Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (26)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Ce harnice sunteti, va citesc de vreo ora! Felicitari fetelor pentru ca au aflat ce ascund in burtica! Fielicitari pentru controale bune!
Daa, al 2-lea set de analize de sarcina, de trim 2. Ma ameninta de mult cu ele gineco. Eu inca n-am ajuns sa fac.
Simt ca nu-mi incap in piele de energie! Eu cred ca e insa comparativ cu energia de pana acum. Cel putin asa e pentru mine. Sa nu ne comparam cu starea dinainte de sarcina, zic.
V-am luat-o inainte, am o listuta din care tot mai tai, rar adaug.
M-am uitat la carucioare scumpe, la Hauck-uri nemtesti si alte fiare; initial doream 3 in 1 cat mai usor, sume pana la 2500lei. Apoi am pus pe listuta ce caracteristici vrem, si in final am ajuns la concluzie. Ne-am uitat pana si la cele cu inchidere automata (5300lei si parca aveau landou separat de cumparat). Exista si din cele cu lumini de drum pentru noapte, nu mai stiu cat costa dar m-am distrat. Pana la urma, punctele la care tinem mai mult sunt indeplinite de un carucior de la primii pasi. Nici eu nu am site-ul meu si nu lucrez in domeniu, dar pentru ca sunt mai nonconformista in ce priveste alinierea la fitele vecinilor, voi lua un carucior putin peste 400lei, de la primii pasi. Cred ca stiu despre ce vorbesti, Vio.
Am dorit roti care sa tina la trotuarele noastre de la tara, din marginea Bucurestiului, suspensii pe roti, maner care sa se poata intoarce, sa fie pliabil si usor.
Inteleg despre sterilizator, insa ce ziceti de incalzitor de biberoane? Eu ma gandesc ca e util, daca taticul doreste sa dea lui bebe mancare. Nu avem microunde din principiu, am vazut ca exista si incalzitor cu apa. Ma uitam de fapt la 2 in 1, incalzitor si sterilizator. Exista chiar cu optiune de cuplare la autoturism, in caz ca intarziem prin parc, de ex. Vreau sa alaptez, dar vine si vremea biberonului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Miche, tu te gandesti sa iei Intelidon?! Ziceai ceva de Dha...

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankylya spune:

Buna seara fetelor ar trebui sa zic noapte buna dar asta mai la sfarsit
Problema cea mare este ca citesc pe bucati si dupa cand trebuie sa scriu uff uit sunt jalnica ma oftic rau tare in fine scriu si eu la ce imi mai amintesc.
In primul rand Vicky ai o fetita superba am vazut dupamiaza dar nu am apucat sa scriu nu mai zic ca ma innebunit setul acela de la patut
Aparatori pentru patut eu zic ca sunt tare folositoare daca este patutul din lemn pentru a nu se lovi bebe si plus ca pe timp de iarna ii tine mai dos si nici nu mai pare patutul atat de mare unii copii nu dor in patut din cauza aceasta ca nu se simt in siguranta.
Eu nu mai am copii decat pe cel din burtica dar sunt inconjurata de prietene cu copii mici pana in 3 ani.
De carut sunt de aceeasi parere cu Vicky parca ea zicea sa va duceti sa vedeti in madazin intai ca daca este foarte greu nu este bine de loc niste cunostinte a luat la colic un carut asa frumos dar ffff greu l-am carat si eu pe scari pana la etajul 2 am zis ca imi dau sufletul groaznic nu mi-as lua asa ceva si a mai dat si o groaza de bani. Si eu cred ca cel cu coarne este foarte folositor tot datorita faptului ca agati plase si ce mai car acolo niciodata nu iti incap cumparaturile in cosuletul de dedesupt.
Eu patut am primit deja si baliuta si scaunel pentru mancat mai astept sa vad poate primesc si carut. Inca mai astept sa vad ce mai primesc o sa imi iau lenjeri si prosopele ce tine de igiena deocamdata bine si hainute. Apropo azi am mai cumparat un trening si 2 body-uri cu tot cu ciorapei.
Astazi am semnat contracul de casa unde ne mutam sunt foarte bucuroasa pe 1 februarie ne mutam singurei.
Felicitari fetelor pentru rezultatele bune.
Si eu bifez lenea de la un timp stau aproape tot timpul in pat la calculator.
Nu mai stiu daca mai trebuia sa zic ceva
va pup noapte buna

Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Seara buna!
Interesanta discutia voastra despre carucioare...
Avem si noi ceva experienta, ma si pufneste rasul cand ma gandesc. Sa va povestesc!
Carutul nr. 1 l-am cumparat cand eram gravi in vreo 5 luni ca eram asa de nerabdatori si eu si sotul, incat atunci cand ni s-a pus pata ca "ar fi bine" am luat. Numai ca (greseala!) am cumparat fara sa intrebam o parere in jur, un sfat despre cum ar trebui si ce ar trebui sa aibe un carucior.
L-am cumparat strict dupa cum ne-a placut, un carucior sport de la Bertoni care promitea ce este de la 0 luni.
Dupa ce Patrick s-a nascut si a venit momentul mult asteptat "sa-l incercam", au inceput "problemele" sa apara: spatarul nu se lasa perfect pe spate (uneva la 15 grade cum zice si Flafi) si copilul statea incomod in el, se vedea. Am cumparat landou si era putin mai bine.
Apoi manerul ce nu era reversibil si cum eram in ianuarie, batea vantul... iar un punct in minus.
Sa nu mai zic de roti care mergeau tare aiurea... deci zic si eu acum: sa fie din cauciuc si cat mai marisoare!

Asa ca dupa nici 3 luni am zis "hai sa cumparam altul". Zis si facut - am mers in primul magazin de copii si de data asta am luat un DHS, mai trainic, ca doar ne saturasem de astea sport.
Il avem si astazi, in holul blocului, dar de folosit... nu ne-am omorat, ca am uitat sa zic ca puiul meu cum il puneai la orizontala cum plangea de nu se putea (de-asta am si luat carucior nr 2... ca am zis nah, nu ii place copilului, nu s-o simti bine...)
Am cumparat marsupiu si wrap care m-au salvat sa merg cu el in brate. Au fost cele mai bune mijloace de tranport in cazul lui.

Eu, optimista de felul meu, am cumparat si carucior nr 3 cand avea un an si ceva ca poate-poate o vrea sa stea. Nu m-am plans niciodata si nici nu m-a deranjat ca a trebuit sa-l car numai in brate (chiar si dupa ce mergea singur) si carucioarele le-am luat mai mult pentru mine, ca-mi placeau.

Acum am ramas cu gandul (tot de la Patrick dar nu m-a mai lasat sotul sa dam o caruta de bani pe el ca si-asa nu ar fi stat probabil) la asta: http://www.bambinogoodies.co.uk/the-pushchair-track-quinny-buzz-3/

Citesc si mai revin!

Irina ~ mamica norocoasa de pui drag Patrick Cristian {07.12.2010} si 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

DE acord cu Paulino in privinta sterilizatorului. Eu cum am alaptat (si nici prin cap nu imi trecea ca voi alapta atat timp) nu l-am folosit niciodata. Suzete nu mi-a acceptat deloc (ca sa zic ca macar pe alea sa le sterilizez). Ceaiuri nu i-am dat....
Deci si eu zic sa nu va grabiti. Si daca totusi o faceti... luati unul ieftin ca toate fac acelasi lucru (nu va lasati pacalite de firma sau mai stiu eu ce).

Cantarul noi l-am primit. Si nici eu nu as putea zice ca este un "must have", mai ales la cele ce alapteaza. L-am folosit saptamanal ca-l aveam dar altfel eu zic ca face mai mult rau decat bine cateodata.

Nu stiu sa zic de finetul ala nimic. Am avut scutece ce le puneam pe pat inainte sa-l pun pe el, dar atat ca de infasat nu mi-a placut ideea.

Paulino... de scutecele lavabile pot spune doar din auzite, ca cele ce le-au incercat au fost "pro" si au continuat cu ele din f multe motive.

Flory semintele de in le gasesti pe toate drumurile. Macini strict cantitatea cat iti trebuie de fiecare data. Cam o lingurita/ zi e ok. Le poti amesteca cu orice, dar nu-s rele la gust oricum.
Sa-ti fie de folos!
Nu stiu nimic ca ar fi sau nu contraindicate in sarcina.

Miche bine ca nu ati patit nimic!
De marca aia n-am auzit, dar e dragut si la un pret bun comparativ cu ce am mai vazut de genul asta!
Nici de al 2-lea nu am auzit si pare ok la prima vedere!
Problema e sa vezi cum se pliaza as zice eu si cate kg au!

Silvia nu stiu ce sa zic cu teoria ta. Posibil sa fie adevarata, chiar daca nu imi doresc. Bb1 s-a miscat moderat si n-as putea sa zic ca a fost un copil "bibelou". Dar noptile le dormea, bineinteles cu trezirile pentru mancare.
Acum lui bb2 ii zic "zguduila" ca nu prea am timp sa stau eu intinsa si linistita sa-l simt, dar isi face simtita prezenta indiferent de ce fac. Se misca asa cu totul. Am zis ca o avea vreo trambulina ceva in burtica ca prea sare... Si noaptea il simt, dar nu sa ma deranjeze sa nu pot dormi.

Aparatori de patut n-am avut ca am avut patut pliabil din material. Acum as vrea din asta de lemn si le consider utile ca atunci cand va incepe sa se miste, sa se roteasca, sa se ridice se poate lovi de barele de lemn. Plus ca am auzit de accidente aiurea in are si-a bagat manuta/ piciorus printre gratii...
Monica ai grija ca marimea 50 se foloseste de obicei la prematuri. Eu nu am avut mai mici de 56 si au fost ok cu copil de 3kg la nastere (deci nu cine stie ce grasunel).

Vicki nu stiam ce am ratat de nu ti-am vazut fetrita, ca doar am citit tot... acum am inteles ca l-ai sters. Offff.

Criulica mie mi se pare trimiestrul II cel mai linistit, cel mai putin obositor. Primul a fost cu oboseala si greturi si ultimul va fi cu picioare/ maini umflate, cu dureri de spate, cu gabarit depasit... Deci pregateste-te ca vine-vine... Bucura-te de perioada asta acum zic eu.

Hellie felicitari pentru vestile bune de la eco si bineinteles pentru cele "doo oo".

Incalzitorul din punctul meu de vedere e ca si sterilizatorul... Noaptea ti apa calda in termos si ai rezolvat-o.
La mine nu a acceptat deloc laptele praf sa fie cald asa ca...

Uau - in sfarsit am terminat de citit... nu ca nu ar fi 2.10 si ca fiu-miu nu m-ar lua "de noua" dimineata la 7-8, dar mi-a facut placere sa va citesc si sa raspund si eu "putin"

Spor la citit cui vrea, la restul sariti peste ca la cata placinta de mesaj s-o fi adunat...

Irina ~ mamica norocoasa de pui drag Patrick Cristian {07.12.2010} si 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deiutza24 spune:

Neata. Va citesc de cateva capitole bune, am vazut ca sunteti foarte harnicute si abia reusesc sa tin pasul cu voi.
Ma alatur si eu odiseei de ciresele cu DPN 12.06.2013 si UM 30.08.2012.

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris1211 spune:

Salutare fetelor!

V-ati trezit?
Si eu as fi dormit mai mult, dar la 8 a trebuit sa iau ultimul antibiotic.
Hellie ma bucur ca totul e in regula cu bebe si, chiar daca va fi baietel, tot poti face parte din clubul croitoreselor macar dandu-ne sfaturi diverse.
Ankylya felicitari ca in sfarsit va mutati la casa voastra singuri. Vei vedea ca totul va fi altfel.
V-am citit pe toate pana la ultimul cuvant si pot sa zic ca ati dat multe sfaturi bune - chiar ii ziceam si sotului parte din ele.
Eu mai am o intrebare:
- Cand scoatem bebele din maternitate sa-l aducem acasa trebuie folosit un port bebe landou pana la masina? Am mai auzit varianta scoica, dar mie mi se pare ca e prea devreme sa-l pun in scoica.

Deci, ce ziceti?

22 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris1211 spune:

Precizez ca atunci cand am zis port bebe landou m-am referit la landou din ala de mana.

22 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geo_79s spune:

Buna dimineata!!!

Am mai aparut si eu la orizont dupa ce mi-am mai revenit doborata fiind de o viroza crunta. Important e ca aproape a trecut.

N-am apucat sa citesc decat printre randuri ce ati mai facut saptamana asta dar mi-am facut o cafea si ma pun pe lectura.

Felicitari Monik pentru fetita!!!! Sa fie sanatoasa!!!
Am fost si noi la eco si am vazut tot ce trebuie ca sa ne convingem ca suntem fetita :). Plus ca stiindu-se privita ne-a arata tot ce stie ea sa faca, sa dea din picioruse ca un brotacel, sa scoata limba, sa caste...Nu ma mai satur sa vad filmuletul de la eco! Toate bune, in februarie m-a trimis la Sanador pentru morfologie 4d. Nu stiu, sa fac si doppler? Doctora nu mi-a zis. Voi ati facut?
Am o pitica tare voioasa, activa nevoie mare mai ales seara, si care atunci cand ii vorbeste taticul ei e fericita nevoie mare si face tumbe prin burtica.
Acum ca v-am povestit ce am facut noi saptamana asta ma apuc de citit despre voi.
Weekend frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen1985 spune:

Eu am plecat cu ea in brate ... m-a condus asistenta pana la iesirea din spital sa vada ca are cine sa ma ajute ( si ca nu-mi abandonez copilul pe acolo pe undeva cred ) dar nu mi-a zis de cosulet sau port bebe... Acum daca as avea distanta mare de la spital acasa l-as pune in ceva, in scoica e adevarat ca stau cam rau micutii pana la vreo 3 luni... dar siguranta pe primul loc! De multe ori o chinuiam pe fetita ca nu o scoteam din cos/scaun ca sa doarma intinsa pe bancheta , dar am si patit sa trebuiasca sa punem niste frane de cred ca zbura prin masina daca nu era legata!

Citat:
citat din mesajul lui Iris1211

Precizez ca atunci cand am zis port bebe landou m-am referit la landou din ala de mana.

22 + cu

Mami de Bianca 07.05.2008 si 18+

Mergi la inceput