Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (25)
Raspunsuri - Pagina 12
paulinio spune:
Hellie, depinde cum va fi cu decontarile :d
Asta ca sa fac haz de necaz.
Alfel, pediatrul nu are legatura cu medicul de familie.La noi prin coincidenta e acelasi... dar stiu persoane la care e diferit. Pana acum se putea sa ai pediatru in mediu privat (cred ca se si decontau unele chestii -- nu stiu exact)
Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 22+
sorinacicos spune:
Buna dimineata dragi burtici!
Ce harnice sunteti la scris! Eu reusesc sa tin pasul cu voi la citit dar de scris pot scrie doar cand sunt singura acasa. Cand ma vede la tastatura vine si puiul meu sa scrie ... va dati seama care e rezultatul ... Azi l-am dus la gradi (dupa 3 zile cu febra - ii iasa 2 masele) asa ca am putin timp liber.
Felicitari Deny pentru fetita.
Citind discutiile voastre despre spitale si preturi, intr-un fel ma simt norocoasa ca nu imi bat capul si cu asta. Prima nastere pentru mine a fost o experienta pozitiva si sper ca si a doua sa fie la fel. Sotul a fost alaturi de mine tot timpul travaliului si a asistat la nastere, lucru care pentru mine a contat f mult.
Azi sunt happy. Am reusit sa ne luam bilete de avion si din 23 februarie mergem 2 saptamani acasa. Abia astept.
Miche - si pe mine ma tenteaza sa ii fac hainute la bebe. Unde ai gasit tipare?
Merg sa mai fac cate ceva prin casa si ma tenteaza ceva dulce ca mi-e pofta de vreo 2 zile.
mami de Dan Catalin (21.11.2010) si 20+
Kabecka spune:
Ceaiuri am baut si in disperare in spital si cand am ajuns acasa.
Eram f stresata ca nu-mi venea laptele, aveam si cezariana si ma gandeam ca o sa obisnuiasca bebe cu metoda de hranire din spital si acasa ce-o sa fac eu cu el???
Nu am avut probleme imediat cu sanii, dar am facut si eu furia laptelui, mai tarziu.
Hellie, noi nu avem toti acelasi medic de familie.Fiecare cate unul
Acum nu stiu daca medicul de fam al copilului tb sa fie pediatru.
As vrea acum sa ma mut la un alt medic mai aproape de casa. Trebuie sa ma interesez ce-mi trebuie.
Hellie spune:
Paulinio, Kabecka, merci de raspunsuri!
Deci pot sa fac ce vreau eu cu medicul de familie/pediatrul atata timp cat nu sper la vreo decontare de la Stat . Am inteles! . Nu ma asteptam sa am asa o libertate din parte Statului in sensul asta. Ma gandeam ca ma trimite obligatoriu la mai stiu eu ce medic etc. (orice medic, numai sa lucreze in sistemul de stat si sa nu astepte ca bolovanul vreo decontare nesimtita el lucrand la privat).
Tre' sa ma apuc neaparat sa-mi fac o schema de pensii private ceva...sau macar un depozit. Zic de mult, dar la cum arata lucrurile nici pe pensia de o platesc luna de luna la stat nu m-am mai baza.
17+
Madd11ee spune:
Hellie..nici eu nu o sa am medicul copilului ca al meu..O sa-i fac in Bucuresti..
Apropo de chestia cu berea, mama imi zicea ca atunci cand m-a nascut, ii dadeau asistentele sa bea..Iar cumnata mea..tinand cont ca doar asa putea gusta alcool..a tot baut pe toata perioada alaptarii..si nu au fost probleme..
17+
Monik86 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui DenyAnd
Flafi, Miche, celelalte mamici gata deja m-ati molipsit si pe mine. Vreau si eu sa fiu mamica de fetita Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele". 21+ cu Cristina Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s |
http://www.stylisheve.com/ralph-lauren-sweaters-for-baby-girls/
Nu vreau sa stiu cat costa! Parca hainutele care sunt ori pentru fetite ori pentru baietei sunt mai dragute decat cele "neutre"
17+
mav spune:
Salutare si La multi ani, Burtici cu Ciresele!
Va citesc din cand in cand (destul de rar), inca de la primele capitole... dar nu am scris pana acum, pt ca mi-e imposibil sa tin pasul cu voi....
Sunt mami de doi baieti nazdravani (9 si 4 ani) si 18+ cu al treilea baietel.
Si eu sunt dezamagita de ultimele stiri cu privire la "decontarea" nasterii la privat... pt ca mi-e dificil sa mai pot sa iau in calcul varinta de a naste intr-o clinica privata (mi-as fi dorit sa nasc in apa), in conditii civilizate.... Experienta mea x2 (nasteri pe cale vaginala) la maternitatea de stat, din pacate, nu este una despre care sa-mi amintesc cu placere.....
Poate ca as naste linistita ACASA, daca as avea o moasa adevarata si daca nu ar fi prea complicat din punct de vedere... legal, dar nici asta nu ni se permite in RO de azi...
VIOIKA, m-am bucurat mult sa gasesc la aceasta odisee inca o mamix3 (si mai avem si copii de-o seama!)! Nu am apucat sa citesc decat despre framantarile tale de dupa dublu test, pana la urma ai facut amniocenteza? Eu am preferat sa sar si peste dublu si peste triplu test. M-as fi stresat degeaba, oricum imi iubesc copilul si n-as fi putut renunta la el, indiferent cum ar fi iesit testele....
Doina, si eu sunt din Cta. Inteleg ca dr. tau este dl.Rusa? Cu el am nascut prima data si de el am fost foarte multumita (a venit prompt pt nasterea mea la maternitate la miezul noptii).... insa restul personalului (respectiv doamnele asistente)... fara inima...
A doua data, n-am mai avut aceleasi probleme cu asistentele, ca stiam deja cum merge treaba si le-am burdusit buzunarele (urasc sa dau spaga!)... insa bb2 a fost mare (4,2kg) si la dimensiunile mele (si tinand cont ca avusesem tromboza hemoroidala in timpul sarcinii) s-ar fi impus cezariana...
Ne-am chinuit foarte tare amandoi... si pt ca... nasterea a fost provocata si travaliul a fost lung si obositor.
Slava Domnului ca am depasit greu, dar cu bine acele momente....
Aveam 39s+ si ma chemase dna dr "la control", fix cand era ea de garda...
Va spun toate acestea, sa nu faceti ca mine....
Ori astepti sa-ti vina sorocul si mergi sa nasti natural, cu credinta in Dzeu ca totul va fi bine, ori (daca este cazul) programezi cezariana si asta e. Nasterea indusa e de evitat!
Sarcini frumoase, nasteri usoare si copii sanatosi va doresc!
mcoca spune:
Kabecka, eu nu am avut colostru deloc, dar deloc. deci in primele trei zile fata mea nu a avut ce suge de la mine. I-au dat lapte praf, si f bine au facut (ma rog, a trebuit sa ma cert eu cu ele sa-i dea). O puneam mai intai la san, sa stimuleze ea pe acolo, apoi bibe. Cand a venit laptele, am pus-o numai la san si nu am avut probleme.
Vicky, Printzesone and BB (24+)
mcoca spune:
Na, ca am uitat
Deny, Elyana, felicitari pentru vestile bune!!!!
ei mai citesc si de pe tel, seara si nu raspund imediat, deci uit pana a doua zi. Asa ca sorrryyyyyy
Vicky, Printzesone and BB (24+)