Burtici cu stelute de iulie-august 2013 ( 10 )

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Ama felicitari tineti o tot asa numai vesti bune

amalia tsakoniati
14+
DOAMNE ITI MULTUMESC!

FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaBcf spune:

Ama Felicitari

Sarcina oprita din evolutie noiembrie 2011- 5 saptamani, iulie 2012 - 6 saptamani.Mutatia PAI 1 - homozigot. Mutatia MTHFR C 677T- heterozigot.
7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

happy sa traiasca fetita ! felicitari !

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

maria ai PM

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobitza_85 spune:

Felicitari Ama !!!

Alexandra 8 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Multumesc fetelooor!!!
Sa dea Dumnezeu numai bine pentru toate stelutele!!
Eu inca sunt super emotionata! La fiecare eco imi dau lacrimile
Ce minuni se intampla in burticile noastre

Happy_Ama 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty200 spune:

Bine v-am gasit fetelor, ma bucur ca totul este bine la fiecare si ca sa-mi explic lipsa din peisaj o sa va insir povestea mea in speranta ca veti castiga cate ceva experienta din patania mea:

M-a mancat in fund si am trecut prin niste zile cumplite din cauza dublului test pe care nici nu trebuia sa-l fac la varsta mea dar am zic ca daca tot e gratuit macar sa vad raportat la riscul de varsta cum iese, am dat peste o idioata de ecografista la gine 1 (Kovacs Tunde - protejata lui stamatian cred din cate am auzit dupa) care m-a intrebat direct de ce fac testul asta, eu n-am zis mare lucru ideea e ca mi-a plusat la eco o gramada de chestii si mi-a iesit riscul final de down de 1:8 ceea ce efectiv m-a socat (cica nasucul "nu se prea vede" si ea in soft l-a trecut absent).

Seara m-am programat disperata la iuga, medicul meu la care fusesem si cu o seara inainte si nu i se paruse nimic in neregula, mi-a masurat translucenta nucala si i-a iesit din mai multe masuratori maxim 1,7 iar nasul (osul nazal) el zicea ca se vede binem mi la si masurat si era 2,7 mm).

Luni am mers la Stamatian marele profesor universitar la care am stat 3 ore la coada, am fost ultima pacienta si am intrat la 23 in cabinet de la 20 programata, am indurat tot timpul fumul de tigara ca fuma in cabinet la greu cu geamurile inchise si se raspandea si in celelalte camere mirosul, nu i-am zis nimic de dublu test si mi-a facut si el toate masuratorile, l-am intrebat de 3 ori daca vede osul nazal si a zis ca da iar lui translucenta nucala i-a iesit 1,6 mm fata de 2,1 mm cat ii iesise individei respective si mi-a scris scrisoare cu : "fara semne de alarma pentru trisomii" dupa ce am vazut hartia in mana i-am spus ca am fost la dublu test si ce-a vazut tipa iar el i-a luat apararea ca eu poate-s mai grasuta si ea mi-a facut eco abdominal si nu s-a vazut poate asa bine etc etc, desi si iuga intotdeauna mi-a facut tot asa si a vazut bine totul ... m-a marcat tare povestea dar acum sunt mai linistita oricum ca ma vedeam clacand pana la rezultatul de la amniocenteza.

Ideea e ca tipa a cred ca a vrut sa ma panicheze sa merg sa fac amniocenteza (eu nu i-am spus ca oricum o sa o fac) desi eu oricum o faceam la varsta mea.

Am fost si la hematoloaga Avram luni si mi-a facut timpii de coagulare si DDmerii, timpii au iesit buni dar DDmerii crescuti (645) si a zis ca aia nu-i prea plac ca sunt cam mari desi cresc ei in sarcina si nu imi scoate aspenterul chiar mi l-a schimbat pe aspirin cardio care-i mai concentrat 100 mg in loc de 75 cat are aspenterul. A zis ca peste 2 saptamani repetam, zice ca nu-i cazul de clexane deocamdata ca poate am ceva infectie, raceala si aia poate creste DDmerii, mi-a zis sa ma misc mai mult, sa beau apa suficienta (aici sunt cam deficitara). Marti merg si la Nicorici ca ea m-a programat pe 15 la analize sa vad ea ce parere are (nu le-am spus uneia de alta bineinteles). Cam asta fac eu in mare.

Apropo de Dublu test, discutand cu ecografista lui peste cand am mers in urmatoarea zi la ea (Stamatian mi-a promis ca-mi recalculeaza riscul inlocuind informatia cu osul nazal) despre riscurile asociate, mi-a spus ca riscul de varsta e cel care trebuie luat in seama (la mine e 1:75 pentru 41 ani) si ca celelalte sunt irelevante mai ales la varsta asta, eu am intrebat-o ca daca-s irelevante de ce se mai face, de ce atunci cele mai tinere fac testul asta si mi-a raspuns scurt: "pentru ca-i la moda", oricum nu o ducea capul loigic sa discute ce se intampla daca inlocuiesti in soft o variabila etc., ea o dadea intr-una cu faptul ca nu-i relevat decat riscul de varsta si ca si daca riscul final iese de 1:5000 tot nu-mi garanteaza nimeni ca copilul nu are Down , chestie aplicabila la orice varsta,chiar si la 20 ani cu risc foarte ok se intampla sa fie copilul bolnav, chestie care mi-a confirmat-o si medicul meu care a zis ca din toate femeile cu risc crescut la testul asta n-a avut nici una care sa nasca copil cu Down in schimb din cele cu risc bun a avut vreo 2-3 (dar recunoaste ca la alea s-a vazut si ecografic ceva)

Oricum ca am lasat-o in pace si m-am hotarat sa repet testul la alta clinica asa pentru curiozitatea mea ca si daca-mi iese risc de 1:1 nu ma mai panichez pana nu vad rez. la amniocenteza. Rezultatele la sange au iesit ok: MOM HCG 1,85 MOM translucenta nucala 1,29 (chiar asa cu masuratoarea ei de 2,1 mm) Papp A MOM 1,62. Iar riscul biochimic a iesit 1:150 deci mult mai bun ca riscul de varsta(si ca sa vezi partea asta mi-a ascuns-o in rezultatul trimis in email, efectiv a scos-o de pe foaie abia in ziua in care am fost la ea la discutii o avea listata, probbail a uitat ce-a facut cxand a trimis-o)

De fapt eu asta am si urmarit facand dublu test, sa stau "ceva" mai linistita pana vin rezultatele la amnio dar am dat-o rau cu bota-n balta ... va tin la curent cu noul "risc" de maine.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

Salut gagici... am aflat o veste care numai bine nu mi-a picat... cum ca al meu iubit sef ar vrea sa imi micsoreze salariul la minimum pe economie. Caut de o ora o lege pe net care sa imi specifice clar ca nu are dreptul... fara succes inca. Daca are cineva un link catre asa ceva as ruga-o sa ma ajute. Nici nu stiu cui sa ma adresez in asemenea cazuri... unde sa ma duc... la ITM? help! orice info ajuta. Gandul ca nu imi vor ajunge banii nici sa chiorasc un soarece ma termina. In plus, banii astia se vor reflecta din plin in indemnizatia pe care o sa o iau luna de luna timp de 2 ani. M-au adus la disperare cu alergatura dupa acte si cu toate demersurile astea de culise. Incep sa cred ca trebuia sa cer cuiva voie sa raman gravida. Nenorocitii...

Alina 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Gata frumoaselor v am vazut am pus si eu ceva cred ca am reusit

amalia tsakoniati
14+
DOAMNE ITI MULTUMESC!

FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Alina, am gasit urmatorul articol, in care se mentioneaza despre mentinerea veniturilor salarialehttp://b365.realitatea.net/care-sunt-drepturile-gravidei_137282.html

Mai caut

Happy_Ama 13+

Mergi la inceput