Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (17)
Raspunsuri - Pagina 8
doxy spune:
De mersul la cab. privat sau la spital am intrebat ca efectiv nu stiam ca se poate si asa si asa. Eu la prima nastere am mers doar la spital la consultatii, dar pentru ca dr. meu era inca rezident si nu avea cabinet. Dar acum aflu ca poti sa mergi si la spital la consultatii, chiar daca dr. are cabinet. E ok, mai ales daca te mai scutesc de vreo plata doua. N-am nimic impotriva, ba din contra.
Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 16+
doxy spune:
De ciupilan nici mie nu-mi place, de frate-su da. E frumusel si tanar, glumesc binenteles, mi-a fost recomandat de prietenul meu (dr.) care e la Barlad acum. Nu mi-ar fi recomandat pe cineva care nu era bun. De stat la cozi, nu-mi spune, ma omoara chestia asta. La Mihalcea nu prea am stat, doar o data ca am intarziat si tocmai luase pe altcineva. In schimb am fost la o super dr. laudata cu cabinet-clinica bla bla bla si deja vroiam sa ma ridic sa plec, ostentativ, ca nu se respecta programarea, iar eu nu aveam timp de pierdut. Apropo de priva, o abordare de r...t. Mi-a luat 400 de lei, ca mi s-a facut rau, efectiv am ametit. La tel mi-au zis ca e 100 si ceva, si la control m-au ametit si mi-au facut nus`ce ecograf, fara sa solicit. Am vrut sa fac un Papanicolau. Nici n-aveam atatea bani la mine, i-am spus ca-i aduc diferenta cand vin dupa rezultat. Chitanta mi-a dat nici pe juma de suma.
betty200 spune:
Salut fetelor!
Ade, 16 ani are fata, baiatul are 21
Cris, daca vrei sa recoltezi pt DT la privat iti spun unde am fost eu: la Intermed in Marasti, asta dupa ce am patit ce-am patit cu ecografista de la Gine 1 care nu a vazut nasul copilului si mi-a iesit un rezultat la dublu test de toata minunea. Ce-am vrut sa-ti spun, ti-am indicat Intermed ptt ca am avut ocazia sa compar rezultatele de sange cu cele de la Gine 1 (au fost facute cam in aceeasi perioada, diferenta de cateva zile doar) si mi-au iesit aproape la fel deci laboratorul de la Intermed este ok dupa parerea mea.
15+
doxy spune:
Apropo, de dr. care-si permit sa comenteze de kg in plus. Nu mai stiu cine imi poveste despre ea sau despre cineva patit (nastere cezariana), ca un dr. i-ar fi spus sa aiba grija la kg ca nu opereaza elefanti.
Ce pretentii sa mai ai, asta chiar tine de bunul simt si educatia fiecaruia.
diana_popa27 spune:
Fetelor e clar ca fiecaer trebuie sa i-a o hotarare in functie de f f multi factori ce tin strict de fiecrae graviduta.
In nici un caz nu trebuie blamat nimeni pt alegerea pe care o face .. banii pot fi un impediment f mare (si eu ma bazez ca sa zic asa pe bani picati din cer ...sa prin ceva contract sa obtin o suma mai mare ca pe salariu de prof nici la stat nu imi permit sa nasc)... iar frica ca poti umbla dupa nastere prin transferuri iar nu este o frica absurda.
Evident ca vrem ce e mai bun pt copil si ce e mai bine si pt noi pt ca pana la urma vb de operatii si de momente in care si sitemul nostru imunitar nu sta bine si noi suntem la fel predispuse la infectii si etc.
Nu vreau sa spun povesti urate dar o fosta colega de scoala de-a mea a murit din cauza unei racei pe care a tarat-o cum a putut pe parcursul sarcinii si a murit la nastere (a fost un caz mediatizat ca era suspecta de gripa ah1n1) asa ca nu e vb de fite nici cand vine vb de confortul unei persoane taiate ... predispuse la depresie postnatala (cu care chiar nu e de glumit).
E clar ca e mai bine la privat cand vine vb de confort igiena si de atentie (de care o femeie ... o operatie sau dupa o nastere normala are clar nevoie)
Majoritatea prietenelor mele au nascut la stat si una singura la privat. Nici un copil nu a patit nimic la stat dar nici cea nascuta la privat. Prietena care a nascut la privat a fost f multumita in schimb sotul ei nu .. din cauza ca a avut trahicardie copilul si era sa fie transferat la stat si au fost cateva momente de panica de care numai el a fost anuntat in mom in care s-au intamplat. EA a fost in schimb tratata regeste a plecat de acolo f f incantata. 2 din cele de la stat s-au externat la cerere.
Aradul din ce citesc eu nu sta f bine la mortalitatea cand vine vb de copii si gravide . Au fost destule cazuri. Dar trebuie sa luam in considerare ...zic eu...faptul ca statul accepta toate cazurile indiferent de statut si de banuti ...si au fost zeci de cazuri in care gravida a nascut cu medicul de garda fara sa fie fost inainte nici macar o data sa fie urmarita pe parcursul sarcinii. Adica sunt multe sarcini cu probleme si cu risc acceptate acolo.. fete care nu s-au ingrijit nici ele personal de sarcina.
Stafilococul care pandeste la orice colt e unul care se afla normal in flora microbiana personala a multora ...de aici deduc ca pot merge cu el de acasa nu e neaparat necesar sa il iau din spital (sunt alti microbi care ar trebui sa ne sperie mai tare).
Imi pare rau ca am scris atat doar ca si eu sunt in mare mare dilema legat de ce alegere sa fac . Sapt viitoare merg si eu la Dr meu sa vad ce imi propune si imi fac si programare la stat sa vad ce si cum si va pov.
16+
diana_popa27 spune:
Scuze pt greselile de ortografie ... m-am grabit sa scriu si acum am recitit
16+
anca_toma spune:
buna fetelor!!!
tare greu reusesc sa tin pasul cu voi. De fapt am ajuns sa sar peste mult pagini doar ca sa pot ajunge la zi.
Ele sper sa fie totul bine pana la urma .
Eu una nasc la stat , asta pt ca am un spital ok bine dotat, curat, si cu conditii decente . In rest nu stiu ce as face, pt ca eu una vb strict pt cazul meu .
Noi suntem bine , am fost la medic si a zis ca sunt superba .Am reusit sa recuperez 2 kg din cele 7 pierdute, asta se datoreaza curei de porc cu porc. mi-a dat trament pt idiotenia de candida care ma bantuie si pe care oficial nu o mai suport.
In ret totul bine , col perfect, bebe pozitionat perfect. Urmatoarea vizita peste o luna , atunci facem programare si pt morfologe de trimestrul 2(mama cat mai e).
Vorbeati undeva departe de cum reactioneaza bebe 2 la vestea ca mai vine un fraior, la mine zic pas ca al meu nici nu stie sa zica tata, dapai sa ii mai zic si de bebe 2.
pup ma duc sa ma pregatesc sa plec acasa
, azi vreau sa dorm mult la pranz
anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011) + 15+
Cris_25 spune:
Paula, Delia_Rodica, iulia, betty, multumesc de raspunsuri! Am dat azi niste telefoane pe la clinici, sa vad unde reusesc sa ajung pana la urma! Eco sigur fac la dr meu pentru ca am mare incredere in el, stiu ca va fi foarte atent la masuratori! La Gine1 eu una il apreziez foarte mult pe Surcel, am facut 2 FIVuri cu el si mi s-a parut un OM deosebit ... dar uite ca si el poate fi superficial uneori!
doxy, cred ca majoritatea dintre noi am naste la stat daca am avea conditiile de care vorbesti tu ... si aici nu ma refer neaparat la renovari si culori ... cat la terapie intensiva, medici capabili, asistente, personal & stuff. Eu una daca as avea in orasul meu sau in apropiere o clinica de stat care sa se apropie macar de ceea ce descrii tu, n-as mai sta pe ganduri.
Faptul ca eu ... sau alte fete ... ne gandim serios la varianta cu privatul, nu este in niciun caz STRICT pentru conditiile bune si peretii zugraviti frumos sau gresia colorata in vreun fel anume, ci pentru binele bebelului in primul rand. Eu imi doresc copilasul asta de atata timp ... si am cheltuir pana acum peste 10.000 de euro pentru a-l avea ... si daca n-ar fi venit, ma astepta iarasi o cheltuiala de 3000 de euro ... Asa ca probabil voi face un efort si pt cei 1700 de euro cat ma costa o nastere la privat (in cazul in care voi opta pt cezariana).
Nu cred ca vrea nicuna dintre noi sa fie rautaciaosa la adresa alteia, dar e foarte important sa tinem cont de faptul ca nu exista aceleasi conditii in toate orasele ... oricat de mult ne-am dori!
11+
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota, Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, FIV 4, august 2011, aprilie 2012 Budapesta, dr. PK, nereusit
FET noiembrie 2012 Budapesta, dr. PK, reusit
olimp spune:
cris eu nu am facut DT doar TT asa ca nu stiu care sunt pasii de urmat , dar vad ca ti-au raspuns fetele , vezi si eu eram prost informata stiam ca TT se face doar marti si joi dar Paula are programare miercuri.
ele , paula bafta fetelor la analize , si paula bafta si la examen , pe cuvant sa te admir ca poti sa te aduni si sa mai si inveti...
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
16 +
Mony08 spune:
olimp mi-am cumparat jeleuri spaghete,f bune ,mersi pt pont
Si ca tot am mers la lidl am vazut un pepene verde si n-am putut sa plec fara el.
delia r acum stau in Resita,m-am mutat acum ceva ani din Timisoara. Primul copil l-am nascut in Timisoara,la Odobescu. Al doilea copil o sa-l nasc tot in Timisoara,probabil o sa vin cu o luna-doua inainte si o sa stau la parintii mei,nu as mai vrea sa trec prin o cursa cu masina pana la Timisoara,cum a fost la Denis.Tu la ce doctor mergi? Doctorul meu este si la stat si la privat,dar la privat este la Athena,si acolo am vazut preturi cam piperate.
Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 15+