Cand viata trece pe langa tine...
Raspunsuri - Pagina 34
michelle-usa spune:
si inca ceva, care de ex pe mine ma ajuta sa incep EU cu bine, ziua.
cand ma trezesc mai stau in pat cateva minute, ma rog la Dumenzeu sa ma ajute sa fiu o mama buna, o sotie buna, II multumesc pt ziua respectiva, eventual enumar binecuvintari care imi vin in minte..., citesc cateva versete din Biblie (nu conteaza cate)...si apoi ma scol si imi incep ziua cu zimbetul pe buze.
treb sa intelegi ca TU dai tonul in casa si daca tu incepi ziua mai relax si situatiile sunt mai relaxate si copiii mai ascultatori.
Mickyyy spune:
Sa nu le deochi, dar azi a fost o dimineata incredibila, cuminti, cooperante, ascultatoare, s-au ajutat una pe alta, mijlocia a ajutat-o pe cea mica sa se imbrace, cea mare a facut sandwich-urile, am plecat toate odata si nici nu am mai intarziat asa mult ca de obicei. N-am nicio explicatie logica pentru comportamentul lor, poate doar ca le-am anuntat de cu seara ca mami are azi o mica vizita la un client in afara orasului si trebuie sa nu intarzie.
Daca ar fi mereu ca azi.....as mai face vreo 2 :))).
Mickyyy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui szivarvany Mickyyy, imi cer scuze pt ce-ti voi scrie, dar nu uita ca TU esti mama lor Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP. _ Au nevoie de noi: Copiii Monicai Alex Luca Lorena U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX Si micuta O L I V I A are nevoie de noi ... acum |
szivarvany, nu inteleg de ce iti ceri scuze, sau e un mesaj atat de subtil ca n-am prins eu esentialul ?!
Ups, a disparut mesajul...pana am apucat eu sa scriu (ca o fac printre picaturi). Probabil era doar inceputul la ceva, de-asta nu intelegeam.
szivarvany spune:
Pt ca nu vroiam sa te supar, taman azi cand a mers totul ok
E prea frumoasa ziua ca sa ti-o stric io !
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi:
Copiii Monicai Alex Luca Lorena
U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX
Si micuta O L I V I A are nevoie de noi ... acum
cristoiu spune:
Mickyyy, eu am doi, nu trei, nici nu vreau trei, dar uite ce ma ajuta pe mine uneori, fiindca daca nu ies pe usa cu ei la 8 fara un sfert am pus-o de mamaliga ca nu mai deschid usa la cresa.
1. Le pregatesc hainele de seara. Foarte de ajutor e faptul ca are uniforma gradinita, cresa nu, si nu e mult de negociat la de imbraca.
2. Le fac pachetele cu mincare de seara si le bag in frigider.
3. Nu ii trezesc, dar le deschid usa ceva mai devreme de ora de sculare, asa incit sa se trezeasca singuri dar sa aiba senzatia ca mai lenevesc un pic in pat.
Si cu cele de mai sus in ordine, ii scol intre 7 si 7 si un sfert, depinde cind ies eu de sub dus si jur ca in jumate de ora suntem cu totii gata. Ah, sotul e ca al treilea copil, deci nu se pune la capitolul ajutor, de el e cel mai greu sa trag dimineata.
anca_nicolae spune:
miky
ma bucur pt ziua cea buna, poate a fost un pic si cum ti-a scris cineva, despre tonul zilei dat de catre TINE. Poate ca scriind aici, ai inceput, in sinea ta, sa nu mai vezi niste probleme asa grav cum le vedeai pana acum si aceasta detensionare a ta sa inceapa sa ajute la armonizare
legat de organizare, dap, e imp, si daaa, ce usor e pt parinti uniforma, si ce greu e cand nu mai e...
legat de trezire, f bine a zis mai sus, cu INCEPEREA trezirii cu cateva minute mai devreme decat ar trebui, cu deschisul usii, viata prin jur, astfel incat trezirea lor sa nu fie militareasca, ci asa, mai blanda, ii mai lasi cateva minute sa leneveasca, spunandu-le ca uite, cateodata, ii mai alinti si ii lasi catea min in plus, lor le place sa se simta alintati...
si uite, chiar tu ai gasit inca o solutie: sa ii faci pe copii sa creada ca functionand ok dimineata te ajuta pe TINE pt serv mai abitir decat scoala lor. Asta e pentru ca serv-ul parintilor e un pic mai important, mai mandatory in ochii copiilor decat propria lor scoala , de la serv copiii INTELEG ca vin banii pt viata lor, de la scoala, deoacmadat, nu vad beneficii... [bine, poate eu am fost exceptia, iubeam sa merg la scoala sa ma joc cu copiii, asta era pt mine scoala, deh, fiind singura la parinti...]
bafta mai departe!
buflea
pe langa faptul ca nu ai citit f atent sa vezi ca cei care au postat la acest subiect sunt si cu 1 copil, dar si cu 2, si cu 3 [pe langa mine, singura cu 3 copii, sigur am mai vazut si alte fete tot cu 3 copii], ce este mai naspa este zeflemeaua pe care ai aratat-o fata de postarile celor cu 1 copil.
Chiar daca un parinte cu 1 copil nu TRECE prin anumite aspecte strict specifice parintilor cu mai multi copii, asta nu inseamna ca ei nu pot veni cu o idee buna!
Uite, eu de ex, de npse ori [si mereu] voi zice: 2 copii NU inseamna 1 copil si separat inca 1 copil, adica 2 NU E 1+1 , totusi, sunt atenta la diverse idei sau perceptii ale altor parinti, chiar de ar fi ei cu 1 copil. Si, desigur, sunt aspecte din viata cu mai multi copii pe care ei, parintii cu 1 singur copil, pur si simplu nu le concep, nu le pot crede ca nu se rezolva suav si candid, cu o simpla rugaminte, explicatie etc . DAR, sunt si dati cand pot gasi/redescoperi idei f bune la acesti parinti cu 1 sing copil.
Uite, cineva mai sus a scris ca e f imp CUM te trezesti tu, ca mama, dimineata, si cum VREI sa INCEPI ziua ta, si implicit, a celor din jur. Cum sta ea cateva min si isi aduna multumirile, si le trece prin fata sufletului, etc, adica practic isi CLADESTE o stare de bine cu care, incepand acea zi, deja sunt premize catre o armonie mai mare.
Eu, cand am citit postarea respectiva, nu m-am gandit NICI o clipa s ama uit la semnatura sa vad cati copii are, pentru ca ideea in sine e fffff buna si foarte useful, pt orice mama, oricati copii are.
Eu, cumva, mai fac asa, dar instinctiv, acum, citind postarea respectiva, mi-a confirmat cat de useful este aceasta CLADIRE CONSTIENTA a starii de multumire, si ii multumesc ca ne-a scris!
Asa ar trebui si tu sa faci, sa preiei ce este util, de ORIUNDE ar veni, si sa nu taxezi, din start, ca fiind telenovela, orice scrie un parinte cu 1 singur copil.
E ca si cum la subiectul cu copiii adoptati, parintii cu copii naturali nu ar fi bineveniti sa scrie.
So, please, pune mai multa caldura in relationarea ta cu altii
Sper ca nu te-am necajit, nu asta am vrut, ci doar sa iti ofer un mod ca tu sa iti maresti/diversifici paleta de relationare :)
Cu drag,
anca
.
Androix spune:
Nici eu nu vreau sa necajesc pe nimeni dar sunt atatea lucruri care deosebesc trei frati de alti trei frati incat putem sa dezbatem inca 33 de pagini pe tema asta.
Eu sunt mama de doi si am sa vorbesc in numele meu si o sa iau in discutie doar un singur aspect: e o diferenta uriasa intre doi ai mei cu o diferenta de 2 ani intre ei si cum m-am descurcat cu ei mai ales pana acum vreo doi ani si prietena mea intre ai caror doi copii e o diferenta de 9 ani si cum se descurca ea. Fetita cea mare are acum 11 ani iar pitica 2.
De aceea daca vreodata o sa ridice din sprancene cand o sa ne vada cum plecam dimineata de-acasa o sa ma tavalesc pe jos de ras.
michelle-usa spune:
imp e sa te scoli dimineatza mai devreme decat copiii astfel ai mai mult timp la dispozitie.
iar seara sa te culci mai tirziu, dupa ce pregatesti tot ce poti pt dimineatza.
stiu ca e greu dar nu ai ce face. Domnuls sa fie cu tine!
poate ar treb sa deschidem un subiect separat (daca nu a fost deschis) cu sfaturi de organizare....
Cricor spune:
un pic off topic.. (on topic nici nu indraznesc, am un singur copil)
Eu m-am uitat pe link-ul pus de androix (cred, imi cer scuze nu mai retin) cu flylady...sunt acolo lucruri interesante, merita rasfoit site-ul. Mici schimbari pe care oricine le poate face si care iti pot schimba in bine ziua...cel putin ziua de curatenie sigur :)