Buna seara!! Am si eu o probemioara!! Am aproape 19 ani ii fac in martie si azi am aflat ca o sa am un bebe!! Problema mea e ca am niste parinti foarte dificili si nu or sa inteleaga!! Sunt cu iubitul meu de 6 ani de zile si e un bebelus dorit dar parinti mei sunt foarte dificili!! Vreau si eu sfaturi...tin s aprecizez ca nu vreau nici in ruptul capului sa fac avort
Raspunsuri
VIOIKA76 spune:
Buna seara !
Esti cu iubitul tau de 6 ani ,asta inseamna de la 13 ani ,nu ma mir de ce parintii tai sunt dificili.
Revenind la ''problemioara'' ta ,daca prietenul tau si cu tine v-ati dorit copilul atunci sa fiti sanatosi sa puteti sa-l cresteti !
Discuta cu parintii si daca la inceput nu vor fi incantati ,mai tarziu se vor obisnui cu ideea .Cred ca trebuie sa te inteleaga si parintii tai ,mai tarziu e posibil sa ai nevoie de ajutorul lor in cresterea copilului.
E de laudat faptul ca nu vrei sa faci avort .
Mult succes si sarcina usoara !
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum23+
Rufus spune:
Sa fiti sanatosi, sa aveti un bebel frumos si sanatos!
In alta ordine de idei, daca spui ca parintii tai sunt dificili, iti imaginezi ce spun ei despre tine
Personal, ca tata de fata de 19 ani, as aprecia ca, daca fata mea ar pune problema cum o pui tu (ceea ce ar avea tot dreptul), sa si actioneze in consecinta, adica sa-si ia viata in propriile maini si, impreuna cu iubitul ei, sa formeze o familie responsabila.
Daca vei face asa, nu vad ce ar avea de spus parintii tai (in afara de bombanelile de rigoare pe care o sa le intelegi la vremea cand vei fi mama de copil de 19 ani). Deci capul sus, traieste-ti viata. Cu responsabilitate, insa...
Rufus, Tora si iadele
Alecsxandra spune:
Multumesc pentru incurajari!! da suntem de mici impreuna si am rezistat pana acuma si acum sa intamplat asta si nu ne dorim sa il omoram pentru ca pana la urma el nu are nicio vina e un simplu copil nevinovat!!
marius spune:
Alecsandra. Atata timp cat tu(voi) simtiti ca asa trebuie sa faceti inseamna ca sunteti pregatiti. Eu pot doar sa spun acum ca pentru tine(voi) va fi cel mai formidabil lucru ce poate sa vi se intample vreodata.
As putea sa scriu zeci, sute de pagini. Dar nu asta conteaza. Conteaza ce simti tu. Pentru mine este mai mult decat suficient.
Parintii... iti spun eu ce se va intampla cu ei. Dupa ce isi vor vedea nepotul sau nepoata te vei "lupta" cu ei pentru ca nu se vor mai dezlipi decat cu greu.
Dam pariu?
marius spune:
Si nu ca as fi uitat dar m-ai furat cu vestea data de tine...
Vroiam sa spun:
Bine ai venit printre noi! Esti pe maini bune!
Alecsxandra spune:
Multumesc foarte mult Marius!! Chiar aveam nevoie de sfaturi si v`am gasit pe voi!! Da suntem pregatiti pentru bebe chiar daca stim ca nu va fi usor pentru ca suntem la inceput suntem micuti dar ce sa facem!! Acum trebuie sa vorbim cu parinti si sa il asteptam pe bebe sa vina!!
Mickyyy spune:
Alecsxandra, bun venit si sarcina cat mai usoara , Asa cum spunea si marius, esti pe maini bune.
Pana o sa te obisnuiesti cu forumul, te sfatuiesc sa faci o prima vizita aici, la odiseea sarcinii, vei putea discuta cu alte fete care asteapta si ele un bebe cam in aceeasi perioada cu tine.
Cat despre parinti, imi inchipui ca nu e usor pentru ei sa accepte cu seninatate o asemenea veste, indiferent daca sunt sau nu dificili. Presupun ca amandoi sunteti majori (tu si prietenul tau), asa ca sfatul meu ar fi ca inainte sa le dati vestea parintilor sa va faceti calculele foarte bine, si sa luati in considerare orice varianta pentru viitor. Cu cat vei dovedi mai multa maturitate in discutia cu ei, cu cat vei avea mai multe raspunsuri la intrebarile lor, cu atat sansele sunt mai mari ca ei sa te sustina. Sunt convinsa ca voi 2 va iubiti, dar iubirea voastra nu e suficienta sa ii convingeti pe ei ca ati luat decizia corecta, un copil presupune multe responsabilitati, si voi trebuie sa le dovediti ca sunteti in stare sa vi le asumati.
Mult succes, si oricand vei avea nevoie de un sfat sau de o incurajare, ne vei gasi aici!
CorinaDani spune:
Alecsxandra, tu si iubitul tau aveti unde sa locuiti dupa nasterea copilului ? Parintii iubitului tau stiu ca esti insarcinata ? Daca da, ce parere au, sunt alaturi de voi, s-au oferit sa va ajute ?
Tu si iubitul tau - aveti un job / salarii decente ? N-as vrea sa te descurajez, insa aparitia unui bb presupune destule cheltuieli, atat pe parcursul sarcinii, la nastere si dupa aceea.
Nu te mai intreb despre planurile tale/voastre de viitor, legate de studii si cariera/job...nu ai dat detalii, nu iti pot da un sfat in legatura cu asta, atata timp cat nu stim situatia voastra.
Daca aveti unde sa locuiti iar banii nu sunt o problema pentru voi, iti doresc succes, sarcina usoara (gaseste un medic bun, fa-ti toate analizele, mergi la ecografii, intreaba-l pe medic daca iti recomanda suplimente prenatale, mananca sanatos, odihneste-te cum trebuie, renunta la obiceiurile proaste cum ar fi cafeaua, alcoolul, fumatul - daca "practici" asa ceva, desigur ) , nastere usoara si bb sanatos.
oanap85 spune:
Felicitari
vroiam doar sa spun ca ,chiar daca la inceput vor fi suparati cu timpul se vor obisnui asa ca ai grija sa nu iei o decizie gresita ,sarcina usoara iti doresc si un bebe sanatos
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/