Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (25)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cita_ralu spune:

Citat:
citat din mesajul lui mav

Salutare si La multi ani, Burtici cu Ciresele!
Va citesc din cand in cand (destul de rar), inca de la primele capitole... dar nu am scris pana acum, pt ca mi-e imposibil sa tin pasul cu voi....
Sunt mami de doi baieti nazdravani (9 si 4 ani) si 18+ cu al treilea baietel.
Si eu sunt dezamagita de ultimele stiri cu privire la "decontarea" nasterii la privat... pt ca mi-e dificil sa mai pot sa iau in calcul varinta de a naste intr-o clinica privata (mi-as fi dorit sa nasc in apa), in conditii civilizate.... Experienta mea x2 (nasteri pe cale vaginala) la maternitatea de stat, din pacate, nu este una despre care sa-mi amintesc cu placere.....
Poate ca as naste linistita ACASA, daca as avea o moasa adevarata si daca nu ar fi prea complicat din punct de vedere... legal, dar nici asta nu ni se permite in RO de azi...

VIOIKA, m-am bucurat mult sa gasesc la aceasta odisee inca o mamix3 (si mai avem si copii de-o seama!)! Nu am apucat sa citesc decat despre framantarile tale de dupa dublu test, pana la urma ai facut amniocenteza? Eu am preferat sa sar si peste dublu si peste triplu test. M-as fi stresat degeaba, oricum imi iubesc copilul si n-as fi putut renunta la el, indiferent cum ar fi iesit testele....

Doina, si eu sunt din Cta. Inteleg ca dr. tau este dl.Rusa? Cu el am nascut prima data si de el am fost foarte multumita (a venit prompt pt nasterea mea la maternitate la miezul noptii).... insa restul personalului (respectiv doamnele asistente)... fara inima...

A doua data, n-am mai avut aceleasi probleme cu asistentele, ca stiam deja cum merge treaba si le-am burdusit buzunarele (urasc sa dau spaga!)... insa bb2 a fost mare (4,2kg) si la dimensiunile mele (si tinand cont ca avusesem tromboza hemoroidala in timpul sarcinii) s-ar fi impus cezariana...
Ne-am chinuit foarte tare amandoi... si pt ca... nasterea a fost provocata si travaliul a fost lung si obositor.
Slava Domnului ca am depasit greu, dar cu bine acele momente....
Aveam 39s+ si ma chemase dna dr "la control", fix cand era ea de garda...
Va spun toate acestea, sa nu faceti ca mine....
Ori astepti sa-ti vina sorocul si mergi sa nasti natural, cu credinta in Dzeu ca totul va fi bine, ori (daca este cazul) programezi cezariana si asta e. Nasterea indusa e de evitat!

Sarcini frumoase, nasteri usoare si copii sanatosi va doresc!

Bine ai venit :) eu la maternitatea privata unde as vrea sa nasc am intrebat si mi-au spus ca daca se semneaza contractul pana la 1 martie este valabila reducerea, indiferent de ce se decide, daca te ajuta desi in Constanta cred ca vei naste la Isis, nu? Am auzit numai lucruri bune si frumoase despre salile de nasteri

19 s cu Emma Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cita_ralu spune:

cred ca am scapat si eu de moderare

cand puteti voi sa imi trimiteti si mie parola de la picasa va rog ca abia astpt sa va vad :) si sa pun si eu o pozica cu burtica mare mare

19 s cu Emma Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kabecka spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Kabecka, eu nu am avut colostru deloc, dar deloc. deci in primele trei zile fata mea nu a avut ce suge de la mine. I-au dat lapte praf, si f bine au facut (ma rog, a trebuit sa ma cert eu cu ele sa-i dea). O puneam mai intai la san, sa stimuleze ea pe acolo, apoi bibe. Cand a venit laptele, am pus-o numai la san si nu am avut probleme.

Vicky, Printzesone and BB (24+)

Vicky,nu stiam...eram intr-o mare panica, nimeni nu imi zicea nimic.
Acasa am intrat si noi in ritm, usor, usor. Nu a fost nevoie deloc de lapte praf dupa spital.
Acum privesc lucruile mult mai relaxat gandindu-ma la alaptat.
Dar de ce te rugai de ele sa-i dea lapte praf? Ca aici ti-l dadea un pic tie si daca vedeau ca nu prea ai ce sa ii dai, lapte praf direct.
Ideea e ca eu aveam o pustoaica de vreo 20 de anu cu mine in salon,care nascuse natural si care ii dadea copilei san fara probleme.
D-asta ma gandeam ca la mine e ceva in neregula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Hellie imi place atat de mult cum gandesti ca te-as lua de nevasta, dar nu cred ca te mai da sotul acum

Citat:
citat din mesajul lui Hellie

Referitor la anomalia aberatzioasa cu sistarea "finantarii spitalelor private", n-as vrea sa ma supar prea tare (dn nou) ca doar m-am innegrit suficient duminica la momentul stirii.

Daaaar, urmatoarele ma omoara: nu inteleg cum un liberal poate sa spuna ca "privatii sa nu isi faca planuri pe banii statului"...asta e doctrina marxista (ca sa nu zic comunista) cel putin; statul nu finanteaza spitalul privat ci pe mine ca si asigurat-dobitoc ce sunt si platesc prosteste de ani de zile niste CASS de 5.5% lunar din venitul meu net la stat (zic asta pentru ca in cazul nasterilor, spitalul privat afiseaza pretul total al nasterii si spune ca daca esti asigurata beneficiezi de o reducere, daca nu, nu...deci Statul iti da tie adeverinta de asigurat ca sa beneficiezi tu de o reducere, nu da bani spitalului); si alt aspect: eu am facut imprudenta sa imi aleg ca medic gineco o doctorita care acum profeseaza numai la privat, ce sa fac acum? sa o schimb si sa imi iau medic (si) de la stat daca decid ca nu imi permit nasterea la privat?!
Nu vreau sa politizez topicul, dar frica mi-a fost de guvernarea actuala...si anomaliile abia acum incep.
Ca "lucrator" in domeniu, va spun: pregatiti-va fetelor, ca in maxim juma de an or sa creasca taxele de nu o sa ne vedem. Eu ma pregatesc deja...psihic

17+

24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris1211 spune:

Miche dar nici nu ai gusturi rele cu Ralph Lauren.

22 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinacicos spune:

Si mie mi-a venit colostrul dupa 2 zile si am intrebat de lapte praf dar mi-au spus ca copilul e ok si nu are nevoie. Aici saloanele sunt cu un singur pat si bebe e langa mamica lui tot timpul. Dupa ce se naste il sterg si ti-l pune pe piept (piele pe piele). Il ia apoi pt cateva minute sa il cantareasca si sa il imbrace dupa care e pus din nou langa mamica lui. De spalat, il spala doar a doua zi.

mami de Dan Catalin (21.11.2010) si 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Am pus poza cu burtica de 24 saptamani

24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Flafi, draga mea...nu ma mai da acum sotul pentru ca s-a obisnuit cu raul . I-au trebuit 10 ani sa se obisnuiasca cu raul...nu cred sa mai renunte acum .

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

Mav, bine ai venit! Sarcina usoara! Wow, 3 baieti! Ma bucur ca mai este cineva din Cta.

Nu, eu sunt la doamna dr. Lutescu Ioana :) am avut eu obsesia de a avea ginecologul femeie. La tv a vb dr. Rusa in calitate de director la Euromaterna. Tu la ce ginecolog esti?

Noi tot dezbatem problema nasterii la privat, sotul este de parere ca pt sanatatea mea si a copilului ar trebui sa nasc la privat cu doamna dr. Dar mie nu-mi convine sa dau 3.000 ron on plus mai ales ca nu sunt pt imbunatatirea serviciilor medicale. Varianta pe care o iau in considerare este spitalul din Medgidia, unde am auzit ca sunt conditii bune, cica acolo ar fi nascut si Olivia Ster.

_

Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 19s+ Filip Florian

--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

Cita_ralu, eu am fost ieri la maternitate sa discut despre contract si, asa cum am scris in una din postarile anterioare, ei nu vor sa semnat decat dupa 32 de saptamani, in cazul meu depasesc 1 martie. Probabil cei de la RM au aparatura si personalul necesar pt un prematur sub 32 saptamani.

_

Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 19s+ Filip Florian

--------------------------
"Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mare decat toti banii si toata puterea de pe pamant."

Mergi la inceput