Burtici cu stelute de iulie - august 2013 (15)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Aaa, chiar am gasit pe net site-ul celor de la Genetic Center, dar nu mi-am dat seama care sunt tarifele lor!!

Daca cunosti dr de la Genetic Center, de ce nu l-ai facut acolo? Pt ca dr tau este la Gynia? Incerc sa inteleg, sa nu te superi ca iti pun atatea intrebari...

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 14+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Betty la aia ma gandeam si eu, ca iti pot face o injectie cu papaverina (no- spa romanesc din spitalele noastre) si atunci poate e mai ok pt recoltare.

Elena & Denisa (26.10.2004)
16 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

doxy am pus paste in 4 pungute diferite, am adaugat colorant alimentar si astia mici au frmantat pungutele alea de le-au ametit. am scos pastele, le-am pus intr-o tava si le-am lasat la uscat. acum le-au insiruit pe fire e piele si si-au facut margele. stimuleaza creativitatea si lucrul fin cu degetele. si alta noutate pt ei - le-am pus pe folie de aluminiu spuma de ras cu care s-au uns, desenat, l-au mazgalit si pe tati pe fata, etc. chiar s-au distrat

-----

O poveste cu Minuni - o roza, un fluturas dragalas si 11 s

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

betty si eu iti dau dreptate , o fi Stamatian seful sefilor dar e blazat in ultumul timp intr-un hal fara de hal...asa ca si eu as decide pt Gynia , sincer Dr Butnat e un super chirurg si de Dr Iuga nu am decat cuvinte de bine asa ca , eu bifez obtinunea ta .

paula dar de ce ai vrea sa faci amnio ?

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

16 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty200 spune:

Paula cum sa ma supar draga mea? Ma bucur daca te pot ajuta cu o informatie doar pt asta ne-am strans aici sa aflam una de la alta.
Deci, Genetic Center e un laborator genetic unde se prelucreaza lichidul extras la amnio doctorita Militaru este medic genetician, ea conduce centrul respectiv, mai are un medic si ceva chimisti care prelucreaza analizele si ea supervizeaza totul. Acolo nu se fac recoltari, ea nu-i medic ginecolog care sa faca procedura respectiva, ea primeste doar de la toate centrele de recoltare(Stanca, Gynia, si alte orase din tara) probele respective si prelucreaza analizele, apropo de asta colega mea care a facut amnio la Stamatian a zis ca vrea sa duca proba la Genetic Center ca bineinteles o cunostea pe geneticiana si a vrut sa se faca acolo( Stamatian trimite la Bucuresti) si s-a rastit la ea ca daca vrea la Militaru n-are decat sa se duca la ea sa-i recolteze ... bineinteles ca pana la urma a dus proba unde a vrut ea adica la Genetic Center ...mi se pare aberant sa-ti impuna asta, probabil are ceva comision medicul de la laboratoare si de asta tinea neaparat sa trimita intr-un anumit loc

In privinta deciziei unde sa faci amniocenteza, eu ti-as sugera sa te gandesti foarte bine, sa mai ceri informatii, sa vezi ce simti tu personal, eu in posturile anterioare am expus in detaliu modul in care am procesat eu informatia de care dispun si care e decizia mea, nu te lasa influentata de decizia mea, incearca sa ajungi singura la una care sa fie cea mai potrivita pentru tine si puiul tau. Eu de ex am mai cerut relatii de la ceva profesori universitari (bine din alt domeniu) si care mi l-au recomnadat pe Stamatian ca fiind foarte profesionist, am luat in calcul si a cantarit greu acea informatie, am fost chiar la el(Stamatian) la un ecograf, am mai povestit, mi s-a parut ca stie ce face, rezultatul ecografiei a iesit la fel ca cea a lui Iuga, am zis sa nu am doar o opinie, am ales si varianta "profesionista", e adevarat ca atitudinea e putin ciudata, probabil e foarte cautat si de asta isi permite, poate asta e stilul lui, am mai auzit de medici f bun profesional care sunt mai "atipici" ca atitudine cu pacientul. Deci iti spun toate astea pentru a incerca sa-ti faci o opinie personala care sa te linisteasca. Stamatian de asemenea ca experienta nu contest, e nr. 1 in domeniu ... am si eu dilemele mele, ezitarile mele ... pana la urma asa am decis si cum am mai scris sper sa fie decizia corecta pentru puiul meu, la urma urmei el primeaza.

14+

Mergi la inceput

betty si eu am fost pe la dr Militaru de la genetic center si e super ok , nu inteleg de ce Stamatian se opune cu atata vehemnta sa duca probele acolo , oricum eu la el nu as apela nici in ruptul capului...

2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat

16 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty200 spune:

Olimp, ca o mica barfa, Militaru cica a lucrat cu Stamatian la Gine 1 si "s-au despartit", motivul nu-l stiu dar banuiesc ca ceva nu le-a mai convenit, ea a facut Centrul asta de vreo 2-3 ani si merge foarte bine, s-au extins si in alte orase inclusiv Bucuresti, vin probe din toata tara si aici le prelucreaza.

Totusi probele de dry test le trimite si Gine 1 la Militaru (l-am facut si eu ca nu stiam ce inseamna, credeam ca e o metoda mai noua si eficienta a dublului test, pe internet tot asa citeam dar de fapt este o analiza de sange care depisteaza daca mama este purtatoare a 2 mutatii genetice reponsabile: de surditate si fibroza chistica, in cazul in care iese pozitiv la una dintre ele este nevoie ca si tatal sa fie testat si daca ambi au mutatia respectiva exista risc mare sau certitudine (aici iar nu stiu sigur) ca bebelusul sa faca boala (fibroza chistica e pacatoasa rau, speranta de viata e maxim 30 ani), mie mi-au iesit negative, oricum eu ma asteptam la cu totul alteceva de la dry test, asta e, am dat 3 mil si pe ala si am aflat ca macar fibroza chistica si surditate de nu stiu care nu va avea copilul ...

14+

Mergi la inceput

betty asa este , stiu de Centru pentru ca sotul meu s-a ocupat de proiectul lor de amenajare , si inca o barfa si dr Rotar la care merg , tot asa a plecat de la Gine 1 si acum isi face nasterile si cele pe chirurgie la Ginya , si ea a avut ceva animozitati cu cei de acolo

16 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Olimp, in principal pt ca am implinit 35 de ani. De cand am ramas insarcinata am spus ca vreau sa fac amnio, dar nu eram f hotarata. Apoi mi-a iesit DT ala cu risc de sindromul Down, si nu pot sa zic ca nu imi sta pe creier.
Am citit f mult si m-am interesat...masuratorile copilului sunt perfect, translucenta 1,8, os nazal prezent, totul ok...dar mi-a zis dr de familie ca are o mamica la care i-au iesit DT, TT prefect, masuratorile in grafic si totusi copil are SD. Recunosc ca m-a speriat si eu nu sunt nici persoana care sa gandeasca ca oricum ar fi eu merg mai departe. Ca daca as gandi asa, nici prin cap nu mi-ar trece sa fac amnio. Dar eu stiu ca am limitele mele si nu vreau sa vad pana unde le pot intinde, daca intelegi ce vreau sa zic
Multumesc mult Betty. te mai bazai eu cand am nevoie de informatii.

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 14+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

paula am inteles da grea decizie , eu marti merg la TT si voi vedea care e situatia , eu nu am 35 de ani dar ma apropii...mai am catva ani , oricum sper sa vad ca sunt bune rezulatele ...

si daca faci amnio vii la Cluj ?

16 +

Mergi la inceput