Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (17)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

Paula mult spor la invatat

viitoare mamica 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

eu cred ca ne batem capul cu pareri pro si contra nasteri stat versus privat

doxy eu de cate ori am mers la spital sa ma vad cu dr meu, nu am stat deloc la rand, chiar daca erau persoane pe hol ce isi asteptau doctorul. mereu am rezolvat intalnirea in mai putin de 10 min, asta pt cca l-am tot stresat la inceput pe dr sa vada daca e totul bine cu bebe.

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Paula, te cred, de asta am si zis ca nu ma refer la spitalele din alte orase, ca am mai vazut la tv diverse minuni. Ca nu sunt nici eu dusa cu capul, caci daca ar exista un risc pentru viata copilului meu, n-as sta pe ganduri, m-as duce si la polul nord sa nasc. Am norocul sa ma simt in siguranta in spitalul din Iasi.
Spor la invatat!

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 16+

Mergi la inceput

Oana, dar daca te duci la spital e mai ieftin/gratis, sau care e explicatia. Sau asa poate dr. asa are program. Am mai auzit mamici nemultumite (pe net) ca le cheama dr. la cabinetele private si am tras concluzia ca daca le-ar chema la spital nu ar plati. Intreb si eu de curiozitate, ca mie imi convine sa merg la cabinet privat, ma programez si e mai intim.

Mergi la inceput

Si apropo de asistente, si la cab. privat al dr. meu sunt mai aspre la vorba, abia dupa ce le raspund pe acelasi ton, mai schiteaza cate un zambet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Fetele eu cred ca fiecare are parerea lui si nu avem cum sa fim toate la fel. De ex eu am doc la un spital de stat dar are si cabinet privat. Ideea este in felul urmator eu ma duc numai la spital deoarece are cabinetul in afara Bucurestiului si dc sa ma duc acolo cand pot sa ma duc la 10 min de mn? Eu de fiecare data cand m-am dus mi-a facut eco m-am dus chiar si neanuntata si nu a fost o problema. Cumnata mea este gravida in 7 luni si este la o doc la care se duce la cabinetul ei privat. I-a dat zeci de analize, DT inclusiv TT chiar daca DT nu ia iesit prost, nu poate sa se duca decat cu programare ( adik daca se intampla ceva trebuie sa astepti) si sa mai luat si de ea ca sa ingrasat 5 kg ca se pune pe fundu tau nu la copil u nu intelegi adik nush mie una daca mi-ar spune asa . Si tot de la aceasta minunata doc mi-a spus o chestie tare amuzanta ca ia spus doc. In afara de chestia ca , copilul sar intoarce de 2 ori cu capul in jos am intrebat-o daca a simtit cand sughite bebe si ea mi-a spus ca ia spus doc ca atunci cand sughite ea sughite si bb. Ce parere aveti? Asa este?

15+
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Ziua buna mamici

Nu prea am ce comenta la discutia stat vs. privat in Romania. Sunt in Germania de 10 ani si inainte de a veni aici nu am calcat ever prin spitalele romanesti. Dar le inteleg perfect pe mamicile stresate de igiena si indiferenta si de palmatul banilor in buzunarul asistentelor / doctorilor. Am insa prietene care au nascut la stat si au fost multumite deci probabil ca in unele spitale functioneaza totusi profesional si uman.

Aici mergi la spitalul cel mai apropriat in mod normal. Multe sunt partial privatizate, unele complet de stat. In unele e bine, in altele mai putin. Cand am nascut-o pe Clara am ales sa merg in Düsseldorf intr-un spital de stat dar super dotat si cu camera de urgenta ptr copii vis-a-vis de salile de nastere. N-am ce spune, a fost totul ok, curat, camere super (am stat cate 2), mancarea excelenta. Dar n-as mai merge acolo. Partea umana, sufleteasca a fost 0. Asistentele erau super stresate si obosite cu ture duble si nici un chef. Eu am avut probleme cu alaptatul. Mi-au pus pompa in mana, ma trezeau la 3 ore si atat. Cand au vazut ca nu merge au inceput sa ii dea Clarei biberon. Si eu plangeam ca nu vroiam dar nici nu stiam ce sa fac.

Technica e importanta nu zic nu dar fara o balantza umana nu e suficient. Poate e mult sa ceri asa ceva, poate ca am fost/sunt eu mai sensibila. Dar e definitiv ca am iesit cu depresie din spital. Fara moasa o luam pe aratura rau de tot.
Cred ca fiecare dintre noi decide oricum subiectiv. Sa dea Domnul sa ne mearga bine la toate, asta e cel mai important.
Daca ar fi dupa mine instictivo-sufletesc, as naste ca in Olanda acasa, cu moasa si de preferat in apa. Practic imi e frica sa imi asum asa un risc.

Pupici si o zi usoara

Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008) si 10 +

Mergi la inceput

doxy am avut o perioada cand piticii de pe creier nu imi dadeau pace si atunci sunam la dr care imi spunea ca e la spital, sa merg sa ma vada, si imi convenea de minune, pt ca sa merg la cabinet, trebuia sa sun, sa ma programez, sa astept zile, ori cand stai cu tona de morcov, vrei sa vezi imediat ce si cum. si imi convenea si faptul ca la spital nu plateam eco, iar la cabinet trebuia sa le platesc.

15+

Mergi la inceput

doar pt curiozitatea mea intreb, sa nu te superi pe mine, tu citesti pe net doar parerile pacientilor nemultumiti?

uite, eu de exemplu am fost f nemultumita de vestita ciupilan, unde stateam cu orele la ea la cabinet, cu programare facuta inainte, deci nici la cabinetele particulare nu e totul chiar roz

15+

Mergi la inceput

Pacienti nemultumiti de privat te referi, Oana? Da, ca am vrut sa inclin un pic balanta si spre spital de stat, ca prea o luase in cealalta directie. Dar nu am pierdut timpul prea mult, ca eu nu prea ma bazez pe povesti de pe net, pozitive sau negative. Am propria parere si gata.

Mergi la inceput