Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (16)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Paula la 2000 de lei ce sa zic, poate ca m-as incumeta si eu. Eu stiam de scoruri mult mai mari. Si asa este cum zici, nu sunt fite deloc! Chesti care tin de igiena si bun simt nu sunt fite. Eu nu am contestat faptul ca e plin de nesimtire prin spitale ci doar la faptul ca atat timp cat nu exista un real risc pentru viata mea si a bebelusului, prefer sa inghit mizeriile sau mai bine zis sa le ignor. Ma duc pregatita moral de acasa, stiu ca nu pot avea pretentii de la anumite persoane (in general cu studii medii si mai in varsta) din cadrul spitalului.

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Apropo ca m-ati facut curioasa cu spitalele private, am dat o cautare pe net Arcadia, un super spital privat din Iasi, asta e prima ce am citit:
"Dupa o experienta groaznica ptr cele ce vor sa se duca acolo le spun sa NU.
Fatada este grozava, arata impecabil, relatiile cu clientii sunt grozave, personalul=medicii+asistentele sunt ... tot din Romania.
Mi-a fost dat sa vad ca maimuta imbracata in matasuri e tot maimuta.
Ptr cine vrea mai multe detalii PM, nu am sa denigrez nici medicul nici asistentele aici, nu de alta dar sunt multe alte forumuri unde o groaza de mamici isi varsa frustrarile post-partum.
Am sperat doar ca mergand "la privat"voi fi privata de o asemenea experienta si de eventuale surprize.
N-a fost sa fie, nu e asa, si acest minunat spital nu e ceea ce se spune.Poate, veti zice, a fost medicul mai slab, poate s-a intamplat etc. Mnu, la banii astia ... sunt prea saraca sa-mi permit lucruri ieftine -cum se zice-, sau sa ma joc cu sanatatea mea.Oricum...
Ganditi-va de 2 ori.

In rest, numai bine! "

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Hahaha e chiar amuzant sa citesc:
"Asa va trebuie daca dati o gramada de bani doar pentru gresie si faianta. Medicina adevarata, cel putin pentru moment, in Romania se face doar in spitalele de stat, nu in zgarcienia managementului privat. "

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

Doxy am stat si am citit tot ce ai zis. Sunt de aceeasi parere cu Paula. Si m-am gandit de mai mult de doua ori pana sa iau aceasta decizie. Ma gandesc si studiez aceasta problema de 3 ani. Am asteptat varsta aceasta si acest moment, tocmai pt a fi suficient de matura pt a lua decizi bune. Si pana acum ce am decis a fost bine. Daca in oras nu exista clinica la care voi naste, mergeam la Szeged si la spitalele noastre tot nu apelam.

In concluzie, cred ca fiecare a stat si a meditat la problema nasterii si nu a decis pripit.

viitoare mamica 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

bai de trezit ma trezes sa o pregates pe ea mare de gradi si apoi vine soacra-mea sa stea cu piticu'si eu bag somn is f ametita de cap de la utrogestan. dar recunosc, e super in concediu

doxy eu am nascut in arcadia pe Bogdan si intentionez si acum sa nasc tot acolo. pe pediatrie tot numai la ei merg, acolo mi-am operat si copii, nu stiu, dar chiar am incredere in ei. mi-am facut o echipa medicala cu specialisti din toate domeniile si ma simt mai in siguranta. tu cu cine nasti? si sa stii ca daca apar complicatii nu esti mutat la CV. si sectia de terapie NN si sectia de terapie adulti e pregatita. eu si de asta as prefera sa nasc in arcadia pt ca as adormi cu zambetul pe buze stiind cine ma anesteziaza mi-am lasat copii pe mana lui, m-am lasat si pe mine si sper sa ma mai las o data







-----

O poveste cu Minuni - o roza, un fluturas dragalas si 11 s


Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Rodica, asa este. V-am zis, nu judec pe nimeni. Fiecare alege ce-i place.
Postarile de mai sus, cu privire la arcadia sunt doar pentru a arata ca exista diferite pareri si cu privire la stat si cu privire la privat. Nu sustin nici o varianta, sunt un fel de Toma Necredinciosul, pana nu vad/simt nu-mi dau cu parerea. Mie la stat mi-a fost bine, cu toate neajunsurile, ca daca ma prindeti intr-o pasa proasta s-ar putea sa ma plang de multe. De aceea o sa nasc tot la stat, Doamne ajuta!

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Maitreyi, tocmai ce am scris ca nu ma pronunt cu privire la arcadia caci nu cunosc. Eu sunt la dr. Mihalcea, e mai tanar (cred ca peste 40) am inteles ca e fratele lui Ciupilan, de ea poate ai auzit. Mi s-a spus ca este un dr. bun, am fost la 3 consultatii, mi-a placut atmosfera/atitudinea, dar de aici si pana la a ma pronunta cat de bun este, mai este mult. Deocamdata e bine.

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Maitreyi, cat costa sa nasti acolo, ca poate imi schimb si eu parerile? Adica la 2000 lei cat zicea Paula, mai merge, ca oricum vreo 1000 dai pe la dr. si altele. Eu stiam ceva de 8000, 10 000 lei si de asta nici nu mi-am pus problema vreodata.

Oxana, mami de Rares-Ion (11.03.2009) si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adde2510 spune:

Eu stau in Bucuresti din 96 si, in general, experienta mea a fost una pozitiva cu spitalele de stat. De fapt, numai pe la astea am mers. Pt. urgente am mers la Municipal (sau Universitar), un spital f. aglomerat, dar chiar am numai cuvinte de lauda la adresa personalului. Rar s-a intamplat s-astept, in ciuda faptului ca adesea vin acolo cazuri f. grave, din accidente, cu politie cu tot. Sunt si multi rezidenti, cred ca si studenti, ceea ce pe mine nu ma deranjeaza. Nici la Floreasca n-am avut probleme, desi acolo am fost mai rar. De intimitate nu prea ai parte totusi si nici nu au timp de zambete. Adica asta s-ar putea sa deranjeze, sunt destul de "expeditivi" sa zic asa. Acum o sa nasc la Malaxa. Am fost deja la camera de garda, nicio problema, m-a consultat imediat medicul de garda, mi-a facut ecografie, in 20 de minute eram gata. Dupa mine a venit o mamica ce nascuse de curand, toata un zambet, ziceai ca abia asteapta sa vina la control :)) Asta-mi da sperante ca-i un spital OK. Cu spagile nu am eu treaba. Mama e obsedata de chestia asta, ca la medic nu se poate fara spaga. Din experienta mea nu e asa.

Acum, cred ca toata treaba asta e si in functie de banii de care dispui. Daca cineva isi permite si vrea sa aiba mai mult confort, se simte mai in siguranta, de ce sa nu mearga la privat? La fel daca ai o fire mai sensibila, mai bine eviti spitalele de stat ca risti sa vezi tot felul de cazuri pe acolo. In fine, fiecare cu alegerea lui. Eu am tinut totusi sa spun ca "nu-i dracul chiar atat de negru" nici la stat. Referitor la nastere si ce va fi imediat dupa, mie oricum mi-e teama. Si daca ar veni o echipa intreaga acasa la mine, tot teama aia as avea-o!

Pupici tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Doamne ajuta sa fie bine, oriunde am merge si cel mai important e sa fim sanatoase!!
Dar chiar credeti ca asa tb sa fie intr-un spital? glumesc acum, chiar nu are sens sa mai discutam, sunt ff convinsa ca pt a face o alegere tb luate in calcul f multe date si fiecare stie ce , cum, cat si care ii sunt limitele, nu?

Adde, prin luna iunie nu o sa-ti mai fie frica, o sa incepi sa te saturi de burta si toate cele...prin iulie dai si faci orice numai sa nasti...acum ti-e teama, atunci nu o sa-ti mai fie.

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 15+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput