Bebelusi de Sep-Oct 2013 (2)
Raspunsuri - Pagina 15
mihahegarty spune:
Mess0804 oricand, cu placere te ajut cu sfaturi si ti raspund la intrebari.
Nici mie nu mi place deloc acest sistem medical. Eu lucrez ca asistent social si acopar toate spitalele Londrei. Lucrez zilnic cu discharge co-ordinator, nurses, doctori, ocupational therapist, physio si alti professionals.
Deci am contact direct cu NHS si tot ce tine de acest sistem. Eu lucrez pe adulti, fac plasamente in case de batrani (nursing si residential) si care packages (carers care vin acasa la batrani si ii spala, le pregatesc micul dejun, etc, le fac curatenie. Am contact cu clientul direct, dar toti asistentii sociali in ziua de azi completeaza o tona de paperwork si mai putin consiliere. Deci am mari probleme cu sistemul NHS si cu unii angajati. Deci, de acord cu tine.
Si eu, ca si tine, conduc 1 ora jumate pana la Londra dus, o ora jumate intors (asta pentru ca e un trafic cumplit pe M3). Eu vin din Basingstoke, undeva spre sud vest (spre Southampton, Bournemouth). 3 ore in trafic + 9-5 la munca (1 ora lunch). Intr adevar Londra poate fi foarte obositoare, de aia am ales sa locuim la tara
Tu in ce parte stai?
La mine functiona foarte bine masajul, il rugam pe sot sa mi faca cat mai mult seara. Nu o sa te poata refuza, caci fiind la primul bebe si mai ales ca l ati asteptat atat, sigur chiar o sa I faca placere. Si iti recomand din inima bio oil pe care l gasesti la boots. Este superb, eu nu am nici o vergetura din timpul sarcinii, pentru ca am inceput masajul cu acest ulei din luna nr 2. Eu am facut niste vergeturi pe fese si coapse dupa nastere (cam la 8 luni dupa nastere). M am ingrasat destul de tare dupa nastere si apoi am slabit brusc pentru o scurta perioada de timp. Dar in timpul sarcinii, chiar si midwife a fost foarte surprinsa ca la varsta de 33 de ani nu aveam vergeturi. I am zis de acest ulei. Asa imbini si placutul si utilul!
mihahegarty spune:
Elena_R, daca asa ti-a recomandat doctorul sa iei supozitoare cu progesteron, parerea mea e ca ar fi bine sa le iei, eventual sa mai ceri o parare doua daca nu ai incredere in doctorul tau. Progesteronul la inceputul sarcinii se da ca sa nu pierzi sarcina.
Progesteronul este esential in fixarea si mentinerea sarcinii; el este cel care ingroasa endometrul pentru a pregati "culcusul" embrionului; asadar un deficit poate duce la pierderea sarcinii.
DarkBendis spune:
Buna ziua la toata lumea!
Bun venit la burticile noi! Ce multe ne-am adunat in doar cateva zile!
Ca vad ca discutati de creme, vergeturi etc. Eu am folosit o crema simpla de la Mothercare, 5 lire parca era tubul, asta in 2008, si desi aveam 34 de ani, tot ca si Mihaela, am ramas fara nici o vergetura. Dar din ce am inteles, conteaza foarte mult "materialul clientului", daca cineva are piele care "se preteaza" la vergeturi, poate sa dea si cu mama cremelor si tot apar ele.
Eu chiar nu am avut pana acum de ce sa ma plang de NHS, nici la prima sarcina, nici la nastere, nici de-atunci incoace. Eu lucrez ca interpret cu NHS-ul, direct cu pacientii, zilnic sunt in policlinici sau spitale, am lucrat si cu medici de familie, si cu ginecologi, chirurgi, am asistat mamici la nastere, copilasi la urgente etc, si sotul tot in NHS lucreaza (IT), ma rog, nu stiu cata importanta are asta -, deci stim "cu ce se mananca NHS-ul. E un sistem care, desi e oarecum diferit de cel din Romania , e tot cu bune si cu rele, oamenii sunt oameni ca peste tot, unii mai buni profesionisti, altii mai putin buni profesionisti, unii cu hachite, altii mai amabili, birocractia exista cam ca peste tot - dar marele avantaj pentru noi, gasca de UK, e ca in afara de banii care ni se iau din taxe, nu ni se cere NIMIC in plus. Pentru retete e taxa fixa iar la gravide si copii gratuite (ma rog, in Scotia toate medicamentele pe reteta sunt gratuite ), nu se da "cadou", si "atentii" la consultatii, eu una ma ingrozisem la prima mea sarcina ce "scoruri" se discutau la controale, ecografii, analize... iar la nastere sa nu mai vorbim. Da, aici e mai relaxat sistemul, nu te cheama la analize in fiecare luna, nu faci ecografii multe fara sa fie nevoie, nu ai numarul de telefon al medicului sa il suni oricand ca in Romania, nasti cu cine va fi de serviciu la momentul potrivit (in caz ca nu va fi cezariana programata) - dar va zic, fetelor, aici protocoalele se respecta, lumea in general stie ce face. Cel putin in cazul meu, dupa o sarcina in care toate au mers struna si nu a fost motiv sa ma vada nimeni altcineva decat moasa si medicul de familie, cand la nastere bebe a devenit "distressed" (long story, mi s-a rupt apa chiar pe 31 dec si au trebuit sa imi induca nasterea, si inducerea are risc crescut de suferinta fetala) imediat s-a actionat, am fost ingrijita cu mare atentie, cezariana s-a facut imediat si totul a fost bine.
Miralexia, eu voi anunta dupa sapt 12, dupa primul scan. La prima sarcina, cand lucram la banca, am anuntat "oficial" tot dupa primul scan, dar deja spusesem si sefului, si colegului cu care lucram, deoarece una dintre indatoririle noastre era ca uneori sa manevram cutiile cu bani, sau hartoage, ceea ce nu era de recomandat pentru o femeie insarcinata. Aici la serviciu sunt obligati sa iti dea voie sa mergi la controale, ecografii... tin minte ca sefului meu nu ii convenea, mereu eram chemata la controale vineri dupa-masa, cand era cel mai aglomerat la banca, dar nu a avut ce face, nici macar nu a indraznit sa comenteze.
Joyjoy, nu cred ca mai esti moderata. A, si eu anul asta fac 39 de ani, deci sunt pe aproape
Dark Bendis 7+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
laura_lupu spune:
Pai ai mare grija.Alinabold,ca sunt foarte avantajoase.Avantajul cu sonografia asta este ca putem vedea sarcina in faza incipienta,insa are si dezavantaje.Am zis eu ca-s nemultumita,dar cred ca si hormoneii mei is de vina,ca de fapt in ultima perioada abia daca imi convine cate ceva.Si mi-a picat mie pe dansa.
La al 2-lea scan mi-a spus ca nu ar fi trebuit sa le facem asa dese,adica cel din 10,17 si 31,dar a spus ca ii este tare drag de mine,ca stie cat ne-am chinuit.Naa,restul vad eu joi.
Miralexia spune:
Buna Miha
Multumesc pt raspuns. Nu cred ca pot astepta pana la 5 luni se va observa. In plus, din cate stiu, legea spune ca daca nu anunti oficial ei nu sunt obligati sa recunoasca starea fiziologica si nici sa te trateze in consecinta. Mai ales ca imi e dificil sa obtin invoiri pt a ajunge la diverse vizite la medic cred ca o sa intreb maine doc daca pot face ceva in acest sens. In plus, si la mine presupune sa mai ridic una alta si vreau sa evit acest lucru. Plus ca, programul oficial e de 8 ore, neoficial...abia scap de la birou.
Pupici
mess0804 spune:
de obicei cine are o evolutie perfecta, cine nu are probleme este multumit de sistem. Eu la GP cand merg intotdeauna intarzie f mult (da e sala de asteptare cu tv , dar scrie frumos pe tv ca dr Patel is runing 40 minutes late )
Eu am avut probleme cu conceperea, si mi se pare absurd cum isi urmeaza protocoalele, ce scrie pe foita ca tb sa faca aia fac, nu folosesc nici un liber arbitru.... si nu ai de ales. In ro dai un ban, dar poti sa ceri si o alta opinie, etc. Si aici am auzit si cazuri fericite si cazuri nefericite. Ziarele is pline de situatii cand GP-ul trimite acasa lumea cu dureri vagi care pana la urma se dovedesc chestii grave.
Se bazeaza mult pe guidelines, statistici.... Si mi se pare ca e mult bazat pe economie, nu ca s-a dovedit ca strica o ecografie in plus in sarcina, dar economic si statistic iese calculul asa.
Eu vreau sa ma mai duc la privat desi e exagerat de scump, dar is f stresata (o prietena din italia a mers la eco de 12 sapt si a vazut ca bebe era oprit din evolutie de 2 sapt, fusese la doctor sa se planga de o usoara scurgere, dar tot asa e si acolo sistemul cu eco. E o prietena buna si e foarte traumatizata de asta, la ea era al doilea bebe si s-a razgandit, a zis ca nu mai vrea sa riste).
Fiecare cu piticii lui, mie in Ro mi se pare mai ok sistemul, am fost suficient de saraca, dar mi-am permis sa merg la gineco si in facultate, si la alte probleme. Aici e gratis (pt cine sta degeaba acasa) ca totusi eu platesc o gramada de taxe statului, nu mi se pare ca e chiar asa de gratis.
M-am enervat nitel recent cu sistemul, ca in primii ani aici n-am avut de a face cu dr decat pt o infectie si nu am avut nici o parere.
Mi-a venit programarea prin posta la intalnirea cu moasa ieri pt astazi la 13.00 !! , am sunat azi si am zis ca n-am cum sa ma duc, e absurd sa vrei toata ziua libera si nici sa nu anunti dinainte. (Eu nu am zis nimic la munca, ca poate-poate mai apare vreo posibilitate de prelungire si e mai bine sa nu stie). Am amanat pt sapt viitoare la cea mai tarzie ora (15), deci numai jumate de zi libera.
Nu stiu cum o sa fac scanul de 12 sapt ca dupa UM iese diferenta de 2 sapt fata de scanul de la urgenta. Dupa calculul meu e o saptamana diferenta. Sa vedem cum o sa fie calculul lui bebe
In functie de situatia cu munca si o multime de alti factori ma bate gandul sa merg (mergem) in Ro si sa stau 6-8 luni ... e complicat oricum, trebuie luate multe in calcul.
mess0804 spune:
Tot cu 3 in fata si eu cu varsta , o sa incep in curand unsul cu creme. Eu is putin overweight (sa zice 6-7 kile peste norma) asa ca sper sa nu se cunoasca repede ca na, zic ca is grasa doar
Stiam ca la burtica nu e voie sa facem masaj, la spate nu pot sta pe sani ca ma dor de mor... offf
Am citit peste tot ca nu e bine sa faci baie (si le-au zis si doctorii la fetele de la odiseea de iulie-aug) , ca inainte baia ma relaxa la oboseala...
Eu nu am zis decat la omul din dotare si ... mamei (ca vb zilnic cu ea la tel). Ma tot mananca limba sa zic la o prietena ... dac cu sotului nu i-am dat voie sa zica la nimeni ma abtin si eu inca un pic.
mess0804 spune:
hmmm ... cum imi dau seama cam cat e 34 de grade ? ca asa mi-e dor de-o baie, n-am facut de o luna (sper ca nu intelegeti ca-s nespalata, fac dus)
JoyJoy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinabold Ba ai voie sa faci baie in cada...dar nu ft fierbinte. 34 de grade e ok |
Eu am fost la primele 2 controale la o anumita doctorita, iar de saptamana asta am schimbat macazul. Ambele sunt foarte bune (una la stat, alta la particular) si ambele mi-au spus ca este interzisa baia in cada, a doua a fost f. simpatica in exprimare: fara baie in cada cu dopul pus :)))