Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (14)
Raspunsuri - Pagina 17
dnapotecuta spune:
Ce fac doamnele?
Nu stiu ce-i cu mine in ultima vreme... va citesc dar parca nu ma adun sa mai si postez.
Vad ca ziceati una alta de contractii... eu nu am avut deloc... la mine oricum problema a fost de cezariana fara drept de apel dar de la 5.30 dupa amiaza si pana la 10.30 seara cand am nascut n-am simtit nici macar o intepatura de ovare.
Faza cu injectiile banuiesc ca e chestie de obisnuinta. Si-apoi tota lumea stie ca ce trebuie aia faci deci probabil ca fetele noastre curajoase iau lucrurile ca atare. Eu am facut vaccinuri antigripale la viata mea altora... pe mine insa nu... probabil ca m-as adapta momentului.
Ama, felicitari ca reusesti sa mentii un echilibru. Eu dupa nastere si alaptare adunasem cam 79-80 de kile. In 15 ianuarie m-am apucat de Montignac impreuna cu Oxana si alte doamne hotarate si pana de ziua micului meu, pe 6 decembrie aveam 60.5 kg. Mi-am mentinut stilul de viata mult dupa aceea insa acum sub nicio forma nu mai pot manca cum mi-as dori. Ori mi-e greata, ori mi-e foame si tot asa. Daca nu te impiedica stomacul inghesuit de bebe si de atacuri hormonale este minunat.
Chiar discutam cum mama de dimineata la telefon si imi zicea ca dupa bebe e cazul sa ma grabesc cu datul kilelor jos si stabilizarea greutatii ca dupa o varsta nu mai e cum a fost odata...
Oricum am avantajul unui fizic proportionat, maini picioare mici, fata ma scoate din toate belelele ca nu se ingrasa cu restul corpului, plus sanii care sunt destul de mici asa ca impresia totala nu e tocmai de speriat.... zic eu.
Ma duc sa pap ceva ca pana acum n-am fost in stare deact niste fructe sa ingurgitez toata dimineata... am facut ieri o musaca de vinete o bunatate si ma duc sa dau iama. Plus ca am auzit ca vinetele ar avea ceva fibre si sper sa mai amelioreze problema constipatiei ca la mine vad ca de la o vreme nu mai merge nimic....
Alina 16+
happy_ama spune:
Alina, sa stii ca pana acum cateva saptamani imi cam gaseam scuza sarcinii ca sa ma "dedau" la tot felul de mancaruri. Apoi am realizat ca desi e mai greu, inca pot sa ma abtin. Ma gandesc ca bebe nu are nevoie de altceva decat mancam de obicei. Insa si eu acum am o foame in mine!!! Mananc mai mult decat inainte dar aceeasi gama de produse. Si mi-am pus in minte ca seara sa nu mai mananc decat salata/supa/ciorba si iaurt. Pana acum am reusit...
Eu am slabit acum multi ani dupa capul meu, fara un regim. Mancam absolut orice inainte si m-am pus numai pe mancat sanatos, cu niste principii de mine stabilite. Insa am norocul sa fiu grupa 0, deci o carnivora desavarsita Asa ca la mine carnita cu legume e reteta succesului
DAR!! asta cu gras/slab e relativ. Eu zic ca trebuie sa te simti bine in pielea ta. Mie mereu mi se spunea inainte de sarcina ca sunt prea schiloada...Dar eu ma simteam excelent asa. Adevarul e ca as fi vrut si eu sa mai pun pe spate si pe maini. Dar grasimea asta nu se pune unde vrei tu Am o prietena f buna care e f carnoasa si arata atat de "apetisant" asa ...
Las' ca mai discutam noi dupa bebei si ne unim fortele atunci!!
Happy_Ama 14+
Delia_Rodica spune:
Pe mine ma ajuta natura, niciodata nu m-am abtinut de la ceva si sunt o mancacioasa, dulce cat se poate (prajituri de casa de preferinta ), caaarne muuulta si cu ceva slaninuta si mai bineeeee , pzze, paste etc.
Dar nu stiu ce se va intampla pe sarcina, cat voi pune, cu voi ramane...dar sper sa nu fie multe
viitoare mamica 11+
dariana29 spune:
Buna dimi, fetelor.
Vin si eu cu noutati. Marti am fost la control si suntem bine, avem conform eco 9 saptamani si 5 zile, si suntem cu o saptamana mai mici decat data ultimei menstruatii, dar eu am avut ovulatie tarzie. Am fost foarte speriata cu cateva zile inainte de control, din cauza unor dureri puternice de burtica cauzate de constipatie si balonare. D-na doctor, o draguta, m-a linistit spunandu-mi ca bebe nu e afecat de aceste probleme, el e linistit acolo in saculetul lui. Mi-a spus ca, din pacate, in primul si in ultimul trimestru de sarcina constipatia se agraveaza. Mi-a recomandat sa iau pentru constipatie un produs naturist, care e cica permis in sarcina : Herbolax. Totusi, imi e frica sa il iau, cel putin pana nu trec de primul trimestru. Am eu un fix cu medicamentele luate in primul trimestru. Cineva mi-a dat ieri un pont cu o cafea ness, foarte indulcita, bauta pe stomacul gol. M-am execuat dimineata asta, dar nimic...am combinat apoi cu struguri, si se pare ca am gasit momentan o solutie buna. In continuare merg cu Femibion 1 si Lutinus 1/zi.
Fetelor, care ati facut dublu test dupa metoda cu analiza de sange in saptamana 9 si eco in saptamana 12-- am o intrebare pentru voi. Am fost la Medlife pt recoltarea sangelui si ei o tineau mortis ca trebuie sa am o ecografie in momentul recoltarii. Eu am sustinut una si buna ca eco se face in saptamana 12. Cu greu ne-am inteles sa-mi recolteze sangele fara sa furnizez datele legate de dimensiunile bebeului de la eco. Voi cum ati procedat? Ati mers in saptamana 9/10 cu ecografia facuta????
Va doresc o zi minunata!
10+
7+
dariana29 spune:
Nu stiu de ce imi apare si semnatura veche...dar ma lamuresc eu cumva
Va rog sa-mi trimiteti si mie un PM cu parola, sa pun si eu niste pozici cu burticuta mea ( pt care apropo, m-a cam certat d-na doctor, ca am pus 1,8 kg intr-o luna). Multumesc!
happy_ama spune:
Neata, Dariana! Ma bucur ca sunteti bine!
M-am interesat cu DT si sunt 2 metode, una veche cu eco intr-o zi si sange imediat dupa si una mai noua. Metoda asta noua este cea cu sange in saptamana 9 si eco in saptamanile 11-13. Pentru metoda noua exista numai cativa dr in Romania care au know-how si aparatura. Eu am facut tot asta, la Reg Maria dar nu la dr meu ci la unul care indeplineste conditiile de care ti-am spus. Poate cei de la Medlife inca fac dupa metoda veche.
Happy_Ama 14+
Delia_Rodica spune:
darriana, eu mi-am luat sangele pt DT la synevo si n-au avut probleme legate de eco. Dar la ei mergi si spui care medic te-a recomandat si automat stiu metoda de recoltare in functie de acesta. Adica doctorita mea cere rezultatele fara interpretare, cu ele merg abia in sapt 12 la eco unde mi se da rezultatul. Asta urmeaza sa fie in 24 la mine.
viitoare mamica 11+
Delia_Rodica spune:
ama exact asa e cum spui tu. E o metoda mai nou care inca nu a fost imbratisata de toti medicii. Parca delphia se numeste
viitoare mamica 11+
doxy spune:
Buna Alina! Chiar ma gandeam la tine, pe unde umbli.
Eu am parte de un sot care nu ma slabeste din ochi, comenteaza si acum in sarcina, ii plac astea inalte si slabe, da slabe frate, ete na, ghinion, am fost si eu slaba candva (45 kg), ca inalta oricum nu sunt.
Cand se mai ia de mine ii zic ca si eu am visat la unul cu vile la Monte Carlo si cu masini de colectie si conturi in banci, dar m-am multumit cu putinul, hihihi. In alta ordine de idei, ne iubim mai mult ca in prima zi, avem o relatie frumoasa. Dar ne tachinam mereu.
16+
dnapotecuta spune:
E o chestie asta cu scuza sarcinii... la mine cred ca e putin altceva... a trebuit sa ma monitorizez mereu din punctul asta de vedere. Si cand n-am facut-o nu m-am simtit ok cu fizicul meu. Sunt insa momente cand te gandesti ca te feresti o viata intreaga si parca nu se merita sa iti refuzi la infinit anumite lucruri. Evident si asta se poate gestiona. Mai presus de toate cred ca simt ca asta e ultima perioada de rasfat. Eu alti copii nu mai vreau asa ca dupa toata afacerea trebuie sa ma :aranjez: in asa fel si sa ma mentin cu un fizic cu care sa pot trai de acum inainte. Asa ca mi se pare cumva ultima gura de libertate... sper sa imi treaca mentalitatea asta stramba cat de curand.
Oricum, dulciurile ma lasa rece, la fructe poftesc ceva de speriat si apa beau din belsug... paine iarasi nu mananc decat rar... am mai simtit nevoia din cand in cand de un sandwich ceea ce inainte nu se intampla. Am incercat sa o mentin integrala insa combinatia intre ea si lipiele de deasupra nu a fost mereu fericita. Ideea e ca pe langa pofta simt ca nu ma satur si mi-e foame din 3 in 3 ore... cateodata si mai devreme.
Alina 16+