ,pe unde am prins,am cautat si yoga,cu greu am gasit,oricum aveam in plan sa ma duc,mai cautasem o data ,dar tot dadeam peste grupuri de sectanti,ceea ce nu voiam. Acum am gasit la indicat yoga studio.Au si incluse niste lectii de nutritie si te invata dupa si lucruri legate de copil,adica nu te lasa asa de izbeliste sa te descurci singura dupa ce nasti. Mi-a placut foarte mult atmosfera,ce am vazut si eu din poze pe facebook,au si site,poti sa ii cauti pe google. Am vorbit cu ei de program,ca initial ma chemau dimineata,dar am ore si nu pot ajunge,a ramas mai pe dupa-amiaza.Iar cu alimentatia am facut rost prin cineva de un nr de telefon al unui nutritionist ,ma gandesc ca acum merita sa dau niste banuti in plus pe care in mod normal nu i-as avea,dar na,acum nu mai sunt doar eu in calcul, e indicat sa imi fac o alimentatie bazata pe lipsurile mele,pe carentele pe care le-am acumulat in organism.Eu incet incet am incercat sa ma educ eu asa,mai cu seminte,mai cu mai mult lapte ce inainte nu prea il beam,dar nu pot fizic sa stau sa citesc atat de mult incat sa aflu de unde si cum ar trebui sa imi iau toate vitaminele in urmatoarele luni si cat o sa alaptez.

Ti-am zis,eu de acest studio de yoga sunt foarte incantata ,asa,la prima vedere,acum sper sa raman la fel si dupa.Recomand tuturor,mai ales daca vreti si aveti posibilitatea de a naste pe cale naturala.Te invata niste tehnici de respiratie si relaxare care vor ajuta orice graviduta,mai ales daca e la primul bebelus ,ca si mine, sa treaca peste travaliu .Plus ca sunt sigua ca nu sunt singura care are accese de nervi din cand in cand,si nu fac bine deloc asa ca e fix ca o oaza de calmitate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Delia ce burticuta simpatica ai!!! tare faina !!!
Dar eu sunt elefant pe langa voi.

Elena & Denisa (26.10.2004)
16 saptamani

Mergi la inceput