Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (10)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Ah, Oli, sa nu crezi ca daca cere nu ii dau, de obicei cand stiu ca se apropie 3h, asta ar fi intervalul dupa care incepe sa planga de foame si vrand sa previn plansul ii dau de papa. A mancat cu chiu cu vai la 14.00, tragea de 2-3 ori, se uita la mine si tot asa. Ma gandeam ca poate am gresit punandu-l la san inainte de a cere el insistent. Dar nu exista sa vrea puiul tzitzi si sa nu ii dau. De cele mai multe ori daca planga nu se calmeaza decat la tzitzi, trage de 2 ori si e tot un zambet.

De data asta nu a mai dat afara, asa ca m-am mai linistit. Acum e nitel afr, l-am trimis cu mama mea caci eu am o durere de cap cumplita

Elfica, Ma bucur ca ne-ai scris, voi mai insista si pe viitor, evident, sa nu crezi ca ai scapare!

Si eu stiam ca cu cat ies dintisorii mai tarziu cu atat mai bine. Mie mi-au dat dupa 10 luni si nu am avut nicio carie pana pe la 19 ani. (genetic la mine nu este, mama mea a avut mereu probleme cu dintii, tatal meu cred ca era mai bine la capitolul asta totusi )

Carmen, ma bucur ca sunteti mai bine, asteptam vesti cand mai poti intra

Mirabela, ce mai face Calin? Cum a fost la noul pediatru?

Moro, cum mai este cu alaptatul? Mai ai probleme cu sanii?

Lumi, ce mai faci tu si printesele?

Andreea, Stelutz, cum sunteti astazi?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

pupici la mamici si bebei!

daviduc mi cam agitat, ieri si alaltaieri n-a dormit deloc peste zi, doar ce mai motzaia la san...si a-nceput sa vomeze dupa ce-i dau lp, azi a vomat in jet chiar mult...intrebare:
- vomeaza ca nu-i mai place lp?
- vomeaza ca-i satul?
- vomeaza din cauza ca eu prepar lp-ul cu ceai de musetel pentru kk?
consiliera in alaptare mi-a zis ca stomacelul lui nu mai vrea lp, nu stiu ce sa cred...mi-a zis ca neaparat sa mulg cu pompa dupa fiecare supt...ceea ce eu nu fac ca nu mai trage pompa...s-a oferit o mamica dintr-un grup de mamici din cluj de pe fb sa-mi imprumute una...

voi ce faceti cu bebeii ziua cand nu dorm? in leagan sta putin tare, in brate ar sta, dar atunci eu nu mai fac nimic, l-am pus in patut atata a dat din picioare pana a vomat ceva lichid incolor..
sper ca sunteti bine, va pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Buna, mamicute dragi!

Vin, de unde altundeva, decat de la dentist :)) Mai am 2 cariute mai mici si scaaap, pana dupa ce termin alaptatul cand am de scos o masea, care deja e 80% dusa cu nervii scosi, deh lucrare mai veche. Dar e musai sa ma anestezieze pentru extractie, deci am stabilit de comun acord sa fie dupa ce termin alaptatul.

Corinuk, poti incerca si mulsul manual, dupa ce faci un dus cald si masezi sanii, incepi sa mulgi. Nu prea ma pricep nici eu, dar pana vine pompa, mai stimulezi putin.

Matei varsa si el mult zilele astea, eu il alaptez doar la san, si tot varsa, Corinuk. Poate nu e lp de vina. Si eu am constatat ca Matei e tot mai activ si fix cand il tin culcat pe spate si da din picioare varsa. Kytanutz, imi varsa brotacul si cand il urc pe umar, asta-i poveste veche. Cel mai bine e sa-l tin dupa masa pe perne, cumva cu spatele la un unghi de 30 de grade sau pe patul inclinat. Eu asa fentez varsaturile, dar tot se intampla asa de vre 3 ori pe zi. Noaptea nu varsa deloc, desi nu-l pun sa ragaie, nu-l pun nici in plan inclinat mereu, ca-l mai iau in pat cu mine, doar patul lui e nitelus inclinat. Eu cred ca ei varsa doar ziua de la efort si de la faptul ca ziua mananca mai mult (cel putin asa e in cazul nostru)

Carmen, sper sa-si revina Paul la cum era inainte cu papa si somnul.

Din pacate, Matei de ieri numai tinandu-l in picioare papa, altfel se foieste la san, da capul pe spate, nu poate sa apuce, sa inghita... nu stiu ce are Cand ma ridic problemele se rezolva ca prin farmec si-l aud cum inghite bine. Doar ca bratele imi cedeaza repede, ca are 9 kg, si-i tot fragmentez papatul, ca ma mai asez.

Ah fetelor, tineam sa va intreb, cum mai adorm bebeii vostri? Ca Matei tot asa, pe umar, leganat, sau, de cand papa din picioare, adoarme asa la san leganat. Cum pot sa-l fac sa adoarma in patutul lui?

Elfica, bine ai revenit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Corinuk, si eu eram curioasa sa vad ce faceti cu bebeii cand stau treji.

Matei sta cam 2.5-3 ore treaz ziua. In timpul asta papa de 2, 3 ori, cate 5-10 minute. In rest il pun pe burta intre mese, ii arat jucarii, ma plimb cu el prin casa, il scot pe terasa la pranz daca nu bate vantul, mai stau cu el si in brate cand isi pierde rabdarea, altfel plange, il pun in patutul lui la carusel sau stam in patul mare amandoi si vorbim. Pe mine ma surprinde ca uneori parca zici ca ma intelege, desi stiu ca n-are cum ca e prea mic. De exemplu, tineam un fluturas zornaitor in mana. I-am zis sa-l apuce si el, si l-a apucat, desi rar duce el mana spre jucarii, apoi a vrut sa-l bage in gura, iar eu i-am zis ca nu-i jucaria de bagat in gura, e de zdranganit, iar el a inceput sa o miste Asa ne distram noi. Ah, si cum puteam sa uit, schimb scutece si-l sterg de voma :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Of, mi s-a refreshuit si mie pagina,e enervant Voiam sa va mai zic ca brotacul s-a trezit la 20.20, deci la timp pt baita. Azi a fost asa cumintel. Am dormit impreuna aproape 2 ore la pranz si si-a mai facut un somn de dimi si unul inainte de baie. Ideal Acum doarme, sa vedem cum va fi la noapte. Va , s-aveti o noapte linistita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

Buna dimineata, Andrei cand e treaz are nevoie de atentie non stop. F putin sta la carusel, atat cat sa imi fac o cafeluta sau sa merg la baie. Mai sta putin si in scaunel (e ca o scoica) cu care il duc prin casa dupa mine, depinde unde am cateceva de facut. Apoi il mai pun pe spate pe o paturica de activitati dar nu ii place in mod deosebit. In fiecare zi ii citesc poezioare sau povesti si ma asculta si imi gangureste, ne prostim si radem in oglinda, ii prezint in fiecare zi prin casa ce avem prin camere... E aproape tot timpul in brate.
Acum sunt putin ingrijorata pt ca aseara a dat afara aproape tot ce a mancat. Nu a vomat in jet, pur si simplu ii curgea din gurita; in trei reprize; nu stiu ce sa fac. In afara de o cana cu lapte nu am mancat nimic iesit din comun; de fapt nici nu era laptele mancat cu 30 minute inainte, ca era ceva lichid incolor cu mici puncte de branzica alba. Poate cu o zi inainte am mancat ceva sau poate are el ceva. Il urmaresc si azi; of bebelusii astia cate motive de ingrijorare ne dau.
Cum sunteti azi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Va salut.

N-am citit, am intrat sa va spun ca suntem bine, nu sunt semne de raceala si sunt niste secretii cel mai probabil pe fond alergic, i s-a accentuat si dermatita, el avea un punct cu piele uscata pe fata si acum e rosu si-l mananca. Problema e ca avem o pata de mucegai in dormitor care o tot curat si iar apare dar se pare ca sporii circula peste tot. Sunt satula cat m-am chinuit la D cu dermatita si alergiile, daca incepe si C, e clar... ii fac aerosoli cu ser si acc, deja e mai bine dupa prima sedinta, sper sa-i treaca repede. Eram convinsa ca sunt secretii asa cum a confirmat si pediatra asta, e bine sa ne incredem in instinctul nostru si sa facem cum ne dicteaza inima. Daca eram la primul copil si nu stiam, ii dadeam antibiotic de 3 ori lui C dupa primul pediatru. Mucii tot de asta i-a facut de 3 ori pana acum fara alte semne de raceala. Deocamdata ne mutam in alta camera si om vedea. In dormitotul unde dormeam noi, deasupra este balcon si s-a infiltrat apa si de asta a aparut, e prima data cand apare, eu aierisesc zilnic, cand plecam afara las si 2-3 ore deschis... asa ca aveti grija si la umiditatea prea mare ca nu e buna, uitati unde se ajunge...

Ma duc sa citesc!

*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Neata,

Mira, si noi am avut in dormitor, cat stergeam eu, aparea intruna. A dat sotul acum 3 sapt cu Sano antimucegai si vad ca nu a mai aparut.

Maya ieri n-a facut kk, si ea facea de 2-3 ori/zi, drept urmare aseara a fost foarte agitata, s-a trezit de vreo 4 ori si final la 8.30. Ieri am luat o pastila de Fe, ma gandesc daca e de la asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Olivia eu am obs ca daca se schimba vremea sau e urat afara si C doarme mai mult.

Kytana poate e prea flamand si papa cu pofta mare, e agitat si inghite mult aer, apoi iese cu tot cu laptic. Si la noi a mai iesit accidental de alta culoare dar n-am dat importanta exact culoarea. Noua pediatra e super ok, i-a facut fisa acolo si o sa mergem la ea. Era o igiena perfecta, copiii raciti ii ducea in alta parte, ea super ok, l-a controlat din cap pana-n picioare, m-a linistit si cu alte probleme ale lui si m-a scutit de mers la specialisti. Ma plangeam eu ca e lenes si nu tine capul dar l-a pus pe burtik si s-a ridicat aproape in 4 labe, asta ca sa-mi faca mie in ciuda, acasa e un lenes... mi-a zis ca e mai mult decat bine, nu-i nimic ca-si mai balangane caputul. Au alt dr care sta la telefon si poti suna oricand la ei pt orice problema, cat am asteptat acolo sunase o tipa si a vb vreo juma de ora despre alaptat, mi-a placut cum a sfatuit-o.

Corina eu as zice ca stomacelui lui s-a obisnuit cu lm care se digera mai usor. Asta e bine ca iti da semne ce e cel mai bun pt el. Eu il intretin, ma joc cu el, mai sta singur, se mai joaca D cu el. Ziua il mai tin in carut la niv 2, ii place ca vede altfel lucrurile. Daca am ceva urgent de facut mai sta cu suzeta, dar pt urgente, in rest i-o dau doar la somn. A inceput sa-i placa pe burtik, mai sta asa si se uita, ii pun in fata jucarii si se uita/intinde la ele. Ii place sa-i fac cate ceva, orice, sa-i curat nasul, sa-i dau picaturi, sa-l schimb, chiar si chestii care nu i-ar place, orice, numai sa stau cu el, mi-e asa de drag, se lumineaza total cand ma apropii de el, se uita de parca ar fi indragostit de mine si ma face asa de fericita, uit de toate. Oricum sunt atenta la nevoile lui tot timpul, la D eram altfel, vedeam lucrurile diferit, sa nu se invete in brate, sa doarma in patut, etc., acum singurul lucru la care ma gandesc e sa fiu langa el cand are nevoie. Regulile nu mai conteaza, daca el imi cere sa dorm cu el, asa voi face, sau orice altceva, ma dau dupa nevoile lui.



*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Luni i-am facut vaccinul si a facut o galma acolo. Si azi o mai are. E normal?

Mergi la inceput