Bebelusi de Sep-Oct 2013 (2)
Raspunsuri - Pagina 9
mihahegarty spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laura_lupu Heei,bun venit Alinabold. Din partea o calduroasa primire.Aceleasi simptome le am si eu..adica mai deloc,in afara sanilor tensionati,cateva pofte,si niste urate serii de constipatie. Am fost la 2 scan...totul ok. |
Cauza constipatiei este cresterea nivelului de progesteron, care are tendinta de a incetini tranzitul intestinal. Si vitaminele prenatale pot favoriza constipatia, pentru ca absorb apa din organism si ingreuneaza evacuarea fecala.
Cresterea consumului de fibre, consumul suficient de apa si exercitiile fizice usoare te pot scapa de constipatie.
Intregul sistem digestiv este influentat de modificarile hormonale care se petrec acum. In aceasta perioada, organismul nostru produce mai multi hormoni feminini decat in mod normal. Acesti hormoni au rolul de a asigura dezvoltarea normala a sarcinii. In acelasi timp insa, hormonii incetinesc automat tranzitul intestinal, provocand constipatie.
Hormonii relaxeaza musculatura din jurul tubului gastro-intestinal. Acest lucru face ca alimentele sa treaca mai incet prin sistemul digestiv. Peretele intestinului este tot un muschi, care se relaxeaza si nu mai poate sa impinga reziduurile alimentare mai departe. Cu cat reziduurile stagneaza mai mult, cu atat este absorbita mai multa apa, iar scaunele devin tari, uscate si greu de eliminat.
Si eu am suferit toata sarcina de constipatie, mereu ma uitam sa vad daca am sangerat dupa, aveam senzatia ca imping afara fatul.
Te sfatuiesc sa ai un aport suficient de fibre. Mananca mai multe legume si fructe crude, cereale integrale. Ai nevoie zilnic de 20-25 g fibre. Mananca in special prune si bea suc de prune, actioneaza ca un laxativ natural.
Bea suficiente lichide, caci ai nevoie de 7-8 pahare cu apa zilnic. Sucurile de fructe si ceaiurile (eu il recomand pe cel de frunse de zmeur) sunt o alegere buna.
Fa exercitii fizice moderate. Cateva minute de exercitii fizice zilnice pot stimula tranzitul intestinal. Fa plimbari scurte, de 20-30 de minute zilnic. Mersul pe jos, inotul sunt recomandate in sarcina. Eu am mers la innot vreo 3 luni consecutiv, exact in lunile de aur (4-6) si tare bine mi au prins. De mers mergeam mult, caci aveam o prietena care veneam pe la mine si seara ieseam prin imprejurimi.
Nu amana niciodata nevoia de a merge la toaleta. Mananca putin si des. Mesele mai mici de a lungul zilei usureaza digestia.
Mie doctorul mi a dat fier prin saptamana a 26a. Si fierul poate provoca constipatie.
Iti doresc sa fie mai bine, dar sa nu te ingrijorezi, caci constipatia este parte din sarcina!
JoyJoy spune:
@ DarkBendis: nu numai ca avem aceeasi due date, dar 14 august este si ziua de nastere a fratelui meu. M-a distrat coincidenta .
mihahegarty spune:
citat din mesajul lui laura_lupu Mie mi-a dat DPN pe 18 sept. Baiat..Theodor Gabriel Fetita...Ioana Theodora |
Laura, Ultimul Ciclu (UM) cand a fost?
Imi place ca esti decisa la nume. Si eu cand eram insarcinata cu Imi, mi am pus la semnatura din prima cu Imogen Tara.
mihahegarty spune:
citat din mesajul lui laura_lupu UM pe 30/nov/2012 |
Laura, am trecut la listuta.
Mai sunt 2 fete cu UM pe 30/11/2012 si ele au DNP pe 06/09/2013. Voua de ce v a zis 18/09/2013?
mihahegarty spune:
Eu v am pupacit pe toate dulce dulce si ne auzim maine. Eu ma duc la servici maine, daca e ok, intru de acolo, daca nu ne auzim seara. O zi buna va doresc maine!
alinabold spune:
Eu la nume nu m-am gandit decat la fetita..Emma. Daca va fi baietel probabil Mathias, dar nu e sigur. Eu imi doresc ft mult fetita, sper sa nu fiu dezamagita.
salome10 spune:
citat din mesajul lui JoyJoy Ce parere aveti de "boboci de septembrie&octombrie"? |
DAAA , eu votez pentru boboci de septembrie si samburei suna binisor. toate burticile!
alinabold spune:
aseara ma dureau ft tare sanii...nu mai stiam pe ce parte sa dorm. Eu dorm ft bine pe burta, dar acum din cauza sanilor este exclus. Problema este ca imi vor trebui in curand sutiene noi si nici nu mai stiu ce numar sa cumpar. Inainte de sarcina aveam 75D( avea sanii mari), oare cat de mari or sa se mai faca? Sanii si burta cred ca o sa imi termine spatele.