Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (24)
Raspunsuri - Pagina 13
flafi spune:
Monik86- eu ii port in fiecare zi de cand i-am cumparat, din partea mea isi merita banii din plin, ba chiar mi-am certat sotul ca nu m-a obligat sa ii iau mai devreme.
Sa ii iei cu putin elastan in ei, ca sa te simti bine :)
23+ cu
Madd11ee spune:
Nu ai pentru ce..mie mi se par ff practici..mai ales ca m-am gandit ca o sa ii pot purta si dupa..
Si ma simt ff bine in ei..
Incerc sa ma interesez de nastere..mai e timp..dar totusi..ar cam trebui sa analizez optiunile..
Nici mie nu mi-a placut contractul celor de la privat..Iar la stat am inteles ca s-au mai schimbat lucrurile putin..Nu stiu ce sa zic..
17+
paulinio spune:
Intradevar depinde de fiecare si de cum gestioneaza lucrurile.
Eu am stat in rezerva de 2 paturi, dar in prima noapte am fost singura. Nu mi-a placut singura. M-am bucurat ca a doua zi mi-a venit o "colega"... Dar asta a venit la pachet si cu multe rude. Acum n-as mai fi asa de rabdatoare, i-as da pe toti afara. (dupa 5-10 min cat e de bun simt sa stai in vizita la spital).
Si am auzit tot din ideile crete din sanatate ca vor sa puna program de vizitare in spitale 15-20//// sau ceva de genul. Oricum, foarte multe ore.
In rest, a fost ok... asistentele dragute (mare parte)... baia era la camera si era curatata de 2 ori pe zi...
Acum dr meu e la Polizu... oi vedea cum va fi si aici.
Oricum masura cu decontarile de la privat mi se pare absolut "dictatoriala"
Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 21+
VIOIKA76 spune:
Dragele mele nu cred ca nasterea la stat este intotdeauna horor .
Miche va povestit o varianta rea ,eu va pot povesti 2 ,una buna una rea .
Prefer sa va spun de cea buna ,la prima nastere am nascut la spitalul Titan ,proaspat renovata sectia de neonatologie si sala de nasteri ,curatenie de lingeai pe jos ,vizitatorii nu aveau voie in saloane ,mi-aduc aminte cat m-am chinuit sa-i arat sotului fetita prin geamul de la salonul in care erau 2 paturi de mamici si 2 patuturi de bebici.
Am stat cu bebe in camera ,asta mie mi-a fost de mare folos ca am invatat cum sa o spal si sa o ingrijesc si dupa 2 zile eram experta.Asistentele au fost dragute ca mi-au aratat cum sa pun copilul la san ,medicii m-au vizitat in fiecare zi cat am stat acolo ,cat despre spaga eu nu am dat nimanui nimic ,doar sotul s-a intalnit cu medicul si i-a dat ceva dar mai mult simbolic.
Ah si in timpul travaliului ,desi a durat 18 ore am fost monitorizata constant si ingrijita si alinata (am avut o moasa super).
Am ramas cu amintiri placute de la prima nastere.
La a doua ,am nascut intr-un oras mic de provincie ,spital mic si sarac ,mizerie in saloane ,numai zic la toaleta ,dar na ,depinde de spital .In ciuda mizeriei personalul s-a purtat super cu mine la nastere.Mizeria se facea si din cauza pacientelor care in mare parte erau de culoare ,in loc sa-si arunce tamponul in galeata il aruncau pe jos de parca trebuia sa vina cineva totdeauna sa-l puna la loc .
Cred ca cel mai bine trebuie sa ne informam despre spitalul unde vom naste ,si nu in ultimul rand mai conteaza si norocul.
Sa nu se inteleaga ca sunt impotriva nasterilor la privat ,eu nu cred ca se justifica pretul pe care-l cer cei de la privat raportand la ce-ti ofera. Este doar parerea mea .
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum23+
VIOIKA76 spune:
paulinio vad ca si tu ai trecut printr-o experienta asemanatoare cu prima mea nastere.Macar asa le mai dam curaj celor care au ales sa nasca la stat.Sa speram ca nu s-au schimbat prea mult lucrurile in rau de atunci si pana acum .
si acum23+
Miche spune:
Vio , eu sper din suflet ca s-a schimbat, spre bine
Am specificat, ca am nimerit intr-o noapte cu luna plina, jumatate din spital era in renovare iar cealata jumatate supraplina ..
Exista si acolo, o sg rezerva cu plata, doar ca eu am nascut cu o saptamana mai devreme, si mi se stricase aranjamentul...
Miche 21+ si
Darius (26.11.2004)
cita_ralu spune:
Miche, la mine este ceva mai dubios deocamndata :)
Eu pana acum am avut card la Medlife, unde aveam un dr la care mergeam si la care mi-am facut toate cele, pana sa ma dumiresc ce si cum, am aflat ca cei de la servici vor schimba clinica cu care coloaboram cu Ragina Maria.
Acum suntem in tranzitie, cardul il primesc pe la sf lunii.
Dar m-am documentat si as vrea sa merg la Doina Mihailescu, am programare la sf lunii, sper sa-mi placa si sa fie ok.
La echo morfo de trim 2 mi-am facut prorgramare la George Marinescu.
Acum astept nerabdatoare cardul :)
Ce bine ca ai semnat, acum nu ne ramane decat sa speram ca se va deconta si suma de 2400 lei.
VIOIKA76 spune:
Off Miche ai dreptate si tu ,trecand printr-o asemenea experienta e clar ca zici ca dai oricat numai sa nu mai treci prin ce-ai trecut.Si eu as fi ales nasterea la privat gandindu-ma la a doua nastere ,dar sper ca am sa repet experienta placuta de la prima nastere .
La privat parca ma doare sufletul sa dau atatia bani(pe care stim cu toate ca-i facem atat de greu) eu oricum nu beneficiam nici de reducerea de la stat pentru ca nu am asigurare.Ma gandesc ,ca cu banii aia pot face o multime de alte lucruri.
si acum23+
Cosmy spune:
Fetelor, eu am nascut in martie 2004, la Filantropia. Desi am optat pt rezerva, am fost cazate 4 persoane pt ca era plin(eu am nascut sambata seara).
Personalul s-a purtat excelent(moase se asistente neonatologie-minunate)
Una peste alta, experienta mea de sambata pana marti dimineata a fost pozitiva(nu mi s-au cerut bani de la obraz, n-am fost tratata aiurea iar vizitatorilor nu li se permitea sa stea mai mult de 2 ore pe zi)
Deci ma puteti trece pe listuta cu experiente placute la maternitatile de stat
mcoca spune:
Bai, eu nu inteleg toaletarea aia. aici nu se face. vin si se uita zilnic la epiziotomie, dar atat.
Vicky, Printzesone and BB (24+)