Burtici cu stelute de iulie - august 2013 (15)
Raspunsuri - Pagina 5
dnapotecuta spune:
Ha! multumesc fetelor... daca facem o odisee o sa va citez pe toate. :)):)):)):)) O sa speriem toate femeile si o sa scada natalitatea!!!Rock on!
Alina 16+
happy_ama spune:
Alina, eu nu cred ca scade. Pe mine sincer ma enerveaza toate articolele despre sarcina cu sfaturi "ideale". Tin minte ca in primele saptamani de sarcina, de ex, eram f stresata sa trec peste perioada...stiam ca e cea mai riscanta. Si pe unde citeam scria ca stresul e "ucigator" pentru bebe. si mai rau ma stresam! ma stresam ca ma stresez Dar am intrat aici in legatura cu voi si am prins simtul realitatii... Si am vazut ca desi sarcina nu e perioada minunata descrisa pe toate site-urile, ci o perioada dificila, care se merita de departe dar dificila. Si tu stii sa faci haz de necaz, ceea ce mie imi place max
Happy_Ama 14+
betty200 spune:
Salutare, salutare!
Alina ai pus punctul pe i ! Eu daca nu dormeam noptile crezi ca mai aveam chef acum de nr. 3? Eu de cand am venit din maternitate i-am obisnuit din aproape in aproape si pana in jur de 5-6 luni dormeau puii mei de la 10 seara la 6 dimineata, daca nu le dai nimic noaptea nu li se merita sa se trezeasca asa ca vor dormi neintorsi, bineinteles cand aveau cate o problema medicala(baiatul ca fata n-a avut febra si nici n-a racit nici macar odata in cei 16 ani cati face la vara) le acordam putina atentie, ii linisteam si la somn, oricum se intampla f rar sa fie nevoie.
In legatura cu legarea trompelor, draga mea daca mama ta a ramas insarcinata cu ele legate, mi-ai distrus cel mai frumos vis ... eu acum sunt hotarata dupa nastere sa fac manevra asta, pe voi nu v-as sfatui pt ca niciodata nu stii ce-ti rezerva viata si inca sunteti tinere. O sa radeti de mine dar si noi consultandu-ne, ne-am intrebat in gluma: le legam sau mai facem unu?
Ideea e ca anul trecut in februarie ne-a casunat noua sa mai facem un bebe mic, al meu a zis ca de dragul meu accepta dar ca nu-i sigur ca am toate doagele acasa, ce mi-a venit la varsta noastra? El e si mai mare cu ceva ca mine ... dar zis si facut, din martie am trecut la treaba, am zis ca-i dam 6 luni timp sa apara si dupa avortul menstrual din iulie ne-am cam luat gandul, deja am cautat pe internet o clinica pentru vasectomie, al meu a zis ca e mai simplu sa faca el decat sa folosesc eu tot felul de metode mai mult sau mai putin sanatoase sau neconvenabile si vb Alinei prezervativul ni se parea cat se poate de neinspirat.
Steriletul l-am exclus din start ca acum 9 ani am ramas insarcinata cu el (probabil asta a fost unul dintre factorii care m-au convins la bebe 3, un idiot de medic mi-a facut intrerupere direct si efectiv nu m-a lasat sa aleg singura daca e cazul sau nu sa risc sarcina peste sterilet, era incastrat e adevarat in trofoblast si riscul sa pierd oricum sarcina era mare... ideea e ca oricum m-a fortat efectiv si la momentul respectiv am ascultat de el) de atunci al meu s-a ales cu o porecla: "barbatul care a invins steriletul", iar acum i se mai prevede una: "... cel care a invins menopauza".
Deci, pe cand ne pregateam sa isi faca al meu vasectomie, a aparut Bianca ... asa la mustata, la limita si-a facut intrarea, cred ca s-a speriat ca inchidem fabrica si nu mai are nici o sansa.
In conditiile date si avand in vedere ca fac cezariana (asta pt. ca io la varsta mea nu ma mai rascocoi acolo pe masa sa ma desfac toata din toate incheieturie, mi-a ajuns experienta de la 20 si 26 ani cu nasteri naturale fara anestezie (pe vremea aia ciuciu asa ceva ...) e clar ca imi voi lega eu trompele ca nu ma costa nimic nici financiar nici ca interventie facandu-se deodata cu cezariana. A scapat ca prin urechile acului al meu de cutit desi nu avea el foarte mari temeri, bine ca n-a apucat sa faca treaba si apoi sa aflam ca vine Bianca... eram inca odata de rasul curcilor ...
14+
dnapotecuta spune:
Al meu n-a luptat decat cu prezervativul si a iesit castigator dar aia cu menopauza e tare. Cu asa simt al umorului chiar nu mi-as face probleme (asta daca ti-ai facut vreodata) ca n-o sa dai de cap si cresterii piticoatei din urma. Am fost mereu atrasa de oameni frumosi si curajosi si care fac niste alegeri "atipice" sa le spunem pentru varii norme din jurul lor, stabilite, evident, de altii: varsta, statut etc. Iarasi, si aici lucrurile sunt variabile. Oricum ma bucur enorm ca aici la noi in casuta e asa o mare varietate.
Alina 16+
Bobitza_85 spune:
Buna fetele,
Va citesc tot timpul de pe telefon insa am senzatia ca nu tin pasul...sunteti foarte vorbarete.
Happy_ama si eu am absolvit prima etapa MBA, Certificat Profesional in Management, sefa de promotie 2012 in Oct.Am facut cursuri de 2 ani, la CODECS,Open University Business School.
MBA-ul la ei se intinde pe 3 etape, a 2 ani fiecare.Sunt extrem de costisitoare, iar eu, ca si tine, mi l-am finantat din surse proprii. A fost un efort considerabil si financiar si ca timp...invatam non stop, mai rau ca in facultate... Eu fiind cea mai mica de acolo (aveam 25 de ani cand m-am apucat acum 2 ani), ca sa nu ma fac de ras, trageam ca nebuna...la mine era cu lucrari de diploma, examene in toata regula...deci stres Am avut noroc ca mai invatam la serviciu cand mai erau momente libere
A fost o experienta extraordinara.Am invatat foarte multe de la colegii de grupa, majoritatea mari manageri in diferite domenii. Cred ca de fapt partea de networking, alaturi de diploma evident, este cea mai importanta.
Imi cer scuze ca poate am dezvoltat un subiect care nu are legatura cu forumul dar m-am bucurat sa vad ca sunteti receptive la tot felul de dezbateri.
Alexandra 9+
betty200 spune:
Alina, adevar grait-ai! Varietate mare in zona, de la varsta la profesii si alte cele ...
... cat priveste lupta cu prezervativul, acolo al meu se declara invins, cu ala n-a cucerit batalia si nici nu mai are sanse, de acum va lupta cativa ani buni cu - vorba cuiva din zona - "nodul pescaresc" al trompelor si sper din suflet sa nu-l dovedeasca si pe ala ca am pus-o de mamaliga.
14+
olimp spune:
buna seara fetelor
am citit romanul vostru ...
betty si eu fac ca si tine clexane 0,3 dimineata si 0,3 seara , sotul le manevreaza dar am vazut cum face , scutura putin siringile , bula de aer se mai duce in sus , ramane mai putin aer , si vizual scoate 1 ml afara , initial a luat sublerul si a masurat colana de lichid si a impartit in doua si apoi iar in doua , sincer nu are fff mare importanta ca e cum 0,01 ml in plus sau minus.
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
16 +
Bobitza_85 spune:
Imi place fff mult de voi! Sunteti toate femei inteligente si curajoase si aveti un simt al urmorului grozav!
Alina, eu sunt fanul tau declarat de mult! Ai ceva deosebit in modul de a povesti si un eveniment banal
Eu am 27 de ani si acum e prima sarcina. Dar nu ma las, mai vreau un bebe pt ca si eu am o sora si stiu ce bine e sa ai cu cine sa vb, sa te joci, sa te bati , etc. Intre noi e diferenta de un an jumate si ne intelegem perfect .
Eu am avut pofta de varza acra calita azi si am facut. V- am zis ca slabiciunea mea sunt acriturile :)))) la propriu, nu la figurat
Alexandra 9+