Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 #2#

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Daca bebe nu primeste altceva decat san (nu ceai, nu apa) subt foarte mici (spre deloc) sansele sa faca diaree. Si mai stiu ca aproape orice frecventa si consistenta a scaunelor e normala la cei alaptati exclusiv. Ema face dupa aproape fiecare masa (rateaza doar vreo 2 pe zi, cand face doar pipi)

Mami de strumf Ema (14.12.12)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Angelic Arata de ca o buba cu puroi. E verde si s-a facut o crusta.
Cand i-am schimbat compresa am vazut ca ii cazuse crust de aseara si s-a facut alta, de aia ne-a zis medicul sa innoim compresa de cateva ori pe zi.
Nu toti copii fac reactie la vaccin. Bia de exemplu nu a facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

NEATA,la noi e gri afara si ploua cu galeata...nu ne scoatem azi nasul afara.

Tnicoleta, ce frumos a luat in greutate Corina.felicitari. e tare mandra Bianca de sora ei...zambeste cu toata fata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Nicoleta eu stiam ca nu se pune nimic acolo. Reactia cica e buna, inseamna ca face anticorpi, mijlociul a facut si acum are floricica, cel mare nu a facut si acum nu se mai vede nimic la locul vaccinarii. In maternitate chiar asta imi spounea o asistenta ca au fost probleme cu vaccinul tocmai pentru ca parintii au pus diverse pe acolo.

Sofia are scaun de 2 ori pe zi, surprinzator pentru mine. Baietii cat i-am alaptat aveau scuan dupa fiecare masa, cum spune si Cellena. Trageau cateva guri si apoi umpleau pampersul. Chiar ieri citeam intr-o carte foarte interesanta despre cresterea copiilor ( http://www.flickr.com/photos/23367954@N03/2236951815/ ) ca daca e alaptat bebe poate avea si 10 scaune pe zi sau 1 la 10 zile, e normal.

Editez ca sa adaug ca in aceeasi carte se vorbeste si despre problema vaccinarii (de care vorbea Doura), cum sa amenajam camera copilului, ce jucarii sunt potrivite, imbracaminte, e medic pediatru german de formatie waldorf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyaoliang spune:

Fetelor, multumesc pt. raspunsuri . M-ati mai linistit...
Si eu stiam ca e normal, insa din cate am citit dupa 6-8 saptamani ar fi trebuit sa se mai rareasca...Deci e ok cat timp e alaptat exclusiv sa faca multe scaune? Ok atunci, nu ma mai stresez
Nicoleta, noi am facut BCG-ul ieri, aici se da la 2 luni, iar pediatra mi-a spus ca in urmatoarele 2 luni e posibil sa faca un mic abces, care sa puroieze, insa a spus sa sterg doar cu apa fiarta si calduta, a insistat sa nu pun spirt sau betadina.
Momentan la Victor e doar rosu locul.
Victoras al meu e somnoros azi, probabil si de la vremea de afara, doarme, se trezeste la papa, stam la ragatit (care oricum nu se produce nici acum...), se uita prin casa, studiaza tot si apoi adoarme pe umarul meu, il pun in patut...pana la urmatoarea masa. La toate astea se adauga schimbatul scutecului....ca, deh, cum v-am spus..avem cu ce ne "lauda".

Fericita mamica de Victor Andrei (23.11.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_es spune:

buna dimineata fetelor
ALMY iti multumesc pentru felicitari si ma bucur ca vati distrat bine la botez si sa CRESTETI MARI SI CUMINTI .
Acum vreau sa va intreb vou medicu va dat vitamina D la copii mie nu mia dat nimic oare trebuia sa intrb eu .
Eu de colici imi tot aduce cineva din romania ESPUMISAN iam luat si de aici dar nu prea am vazut efect tot o durea burtica .
VOI CE FOLOSIT CREDETI CA ESTE VREO UNUL MAI BUN DECIT ESPUMISAN
Noi am inceput sa prindem cu minuta jucariile sa ne jucam in rest sintem bine dar din cind in cind cu dureri de burtica acum ne pregatim sa iesim un pic ca sa mai incalzit un pic pupicei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camys_2000 spune:

Buna !
Incurcate mai sunt legile de la noi...Voi stiati ca tatal este obligat sa-si ia si el concediu de crestere copil o luna de zile? Adica din cele 12 pe care eu mi le-am ales, de fapt eu voi sta doar 11 luni si apoi tatal va sta o luna...
Mi se pare o tampenie a fortezi un barbat sa stea o luna acasa cu copilul, iar pe mama sa o trimiti la job...
Stiati de legea asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Irina mai poti incerca sab simplex,infacol,bonisan,gripe water,la noi isi face efectul sab simplex si espumisanul,reuseste sa elimine gazele mai repede cu ele, dimineata oricum avem colici asa ca...Dar oricum fara ele ar fi mult mai rau.Depinde de fiecare copil la mine merg astea la tine poate sa mearga altceva.Mai incearca din ele si vezi care din ele sunt mai bune pentru voi.

Nicoleta si al meu are bubita la mana este rosie si cu ceva alb in varf.Asa stiam si eu ca e bine sa apara acolo ii va aparea floricica de la vaccin.

Camys stiam ca taticul trebuie sa stea acasa o luna cu bebe.

Doura cum te descurci cu fetele,mai povesteste-ne despre voi

Al meu de 2 zile sta intruna mufat,suge 2 minute adoarme daca plec plange si tot asa.Mai greu este noaptea ca nu mai doarme decat cu tzitzi in gura.Am crezut ca alaltaieri seara a fost ceva trecator insa si azi-noapte tot asa a facut.Si azi toata ziua a fost marait,degeaba incerc eu il tin treaz sa suga mai mult.Eu sunt praf de oboseala,dimineata nu mai dorm de la 7-8 ca are colici iar cand doarme nu stiu unde sa ma impart mai repede.Mi-e greu ca spal la mana hainele la bebe si din ale noastre cateva,astept sa vina piesa pentru masina si sa scap odata.
De cojitele din cap aproape am scapat,il dau cu ulei de masline si apoi il pieptan cu peria si se mai duc din ele.Bubitele de pe fata ne-au trecut de tot
Azi am iesit vreo 40 de minute afara cu carutul,imi pare rau ca nu l-am tinut mai mult insa ma gandeam ca a transpirat si mi-era frica sa nu raceasca.De-abia astept sa vina primavara sa stam mai mult pe afara ca sincera zici ca sunt salbatica de atat stat in casa.Bebe a dormit azi aproape toata ziua sa vedem la noapte ce o sa fie sper sa doarma ca de obicei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Camys, am aflat si eu de legea aia cretina. Nu-mi vine sa cred ca o sa stau cu piciulete doar 11 luni, ma apuca disperarea, mai ales ca dupa aceea va trebui sa-l facem pachet si sa stea cu el in fiecare zi alta persoana (tati sau bunicii), pentru ca toata lumea lucreaza
Doura, nu esti singura cu o parere f proasta despre vaccinuri, dar in tara noastra bananiera copiii nu sunt primiti in colectivitate daca nu se face dovada vaccinurilor obligatorii. Cel mai probabil noi il vom da si la cresa, nu numai la gradi, asa ca nu prea avem de ales din pacate. Mi se rupe sufletul de cate compromisuri fac in fiecare zi in detrimentul lui (si vaccinurile intra in categoria asta). Poate intr-o zi vom reusi sa plecam din mizeria asta de tara comunista.
Apropo de asta, fetelor, n-as vrea sa va intristez, dar incercati sa luati doar faptele din ce va spun acum: fratele mamei mele tocmai a fost diagnosticat cu cancer la plamani si rinichi. Va vine sa credeti ca "doamna" doctor a dat cu tzaraita informatiile familiei (nu pentru ca este "dumneaei" vreo finuta- inainte de a iesi vreun rezultat la analize le-a zis alor mei ca unchiul are zilele numarate) si, in afara de alte lucruri, cand a iesit din spital a "uitat" sa-i dea concediu medical pentru perioada cat a stat internat pentru ca nimeni nu i-a strecurat vreo atentie in buzunarul cel fara fund?
Este absolut incredibil. Si asta se intampla la cel mai apropiat spital de casa, de unde oricum nu-i dau vreun tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Hey girls!

la mine Ivan are 2 luni si o saptamana si nu i-a aparut nimic pe brat, nici o reactie la vaccinul din maternitate (bcg); e obligatoriu sa ii apara cosuletul? daca nu ii apare ce sa cred? ca nu si-a facut efectul? trebuie refacut??
acum m0am speriat...

Mergi la inceput