Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (13)
Raspunsuri - Pagina 6
bubulina2401 spune:
Anca, intr-adevar spitalul Filantropia am inteles ca e foarte bine dotat si arata bine, numai ca ar trebui sa-ti iei un medic care lucreaza la Filantropia.
Daca ai fost monitorizata in alta parte...e greu sa schimbi medicul.
In ceea ce priveste stat vs privat, da sunt unele spitale de stat( gen Filantropia) unde merita sa nasti. Din ce stiu eu personalul medical a fost luat tot de la stat...si nu cred ca pe cel mai slab...
La tine acum cred ca e si mai usor fiind la al doilea!
13+
olimp spune:
fetelor noapte buna eu ma duc la , dorm pe mine si maine e prima zi de lucru , o sa am o saptaman naspa de tot , dar trece toate trec
la toate
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
15 +
Dreya spune:
eu tot cu profilul Torch imi bat capul...cei de la Sanepid ocolesc un raspuns concret,iar dr de fam nu stie sa se dea analiza asta gratuit.
unde sa ma duc?unde primesc un raspuns , fie el da sau ba!?!?
13+
unidanad spune:
wow fetele m-ati socat cu preturile astea. Eu in Buc am gasit la Medlife parca 7800 ron nastere in apa. Eu asa as vrea sa nasc. Oricum mai avem destul sa ne gandim. Eu si acum stau cu frica. Pana nu o sa il simt pe bebe zi de zi nu o sa pot sta linistita.
14+
Dana
yvyana spune:
Aceeasi dilema am avut-o si eu la primul copil: stat vs. privat!
Ma hotarasem pentru privat, desi ar fi insemnat un oarecare efort financiar pentru noi, ulterior dr m-a facut sa ma razgandesc si am nascut in spital de stat, am ales rezerva cu plata cu insotitor pentru 60eur/noapte in care stateam eu, tati si bb
N-am dat bani decat doctorului, anestezistului si unei asistente de pe neonatologie in speranta ca ma va ajuta in vreun fel cu alaptatul, ca pitica mea nu vroia sa ia sanul deloc dupa ce fusese indopata maxim cu LP (macar i-l dadeau cu seringa, nu cu biberonul) si degeaba, nu mi-a aratat nimeni nmk, cica:"Nu vedeti ca nu vrea sa apuce sfarcul?! " si sanii mei explodau de lapte Imi parea rau ca i-am dat bani!
In rest nu vad de ce sa dai bani asistentelor, eu n-am dat deloc, nu dau din principiu, adica ce, daca eu nu le dau bani nu-mi pun perfuzia sau nu-mi mai fac toaleta vaginala sau nu-mi recolteaza analize?? Sunt obligate sa faca asta, ce le spune dr sunt obligate sa faca!
A mai dat sotul meu ceva bani asistentelor de la neonatologie ca sa vada pitica si sa-l lase sa intre sa faca poze/film imediat ce au scos-o din sala, in rest atat! De banii economisiti i-am platit recoltarea de celule stem si asa voi face si acum cu piticul!
Deci eu pledez pentru stat, tocmai (si) din considerentul mentionat mai sus de Anca: daca se complica nasterea, de la privat te fac pachet si te trimit tot la stat si acolo nu mai stii peste cine dai, mai bine-ti faci relatiile din timp
Iar in ceea ce priveste dr, eu la prima sarcina am schimbat 3 dr, cu ultimul am nascut si m-a preluat in S24 Deci daca nu-ti place ceva/nu-ti convine dr, ti-a jucat vreo festa si vrei sa-l schimbi GO FOR IT! schimba-l cat mai poti!
unidanad spune:
yvyana asa este tocmai din acest motiv nu as alege privatul. Daca doamne fereste ai vreo complicatie nu se baga se spala pe maini si te trimit la stat. Suntem in Romania nu avem ce face. Eu una as naste acasa dar la noi inca sunt batuti in cap. Daca nasti acasa te umple te antibiotice si pe tine si pe bebe. Sincer consider ca la mine acasa e de 100 ori mai sigur sa nasc fata de multe "maternitati" din buc.
14+
Dana
flory_blanca spune:
Maria o tona de medicamente iau acum.
1 acid folic 5mg, 2 MgB6,clexane 0,4, 1 elevit, 3 utrogestan 200mg, 2 duphaston. Cred ca nu am uitat nimic. Dupa ce trece sangerarea nu mai iau utrogestan. Cu restul cred ca asa raman pana nasc. Mama se ingrozeste cand vede cate iau si ma tot intreaba daca e normal.
Mihaela imi pare rau dar nu o stiu. Eu am fost la ea la consultatie la CJ si am vb doar la telefon. Nu mi-a dat adresa de mail. Nu stiu cum face dr U dar nu mi se par ok consultatiile pe mail. Eu am stat la ea mai mult de 30 de min si mi-a pus tot felul de intrebari,nu e
suficient sa stie ce mutatii ai. Si asa mi-a stabilit tratamentul. Ai mai fost la ea? Daca iti place stilul dr U s-ar putea sa te dezamageasca nu e pro Clexane fara analize si nu e adepta tratamentlui agresiv care se da in Bucuresti, mi-a explicat ca prea multe lucruri le punem doar in seama trombofiliei ...dar asta e alta poveste. Mie mi-a placut mult de ea, mi s-a parut de bun simt abordarea ei. In alta ordine de idei dc vrei nr il am si ti-l pot trimite pe PM.
Paula nu te stresa pana nu iei legatura cu dr tau.Sigur vedea la eco daca ceva nu era in regula. Nu te gandi inca la amnio pana nu sti sigur ce si cum. Pupam burtica sa fie bine.
Legat de stat vs privat ambele au avantaje si dezavantaje. Principalul avantaj al spitalului de stat e ca au sectie de ATI, incubatoare si tot ce e nevoie in caz de urgenta. Partea proasta e ca majoritatea dr sunt atat de indolenti si nepasatori inca nu sti daca va fi bine pana final cu toate dotarile spitalului. Sau cel putin asa e la mine in oras. Pt mine care am trecut printr-o nastere prematura decizia e grea, dar mai e mult pana atunci oricum.
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot
betty200 spune:
Salut fetelor!
Paula, relaxeaza-te ca acum incep povestea mea cu DT:
dupa cum am mai povestit am facut primul dublu test la Gine 1 unde mi-a iesit riscul de SD de 1:8 cu ecografia facuta si anume de individa numita Kovacs Tunde care mi-a spus ca nasucul nu se "prea" vede si l-a scris absent iar translucenta nucala a zis ca-i la limita, ei i-a iesit 2,1 mm (care si asa pare ca nu-i chiar la limita), urgent pana seara am mers la Iuga la Gynia care a zis sa stau linistita ca osul nazal se vede si mi l-a si masurat (avea 2,7 mm) iar translucenta nucala din mai multe masuratori i-a iesit maxim 1,7 si atunci cand copilul statea cu capul putin in extensie deci dupa parerea lui masuratoarea nu era tocmai corecta, ideea e ca era sub 1,7 clar. Am zis ca nu ma linisteste o parere asa ca mi-am facut programare la marele Stamatian la care am stat 3 ore la coada sa intru in sfarsit pe la 23 seara si dupa o eco amanuntita a concluzionat ca totu-i ok, are nas iar translucenta nucala i-a iesit 1,6 mm, femur normal, dimensiuni normale, mi-a facut hartie cu: fara semne de alerta pentru trisomii. Peste alte 3 zile am mers la o colega de la clinica cu care colaborez si mi-a facut o eco sa duc la un alt laborator pentru o noua analiza de DT, ei i-a iesit TN de 1,6 mm. Am dus ecografia, mi-au recoltat iar sange iar azi am scos rezultatele care suna cam asa pentru SD:
risc varsta 1:51 ( asta n-ai ce face cu el ca la varsta mea asta-i riscul de varsta si e batut in cuie, la ceilalti era mai "indulgent" 1:77 dar tot pe acolo)
ei acum urmeaza surprizele:
risc biochimic 1:425 (la Gine 1 iesise 1:150)
risc combinat trisomie 21 1:1831 (la Gine 1 iesise 1:8)
risc trisomiile 13/18 + TN < 1:10000 (dincolo asta era 1:100000)
Acum trageti voi concluziile si analizati daca merita stres niste teste care de fapt nu prezic nimic si au rezultate cat se poate de inconsecvente, precizez ca valorile brute ale analizelor de sange au fost aproape identice deci acolo au pastrat totusi o oarecare consecventa dar culmea ca riscurile strict biochimice sunt si alea foarte diferite desi se bazau pe date aproape identice.
In rest a fost diferenta de ecografii ca una n-a introdus osul nazal iar TN a fost cu ceva mai mica dar tot nu mare diferenta.
No comment!
Olimp oare ne intalnim la Gynia la nastere? Eu aproape sigur acolo vreau sa nasc daca totul merge bine pana la capat, peste 2 saptamani intentionez sa fac tot la ei si amniocenteza ca la varsta mea nu risc desi am ultimul DT cu risc foarte mic, la mine ramane riscul de varsta. Am emotii sa trec cu bine peste asta dar am intrebat in stanga in dreapta si am aflat ca la Gynia de 5 ani n-au avut nici un caz de pierdere de sarcina dupa amnio.
13+
Delia_Rodica spune:
Buna dimineata
Va multumesc pt ca m-ati lamurit cu concediul de crestere copil.
Referitor la celulele stem, eu nu voi recolta, am analizat problema asta timp de un an.
Eu vreau sa nasc la privat, au terapie intensiva, e singura clinica privata din oras care are asa ceva. Au chiar si cardiologie, cea ma dotata din tara.
Preturile sunt asa:
-nastere naturala 700 euro
-nastere naturala cu peridurala 850 euro
-cezariana 1000 euro
etc.
Preturile includ toate serviciile (mergi cu poseta pe umar) si 3 respectiv 4 nopti cazare, depinde de nastere. Daca sunt complicatii si ma stai se plateste suplimentar pe noapte 100 euro pt mama, la copil e 200 lei.
viitoare mamica 10+