Burtici cu stelute de iulie - august 2013 (15)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Da fetelor, conteaza mult umanitatea sefilor! Si ora la care pleci acasa. Am incercat varianta cu orele 21-22...not fun!

Apropos de ciorbite, eu de cand sunt insarcinata mananc supa/ciorba ca nebuna!! nu e zi fara. inainte daca papam o data pe luna...mare lucru..
Eu tocmai am avut o discutie cu seful meu despre muraturi....balesc de nu mai pot

Happy_Ama 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_toma spune:

buna fetelor!!

Vroiam sa va zic ca eu cand eram insarcinata cu Iancu am facut gimnastica pt gravide si m-am simtit super bine, chiar daca in conditii normale nu pun picioarul in sala.
De exemplu eu am fost aici http://gimnastica-gravide.ro/.
tipa e super, acum as vrea sa incerc yoga pt gravidute, dar mai astept vreo luna, inca sunt in perioada de .

Apropo am uitat sa va zic ceva in caz ca nu stiati : puteti sa faceti cursuri de puericultura impreuna cu sotul si la sf ti se elibereaza un certificat pe numele sotului cu care acesta are dreptul la nasterea lui bebe de 15 zile de concediu de la stat in loc de 5 conform legii. Bineiteles ca din pacate legea se acorda doar la un copil .
Pt mine a contat mult ca am fost amandoi acasa primele 3 saptamani , mai ales ca am fost singurei.
de la alte fete am aflat ca acest certificat poate fi eliberat si de unii medici de familie.Dar cum eu atunci aveam medicul in Piatra Neamt unde nici nu s-a auzit de termenul puericultura a trebuit sa fac un astfel de curs pe care nu l-am regretat nici o clipa, m-a ajutat enorm .

Despre silicoane clar vreu si o sa imi pun imediat ce o sa imi permit si o sa fiu si apta dupa alptat. Eu una din totdeauna mi-am dorit , dar mai ales dupa ce l-am nascut pe Iancu am dezvoltat o pofta nebuna de a arata bine , pe care nu o prea recunosc in caracterul meu.

Vroiam sa mai zic ceva dar iar am uitat, o sa imi scriu notite cu tot ce gandesc .

Va pup, poate reusesc sa intru si in we , dar nu promit

anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011) + 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

Unde gasiti frate sefii astia?
Pffff... la noi e o firma mica intinsa cat o caracatita. Pretentiile si munca sunt de multinationala, remuneratia este pentru Tulcica. Aici am ajuns dupa ce am fost muzeograf... deci job la stat. Nu va zic de salariu ca vi se face rau... institutie de rangul 2 - ditamai intitutul cu 4 muzee si cetati in subordine si cate si mai cate... un management de toata jalea si frane de la stat cat cuprinde. Cand avea V. 1 an si 10 luni si era deja de 1 luna la cresa mi-am gasit noul job... am fost de fapt racolata de pe un portal de joburi. Curand insa am aflat ca nu tinea nimeni la oamenii instruiti si cu cunostinte si acestia plecau fara vreo contraoferta de la angajator care, pe spinarea celorlalti si pe timpul si nervii lor prefera de fiecare data sa instruiasca altii, angajati in pripa ca nevoia era mare... asa m-am trezit cu capul mai sus decat ceilalti, raspunzand pentru tot ce faceau ei prost... asta in cca 8 luni de zile si dupa ce mi-a fost marit salariul fara sa cer... odata cu banii aia in plus a plecat linistea... din birou si, mai rau, de acasa.
M-am uitat si eu in jur la prietenii mei plecati colo si colo sau corporatisti pe la capitala. Cred ca mai depinde si e norocul fiecaruia. Eu mai sus de atat cu ce ofera orasul asta nu am unde sa ma duc. De bine de rau a trebuit cumva sa raman un angajat ca sa fie o suma fixa la o data fixa pe luna... intrucat sotul si-a deschis firma lui. Asa ca am fost pe undeva punctul de sprijin.
Prietenii mei care se lauda cu un ban in plus de-abia au timp sa manance ceva.... nu mai zic de orele la care ajung acasa. Nu cred ca e o cale corecta sau gresita ci totul se raporteaza la ce anume vrei de la viata si de la lume.
Mie una imi convine orasul mic cu relatiile lui si cu parcurile de langa casa pentru copii mei. Am stat 6 ani in Constanta si cu toate astea nu am regretat mutatul aici niciodata. Acum mai trebuie doar sa gasesc o variata care sa ma satisfaca si pe mine psihiceste vorbind... ca la stat nu-i banul, la angajator iti vinzi sufletul si tot asa. Pentru mine era o problema majora sa plec sa imi duc copilul la medic in caz de urgenta... asa cum era sa-mi iau si concediul de odihna. Sa nu mai zic ca am 8 zile de concediu ramase care cred ca vor muri acolo.
Am insa 2.5 ani la dispozitie sa ma misc. Tragic e ca dintr-o data m-au parasit toate ideile.
Drept pentru care ma complac o luna doua casnica ca nu cred ca mai pup in viata asta a doua oara acest lux. Nici de pensie nu-s convinsa. Mama si-a facut Pfa dupa ce a iesit la pensie asa ca... pentru femei ca noi linistea e in lumea de dincolo.

Alina 16+

Mergi la inceput

Ma duc sa racolez copilul de la gradi si am in plan o baie luuunga in seara asta.
Uitai sa va marturisesc fericirea... am rezolvat problema cu cereale integrale cu lapte ieri. Vad ca azi jalea a fost mai mica. prin urmare ma duc la cumaraturi de lucruri integrale sa fac aprovizionarea bine.

Alina 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Alina eu zic ca ai face meserie buna de scriitor. :)
Indiferent ce subiect dezbati, te citesc cu foarte multa placere .
Eu sunt scurta si la obiect, probabil tocmai din cauza muncii unde nu am timp de amabilitati. Dar ai prezentat puncte care poate ne lovesc pe fiecare in parte. Ajung seara dupa 6 acasa, ma apuc sa fac de mancare nu am timp nici sa ma uit in temele Denisei (ce e drept ca nu insist, vreau sa am incredere in ea ).
In we alerg ca nebuna sa rezolv totul prin casa , ca dupa o saptamana de munca toate hainele sunt aruncate.

Dar inca sunt pe ideea, mai bine am bani si imi iau menajera.

Elena & Denisa (26.10.2004)
15 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Alina ia si niste kiwi sa fie mai coapte si papi unul dimineata pe stomacul gol face minuni eu aveam prob si inainte de sarcina si asa am rezolvat

amalia tsakoniati
15+
DOAMNE ITI MULTUMESC!

FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota

Mergi la inceput

Cu siguranta... fara bona n-as fi supravietuit. Mai ales ca mi-l lua in fiecare seara de la gradi si il gaseam spalat si hranit... ca noi parinti denaturati n-ajungeam pana in 5.30 seara sa luam copilul nici daca am fi zburat.
Sunt perfect de acord ca nu cantitatea trebuie sa predomine in relatiile cu copii. O ora petrecuta cu creierii limpezi in care nu-ti sta capul la nimic altceva decat la copil, atunci cand te joci cu el face cat 2 zile stressate in care stai nas in nas cu acesta.
Plus ca sunt un om foarte egoist cu propriul confort... sunt lucruri de care am nevoie si gata: manichiura, pedichiura, exfolieri si alte cele, o carte buna, o baie lunga, un concert cand si cand, o noapte betiva cu prieteni dragi... fara ele nu functionez. Sunt cu atat mai libera din pct asta de vedere cu cat al meu copil n-a dormit niciodata cu mine... nici nu siu ce face de la 9.30 seara si pana de dimineata asa ca noaptea, slava domnului, e pentru mine si al meu, asa cum e bine si sanatos sa fie. Stiu ca aici parerile sunt impartite insa asa cum spuneam, totul tine si in acest caz de psihicul fiecaruia si de ceea ce isi doreste cu adevarat. Fiecare casa are alte instructiuni de folosire. Nu sunt 2 la fel.

Alina 16+

Mergi la inceput

Am uitat sa multumesc de compliment. Poate scot o carte pana ies din concediul de maternitate. La asta nu ma gandisem.
Amalia, la mine fructele dimineata pe stomacul gol sunt lege. Iar kiwi e nelipsit... din pacate cred ca stomacul meu s-a obisnuit cu acest tratament si are nevoie de mai mult.

Alina 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Citat:
citat din mesajul lui dnapotecuta

Cu siguranta... fara bona n-as fi supravietuit. Mai ales ca mi-l lua in fiecare seara de la gradi si il gaseam spalat si hranit... ca noi parinti denaturati n-ajungeam pana in 5.30 seara sa luam copilul nici daca am fi zburat.
Sunt perfect de acord ca nu cantitatea trebuie sa predomine in relatiile cu copii. O ora petrecuta cu creierii limpezi in care nu-ti sta capul la nimic altceva decat la copil, atunci cand te joci cu el face cat 2 zile stressate in care stai nas in nas cu acesta.
Plus ca sunt un om foarte egoist cu propriul confort... sunt lucruri de care am nevoie si gata: manichiura, pedichiura, exfolieri si alte cele, o carte buna, o baie lunga, un concert cand si cand, o noapte betiva cu prieteni dragi... fara ele nu functionez. Sunt cu atat mai libera din pct asta de vedere cu cat al meu copil n-a dormit niciodata cu mine... nici nu siu ce face de la 9.30 seara si pana de dimineata asa ca noaptea, slava domnului, e pentru mine si al meu, asa cum e bine si sanatos sa fie. Stiu ca aici parerile sunt impartite insa asa cum spuneam, totul tine si in acest caz de psihicul fiecaruia si de ceea ce isi doreste cu adevarat. Fiecare casa are alte instructiuni de folosire. Nu sunt 2 la fel.

Alina 16+

like like like

15 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ele

Citat:
citat din mesajul lui dnapotecuta

Alina 16+

like like like

15 saptamani

SUBSCRIU!!
Alina, chiar ai putea incerca o odisee a sarcinii in stilul tau de a povesti, cu autoironie asa...si cu mult adevar.. ar prinde bine la mamici

Happy_Ama 14+

Mergi la inceput