Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (14)
Raspunsuri - Pagina 14
doxy spune:
Si mie mi s-a rupt apa, am simtit asa de parca mi-a dat un sut in fund bebe si deodata eram uda. Am fugit la baie si apoi ii strig sotului "mi s-a rupt apa" la care el face "sa chem instalatoru?" ii ardea de glume...
16
MariaBcf spune:
Paula sunt asistenta medical#259; Intr-o Sectie de Terapie Intensiva. Luni o sa fac si o urocultura pt linistea mea
Sarcina oprita din evolutie noiembrie 2011- 5 saptamani, iulie 2012 - 6 saptamani.Mutatia PAI 1 - homozigot. Mutatia MTHFR C 677T- heterozigot.
8+
doxy spune:
Ma gandesc ca de asta am nascut greu ca mi s-a rupt apa, am stat ceva timp, mai mult de 12 ore, la un moment dat a inceput travaliul (indus) si desi aveam dilatatie maxima, copilul nu vroia sa iasa, trebuia sa imping si eu eram epuizata si nici nu stiam ce tre sa fac. Noroc ca dr. era prieten apropiat ca altii cred ca bagau forcepsul, brrrrr.
16
betty200 spune:
Va salut rotundelor, tocmai am terminat de executat prima injectie, cum pliu de grasime am din belsug, executarea a decurs cat se poate de bine, cu tupeu am introdus acul perpendicular si am injectat. Acul e f f subtire incat nici n-am simtit cand l-am introdus.
Intrebari pentru cunoscatoare:
1. dupa injectare m-a piscat putin locul, cateva minute e ok?
2. doctorita mi-a spus sa fac doza de 3 ml una dimineata si una seara, a zis sa scot din seringa aproximativ 1 ml apoi sa injectez, ati mai facut careva asa, stiti cumva exact pana la ce litera din scrisul de pe seringa trebuie sa ajunga pistonasul la injectia cu doza de 0,4 ml pt a ramane fix 0,3 ml? eu asta prima am golit-o ceva mai mult si am impresia ca mi-am injectat doar 2 ml, nu-i bai ca maine o sa fiu mai atenta, pana m-am dumirit ca pistonasul era mai jos de fapt.
14+
amaliaro spune:
Bety dar de ce nu ti a dat doza de 3?eu stiu ca nu trebuie scoasa bula din seringa dar...ma rog tu urmeaza sfatul medicului
amalia tsakoniati
15+
DOAMNE ITI MULTUMESC!
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota
betty200 spune:
Amalia asa mi-a dat doza de 3 ml, aerul nu-i indicat de scos din cauza ca exista riscul sa pierzi substanta cand iese aer dar cum la mine exact asta se vrea il scot ca sa iasa si putina substanta. Tu ce doza faci si de cate ori pe zi? Dr. mea zice ca Clexanele se face 2 doze ca molecula respectiva asa se absoarbe, daca alegeam inohep faceam doar odata pe zi ca ala se elimina mai lent, am ales Clexane pt ca am citit ca pe asta s-au facut mai multe studii si deci mi s-a parut mai sigur decat celalalt chiar daca fac de 2 ori pe zi, am vazut ca nu-i asa greu.
14+
amaliaro spune:
Fac doza de 4 o data pe zi stiu persoane care fac doza de 6 dar o fac o data pe zi eu nu am mai auzit de explicatiile astea date de medici dar poti intra la gravidutele cu trombofilie si sigur te lamuresc sunt ca o enciclopedie
amalia tsakoniati
15+
DOAMNE ITI MULTUMESC!
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota
Cris_25 spune:
betty, felicitari pentru prima injectie! esti o mamica foarte curajoasa! O sa intre olimp sa te lamureasca cu eliminarea substantei din seringa ... ca parca tin minte ca si ea face numai jumatate de seringa de fiecare data!
10+
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit
FIV4, aprilie 2012 Budapesta, dr. PK, nereusit
FET noiembrie 2012 Budapesta, dr. PK, reusit
yvyana spune:
Amalia, Betty referitor la clexane se poate administra o doza/24h sau o doza/12ore, depinde de multi factori (varsta, indicatii - daca se da profilactic, adica preventiv pentru indivizi cu risc de anumite boli, sau curativ adica pentru o boala anume deja diagnosticata, greutate, riscuri etc. etc.), numai dr decide cum ti-l administrezi luand in considerare toate cele de mai sus! Deci faceti cum a spus dr!!!
restul mamicilor!
betty200 spune:
Multumesc Yvayana, utile informatii.
Uite ce mi-au raspuns fetele de la trombofilii, Me alex este o adevarata enciclopedie in domeniu:
"Betty, sa iti raspund:
1. Asa e, uneori ustura putin dupa, nu e problema. Daca ustura la inceput, scoate acul si cauta alt loc, ca inseamna ca ai nimerit un vas de sange.
2. N-as putea sa iti spun unde ai exact 3 ml, dar stiu ca pe partea subtire de jos, nu e lichid, deci cat lichid vezi, il imparti in 2, apoi jumatatea o imparti iar si elimini. Bula trebuie sa fie sus, sa o injectezi la final. Mai bine lasi ceva mai mult, pt ca oricum, mai pierzi cate o picatura.
3. E mai bine sa faci Clexane in 2 doze, pentru ca te acopera. Sigur, la 0.4 se face intr-o doza, dar se prefera o injectie ca sa le fie mai simplu gravidelor. Asa e, cele mai multe studii sunt pe Clexane."
O chestie: bula de aer e de fapt in varful injectiei in mod normal, noroc ca am intrebat la topicul trombofilii si mi-a raspuns MeAlex, zapacita de mine abia dupa mi-am dat seama ca daca intorc seringa bula se muta la sfarsit asa ca pot si eu injecta ca omul dupa instructiuni...da-i Doamne romanului mintea de pe urma! Bine ca mi-am deschis gura si am intrebat ca muream fraiera ... acum pare mult mai usor sa impart doza in 2 si apoi inca in 2 si sa scot un sfert, undeva in dreptul literei X din Clexane sunt 3 ml ...
14+