Burtici cu stelute de iulie-august 2013 (13)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delia_timpau spune:

Neata fetele,

Anca, frumoase poze :)

Paula, eu am vb cu doctorita mea si a zis ca rezultatele sunt numai statistice, conteaza ce se vede la ecografie.

Despre nastere, eu o sa nasc la spitalul CF2, este de curand renovata aripa cu maternitatea, inclusiv rezervele (sunt de 2 paturi si arata foarte bine). Am 2 colege care au nascut acolo cu dr Carmen Constantinescu (care ma monitorizeaza si pe mine) si au fost foarte multumite. Dna dr are nasteri si la Regina Maria, dar fetele au preferat spitalul pt ca la privat nu au pregatirea/aparatura necesara pt cazuri de urgenta. Si bineinteles nu mai vb de costuri :)
La spital le-a dus max 2000 RON, iar la Regina Maria nasterea pleaca de la 6900 ron si ajunge la 13440 RON!!!

Voi sunteti pro sau contra cezariana? Mamicile care au nascut deja ce zic?
Eu sustineam sus si tare ca vreau sa nasc natural, dar de cand m-am mai documentat sunt 99% sigura ca vreau cezariana :)

Va pup!

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia_Rodica spune:

Eu sunt pro nastere naturala. Voi naste prin cezariana doar daca Doamne fereste de ceva. M-am documentat si nu am gasit ceva sa ma determine sa apelez la cezariana.
Mama l-a nascut pe fratiorul meu cu cezariana si am vazut ce inseamna recuperarea si sa nu-ti poti ridica copilul din patut. Ea a avut noroc de ajutorul meu si al surorii ei. Eu voi fi singura, fara ajutor

viitoare mamica 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Eu am nacut natural (fara epidurala sau vreun calmant)prima data dar nu sunt contra cezarienei daca din punct de vedere medical se impune. Oricum de cand am ramas insarcinata si pana am nascut m-am razgandit de foarte multe ori, mai ai timp Delia sa te hotarasti. Insa cel mai bine o faci cu medicul tau.
Fiecare metoda are avantajele ei si dezavantajele ei desigur si conteaza mult si materialul clientului. Eu am avut un travaliu usor asa ca nu pot zice ca am suferit foarte tare la nastere. In plus eu am oroare de terapie intensiva, taietura, tuburi si tubulete bagate prin toate gaurelele, chestia asta ma sperie mai tare decat travaliul. Dar fiecare isi cunoaste pragul de suportabilitate la durere si ce poate indura si ce nu.

Eu de cand iau dozele soc de progesteron ma confrunt din nou cu greturile, nu asa rau ca inainte dar s-au intors la pachet cu sensibilitatea la mirosuri. Partea buna e ca de ieri am renuntat la aspenter si am trecut la clexane si s-au oprit si sangerarile. Inca stau in pat dar mai am doar scurgeri usoare. Vroiam sa va zic sa nu neglijati faptul ca va curge sange din nas, eu umpleam servetele intregi inainte si nu stiu pana unde e normal. Cert e de cand am schimbat tratamentul nu mai imi curge deloc, ma gandesc ca poate a fost o legatura. Cel mai bine ar fi sa instiintati hematologul si ginecologul. Eu nu le-am spus de chestia asta pt ca am considerat ca e normal, si uite ca se pare ca nu era de fapt...cel putin in cazul meu.

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Neata, fetele!

Ma bag si eu ca musca in lapte cu o cu totul alta intrebare: imi poate da cineva textul model de notificare a angajatorului. Vreau sa fiu sigura ca e dupa noul cod al muncii pt ca pe net gasesc numai 2007-2010...

Ms

Happy_Ama 13+

Mergi la inceput

Flory , la mine nu se pune problema de razgandit, decat daca e dupa cum am zis, sa nu depinde de mine. Stiu cum vreau sa nasc si-mi doresc din tot sufletul sa se si poata.

viitoare mamica 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana29 spune:

Buna dimineata!

Eu nu am mai scris de mult timp, dar v-am urmarit "din umbra". Aveti un spor la scris, ca abia tin pasul sa citesc Eu nu prea am avut noutati pana acum, am avut parte de o sarcina linistita, doar cateva greturi si varsaturi pe ici-colo. Duminica seara insa m-am speriat ingrozitor, am avut niste dureri de burtica cumplite, nu puteam nici sa ma intorc de pe o parte pe alta in pat. Au durat cam 1 ora, timp in care m-am panicat, nu stiam daca sa iau ceva gen no-spa, sa merg la urgente...Dupa panica initiala de iminenta de avort, mi-am dat seama ca durerile mele sunt sin cauza ...balonarii!!! Sunt extrem de constipata, desi bag in mine prune uscate in fiecare dimineata,iaurturi, apa calduta cu miere etc. Nimic nu mai functioneaza. M-am simtit ca un balon, asteptam sa pusc . Si pentru ca nu am rezolvat nimic pe alta cale, totul s-a terminat cu niste varsaturi groaznice, violente...mi-am dat si sufletul. De atunci sunt pe dieta lichida, fructe ( am baut 6 litri de apa in 2 zile, atat de tare m-am speriat). Acum stau cu spaima ca durerile mele, crampe sau contractii sau ce o fi fost, atat de puternice si de lungi, sa nu ii fi daunat lui bebe. Credeti ca e posibil? Ati trecut si voi prin asa ceva?
Maine sper sa-mi gasesc linistea, ca merg la eco. Tot maine merg si pentru analizele de sange pt Dublu Test. Eu am optat pentru varianta de DT in care sangele se recolteaza in saptamana 9 si eco se face in saptamana 12. A mai facut cineva din Cluj asa ceva?

Va doresc o zi minunata!

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia_timpau spune:

Eu am facut o informare de mana: "Subsemnata..nascuta la..cnp..avand functia...va informez ca sunt insarcinata in ..sapt, conform scrisorii medicale atasate (si am atasat o scrisoare medicala de la ginecolog in care scria "sarcina in evolutie - 11 sapt") si cam atat..A, informarea a trebuit semnata de superiorul ierarhic.

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Cu siguranta vreau sa nasc natural. Sa dea D-zeu sa pot si sa fie si bebe asa cum trebuie. Cezariana poate nu simti nmk in timpu operatiei si e si mai rapida dar dupa....

14+
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Fetele apropo voi faceti ceva exercitii, gimnastica? Eu deocamdata nu m-am ingrasat bine aveam si vreo 5 kg in plus. Ce ziceti exercitiile vor ajuta la nasterea naturala?

14+
Dana

Mergi la inceput

Dariana , buna dimineata

Eu am fost balonata tare cam 2 saptamani, apoi am trecut la extrema cealalta de am slabit de stat pe wc. Eu zic ca n-are nimic bebele.

Si eu la fel fac cu DT, sangele in saptamana a 9 a si eco in saptamana a 12 a. Asa procedeaza doctorita mea.

viitoare mamica 11+

Mergi la inceput