Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (16)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

De joaca de-a intoarselea copilului sus-jos nu stiu ce sa zic. Dar cu privire la nastere asa stiu si eu ca e bine sa nasti la 7 luni sau cel mai bine sa nasti la 9 luni. Stiam si explicatia dar nu risc sa zic, ca sigur spun prostii, mai bine zice cineva care se pricepe mai mult.

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

La mine bebe s-a intors o singura data cu capul in jos atunci cand venise timpul, nu mai stiu exact in ce saptamana.

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Dana, eu stiu ca se poate intoarce oricand. Din toate directiile si pozitiile. Stiu bb care s-au intors in ultima saptamana cu capul in jos si invers. Dar nimeni nu stie cum se va intoarce bb, doar el. Intr-adevar nu prea mai are loc prea mult in ultima luna, dar se poate intoarce, sunt si niste exercitii pe care le poate face mama, sa-l ajute sa se intoarca.

Cat despre pb cu nasterea la 7 sau 8 luni, si eu am auzit-o. Eu sunt nascuta la 8 luni, dar acum, cand stiu una, alta, tind sa cred ca e folclor...adica nu e tot una ca e nascut un copil la 31 de sapt sau la 35.
Aaaa, si se spunea ca in luna a8a se finalizeaza nu stiu ce legaturi cerebrale si de aceea nu e bine sa se nasca la 8 luni, eu varianta asta o stiu, dar sunt dovada vie ca nu e adevarat, totii neuronii mei functioneaza

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 14+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Uitati-va am gasit asta pe net, nu ma pronunt in nici un fel ca nu ma pricep :
De regula bebe se intoarce in jur de 8 luni (evident unii mai devreme altii mai tarziu), ca urmare pe la 8 luni sunt sansa mari (mai mari decat la 7 luni) ca bebe sa fie transversal si sa nu se poata naste natural. De unde rezulta complicatii si au fost, in trecut, multe probleme.
(la 7 luni daca sta invers, cu picioarele inainte, sunt totusi sanse destul de mari sa se poata naste natural... acum nu se mai risca nimeni, dar mai demult bebe nu putea fi investigat in burta mamei si nu se stia cum sta pana cand nu vedea moasa prima parte din el... si atunci erau mai multe tragedii la 8 luni decat la 7) Dar asta e cam de domeniul trecutului. Acum exista ecografe, se poate studia in ce pozitie e bebe in burta si daca sta de-a latul se poate face cezariana; ca urmare in prezent riscul nasterilor la 8 luni nu este, practic, cu absolut nimic mai mare decat la 7 luni (poate chiar dimpotriva... cu cat sta bebe mai mult in burta cu atat mai bine, creste mai mare si mai voinic si are sanse mai mari sa ajunga la functionalitate normala, fara incubator, cat mai repede)

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Si eu la fel stiam ca e legat de dezvoltarea unor organe, dar vad ca sunt si alte teorii. Cred ca cel mai bine poate sa spuna dr. gineco.

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

salutare pe la pranz, am aruncat un ochi pe aici, spornice suntem la scris
a fost f frumos afara si am profitat din plin de asta, am facut ture in jurul casei, curtea arata ca dupa razboi, acum ca se topeste zapada, dar vine ea si primavara, sper sa rasara toti bulbii pusi in toamna, ma topesc dupa florile de primavara, dar cred ca ne mai luptam ceva cu zapada iarna asta.
betty am facut biopsia de vilozitati pe la 11 s si un pic pt ca ma luptam psihic sa astept pana la 16 s pt amnio. asa ca am facut la 11 s o analiza, ce a avut ca rezultat genetic 99,9 % ok, apoi am facut si amnio, surpriza si acolo rezultatul 99,9% ok. am ajuns sa fac astea dupa ce la 10 s avea bebe un pliu nucal f f f mare. chiar daca masuratorile de la translucenta nucala au dat acele riscuri pe trisonomiile scrise aseara, genetic rezultatele au fost altele.
atat imi doresc sa nu faci ce am facut eu, sa stai in stres si cu ganduri airea, zi un Doamne ajuta si bucura-te de sarcina, sunt atatea femei trecute de varsta de risc ce nasc bebei perfect sanatosi. un brat de flori pt tine

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

delia, Iulia big hug fete dragi, eu as alerga intr-un suflet la urgenta pt un strop sau pata de sange, indiferent de culoare. faceti imposibilul si odihniti-va in pat, intinse, mai ales daca cu greu a venit puiul in viata voastra.
maria mea iubita a venit in viata noastra dupa 6 ani de asteptare, medici nenumarati schimbati, tone de analize si bani fituiti. in momentul in care am clacat si am zis ca nu mai vreau medici, nu mai vreau sa aud nimic de teste de sarcina si numarat zilele din calendar, si cand am facut asta, a fost ca la emisiunea andreei marin, surprize-surprize

doxy si eu am refuzat carnea si acum si la sarcina cu fetita, abia acum parca, parca intra cate o bucatica. ten uscat am si eu, am dat vina pe iarna mai mult, pt ca la cealalta sarcina nu am avut problema asta, ba atunci parca mi se luminase fata. imi mai pun sseara masti cu miere si ou sau miere si avocado. eu nu sunt multumita de cremele dermatocosmetice, le-am incercat cam pe toate si nu m-a dat niciuna pe spate ca si efecte.

iulia felicitari pt rezultatele bune de la DT


Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

oanka multumesc pt sfat

viitoare mamica 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

happy-ama sunt in asentimentul taureferitor la hainutele pt gravide, sunt cu adevarat oribile si mai si costa o caruta de bani. mi-am luat diverse camasi si bluze mai largi, imi pun diverse curele, si mai am in garderoba ceva rochite tricotate ce se muleaza f lejer pe burtica. am verificat totusi rafturile prin magazine, sunt produse, dar nu pe gustul meu. in H&M, HV street, waikiki, C&A sunt f multe, sigur gasiti si fuste si blugi, eu nu vreau sa mai investesc, pt ca tot sper sa ma trezesc intr-o dimineata si sa vad stoluri de pasari ce se intorc din tarile calde, si atunci nu ar mai avea rost investitia in haine groase.
diana trimitem si la tulcea buchetele de flori si pupici pt mesajele tale ce ne descretesc mereu fruntea
cam asa si pe la noi si fixurile copiilor, a inceput deja cu textul celebru "pot eu, pot eu" si evident ca nu am vrut sa ma pun de-a curmezijul in fata personalitatii debordante ale copilului. a inceput mai intai cu asta la capitolul imbracat, enervant in prima faza, pt ca cu pot eu, pot eu, momentul imbracatului dureaza trimplu ca timp, dar azi un pic, maine un pic si acum tare mandra de ea, a invatat relativ repede care e treaba cu eticheta, cum sta treaba cu nasturii. mai greu e la capitolul spalat pe dinti pt ca am impresia ca nu insista suficient de bine si o mai ajutam.
despre lasatul singura in casa nu ma bag, nu inca pt ca nu am facut asta niciodata pana acum. abia implineste 3 anisori si o iau peste tot unde trebuie sa plec, inclusiv cand am fost la gineco pt dublu test pt eco si sange, eu am intrat in cabinet cu dr iar ea a ramas pe hol cu asistenta si grupul de mamici ce stateau la rand si a colindat si intretinut atmosfera. sincer, nu stiu cat au inteles acele femei din ce a colondat maria, caci suntem in stadiul in care 50% inteleg numai eu si tat'su ce spune, dar suntem pe drumul cel bun.

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

am pus monopol aici, dar trimit asa pe bucati, pt ca am patit-o de cateva ori, dupa ce am scris mesaje kilometrice sa dispara intr-o secunda
tare de tot faza cu tipa ce a mancat BCA umed , si amuzante totodata si poftele de lipici sau acetona , ce fac hormonii astia dintr-o femeie.

paula cum te-ai descurcat azi la examen? treci la apel

inca una si ma duc, va iau la bataie daca va mai ganditi chiar si in treacat la nasteri premature, nu stricati atmosfera Zen, e luni .in grupul mamicilor de iepurasi au nascut cateva fete f prematur, si acum la aproape 3 anisori de viata, sunt niste copii extraordinar de frumos dezvoltati, sanatosi, dolofani, pusi pe sotii. asta in comparatie cu diva mea de numai 12 kile, desi s-a nascut natural, la termen si cu 3.550 g, acum e codasa grupului la greutate,d esi e in grafic cu toate.
pt mesajele lungi, dar sunt nevorbita, sotul nu e acasa de dimineata, asa ca nevoie de comunicare e de vina
merg sa imi fac o portie de cartofi prafiti cu mult, mult mujdei de usturoi, asta e pofta mea de moment

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)
15+

Mergi la inceput