Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (26)
Raspunsuri - Pagina 18
doina_1984 spune:
Buna seara!
paulinio, felicitari pt baietel! O sa vezi ce bine o sa se inteleaga fratiorii intre ei
Hellie, eu o sa-l imbrac seara cu body cu maneca lunga deoarece bebelusii isi regleaza mai greu temperatura corpului. Legat de marime, eu zic ca este ok 56 pt ca, in general, bebelusii au intre 49 - 53 cm.
_
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 20s+ Filip Florian
--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."
Irinukaaa spune:
E asa mai da... se vede ca este weekend si ca nu sunteti la servici... 2 poze mai merge!
Deiutza bine ai venit alaturi de noi. Sa ai si tu sarcina usoara cu bb sanatos!
Iris si eu am vrut sa-l scot din maternitate pe Patrick in scoica, dar cand l-am pus acolo mi s-a parut asa mic si firav si nu m se parea ca ar sta bine deloc. Asa ca l-am luat in brate si asa am mers cu el in masina.
Chiar daca scoica zicea ca e ok de la 0 luni eu tot ii puneam o paturica undeva la fundulet va mi se parea ca se cocoseaza tare acolo. Am renuntat totusi rapid la ea ca am zis ca or stii astia ceva care fac scoicile si toate cele ce se pot folosi de la nastere.
Landoul da, ala ar merge cel mai bine as zice eu!
La noi n-a fost chip sa-l tinem in scoica (ca si in carucior) cat a fost mic. Urla de nu avea aer. Am facut drumuri f lungi ca parintii mei sunt din Breaza (adica 1000km la doua luni asa) si l-am tot tinut in brate.
Am cumparat si scaun de masina "calumea" care se foloseste de la 0 luni, se da si pe spate... nici o sansa.
De-abia dupa 1 an si ceva a inceput singur sa vrea sa stea in scaun, dar fara centuri. Apoi de cateva luni dupa ce am auzit de un accident stupid in care a murit o fetita tocmai ca nu avea centura, am zis "trebuie". Si l-am convins ca toti purtam centura, ca asa se face.
Ii multumesc lui DD ca nu am avut nici un accident ca sincer mi-a fost frica de asta de multe ori.
Geo felicitari pentru eco buna!
Criulica puiul tau poate fi asa mai pudic/ pudica si sa nu vrea sa va arate. Morfo asta nu e decat o eco mai amanuntita in care dr studiaza fiecare particica a lui bebe.
Madd lasa ca tu si daca pui f multe kg sigur nu se vor vedea. Si le vei da f rapid jos (avem o mamica de la odiseea lui P care e asa in genul tau... )
Eu n-o pot numi pofta, DAR ador mai nou salata verde. Mananc zilnic. Pana acum o mancam daca o aveam (f rar) acum e un "must have"., Eu cred ca am o carenta ceva de vitamine.
Pofta am avut la inceput de placinta cu mere de miroseam pana si in cele mai ciudate locuri a placinta. Si nu era nic urma de ea...
Doina ce baietel frumos ai (vad ca ai schimbat poza)! Sa fie sanatos!
Paulino felicitari pentru "inca un baietel".
Stiu si eu cum e cu alegerea numelui... la primul baietel numele l-a ales tati ca n-aveam nici o idee. Eu am tinut doar sa aibe 2 nume, asa ca pe al 2-lea i l-am ales eu.
Acum conventia e ca eu sa aleg primul nume si el pe al 2-lea. Bineinteles sa fim ambii de acord cu ele.
Pana acum... greu... f greu!
Deny f frumos nume ati ales!
Hellie marimea 62 va fi mare pentru inceput. Asta inseamna 3 luni. La cele cu maneca scurta nu se (prea) vede si oricum cresc asa repede...
De maneca lunga nu stiu exact ce sa zic... baiatul meu s-a nascut in decembrie si nu am avut dilema asta. Dar nu l-am tinut vreodata cu mai mult de un body cu maneca lunga sau unul cu maneca scurta+ bluzita cu maneca lunga. Caciuli in casa nu am fost de acord asa ca nu i-am pus niciodata.
Consider ca am facut bine, ca "l-am calit" si nu am avut probleme cu raceli si alte chestii de genul.
Asa voi proceda si la bb2, doar ca o sa fiu si mai indulgenta odata ce vara va fi f aproape de noi!
Eu m-am trezit "cu fata la cearceaf" ca de bine ce visam ca plangeam in hohote (ma suparase sotul), suna soacra sa-mi zica de nu stiu ce incurcatura ce mi-a creat asa o stare de nervi...
Asa ca jumatate de zi imi venea sa plang asa din orice.
Mi-a trecut pana la urma din fericire.
Si noi suntem "in curs de mutare", de la apartament la casa. Facem schimb pe schimb, doar ca noi avem f mult de renovat acolo si speram ca pana vine bb 2 sa fim mutati.
Iar am scris o intreaga poveste... Ignore me!
Irina ~ mamica norocoasa de pui drag Patrick Cristian {07.12.2010} si 24+
VIOIKA76 spune:
Buna dimineata !
paulinio felicitari pentru cel de-al 2-lea fecior !
Deny si mie imi place la nebunie numele ales !
Hellie pentru prima luna ar trebui sa iei masura 56 ,de obicei copiii se nasc cu 50,52 cm pe cele de 60 le lasi pentru mai tarziu.Nu stiu nici eu cum e sa ai bebel nou vara ,ai mei s-au nascut iarna ,dar cred ca in iunie cand nasti tu nu incep caldurile insuportabile.Eu daca nasc la sfarsitul lui aprilie sau inceput de mai ,o sa am clar nevoie de maneca lunga.
Deci baietii sunt la putere deocamdata !
irinuka si eu poftesc la salata verde in fiecare zi ,o mananc goala doar cu un pic de sare pe ea ,asa faceam si cand eram mica ,ce ciudate sunt poftele de sarcina !
Azi ne-am trezit de dimineata ,oricum asa fac copiii mei in fiecare zi ,trebuie sa fac niste dulciuri ca ne ducem s-o sarbatorim pe soacra si daca tot sarbatorim am zis sa fac cinste cu ceva ca maine e ziua mea si deja de ieri s-au invitat neamurile la noi. Eu sunt responsabila cu dulciurile si sotul cu gratarul ,am de gand sa sar peste aperitive ca nu mai am chef sa fac.
Dupa craciun am zis ca, gata ,s-a terminat cu petrecerile dar se pare ca la noi tot timpul mai apare cate una.
Deiutza bine ai venit la noi !
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum24+
carmen333 spune:
Neata, fetele!
Ma bucur cu voi si va citesc constant, discut cu voi in gand, doar ca neuronul meu insarcinat nu tine minte sa scrie despre fiecare in parte. Vio, spor si petrecere frumoasa maine! Paulinio, stii deja cum e sa fii mama de baiat, si mai ales baietelul tau va avea cu cine sa se joace. Fetele, ma alatur si eu clubului de croitorie, desi voi avea baietel. Dar mai ales clubului baieteilor imbracati bine. Ca deh, concurenta mare pentru fetite Ma gandeam la niste costume haioase, la mult teatru si joc de rol, la atmosfera de poveste in care as dori sa-mi cresc copilul.
Sunt cam suparata zilele astea, ni s-a stricat centrala de apartament, ingrijorarile ca nu voi obtine CIC sunt reale, desi eu stiam ca am continuitate, trebuie sa vad ce au declarat oficial fostii angajatori. Pana la urma, asta e nimic, atata vreme cat noi si bebe suntem bine.
Mi-a dat bebe niste suturi aseara, azi noapte, dimineata iar, ca m-am trezit de miscarile lui. Mi se misca burtica aseara, m-am si speriat, am luat nospa. Eu am intrebat la controlul trecut daca e ok sa se miste asa tare cateodata, ca eu ma sperii, si mi-a zis ca nu exista niciun risc, doar ca bebe e vioi. Sper asa sa fie, sa nu sufere.
Merg sa fac cafeluta, ca i-a mai trecut agitatia bebitului.
Hellie spune:
Vio, Irinuka, Doina, va multumesc pentru detalii!
Dar...mai am o intrebare referitoare la hainute.... Din experienta voastra, cam cat o sa imbrace bebe hainutele de 56-58? Intreb pentru ca eu hainutele de prima luna si mai ales cele de tinut bebe prin casa chiar vreau sa mi le iau singura pentru ca stiu ca chiar daca voi primi hainute cadou multe, sigur vor fi din alea draguteeee de scos bebe afara...nu cred ca se gandeste lumea care ia cadouri ca si body-urile sunt necesare. Nu o zic cu repros, doamne fereste, dar stiu cum am facut si eu la randul meu cu cadourile...mereu luam rochite, camasute, blugi etc, si chiar daca nimeream mereu masura de nou nascut, acum ma gandesc ca ce luam eu era de folos pe afara, la plimbare.
18+
flory_blanca spune:
Voi aveti cumva perna de gravide?Daca da de care imi recomandati? Eu pana acum am folosit pernele din case asezate incat sa imi sustina burtica dar parca ma tenteaza sa imi iau perna speciala ca pernele se tot misca si la un moment dat nu mi se mai par foarte comode.
Legat de hainute nu as putea sa raspund pt ca N. a fost nascuta prematur si nu i s-a potrivit nimic. Saraca nici nu se vedea din hainele alea asa ca am cumparat cateva de prematuri dar nu am gasit prea multe si variate. Le-a purtat cam o luna si apoi am trecut la marimea 50. Eu zic ca pt prima luna e ok masura 56 si apoi vedeti cum evolueaza lucrurile. Unii cresc mai repede altii mai incet. De asta ziceam ca mai bine sa nu cumparati foarte multe de la inceput. Mi se pare mai util sa se achizitioneze inainte lucrurile mai costisitoare gen carucior, patut, lenjerie de pat etc pt care nu conteaza dimensiunile la nastere si care oricum sunt mai scumpe decat hainutele.
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot
raluca1109 spune:
Buna!
Am o nelamurire. Stiu ca a mai scris cineva aici pe grup, dar nu mai tin minte cine. Am probleme cu o masea, in sensul ca era o masea pusa cu pivot si mi-a cazut, am fost sambata la dentist, mi-a facut jumatate de doza de anestezie si mi-a curatat. Exista sanse sa scap de extractie si sa imi refaca maseaua, dar ar trebui sa fac o radiografie dentara, dar nu as vrea sa il afecteze pe bebe. Ce ziceti? Credeti ca o sa aiba efecte negative asupra lui bebe radiografia dentara?
Vio, petrecere frumoasa!
Paulinio, felicitari pentru baietel.
Flory, si eu m-am gandit la perna, dar deocamdata nu mi-am luat. Imi fac plapuma rulou si o tin asa.
Mada, si eu sunt fan cartofi.
Raluca
S 25+ Miruna
carmen333 spune:
Raluca, imi pare rau. Parca Simcri zicea despre dentist si masea. Teoretic iti pune sort de plumb iar iradierea ar fi localizata. Practic daca as putea ocoli as face-o. Riscul unei infectii si inflamatii permanente la masea totusi cred ca exista. Nu stiu cat se baga ginecologul in asemenea decizie, eu as intreba.
fluturashhh spune:
Si eu sunt burtica de iunie 2013...Am si o bebetina uriasa(seamana cu taticul ei):))
carmen333 spune:
Fetelor, intram in 6 luni, unele ati intrat deja. Ma gandeam ca e timpul sa-mi fac un mic bagaj pentru spital, in caz ca e nevoie. Am ce-mi trebuie, dar nu era organizat. Totul pus in punga/geanta si sotul sa stie de ele. Apropo de bagajul meu de 6 luni, lista e cam asa: camasa noapte, capot, prosop, sosete, sapun si sapuniera, hartie igienica, papuci, actele de sarcina, ceva banuti la indemana, incarcator telefon.
Cumparaturi as vrea sa fac de pe la 7 luni, sau sa rog pe cei care au zis ca-mi dau cate ceva, sa-mi dea deja, ca sa pregatesc: sa spal, sa dezinfectez cat timp ma pot misca si apleca in voie. Lista pentru 7 luni e complicata, ma gandeam sa fie aproape gata bagajul de nastere.
M-am uitat si eu la perna pentru gravida/alaptare, probabil usureaza pozitia de alaptare. Dar tot nu inteleg de ce costa pana peste 200lei unele? Si cred ca important e sa stii sa le folosesti. Ma mai documentez.