Cand viata trece pe langa tine...
Raspunsuri - Pagina 22
lai spune:
Fiecare si le stie pe ale lui, dar eu zic ca ideal ar fi, daca exista resurse financiare, zile de concediu si are cine sa stea cu copiii, sa fie si vacante cu toata familia, si vacante fara copii, si iesiri in oras la fel, unele cu, altele fara copii.
Cat despre ce e mai important pentru copii, categoric nu consider a le lasa o casa o prioritate (totusi eu n-am inteles ca asta ar fi neaparat o prioritate nici pentry Mickyyy, mai degraba ea se referea la stabilitatea de a sta intr-o casa ca proprietar acum), si, desi si aspectele materiale au importanta lor, unul dintre cele mai importante lucruri e sa fie parintii ok, cu ei insisi, intre ei, sa fie armonie si intelegere in familie si toti membrii multumiti (bine nu cred ca se poate asta perfect absolut tot timpul, dar cat mai pe aproape).
ela_04 spune:
Citat: |
citat Victoria_mami: Eu nu stiu altii cum sunt, dar la noi vacantele sunt vacante de familie; nu mi s-ar parea corect sa plecam fara copil pe undeva. Asa cum noi avem nevoie sa ne incarcam bateriile, are si ea nevoie. Asa cum vrem sa ne bucuram unul de altul, la fel ne putem bucura (ba chiar mai bine) in trei. Merita si ea vacante si iesiri, la fel cum meritam noi. Si copilul e parte din familie, de ce la vacante sa fie exclus, ca sa se poata relaxa parintii??? Nu mi s-ar parea corect sa plece in vacanta unul dintre parinti cu copilul, la fel cum nu mi se pare corect sa plece parintii fara copii. |
Depinde cati copii ai una e sa ai o pisicuta cuminte si alta 3 pisicute si exact la varsta la care NU e cuvantul favorit
Eu una nu pricep cum reuseste sa le imbrace pe toate si sa fie gata cu ele in acelasi timp pt a pleca la scoala\gradinita.
La mine cu 2 e inca greu cu iesirile...dar exersez zilnic.
O palma nu inseamna educatie!
O palma inseamna abuz si violenta!
michelle-usa spune:
mickyyy,
nu am timp sa citesc cele 2o si ceva de pagini si nu stiu daca iti spun o noutate, dar iti spun oricum. cand esti depresata si te simti doborita scrie pe hirtie ori doar in mintea ta enumera-ti binecuvintarile:
-esti tinara si sanatoasa
-ai 3 copii minunati, destepti si sanatosi
-ai un sotz care te iubeste si munceste pt familie
-ai un acoperis deasupra capului
-ai ce pune pe masa
-ai servici
...si lista poate continua.
gindeste-te ca sunt atitea femei pe lumea asta, singure, fara familie, fara copii sau sunt bolnave si nu isi pot imbraca copiii si pieptana dimineatza sau au copiii bolnavi si pierd timpul si banii prin spitale sau nu au servici, sau dorm pe strazi....
chiar daca viatza ta ti se pare ca e grea si poate chiar este, nu neglija binecuvintarile lui Dumnezeu care ti le ofera zilnic.
apreciaza viata indiferent cat este de simpla si de tot ce ai si transmite o atitudine pozitiva si copiilor tai.
respira adinc si bucura-te de caderea fulgilor de nea sau de o zi cu soare, de o floare, de mangierea a copiilor tai...sunt atitea momente pretioase care le lasi sa treaca pe linga tine.
iti doresc numai bine si sper sa iti gasesti linistea.
michelle
coracora spune:
citat din mesajul lui Victoria_mami Si copilul e parte din familie, de ce la vacante sa fie exclus, ca sa se poata relaxa parintii??? |
Da!
E vreun sacrilegiu?
Omul cand devine parinte inceteaza sa mai fie om (cu toate nevoile sale)?
Nu mi s-ar parea corect sa plece in vacanta unul dintre parinti cu copilul, la fel cum nu mi se pare corect sa plece parintii fara copii. |
Militezi de asemenea si pentru desfiintarea taberelor scolare pe motiv ca acolo se relaxeaza copilul fara parinti?
Eu am sa-ti spun o treaba, te rog sa nu mi-o iei in nume de rau, e doar opinia mea.
Tu privesti vacantele din perspectiva omului odihnit, ca sa zic asa.
Pentru tine vacantele reprezinta ruperea de ritm; pentru cei ca Mickyyy - cu 3 copii, gospodarie si serviciu fulltime - ele ar reprezenta, daca si le-ar permite, o adevarata gura de oxigen.
Asadar se compara mere cu pere, asa cum am vazut c-ai scris si la topicul despre copiii legati. Da, toate bune si frumoase, insa Romania nu e Canada si nici nu va fi in viitorul apropiat, asa ca hai sa stam putin stramb si sa judecam drept.
portocalia spune:
citat din mesajul lui Mickyyy Pai daca eu vand si inchid creditele si datoriile, atunci cu ce castigam noi putem plati lejer chiria la un apartament f bun cu 3 camere, si scapam de stres si de problemele financiare. Singurul stres va fi ca nu e casa noastra, dar nici aia in care stam acum nu e tocmai a noastra, ca daca cumva nu platim ratele la banca, ne executa si ne-o iau! Am de ales, platesc credite peste credite, rabd de la o luna la alta, sau ma relaxez intr-un apartament cu chirie?! |
mie mi se pare o varianta buna, de ce nu? piata imobiliara e foarte ok acum, chiriile sunt foarte abordabile. parerea mea personala e ca nu merita sa pierzi decenii din viata pentru un apartament. si in plus, un pic de respiro financiar inseamna libertate de miscare, poate proiecte noi de viitor, schimbari de directie. cand simti ca te poti misca un pic, iti ingadui si sa visezi.
in alta ordine de idei, nu ati incercat sa faceti o refinantare, sa comasati toate creditele si sa prelungiti perioada de plata, ca sa va scada rata?
hannen spune:
Eu nu stiu cit de odihnita este o mama(ma turbeaza ideea "esti casnica=esti hodinita") dar eu cu trei copchii nascuti si crescuti la mii de km departare de orice rubedenie,soacra,mama sau cumnata,tind sa fiu de parerea Nadiei.
Si cred ca asta are o stransa legatura cu caracterul fiecarui individ,asta spusa prin prisma faptului ca fiecare om e diferit,gindeste si actioneaza diferit.Deloc malitios!Da?
Eu m-am obisnuit sa-mi cresc copiii singura ,fara niciun ajutor.Am tinjit la inceput dupa cineva care sa mi-i tina pt. o ora -doua dar cum asta nu a fost posibil banuiesc ca a devenit o idee atat de absurda precum ar fi sa traversez Pacificul inot.
Acum eu nu am dorinta sa ies undeva fara copii.Mi se pare urat,trist,incomplet.eu cind vad ceva ,cind ma bucur de ceva primul impuls e sa arat copiilor,sa le cumpar,sa...sa...sa-i bucur pe ei.
Daca ma duc undeva fara ele tinjesc tot timpul si imi pare rau ca nu se bucura si ele de locul frumos,de atmosfera.
M-as duce (si ma duc) singura (nu in vacante ci doar in plimbari scurte,ca altfel iar mi-ar fi dor de ele).Asa e ok.Sa stiu ca un parinte este cu copiii.
Asa cum ziceam,depinde de mentalitatea si firea fiecarui om in parte si contrar parerii (probabil) ca avind multi copii pe care ii cresti singur fara ajutor,fara nicio evadare ,ai nevoie mai mult decat oricine de o gura de aer...ei bine ,la noi e invers.E greu sa ne desparti.
Victoria_mami spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui coracora
Da! E vreun sacrilegiu? Omul cand devine parinte inceteaza sa mai fie om (cu toate nevoile sale)?
Militezi de asemenea si pentru desfiintarea taberelor scolare pe motiv ca acolo se relaxeaza copilul fara parinti? Eu am sa-ti spun o treaba, te rog sa nu mi-o iei in nume de rau, e doar opinia mea. Tu privesti vacantele din perspectiva omului odihnit, ca sa zic asa. Pentru tine vacantele reprezinta ruperea de ritm; pentru cei ca Mickyyy - cu 3 copii, gospodarie si serviciu fulltime - ele ar reprezenta, daca si le-ar permite, o adevarata gura de oxigen. Asadar se compara mere cu pere, asa cum am vazut c-ai scris si la topicul despre copiii legati. Da, toate bune si frumoase, insa Romania nu e Canada si nici nu va fi in viitorul apropiat, asa ca hai sa stam putin stramb si sa judecam drept. |
Eu stii ce zic? Sa te fereasca Dumnezeu de odihna ca a mea. Eu stau acasa cu copilul ptr. ca copilul meu 2 ani de zile a facut tratament imptriva leucemiei. Stai tu stramb si judeca drept, crezi ca eu sunt 'omul odihnit'? Vorbesti aiurea, fara sa stii. Tu crezi ca e asa un relax sa ai grija 2 ani de un copil fara sistem imunitar, unde toata casa trebuie sa fie dezinfectata si orice atinge trebuie sa fie dezinfectat, unde trebuie sa sari si sa fugi la urgente la cea mai mica febra sau orice semn ca ceva nu-i tocmai ok? Crezi tu ca sunt odihnita dupa 2 ani si 2 luni de treziri de 2-3 ori pe noapte, sa verific glicemii, sa o trezesc daca scade, sa o fortez sau sa o conving sa bea iaurt cu amidon in miez de noapte? Crezi TU ca eu sunt odihnita? Asa as putea si eu sa zic ca e mai usor sa cresti 5 copii sanatosi decat 1 la tratament de cancer. Ce spui? Crezi ca-s odihnita???
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui coracora ... Asadar se compara mere cu pere, asa cum am vazut c-ai scris si la topicul despre copiii legati. Da, toate bune si frumoase, insa Romania nu e Canada si nici nu va fi in viitorul apropiat, asa ca hai sa stam putin stramb si sa judecam drept. |
Iar in ce priveste subiectul ala, daca ai nedumeriri sau ceva de zis, te rog sa o faci la acel subiect. Romania NU e Canada, ptr. ca oamenii sunt obisnuiti sub regim comunist, sa faca ce li se spune. Sa nu aiba drepturi, sa nu riposteze! Romanii nu pricep nici acum ca NU trebuie sa isi lase copiii intr-o sectie de spital ca sa ii gaseasca legati si cu 'scuza' "Nu avem destul personal!" Can do sa priceapa romanii ca au dreptul si chiar voie sa riposteze si sa ceara corectitudine, ca au voie sa 'stand-up' ptr. ei si copiii lor, Romania va = Canada, dpdv al drepturilor.
b.nica spune:
Nadia draga mea calm down, nu cred ca poti compara nefericita ta situatie de mama cu asa o mare problema cu aceea a dragei noastre Mickyy cu cele 3 fete ale ei si grijile ei din Romania de azi!
Asa cum se spunea, sa nu amestecam merele cu pere si nimeni nu cred ca are proasta inspiratie sa creada ca tu esti favorizata cumva in Canada!
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui b.nica Nadia draga mea calm down, nu cred ca poti compara nefericita ta situatie de mama cu asa o mare problema cu aceea a dragei noastre Mickyy cu cele 3 fete ale ei si grijile ei din Romania de azi! Asa cum se spunea, sa nu amestecam merele cu pere si nimeni nu cred ca are proasta inspiratie sa creada ca tu esti favorizata cumva in Canada! "Evenimentele care vin in vietile noastre nu le putem controla, dar atitudinea noastra fata de ele categoric o putem controla !" |
B.nica, eu incercam doar sa ii explic corei ca nu m-a nimerit cu termenul de 'mama odihnita'.
Cat priveste cat sunt de favorizata in Canada, probabil ca nu inteleg ce vrei sa spui, dar eu ma consider favorizata in Canada. Aici mi se respecta drepturile, si ale mele si, mai important, ale copilului meu.