Burtici cu stelute de iulie - august 2013 (15)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns betty200 spune:

Ele, nu-s eu foarte curajoasa dar suport greu incertitudinea iar la varsta mea mi se pare inconstienta sa nu fac testul asta, cred ca as face bube de stres pana la 9 luni, am o ruda la care i-a iesit la DT risc 1:50 pt SD, n-a facut amnio si pana la nastere a bagat un stres groaznic, dupa ce-a nascut 2 zile a plans de fericire dar a si dat intr-o depresie urata imediat dupa, care sigur de la stresul prenatal i s-a tras ...

Si dr. Iuga mi-a zis ca pot exista anumite mozaicisme care nu se vad la ecograf (mai rar dar e pacat de riscat) iar DT si TT sunt fara valoare, din cate paciente cu risc mare a avut nici una n-a nascut copil bolnav dar a avut cazuri de paciente la care le-au iesit testele bine si au nascut cu SD, chiar o asistenta de la ei a patit asta cu DT test in regula.

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Cred ca fac si eu amniocenteza.
Cea care m-a facut sa ma hotarasc e dr de familie. Mi-a zis ca in ziua de azi sunt metode sigure de a diagnostica ceva si eu am ales cele statistice. Si daca DT poate da rezultate fals negative, cum pot fi sigura ca un TT nu da rezultate fals pozitive?

Betty, tu cand esti programata? La cate saptamani? Sunt sigura ca dr meu ginecolog ma va trimite la Stamate, dar eu cred ca voi merge pe mana ta, cu Gynia.
Cand ai un pic de timp, nu mi spui mai mult despre amniocenteza, pe PM sa nu plictisim fetele...

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 14+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

doxy daca vrei cand ma mai duc la teatru te anunt dinainte si poate mergem in grup organizat azi a fost dumbrava minunata. noi mergem in special la cele de papusi de la sala mica ca piticul nu are rabdare si nu stiu cat ar intelege la sala mare.

noi tocmai am vopsit paste, le-am pus la uscat nitel in cuptor si ne apucam de facut margele

-----

O poveste cu Minuni - o roza, un fluturas dragalas si 11 s

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Paula o sa-ti raspund aici si iti explic si de ce: eu de multe ori citeam cate un subiect si vedeam ca se retrag fetele pe privat pentru mai multe detalii desi eram foarte interesata sa aflu si eu (mai ales ca era on topic, ramaneam cu cate-o frustrare ... Ma gandesc ca daca pe cineva nu intereseaza subiectul trece mai departe nu? Daca nu-i asa, puteti sa va dati cu parerea si ne retragem in privat.

Eu sunt programata la amnio la fix 16 saptamani dupa menstruatie si 16 saptamani si vreo 3 zile dupa ecografie (a fost mai mare cu 2-3 zile de fiecare data la eco fetita. Am mai citit cate una alta pe net si se pare ca riscul de accidente dupa amnio este undeva in jur de 1:400 pentru zona noastra (Romania) uite un link in care un tatic povesteste experienta lor:

http://ozzy.ro/2010/05/amniocenteza-din-rai-in-iad-si-inapoi-la-lumina/

Am vb si cu dr. Militaru (o cunosc de la Genetic Center cu care colaborez) si am intrebat-o care-i cantitatea minima de lichid cu care se poate descurca la analize, asta ca sa nu extraga medicul mai mult lichid doar pt siguranta, a ras si a zis ca se descurca cu 15 ml chiar (eu vreau si testul Fish, cel care e gata in 3-4 zile si pt. asta am rugat-o sa trimita ea in strainatate proba pt ca la Genetic Center fac doar cariotipul total, complet care e gata in 2 saptamani - eu bineinteles ca fac bube atat timp). Testulo asta rapid e un gen de test calitativ care-i indica daca exista sau nu trisomiile 13,18,21 nu analizeaza efectiv cariotipul dar in prima faza e destul si sa te linistesti putin pana vine finalul unde ai cantitativ pt o gramada de boli rezultatul in detaliu.

Si pe iuga l-am intrebat cat lichid extrag ei ca citeam pe net si de 30 ml, mi-a zis ac 15-20 ml glumind ca doar nu o sa lase copilul fara ... desi la varsta de 16 saptamani exista in jur de 230 ml lichid care se reface rapid in cateva ore dupa ce este extrasa o mica cantitate pt amnio.

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Merci Maitreyi, chiar te rog sa-mi zici cand te mai duci ca poate asa ma mobilizez si eu.

Fetelor, eu zic sa discutati aici, nu cred ca plictisiti pe cineva. Citesc cu placere orice informatie, e bine sa fii informat.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxy spune:

Maitreyi, ai zis ca ati vopsit paste? Cum adica?

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Eu m-am gandit strict la fete, cand am zis de PM.
Multumesc, mi-e groaza de amnio, recunosc, desi nu am citit nici un caz in care sa zica vreo gravida ca doare, dar mie mi-e teama si cand imi ia sange...
Stai sa inteleg, eu daca ma duc ca si clienta care nu cunoaste nimic acolo, imi vin in 3, 4 sapt rezultatele? Sau pot sa cer si testul Fish? Si totul ( Fish- inclus )costa 1700 de lei?
Si la Gine 1 cat costa? Si parca nu face toate testarile de la Gynia, nu? Vreau sa ma duc cu lectia invatata la ginecologul meu.
Eu as vrea sa fac amnio dupa 18 sapt sa termin si cu sesiunea. Nu stiu daca se poate. Cred ca dau un telef la Gynia sa intreb...nu?

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 14+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Betty , sunt in acord cu Doxy, sa scrii totul aici.
Fiecare selecteaza ce citeste si ce nu, dar eu zic ca in cazul nostru toate citim. :)
Am citit postarea din linkul dat de tine, intr-adevar e linistitor.

Insa marea mea problema ramane inca..pe o burta intarita cu contractii mai mereu, cum o fi acea intepatura pt recoltare??

Elena & Denisa (26.10.2004)
16 saptamani

Mergi la inceput

Paula, daca nu esti panicata ca mine e suficient si complet cariotipul care intra in pretul de 1700 ron cat e la Gynia dar vine in 14 zile, Fish-ul asta am rugat-o eu pe dr. Militaru sa mi-l faca ca sa stau linistita putin pana vin celelalte rezultate, pt el platesc in plus dar nu la Gynia ci la Genetic Center vreo 3-4 mil.

La gine 1 la Stamatian costa 8 mil amniocenteza in care intra doar testul Fish din cate stiu eu. Cariotipul la genetic Center costa 10 mil deci daca faci la gine 1 si vrei si cariotip complet cred ca ajungi la 18 mil (aici nu-s foarte sigura) poate ne dumiresc ceva fete care stiu de la cunostinte mai multe informatii

Amniocenteza e indicat sa se faca intre 16-18 saptamani, atunci e cel mai mic risc, unii zic chiar intre 15-18.

14+

Mergi la inceput

Paula pe mine nu ma ingrijoreaza deloc intepatura ca asa cum spui si tu am citit ca e ca o injectie banala, am facut sarcina asta la recoltari cat n-am facut toata viata, deja ma duc fara nici o grija si la recoltare (adevarul e ca mereu au dat de fete profesioniste si in afara de o mica intepatura n-am simtit nimic, au fost vreo 3-4 cazuri in care n-am simtit nici intepatura, m-am si mirat cum a reusit sa faca asta ...). Eu eram tipul de om care lesina la luat sange, cand m-am maritat am lesinat la analize, apoi inca odata la fel, cred ca tine de setarea mentala, acum fiind foarte motivata deja am pus asta pe planul secund drept pt care nu ma mai deranjeaza chiar deloc.

Eu o sa cer daca e mai bine pt bebe sa nu-mi faca anestezie deloc la amnio, ma gandesc ca o intepatura nu-i o lume.

Ele nu cred ca poti fi contractata chiar tot timpul, ma gandesc ca medicii vad asta la eco si pot da ceva remediu pe moment care sa relaxeze sau poate nu incurca contractiile (aici nu ma pricep e adevarat)

14+

Mergi la inceput