Bobocei de septembrie-octombrie 2012(9)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Menstra inca nu am, dar acum vreo doua saptamani mi-a curs putin sange, doar cat sa imi murdaresc putin picioarele in partea de sus. Am simtit ca a curs ceva mai mult, noroc ca eram in picioare si nu am murdarit nimic, am mers la baie, am spalat si gata, nimic dupa. Ce o fi fost, nu stiu. Sper sa mai intarzie, ca tare bine e dupa. Auzisem ca dupa ce vine laptele e mai putin, nu stiu daca asa o fi. Prima data mi-a venit tarziu (un an si o luna), cand oricum nu mai era asa mult lapte, asa ca nu am detectat daca e veridic. Stella si cele care deja au menstruatie, voi ce ziceti, sta in picioare ipoteza. aveti mai putin lapte decat inainte sa va vina?

Bavetica a suportat doar cu snur, sa o leg la spate, pe cele cu arici le scotea imediat. Cu buzunar am avut si de la Ikea dar avea mai multe inconveniente si nu a mers (ariciul + imposibilitatea de a ii regla gatul din cauza ariciului care e fix, iar varianta cea mai stransa ii era mare, incat o mare parte de sub barbie ramanea descoperita si tot se murdarea. In buzunar nu avea cum sa cada nimic, era prea lunga bavetica pentru piticutza mea, buzunarul ajungea la orizontala, pe picioare. Am mai avut alta cu buzunar, dar era dintr-un plastic tare si o jena la gat, la inchidere, nu a suportat-o nici pe asta. Asadar, au avut succes cele cu snur si cu lateralul (partea care ajunge pe umeri) mai lata, incat cand intorcea capul stanga-dreapta sa nu se murdareasca pe haine, ci sa nimereasca tot pe baveta. Si preferam sa i le pun cu partea de plastic in sus, ca stergeam imediat si usor ce cadea, pe cand partea din prosop se murdarea si ramanea adesea patata si dupa spalat. O alta mamica a preferat sa confectioneze singura dintr-o carpa mai mare o "pelerina" care sa acopere complet hainele (ca mai pica si pe picioare si acolo nu ajung bavetele). A facut gaura cat sa intre pe cap si apoi pelerina acoperea tot ce se putea murdari.

Scaun de masa va sugerez sa luati dintr-un material care sa poata fi sters cu carpa (gen musama), ca si el se va murdari imediat si husa chiar daca se scoate, va vine acru sa o spalati continuu. Si chinga dintre picioare sa fie cat mai aproape de zona dintre picioare, nu la marginea scaunului, ca altfel au loc sa isi scoata picioarele si sa se ridice in picioare. I asa facea si chiar daca ii strangeam chinga din talie bine, se frichinea pana iesea in doi timpi si trei miscari. Si l-a distrus treptat, a tras de peste tot, s-a urcat singura in el, punand picioarele ei pe X-ul picioarelor scaunului si tragandu-se cu mainile de maner sau de tablia mesei si ajungand sus. Mai apoi a mai descoperit si alta cale: punea picioarele pe suportul de picioare al scaunului, se tragea in maini de tablia mesei si iar ajungea sus. Si atata l-a uzat, i-a scos buretele, a rupt musamaua ca l-am aruncat, acum va trebui sa luam altul. Ar ajuta sa aiba bretele, ca ar fi un blocaj in plus, desi si pe astea le poate da la o parte sau ca tablia sa se poata trage pana langa burta copilului (la scaunul nostru era fixa si avea mult loc de la burta la tablie, incat sa se poata frichini in voie).

Parul copilului cade tot o perioada si apoi creste cel rezistent, care nu mai cade masiv. Iar parul mamei se zice ca la patru-cinci luni, parca, incepe sa cada mult, e legat de hormoni, si se rezolva de la sine pana spre un an. Daca nu va deranjeaza, tundeti-l cat sa il puteti prinde, sa nu va intre in ochi, dar nu prea mult, ca va ia din vitamine, iar acestea mai bine raman in organism.

Cand sa ii dau Ca Iuliei prima pediatra mi-a spus sa ii dau ei o jumatate de fiola, iar pe cealalta sa o beau eu, a doua pediatra, cea la care am ramas, mi-a spus sa ii dau I tot continutul si jumatate i-o dadeam intr-o zi, iar cealalta jumatate de fiola o puneam in seringa, pregatita pentru a doua zi, punandu-i dopul seringii, incat sa nu se intareasca in contact cu aerul, cum ati vazut ca face calciul. Dar periodic imi faceam analize sa vad daca stau bine cu Ca, Fe, Mg., sa nu ma anemiez si sa fiu sigura ca ii dau copilului tot ce e necesar. Am fost atenta cu alimentatia, nu am luat vitamine deloc in alaptat. Mie mi-a spus ginecologul ca dupa 3 luni de la controlul de 6 sapt sa fac un examen de secretie plus un Babes Papanicolau. Voua v-a fost indicat? Prima data am facut doar un BP, dar nu mai stiu exact dupa ce interval de timp. Cu sexi time e mai bine decat la primul copil, atunci durea rau, acum e mai bine, doar timpul lipseste. Dupa ok-ul dat de medic a fost o data si apoi abia dupa inca o luna si asta ca am avut mai mult timp intre Craciun si Revelion, ca altfel... abia ma vad cu sotul sa mai stam si noi ca sotiorii de vorba, daramite alte alea. Eh, dar timpul trece, maine implineste piticutza mea 12 saptamani, nici nu stiu cum a zburat timpul...

Noapte buna tuturor, am raspuns si eu ce am retinut, ziua mi-e tot mai greu ca Simona nu mai doarme asa mult si nici ea nu mai sta ca inainte singura, cuminte, ne vrea prin preajma ei. Iar daca sunt cu amandoua, trebuie sa fiu atenta la ele, ca I vrea sa o ia in brate, o trage de maini si de picioare si daca sunt atenta la altceva, sigur o culeg de pe jos. Are o viteza sa se repeada la ea si o ia de parca ar fi o papusa. Se urca si pe ea, complet intinsa, noroc ca e slabuta, are doar 9,5 kg la doi ani si putin, dar tot imi sta inima in loc cand o vad, desi S rade, nu pare sa o deranjeze deloc. Abia astept sa le vad jucandu-se impreuna, I nu mai are rabdare, ii pune jucarii in mana, ii da sa manance, ea desface capsele si pampersul cand o schimb, in paralel avand si ea atitudine de mama: isi pune carpite la sani, ia papusile si le tine la orizontala la tzatza si apoi le bate pe spate sa scoata aerul.

Cam atat, ca m-am lungit si mai e putin pana la miezul noptii. Dar numai la ora asta puteam intra si eu putin pe net. Ela, tu cum reusesti sa culci baiatul la ora 20, nu doarme la pranz sau se trezeste foarte devreme si atunci si somnul de pranz e devreme, incat la 20 i se face somn? Si mai aveam o intrebare: cum ai reusit sa il dezveti de adormitul in brate si l-ai convins sa se culce in pat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Numai doarme la pranz de vreo luna... ca vine noaptea prea repede cica.
E destul de greu ca de pe la 18 nu m-a mai inteleg cu el. Dar nu am ce sa-i fac. Azi a stat sotul cu el 2 ore in pat si nu s-a culcat.
Cum va spuneam seara il culca sotul pe baiatul meu ca era prea greu dar la pranz... plangeam zilnic. pana intr-o zi cand sotul a trebuit sa plece din Buc cu serviciul si a stat vreo 2 sapt.
Dupa vreo 2 -3 zile de carat am clacat si am inceput sa plang cu el acolo. Apoi m-am dus la baie, m-am spalat pe ochi si am venit si i-am spus ...puiul meu mami e batrana si numai poate sa te tina in bratica, hai cu mama aici sa dormim amandoi. Hai tine-ma de mana...
si asa dormim si azi...trebuie sa-l tin de mana.

O palma nu inseamna educatie!
O palma inseamna abuz si violenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

Buna dimineata, la 3 luni Andrei are 63 cm si 6750 greutate. Toata noaptea a stranutat si tusit, nu are febra, si nu are muci pt ca nu iese nimic la aspirat. Poate fi o reactie la Rotarix?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Neata!

Va ziceam ca se trezeste fata la 2 ore? Ei, aseara mi-a aratat ca se poate si "mai bine". Primul somn de 2 ore a fost cel mai lung, de la 12 la 2. Apoi, de la 2 la 3 s-a trezit de 3 ori. Dormit de la 3 la 4. De la 4 la 5 s-a trezit de 4 ori. Deja imi venea sa plang! L-am trimis pe sot in dormitor si la 5 am luat-o langa mine. Ne-am mai chinuit pana la 8, cu supt, chirceli, dat din maini si picioare si la 8 am trezit-o eu ca nu mai puteam. In 5 min a facut kk. Fata asta nu mai stie sa faca kk in somn, numai treaza! Sotul la 8 pleaca la serviciu. La 8 si 5 m-am dus eu sa-l trezesc
Acum sper ca la urmatorul somn sa doarma si ea mai bine, si eu langa ea. Vedem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Am bagat datele in tabel, poate va mai uitati si voi aici sa nu fi gresit ceva.

Ela cum o cheama pe bobocica ta?

Al meu la 4.5 luni se intoarce de pe burta pe spate, atat. E un lenes la capitolul fizic, de fapt mi se pare ca si capul si-l cam balangane cand sta in pozitia fund sustinut, ai vostri fac asa? Cand e pe burta sau pe umarul meu il tine bine.

Elfica calciu ii dau 5 ml din fiola de 10, 5 ii beau eu. Stiu ca se degradeaza f repede, i-l dau doar atunci cand il desfac. Nu as lasa pt a doua zi ca nu mai e bun. Analize cer si eu azi ca nu ma simt prea bine, azi noapte ma duceam intr-o parte si nici azi nu-s prea bine, parca-s beata dar rau nu asa... si iau acum ca+mg+d3.

Norma fix in noaptea de dupa vaccinul de 4 luni ne-a pocnit si pe noi raceala. Nu stiu de rotarix, nu l-am facut.

*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

Fetelor, nu am fost atenta ,,,,de ce dati Calciu la bebei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

De vreme ce ma tot plangeam ca mi-e dor de un somn mai lung, iata ca azinoapte Matei s-a indurat d emine si a dormit de la 10:30 la 4 dimi, iar eu cu el.Ma tot trezeam noaptea si ma gandeam moaama, ce mult am dormit, hai s amai dorm, si adormeam la loc :))) Dupa brotacul a mai dormit dela 5 la 8, si eu cu el Deci sunt super fresh!

Olivia, imi pare rau ca Maya a fost asa agitata azi-noapte. Uneori am impresia ca bebeii ne dau atat cat putem duce. Adica eu cand nu mai pot de somn si sunt total varza, ma suprinde Matei cu un somn lung, ca azi-noapte. Acum ma astept din nou la vreo saptamana numai cu nopti grele :)) Si tot asa. Si eu mai fac ziua asa, sa-i dau san stand in picioare si leganandu-l. Astfel ii mai prelungesc mesele ca sa papa si el mai rar.

Mirabela, ai grija de tine, sper s anu fie probleme cu analizele Sa stii ca si Matei e un lenes. Acus facem 4 luni iar el doar pe spate sta. Daca-l pun pe burta isi tine decent capul, dar nu e in stare sa se intoarca singur pe spate. Ce sa mai zic, sa se intoarca de pe spate pe burta, e deja efort de olimpic. Am vazut pe forum ca fiecare bebe are ritmul sau de crestere si dezvoltare, asa ca nu-mi fac griji. Noi luam vigantol 4 pic pe zi, tocmai pt ca la 3 luni nu-si tinea capul mai deloc, si am vazut imbunatatiri.

Fetelor, de la ce varsta pot incepe sa-l pun in fund sustinut cu perne? Ca si el, cum zici tu Andreiutza, nu pre amai vrea sa stea pe spate. Tre mereu sa-l tin in brate, ridicat. Daca il tin pe spate se oftica. Poate i-ar placea sa stea in fundulet, dar mi-e frica sa-l pun inca. L-am pus in scaunul de masina azi ca mi-a mai varsat o data lapte nedigerat. A facut kk in el, cred ca-l ajuta pozitia. Al meu are alt tic, sa faca kk cat suge la san, singur hnu prea poate, in somn nici atat. Si el se screme, se scoala, scanceste, se chinuie uneori intreaga noapte si abia pe la 6 dimi reuseste. Alea sunt cele mai grele nopti.

Si al meu face kk uneori spre verde kaki si e asa gelatinos, se tine, scuze de detalii... Cred ca la noi s-ar aplica ca mananca prea mult, ca cere des la san.

Elfica, sa stii ca am ff mult lapte fata de inainte sa-mi vina menstruatia, adica pe 17 nov. Eu zic ca-i o teorie falsa. Adica cantatatea de lapte s-a adaptat f bine la nevoile lui Matei care acum are in jur de 8 kg jumate, deci imi imaginez ca a crescut cantiatea. Ultima oara mi-a venit pe 4, abia s-a terminat, iar lapticul e la fel de mult.

Va las, ca bebe se smiorcaie, tre sa-i prepar ceiucul baby drink.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Buna dimineata!

Citindu-va ajung la concluzia ca pingu mic doarme f bine :)) Aseara a adormit la 21.30, in patut, cu trezire de papa la 00.20, apoi la 02.45 s-a trezit de parturi dar a adormit repede cu suzi si mana mea pe burtica, apoi la 04.04 pt papa. De la ora asta doarme maiprost, se foieste si te partaie. La 06.30 i-am mai dat o data de papa sa mai atipeasca si el iar trezirea finala a fost la 08.30. E a 4 a noaptea numai in patut

Ziua ce-i drept doarme f putin si in reprize,max 50 intr-osesiune. Pe la 15.30-16.00 il scot in carut si dupa inspectarea peisajului doarme adanc de nu simte cand intram in casa. Se trezeste totusi plangand de foame la un moment dat

Voi stiti ca a dormit cu mine atata timp si inca ma mai cauta in patut. Sa va spun cum il adorm poate va ajuta: dupa baita seara ii dau tzitzi pe un cantec anume, acelasi mereu. Scoate aerulsi miorlaie ca de,nu mai e tzitzi. Il pun in patut, pornesc o melodie de la carusel - aceeasi pt cand face nani - ii dau suzeta si il mangai pe burtica si caput. Suzetei ii da drumul inainte de a adormi. Cand mai da din manute i le mai tin usor ca sa nu se mai trezeasca de la ele. Cel mai important este white noise noaptea. Fara el nu doarme. Avem un ipod vechi care merge toata noaptea pe www.youtube.com/watch?v=Pvlib_3hkUM" target="_blank">asta. Credeti sau nu, ma ajuta si pe mine sa adormla loc. Ca volum merge destul de tare.

Oli, i-a placut Mayei in carrier? Luca este reticent cu manduca, daca in secunda doi nu incepsa ma misc,incepe sa planga. L-o deranja la piciorute?

Am vrut sa va zic de ieri legat de alimentatie, eu am mancat din primele zile citrice, usturoi ceva mai tarziu, ceapa dar in mancare (am facut supa-crema de ceapa), legume crude la greu si la fructe nu m-am ferit de nimic. Ce nu am mancat a fost fasole, mazare,varza. In rest fructe si legume la greu. De ceapa imi spunea o verisoara de la tara ca ea a mancat multa cruda, ca ar ajuta la producerea lapticului. Nu stiu daca e adevarat sau nu, dar ea nu a observat sa il deranjeze pe puiul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Stelutz, eu nu cred ca este vreo legatura intre Vigantol si tinutul capului. Aici inainte de 6 luni nu se da nimic bebelusilor, nu tu ceai, nu Ca, nu Vigantol, nu Fe. Si chiar crezi ca ei nu isi tin capul pana la 6 luni? Eu recunosc ca nu i-am dat Vigantol nici in Ro. Dna. Musat mi-a spus ca in UK nu se da si ca nici in Ro ea nu prea il recomanda, pt ca nu e necesar. Se da D3 mai mult in tarile in care soarele nu este asa puternic (aka UK dupa 6 luni) Despre Ca toti pediatrii la care am fost mi-au spus ca mai bine il iau eu decat sa ii dau lui. Drept urmare momentan pingu mic ia doar Gripe Water cu lingurita si atat.

V-am spus doar parerea mea, fara suparare, da?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Nici Luca nu mai sta pe spate, dar il tin in www.mothercare.com/Tiny-Love-Gymini-Bouncer/374150,default,pd.html" target="_blank">bouncer L-am vazut si la noi la magazinul Piciul. Nu stiu cat e la noi, eu aici l-am luat la reducere cu 40 lire parca. Se intelege f bine cu el, ii place sa se joace cu crabul si sa ii vorbeasca.

Mergi la inceput