in 2013,,imi iau inima in dinti:),voi?

in 2013,,imi iau inima in dinti:),voi? | Autor: oanap85

Link direct la acest mesaj

Eu mi-am propus sa iert,acu ceva timp deschideam un subiect despre dezamagirea parintilor ,cand am auzit ca a venit maica'mea de craciun si nu mi-a dat nici un telefon nimic ,nu am primit decat de la sora'mea un telefon ca "a intrebat mama daca vii",..asa dupa 4 ani in care nu a dat nici un semn ...nu ma asteptam la asta,imi doream sa dea macar un telefon ,ea nu altcineva ..dar surpriza a fost atat de amara cand am vazut ca asteptarea mea era in zadar :(;de revelion m-am trezit am pregatit cate ceva si i-am zis sotului ca merg la mama ,asa ca pe la ora 6 am fost la usa,a ramas socata ca nu se astepta desi am vazut ca se bucura sa vada copiii cel putin,nu-i vazuse niciodata decat in poze pe facebook , pe David de fapt il vazuse de 2 ori cand era mic ..
Apoi am mers in fiecare zi pana a plecat si cu ocazia asta am si stat mai mult cu fratii mei ,maica'mea s-a comportat de parca nu ma vazuse de o zi dar nici nu ma asteptam la altceva avand in vedere ce relatie este intre noi..cu toate acestea ma simt bine,ma bucur ca am facut primul pas si mi-am calcat pe orgoliu ,stiu ca niciodata nu vom fi prea apropiate dar pentru mine conteaza sa dea macar un telefon la cateva luni si sa intrebe ce facem..probabil ,de fapt stiu asta,ca vor fi momente cand imi va parea rau ca am mers la ea dar stiu si ca daca nu mergeam aveam inima rece si imi faceam mai rau .
Acum stau si ma intreb la ce a folosit acesti ani in care nu am vorbit ,ani in care copiii mei nici nu au stiut ca exista bunica ,Paul,cel mijlociu,o striga pe maica'mea "tati" adica"tanti"..
nu am crezut vreodata ca ii voi duce dorul maicamii,abia asteptam sa scap de ea ,ma enerva teribil de ziceam ca fug de acasa :) si acum daca nu vine la mine ma simt rau jumate de an
Ma bucur ca am iertat ,ma simt bine ,si asta conteaza mai mult caci pana la urma tot mie imi faceam rau ,se adunase foarte multe frustrari si aveam si o depresie care 90 la suta era din cauza asta .
Nu am vorbit nimic cu toate ca imi doream sa-i spun foarte multe,tot ce adunasem in anii astia ..dar a fost un prim pas ,poate data viitoare indraznesc si asta:D
Asa ca in 2013 iertati si voi daca v-a dezamagit cineva sau cereti iertare daca ati gresit si luati-o de la capat caci nu se merita sa suferi ,cand esti cu inima impacata totul pare mai usor ,va doresc un an excelent

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cum ar fi daca:
- ai incepe sa te ierti pe tine insati?
- ai arunca orgoliul la gunoi?
- ai lua copiii si i-ai duce in vizita la bunica lor fara sa faci socoteli?
- ai merge la mama ta fara sa iti pui intrebarea de ce?
- nu ai mai scapa nici macar o singura zi fara ca sa te gandesti cateva secunde macar ca mama ta exista undeva si asteapta un cuvant din partea ta?
- te-ai bucura ca inca mai poti sa iti pui toti acesti "daca" de mai sus la care sigur exista un raspuns?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Bine ai punctat Marius

Cateodata uitam prea repede cate binecuvantari avem ...

edit: si eu as vrea sa am dilemele tale ... le as bifa imediat, nu as astepta sa le stearga timpul; timpul cateodata nu lucreaza in favoarea noastra.

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati,
nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi:
Iulia Copiii Monicai Alex Luca Lorena

U R G E N T: I n i m i o a r a l u i ALEX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

oare si mama ta astepta la fel ca tine...
un semn din partea ta!?

te felicit pentru ca ai facut pasul

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (4 ani) si Teo voinik (6 ani)

Calatoria lui Mos Craciun
...................................................
[b]Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Pentru mine, un parinte care nu face el primul pas spre copil (indiferent cine "ar fi inceput") nu e parinte. Un parinte nu are orgoliu/mandrie/orice cand vine vorba de copilul sau.
Nici nu-mi imaginez ca as putea vreodata sa stau departe de fiica mea si sa nu-i vorbesc...ore, nu ani (!!) indiferent cu ce as avea eu impresia ca m-ar fi dezamagit...
Si mama mea era la fel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

anul asta se implinesc 10 ani de cand soacra nu i-a spus nici macar la multi ani sotului meu si 4 ani de cand l-a evacuat din casa pe care si-o luase ,dar pe numele bunicii lui,apoi soacra a mostenit.......

tot 10 ani sunt de cand surorile lui nu i-au dat macar un telefon si 4 ani de cand au jubilat evacuarea din casa pe care au socotit ca fratele o luase pt ele,pt ca prima nevasta ii murise,asa ca :" e vaduv si asa trebuie sa ramana".

casa e nelocuita,in momentul de fata..........

am facut mii de pasi,am tacut,inghitit.............inutil.

nu am ce sa repar.m-am chinuit 3 ani s ail conving ca mama lui il iubeste,dar nu m-a crezut,ca lui nu i-a placut in caminul unude l-a abadonat maica-sa.

a uitat.il simt.

punti se mai pot face? mai are sens?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Histamina dragoste cu sila nu se poate stii tu vb aia.Asa si sotul meu cu tatal lui(tatal lui este stabilit in Maroc tatal lui este roman)-punti nu se mai pot face in cazul sotului tau si nici nu cred ca mai sunt sanse.Mai bine lasam asa situatia ca roata intotdeauna se intoarce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

mi-ar placea marius ,dar din pacare maica'mea vine/venea acasa cam la 2 ani ,in ultimii 4 ani a fost de 2 ori si am fost prea orgolioasa sa merg,acum imi dau seama ca am pierdut mai mult eu ..oricum ma bucur ca am luat o decizie buna ,cred eu ;
histamina,uneori parintii nici nu isi dau seama cat de mult sufera un copil ,cred ca nu iti pasa sau ca este de datoria ta sa le vorbesti ,sa-i suni ca te-au crescut etc ..iar ca parinte ajungi ,cand ai zi tu copiii tai ,si te gandesti cat de neplacut e ca copilul sa nu vina macar pe la tine sa vada cum te simti;
eu nu o inteleg pe maica'mea ,in felul ei ma iubeste poate dar mi-am dat seama ca eu sufeream mai mult din cauza indiferentei noastre asa ca am cedat in primul rand pentru mine,la ce bun sa sufar ?ca unui om nu-i poti schimba caracterul,mai bine sotul tau si-ar lua inima in dinti si i-ar zice ce are pe suflet,in felul asta macar sa se descarce,daca va intelege soacra ta bine daca nu macar sotul tau se va simti mai bine ..
alina,probabil ca da ,dar orgoliul asta ne distruge :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

oana, minunat ce ai facut. sa stii ca tot ce faci, ptr tine si copii tai faci. puterea exemplului e mai tare decat o mie de vorbe. nu perpetua asupra copiilor tai ceea ce a facut mama ta cu tine. tu ridica-te mai sus. cand alegi sa ierti, alegi sa mergi inainte, sa evoluezi. alegi sa-ti fie tie bine. nu astepta sa ti se raspunda la fel, si nici dezamagita sa nu fii. tu doar cultiva o samanta buna. candva, roade vor aparea.

aplica ce ti-a spus marius.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Cum ar fi daca:
- ai incepe sa te ierti pe tine insati?
- ai arunca orgoliul la gunoi?
- ai lua copiii si i-ai duce in vizita la bunica lor fara sa faci socoteli?
- ai merge la mama ta fara sa iti pui intrebarea de ce?
- nu ai mai scapa nici macar o singura zi fara ca sa te gandesti cateva secunde macar ca mama ta exista undeva si asteapta un cuvant din partea ta?
- te-ai bucura ca inca mai poti sa iti pui toti acesti "daca" de mai sus la care sigur exista un raspuns?

Marius, te felicit! Ai modul de a gandi a unui om care nu a simtit durerea copilului neglizat de parinti! Inseamna ca ai o familie frumoasa si iubitoare... Daca ma insel, inseamna ca esti un sfant
Este foarte complicat sa fii in pielea Oanei. Multitudinea de frustrari, dureri, suferinte... amestecate cu dragostea ciudata pe care o simti fata de un parinte pe care de fapt nu il ai, sunt foarte greu de descris si de inteles de catre cineva care nu a trait asta.
Nu o judecati!

Oana, e bine ca ai facut acest pas dar fii tare si realista! Nu vreau sa o judec pe mama ta, dar un parinte care si-a abandonat copilul atatia ani, poate oricand sa recidiveze. Iti doresc sa nu treci prin asta si pasul asta sa fie primul pe un nou drum al vostru, impreuna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

multumesc kariguld,am invatat multe in anii astia,orice ar spune un copil /parinte,pentru ca atunci cand esti nervos poti spune orice iti vine la gura , regreti apoi , sau nici nu iti dai seama cat de mult l-a afectat pe celalalt..,si uita asa trec ani de zile asteptand fiecare ca celalalt sa faca primul pas
daca ati sti cat de fericiti au fost copiii zilele astea de sarbatori si chiar daca cu mine nu a prea vorbit maica'mea m-am bucurat enorm sa vad cat de bucuroasa era si ea cand ia vazut si s-a jucat cu ei

Mergi la inceput