Piersicute de iulie august (22)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vera_l spune:

Ile,Lml Irinucai!pupam iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Buna dimineata. Ada, multumim de cafea. Bine ca aveti unde il trimite pe Nectarel sa mai stea departe de virusi pana ii trece sotului.
Mai fetelor, eu de obicei beau cafea cu lapte, dar asa o pofta mi-ati facut cu scortisoara si frisca....
Sper ca toate piersicutele bolnavioare sunt bine, la fel si mamicile si spor la treaba mamicilor cu serviciu.
Laura, daca erau si dintisorii in pregatire nici nu ma mir ca a dus asa greu boala Andrei. Bine ca e pe drumul ce bun.
Balanta, ai plecat? Sper ca sunteti bine.
Ile, felicitari pt dintisori.
Porumbita, succes cu operatiunea diversificarea. Mai avem si noi putin si incepem in forta, sper eu.
Ioana, pana cand trebuie sa te hotarasti cu jobul?
Iuli, prazul e dulceag cred ca de aia ii place. Pupici micului oltean.
Anca, te asteptam cu drag sa scri mai des.
Eu am tot citit despre olita si Ec de care vorbea delia. E intr-adevar controversata treaba (parca totul e asa), dar tind sa imi pastrez parerea...cu cat mai repede cu atat mai bine, daca reusesti sa descifrezi semnele copilului. Daca nu, EC nu prea are sanse ca inainte de 1 an nu stiu sa tina sau sa faca "la comanda". Revin cu limkuri cu ce am citit, dar acum ma duc ca ma striga.
Va pup. Weekend frumos si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Neata
Multu de cafea

Poftiti la o felie de tort, azi implinim 6 luni
Ce mai trece timpul



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Vera ai scris pov nasterii? Am ratat-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Multumim de urari, sper sa va placa tortul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Neata fetelor!

Desi bebe a dormit de la 20 la 7 dim, am avut o noapte groaznica pt ca sotul cred ca are o enterocolita sau o toxinfectie alimentara si s-a tot chinuit azi noapte incepand cu ora 3. Eu ce sa mai zic, la 4 imi bubuiau sanii si m-am dat jos din pat sa pun pompa, ceva ce nu mai facusem de vreo 3 luni... adica scot cate 50 ml dupa amiaza ca sa ii dau cu cereale, dar sa ma trezesc de durere de sani nu s-a mai intamplat demuult. Am decis sa pun pompa doar la un san ca la celalalt mai rezistam si ce credeti, am scos 200 ml!!! Am batut orice record... m-am oprit din pompat cand inca mai aveam lapte, nu mi se pare normal asa ceva... atata productie! La 7 s-a trezit pitica si i l-am dat la biberon. La 9 deja simteam ca imi explodeaza celalalt si am decis ca la masa de 10 sa nu ii mai dau mar cu biscuit ci sa o pun la san sa mi-l goleasca si pe al doilea, ca tot vreo 200 cred ca aveam si acolo. Am trimis-o pe mama sa imi ia ceai de salvie ca nu mai pot efectiv... De 3 nopti a inceput sa doarma iar legat cate 11 ore, si practic a disparut masa de la 5 dimineata, mananca direct la 7-7.30 iar cum apoi ii bagasem marul nu ii mai dadeam lapte pana la ora 13 dupa piureul de legume. Nu stiu ce sa fac, ca practic asa am un san care sta "nefolosit" de la 8 seara dupa culcare pana la 13 a doua zi, ceea ce e enorm de mult timp... iar cu pompa nu am nici timp nici nervi sa mai golesc sanii.... Sper cu ceaiul asta sa o rezolv altfel o sa bag pastile Mi-as dori sa o alaptez in continuare dar, la naiba, am o karma ft proasta care efectiv nu ma lasa sa fiu si eu linistita pe subiectul asta... Voi luati More milk iar eu sa ajung la ceaiuri de reducere a lactatiei... e fantastic ce se intampla la mine!

Va las fetelor ma duc la laborator ca lucram un tort de botez si un candy bar pt azi! va dau cupcakes si macarons alaturi de un amarat de ceai de salvie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

ce apa plata ziceati ca folositi?bucovina?

borsecul e ok?

ca recipient am folosit ce a mers la primul, canuta cu cioc (de silicon) de nuk


Eu folosesc dorna. Am mai fol si izv minunilor si bucovina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

LML Irinuca! Multumim pt tort, Ile!

Am pus si eu cateva poze noi

Vera, Porumbita - succes cu diversificarea.
Noi mai asteptam pana in febr. Bio nici noi nu avem de unde. Am pus eu in boxa 2 dovleci si poate incep cu aia :) Si mai am si niste merge din livada de la Falticeni, poate ii dau tot asa, mar. Oricum nu ma grabesc.

Sunt curioasa cu autodiversificarea cum ar fi, ma tenteaza pe de o parte. Sa nu murdaresc vase, sa nu blenduiesc, ai ai ce bine sunaaa


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Ancader - bine ai revenit! Te mai asteptam cu povesti.
PS: arati ff bine, si multumesc si eu de compliment

Aruba - of, ce greu trebuie sa iti fie cu lactatia. Durerile astea de sani sunt nasoale, si eu am mai avut parte din cand in cand.
Salvia opreste lactatia sau o mai incetineste? Vb cu un medic sau homeopat sa iti recomande ceva pt reglare, daca nu vrei sa iti opresti de tot lactatia.. poate sunt alte solutii




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vera_l spune:

Doarme piticu' la mine in brate asa ca profit sa va povestesc..
Mattia a venit dupa 2 sarcini oprite din evolutie,ultima terminata foarte urat,cu 2 chiuretaje in spitalul Elias si inca unul in Polizu.La vremea respectiva al meu era plecat tot in misiune,in Liban,acum este in Afganistan si am decis ca e mai bine sa stau in tara pana se termina cele 6 luni de misiune ale lui.Am sa va povestesc patania asta cu alta ocazie.
Incep cu 25 iulie si o vizita la ginecolog.Asteptam cu nerabdare fiecare vizita la el pt ca imi mai vedeam puiul,mai aflam despre el,imi mai raspundeam la intrebari ect..Doar ca de data asta doctorul m-a controlat doar local si a concluzionat ca mai vreo 2 saptamani de asteptat,col inchis,lichid mai mult decat trebuie, ect.Oricum dpn-ul era pe 6 august..insa eu nu mai puteam,aveam N treziri peste noapte de mers la buda,de baut apa(beam peste 4 litri in 24 de ore),de durerile de ficat si splina datorate probabil pozitiei fatului.. asa ca ziua imediat urmatoare m-am pus pe treaba.M-am trezit de dimineata,am facut o plimbare in pas vioi cu cateii,curatenie,urcat de scari,doar ca sa-l ajut sa iasa mai repede.Iar el baiat cuminte nu s-a lasat prea mult asteptat.La ora 4 dupa-amiaza s-a rupt apa.Ca o paranteza,cu cateva zile inainte citisem ca ceea ce vedem in filme legat de ruperea apei sunt povesti,ca nu curge atat,ca bla bla.La mine a fost ca in filme
L-am sunat pe al meu,noroc ca nu se dusese la munca in ziua aia,s-a intors acasa(s-a tinut tare sa nu intre in panica,haha) si am pornit catre spital.Noroc ca l-am pus sa ia un covoras absorbant pe care l-am pus pe scaunul masinii ca altfel cred ca ajungea la podea..La un moment dat eu ma tot uitam sa vad pana unde a ajuns apa iar el era paralizat de frica crezand ca ma uit dupa capul copilului,hahah.Anyway,la 5 am ajuns la spital,au venit cu patul(dintr-ala pe roti)la masina,imbracat intr-un cearceaf imaculat,alb,de-mi era mai mare jena sa ma asez pe el..eu fiind deja uda pana mai sus de buric si pana mai jos de genunchi..
Am ajuns la camera de garda,am intrat imediat bineinteles,m-au controlat si..dilatatie zero.nici nu ma asteptam sa fie altfel ca doar n-aveam eu norocul ala sa ajung la spital si sa iasa copilul in 5 minute..
Am urcat apoi in sala de nasteri.o camera doar pentru mine si tatal copilului,spatioasa,frumoasa,cu baie si dus,cu tot ceea ce ar fi fost necesar nasterii si copilului in primele minute dupa nastere.M-am schimbat si a inceput monitorizarea mea si a copilului.Mi-au facut o injectie pt dilatatie care nu prea a ajutat,ma dilatasem doar pana la 2 asa ca mai tarziu mi-au mai facut una si am reusit sa ma dilat la 3..deci tot putin.Deja incepusera durerile asa ca am cerut epidurala.Se auzeau din alte camere urletele altor mame pe cale sa nasca si deja ma cam luase fricaMi-au introdus pe vena alt dilatator asa ca dupa prima doza de anestezic a mai urmat inca una,la vreo 3 ore distanta,pt ca ajunsesem cu dilatatia doar la 7.
Pe la 6 dimineata a inceput sa tiuie aparatul de monitorizare si asta din ce in ce mai des,asistentele plecau si veneau de fiecare data de cate ori se pornea aparatul deja era o oarecare agitatie,m-au controlat si si-au dat seama ca Mattia se pusese pe treaba,vroia sa iasa
In momentul ala s-a umplut salonul de doctori si asistente,moasa a fost foarte draguta,mi-a explicat cu calm si cu zambetul pe buze ce am de facut si cum sa fac sa imping mai bine.o alta asistenta era calare pe mine,apasa cu antebratul in partea superioara a abdomenului de ulterior am ramas cu vanataiinsa i-am fost recunoscatoare pentru ajutorul dat..asa ca la 7.47 a venit pe lume piersicuta mea mica cu cordonul ombilical in mana(adica isi taia singur oxigenul,de aici tiuitul aparatului)a luat nota 6 in primul minut si le-a dat emotii parintilor lui pana a inceput sa respire.
Incredibil faptul ca taica-su nu s-a pravalit pe jos,desi ma asteptam sa o faca(cu greu l-am convins sa asiste la nastere,el se inverzeste cand i se recolteaza sange si trebuie sa stea intins pana isi revine)
La ceteva ore am fost mutati. puiul meu in salonul pt nou-nascuti iar eu intr-un salon cu 2 paturi,cu tv,baie curata,ect.Accentuez pe lucrurile astea ca sa intelegeti,cand va voi povesti, diferenta tratamentului si conditiilor din spitalul romanesc.Dupa 3 zile am facut si eu febra laptelui,uitandu-ma in urma nu-mi amintesc altceva decat ca-mi venea sa iau pe toata lumea la bataie si ce sani imensi aveamhaha
Asta-i povestea nostra,de departe ce-a mai frumoasa experienta a vietii mele

Treceti va rog peste greselile de tastare,m-am grabit nitel.








Mergi la inceput