Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (28)
Raspunsuri - Pagina 5
flafi spune:
Da si noi la fel.
Am avut clar stabilit ca daca va fi baiat il va chema Alexandru, fata Alexandra- al doilea nume. Iar sotul a avut de ales la primul nume de baiat intre Vlad si Rares, a ales Vlad.
Mi-ar fi placut sa fie unul mai de sfant, dar vom serba Sf. Alexandru pe 30 august. Tot e ceva.
Oricum mi se pare straniu ca inca nu vede medicul ce e. Noua ne-a spus de la 12 saptamani ce este, iar la eco de 18 ne-a confirmat doar.
25+ cu Vlad Alexandru
mav spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lillyas Buna ziua! Vreau sa va intreb ce preturi sunt la maternitatile private din orasele/zonele voastre? Dar la spital cam cat va asteptati sa dati cu totul (doctor, anestezist, eventual mana a doua, neonatolog, asistente, etc)? Dar pentru bagaj cam cati bani planificati? In Craiova s-a deschis anul trecut o astfel de maternitate si stateam sa ma gandesc la avantaje si dezavantaje. Printre dezavantajele nasterii la spital, pe langa conditiile de acolo si atitudinea personalului, mentionez si bolile cu care pleci acasa> sora mea a luat un stafilococ auriu, o prietena s-a intors cu o "viroza" ce a necesitat tratament cu antibiotic, o alta cunostinta luase nu stiu ce microb de la baie care sa s-a "fixat" pe operatie si i s-a infectat, etc. Ce paree aveti? |
Eu am sunat la ISIS Constanta si mi-au spus ca deocamdata (incepand cu 1 ianuarie 2013) nasterea (naturala/ cezariana/ in apa) costa 1000 euro la ei. Inca nu se stie nimic despre o eventuala scumpire....
La ei contractul se incheie atunci cand mergi sa nasti!?, nu inainte... O sa ma mai interesez.... (Pana la 1 ian. au avut si un pachet de 800 euro -ceea ce era chiar rezonabil!, deci tot au scumpit tariful...)
"Pentru a veni in intampinarea pacientelor, Spitalul Euromaterna Cta a introdus un sistem de plata in rate, atat pentru nasteri cat si pentru interventii ginecologice chirurgicale. Contractul va fi incheiat cu Euromaterna, fara implicarea unei institutii bancare, in prezenta unui notar.
Euromaterna recomanda semnarea contractului cu 30-45 de zile inainte de interventie. Derularea contractului incepe cu perioada de internare, achitandu-se pana la externare un avans de 2500 lei, restul in rate lunare egale (500 lei) pana la finalizare.
Vom raspunde informatiilor suplimentare la nr. de telefon 0241 60 55 40 sau prin e-mail: credite@euromaterna.ro.
PACHET CU PLATA IN RATE (daca ai asigurare la CJAS)
NASTERE NATURALA (include anestezie, spitalizare 3 zile) 5500 lei
NASTERE PRIN OPERATIE CEZARIANA (include anestezie, spitalizare 3 zile) 6000 lei
PACHET CU PLATA INTEGRALA (daca ai asigurare la CJAS)
NASTERE NATURALA *(spitalizare 3 zile, anestezie,îngrijiri ale mamei si nou-nascutului,medicatie) 5000 lei
NASTERE PRIN OPERATIE CEZARIANA*(spitalizare 3 zile, anestezie,îngrijiri ale mamei si nou-nascutului, medicatie) 5500 lei
*Toate gravidele si lauzele beneficiaza de coplata din partea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate in Euromaterna. Conform Legii 95 din 14 aprilie 2006, pentru a face dovada conditiei de asigurat, gravidele trebuie sa prezinte unul din urmatoarele documente:
Adeverinta de la locul de munca al gravidei / lauzei sau al sotului ( in cazul in care nu este asigurata graviva ) si o copie dupa ultimul ordin de plata prin care se face dovada ultimei plati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate
Adeverinta de la Administratia Financiara ce atesta faptul ca gravida / lauza nu are venituri sau are venituri sub salariul minim brut pe tara.
TARIFE PENTRU PACIENTI NEASIGURATI LA CJAS
NASTERE NATURALA * (include anestezie, spitalizare 3 zile) 8000 lei
NASTERE PRIN OPERATIE CEZARIANA* (include anestezie, spitalizare 3 zile) 8500 lei
Tariful este deprimant la Euromaterna... La Isis parca inca mai merge, daca n-or scumpi......
Dar ai dreptate legat de dezavantajele nasterii la spitalul de stat. Eu am plecat din maternitate, dupa prima nastere cu o infectie care m-a adus cu tot cu bb1 inapoi in spital, febrila si delirand, pentru inca o saptamana (cu antibiotic pe vena) + inca vreo 2 sapt. injectii acasa....
Iar dupa a doua nastere... bb2 a plecat cu un stafilococ pe piele, cu care nu ma intreba cat ne-am chinuit..... pana am scapat de el.
Cand mi-a spus prietena mea care abia a nascut acu' 2 zile ca nush ce are bebelusa ei, "cu ce-ar fi sters-o? ce i-or fi facut?" ca i-au aparut pete rosii si bubite peste tot... efectiv mi s-a facut raaaauuuu..... e stafilococu' ala, aia i-au facut....
Si-am zis ca nu mai scriu sa ma vait despre asta...... da' neuronu' gravid... nu si si nu...
Hellie spune:
Flafi, pai ea saraca a zis ca e baiat...dar n-a dat niciun procent. Si cum eu sunt mai pe partea cu cifre, pana nu aud un 90% macar...
Plus ca intr-adevar bebe era cu spatele si cu fundul in sus, deci practic la "filmat" pe dedesubt cumva...iar eu m-am gandit ca daca nu e in pozitia ideala (cu burta in sus si picioarele larg deschise), sa astept totusi si a doua opinie (morfo de T2 nu fac cu doctora mea, fac cu altcinev, tot de la medlife).
Mie mi se pare amuzanta situatia asta pentru ca nu mi-am dorit ceva anume...sotul in schimb ar vrea sa raman fix asa cum este opinia . Vedem...
18+
flafi spune:
Mav asta este motivul pt care unora dintre noi ne e frica sa nastem la stat. Prefer sa dau suma aia grasuta si sa fie bebe bine si eu de asemenea decat sa plec de acolo cine stie cum.
Sanadorul este cel mai ieftin din ce am vazut.
Medlife-ul mi s-a parut extrem de scump.
Regina Maria- scump dar oferta de anul trecut a fost mai mica.
25+ cu Vlad Alexandru
lillyas spune:
Multumesc pentru raspunsuri!
In Craiova, la maternitatea privata costa 4500 ron nasterea naturala si 4800 nasterea prin cezariana.
Eu ma duc la doctorita care are aceasta maternitate, pentru ca sora mea a nascut in spital 2 copii cu ea si a fost ok. De ceva timp ma tot gandesc. Sotul e de parere sa facem tot ce putem sa nasc acolo. Bani lichizi nu avem, dar am putea lua din cei pe care i-am pus deoparte pt zile de criza gen "Ce facem cu rata daca ramane unul fara job?", dar parca sunt totusi muuulti bani. Daca nasc la spital, din suma asta fac si camera bebelinei.
Miche spune:
Eu, cu Regina Maria am facut contract..
Citat: |
citat din mesajul lui fluturashhh Intrebare: voi cu ce banca faceti recoltarea de stem? 18+ |
Miche 22+ si
Darius (26.11.2004)
lillyas spune:
Aaaa, nu lucreaza cu casa de asigurari.
http://www.maternitateamadonna.ro/
De fiecare data cand ma duc la control ma uit cu jind la mamicile care nasc acolo.
Miche spune:
Din fericire n-am reusit niciodata sa fumez, si sunt taaaare impotriva!
Insa ma tem ca am devenit dependenta de cafea, incerc sa ma las si ma doare capul rau! Am tensiune mica , din cate stiu.
La Darius n-am baut cafea, nu obisnuiam dar acum nu stiu ce-o sa ma fac cand alaptez..
Fetelor, voi ati baut vin ?
Eu am mai baut, cam o data la doua saptamani , jumatate de pahar de vin roze.. , la masa..
Miche 22+ si
Darius (26.11.2004)