Bebelusi de Sep-Oct 2013 (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinabold spune:

Laura: 3 ani iti pastreaza jobul dar esti platita decat 12 luni( plus 2 luni sotul). Tu acum esti platita 100% ?
Nu e chiar asa o fericire nici in Germania. Noua ni se va reduce venitul familiei la mai putin de 50%. Sper ca o sa ne descurcam si cu mai putini bani. Aici legea e asa: 6 saptamani inainte de nastere si 8 sap dupa nastere intri in Mutterschutz si esti platita cu salariul intreg de catre angajator. Apoi intri in Elternzeit ( esti platit de casa de asigurari)si esti platita cu 75% din media salariului pe ultimul an dar nu mai mult de 1800 euro. Pt cei cu salarii mari ii dezavantajeaza rau aceasta lege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns modima spune:

Neata burtici! Eu nu prea apuc sa scriu prea des dar va citesc cu drag :) Mie deja incep sa imi dea de furca greturile, nu pot sa dau la rate dar mi-e rau de vad triplu.....Covrigi, alune....se pare ca nu mai au efect si plus de aia sunt si f ametita cand am starea asta de greata....Sapt asta merg si eu la eco, pe vineri....sa speram ca va fi totul ok :) Inimioara de la cate sapt se aude, nu stiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns modima spune:

Ce sa mai zic de Romanica noastra....primesti 85% din salarul pe ultimulan, maxim 1200, cu alocatia piticului cu tot ajungi la 1400....e cam 320 euro.....adica egal cu 0.

Pfuuu ce ma dispera cu moderatul mesajelor....oare cat mai dureaza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabold spune:

Laura: 3 ani iti pastreaza jobul dar esti platita decat 12 luni( plus 2 luni sotul). Tu acum esti platita 100% ?
Nu e chiar asa o fericire nici in Germania. Noua ni se va reduce venitul familiei la mai putin de 50%. Sper ca o sa ne descurcam si cu mai putini bani. Aici legea e asa: 6 saptamani inainte de nastere si 8 sap dupa nastere intri in Mutterschutz si esti platita cu salariul intreg de catre angajator. Apoi intri in Elternzeit ( esti platit de casa de asigurari)si esti platita cu 75% din media salariului pe ultimul an dar nu mai mult de 1800 euro. Pt cei cu salarii mari ii dezavantajeaza rau aceasta lege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miralexia spune:

Modima la mine inima lui bebe s-a auzit la 6 sapt si 4 zile de la UM. dar miscarile cardiace s-au vazut de la 5 sapt si 4 zile. Pupici si mult succes la eco sa ne aduc vesti bune

Fetelor eu de azi sunt in concediu medical 3 saptamani - doar atat imi poate da medicul de familie. pana trece greul. si apoi vad cu medicul gineco care e de la privat si care mi-a dat scrisoaea medicala. am o mica decolare ou de 1,3 cm si dureri de burta stau cu no spa dupa mine.
Chiar fiind acasa in concediu medical trebuie sa lucrez insa tot e bine ca ma feresc de frig, de mers pe drum si sta intinsa in pat.
Sper sa fie bine...cunoasteti ceva despre aceasta mica decolare de ou?
Am dat search dar nu am gasit

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pastilutza spune:

Buna dragele mele,
Modima nu am apucat sa studiez inca legea, insa esti sigura ca iti dau 85% din media salariului din ultimele 12 luni, insa nu mai mult de 1200?
eu nu am auzit pana acum de acest plafon de 1200 lei!! Parca era mai mare. Va fi tare greu cu doar 1200 lei. :((
Bine, sa nu ma plang de pe acum.....sanatosi sa fim.

De acum incep chelutielile, maine am si eu programarea la medic....si am sunat azi preventiv sa intreb cat este consultatia + eco si am aflat : 440 lei total, apoi urmeaza analizele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salome10 spune:

Buna burtici si pe mine ma mai doare burtica ca la menstruatie, sambata am luat nospa, aseara a trecut durerea fara sa mai iau pastile. Nu am nici o scurgere de genul roz_rosu-maro. Oare sunt normale durerile astea in saptamana 5 ? toate burticile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miralexia spune:

Salome si eu am avut dureri de burtica ca la menstruatie cu o saptamana inainte de ziua menstruatiei si dupa. acum sunt in saptamana 7 si cateva zile si tot ma doare...am uneori contractii si ma cam sperii. nici eu nu am avut nici un fel de scurgeri de aceea doc a zis ca e ok insa sa avem grija - iau no spa max 3 pe zi (cel mai mult am luat 2 pastile) si duphaston una pe zi.
Cat de normale sunt durerile nici eu nu stiu...sunt fete care spun ca au avut la inceput, unele ca au avut toata perioada, altele deloc...
Sper sa fim ok si durerile sa fie de la intinderea ligamentelor, de la hormoni si de la schimbari. Pana la urma ceva se schimba in corpul nostru nu?

Doamne ajuta sa fim bine

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salome10 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miralexia

Salome si eu am avut dureri de burtica ca la menstruatie cu o saptamana inainte de ziua menstruatiei si dupa. acum sunt in saptamana 7 si cateva zile si tot ma doare...am uneori contractii si ma cam sperii. nici eu nu am avut nici un fel de scurgeri de aceea doc a zis ca e ok insa sa avem grija - iau no spa max 3 pe zi (cel mai mult am luat 2 pastile) si duphaston una pe zi.
Cat de normale sunt durerile nici eu nu stiu...sunt fete care spun ca au avut la inceput, unele ca au avut toata perioada, altele deloc...
Sper sa fim ok si durerile sa fie de la intinderea ligamentelor, de la hormoni si de la schimbari. Pana la urma ceva se schimba in corpul nostru nu?

Doamne ajuta sa fim bine

Pupici

Multumesc de raspuns, pe mine ma doare mai mult seara cand ma bag in pat, si nu am exagerat o singura pastiluta de nos pa am luat sambata seara. Maine vorbesc si eu cu doctorita la tel. si o sa o intreb de durerile astea, daca am noutati va aduc la cunostinta si voua. Sanatate si multi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elutza82 spune:

Salutare viitoare mamici de samburei-dovlecei

Salome, nu cumva ai 6 saptamani si 4 zile? :)
Durerile si crampele sunt normale, si asta pt ca se petrec atat de multe schimbari la nivelul organelor noastre genitale....deh, nu mai suntem singure in carapacea noastra
Ar fi bine sa ai o relatie apropiata cu dr ginecolog si sa-l suni oricand crezi ca ceva nu-i in regula. Iar cand ai programare si ajungi la control, incearca sa-ti faci o lista de acasa cu toate intrebarile si nelamuririle pe care le ai. In felul acesta nu vei uita niciodata sa-l intrebi ceva( stii, se poate intampla din cauza emotiilor).

Deci, votati pt samburei-dovlecei?

Mihaela, doar stii ca esti bine-venita aici, cu noi, indiferent de ce se va intampla!!! Eu sper sa iasa bine si sa vina "Mos Craciun" cat mai repede si la tine
Imi pare rau pt Imi, sper ca este bine! Multa, multa sanatate si putere va doresc!!! Sa treceti cu bine peste tot!!!

Si eu i-am auzit inimioara azi, la 6 sapt si 4 zile, abia asteptam...am inceput sa plang de fericire, de liniste, am stiut ca este in siguranta acum. Am avut un week end de cosmar, de vineri au inceput sa-mi dispara starile de sarcina pe care le avusem pana atunci, apoi, sambata dupa amiaza am inceput din nou sa sangerez( de data aceasta ceva mai mult ca data trecuta), duminica la fel, de dr nu dadeam, nu stiam ce se intampla, ma gandeam la ce este mai rau. Abia asteptam sa se faca 5 dimneata, sa ma trezesc si sa plec spre spital unde era dr meu. Dupa aproape 3 ore, m-am linistit. Singura grija pe care o am este un hematom de 4 mm. Miercuri ma duc din nou la dr. Ma bucur ca este bine samburel-dovlecel, dezvoltat normal de 7,4 mm si cu 175 batai pe minut

Sanatate maxima fetelor

6+

Mergi la inceput