Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (22)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Vicky, stiu ca in RO e chiar un pic mai bine decat "in lume" (desi pare greu de crezut). Chiar si asa, peste tot in lume politica referitoare la cresterea copilului si remunerarea mamei pe perioada asta este gresita din punctul meu de vedere. Este total in dezacord cu legile naturii si cu legile bunului simt. Sistemele de remunerare pe perioada cresterii copilului sunt ca niste pedepse oriunde in lume. Chiar tu spuneai ca la voi, poti sta maxim 4 luni (sau ceva de genul asta)...ceea ce e aberant din multe puncte de vedere (afectiv, psihic si chiar si medical; nu sunt medic, dar eu chiar nu cred ca in 4 luni o mama isi revine fizic si psihic dupa o sarcina de 9 luni si dupa primele 3 luni de stat cu un bebe mic total dependent de ea).

E aberant peste tot lume, in RO insa se presupune ca mai trebuie sa si sporim natalitatea (si chiar trebuie...sporul natural la noi e ridicol iar raportul nasteri-morti e inspaimantator). Si cum o sporim? punem plafoane? frustram mamele?

In fineeee...in afara de banii pe perioada cresterii copilului, e vorba despre multe alte aspecte (repet, psihologice, afective, emotionale) care ar trebui luate in seama si pe la noi si peste tot in lume.

Ehhhh...tot e bine ca exista forumul, sa-mi mai spun si eu/noi of-urile (in cazul meu, recunosc ca sunt cam frustrata pe tema asta a cresterii copilului vs. ajutor de a Stat si sper sa nu deranjez pe nimeni cu "aplombul" meu).

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Hellie, poti sa stai 3 ani daca vrei, atat e aici concediul de crestere a copilului. Dar nu iti convine ...
Cele cu salarii mici stau, ca lor le convine.
Cele cu salarii mari isi permit sa plateasca bone/gredi private samd.

Vicky, Printzesone and BB (23+)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Hellie, poti sa stai 3 ani daca vrei, atat e aici concediul de crestere a copilului. Dar nu iti convine ...
Cele cu salarii mici stau, ca lor le convine.
Cele cu salarii mari isi permit sa plateasca bone/gredi private samd.

Vicky, deci tot un cerc vicios e pentru mama: daca te decizi ca nu poti sa stai 3 ani ca nu iti permiti, te frustrezi si iti faci (probabil) procese de constiinta (eu imi fac deja pentru ca stiu ca voi alege un an si nu 2); daca stai 3 ani, e simplu, nu iti permiti.
Asta inceracam sa spun mai sus...ca nu inteleg de ce trebuie pedepsite mamele/copii. Daca 3 ani (sau 2 ani) e varsta ok pentru copil ca mama lui sa se intoarca la munca dupa, atunci de ce sa nu se plateasca acesti ani intr-un mod "civilizat"?!In definitiv, stai 2-3 ani care raportati la cat muncesti si platesti la Stat (probabil undeva la minim 35 de ani), in opinia mea, duc la "pedeapsa" ca ti-ai permis/dorit sa faci un copil. Asta e nefiresc/ilogic pentru mine.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simcri spune:

Ziua buna burtici,

Am avut o noapte groaznica, pentru prima data de cand sunt burtoasa am dat la boboci toata noaptea, asa fara atentionare, si acum sunt terminata, sper sa nu ma fi contaminat cu virusii care colcaie pe aici

Cat despre concediu de crestere copil sistemul este peste tot jenant nu doar in Romania, eu ca liberal nu am dreptul decat la 16 saptamani, pana la 3 ani doar salariatii pot sta acasa, dar nu is permite nimeni financiar sa stea, decat milogii societatii cei cu cmu, cum ar veni ajutor social, care fac cat mai multi copii ca sa ia cat mai multi bani de la stat, stat care imi ia mie o groaza de bani, ce urasc eu cel mai mult in tara asta, asta e, ca platesc sa imi sare basca sa tin lichelele si drogatii

Mergi la inceput

Hellie, de fapt problema e mult mai complicata. Cele cu salariu mare, au un job pentru care au "muncit" : au facut studii, s-au implicat, le place ce lucreaza etc. Cele cu joburi platite putin, nu sunt implicate in job, este mai mult un job "pt mancare" (imi scapa cuvantul acum) - nu ca nu ar fi pentru toti la fel.

Mergi la inceput

Nasol, Simcri! ca ma gandesc ca nu e chiar usor sa iti dai seama daca a fost stare de voma de la bebic sau de la vreo cine stie ce grozavie de la locul de munca.

16+

Mergi la inceput

Da, nu stiu de la ce e, ca e prima data si a venit asa fara atentionare, sper sa nu se mai repete, dar oricum azi n-am mancat mai nimic, decat mult ceai cu biscottes, mi-e si frica sa ma apropii de mancare

Mergi la inceput

Simcri, pe la noi e epidemie de gastro :(. ai grija, ia niste levuri ceva.

Mergi la inceput

Pai de asta zic sa nu fie virusii ca pe aici is 2 virusi care colcaie unul da gastro si unul da gripa, din fericire azi nu am mai avut nimic, doar ca dupa ce-am patit azi noapte am ramas asa ametita, si ma apuca tremuriciul, oricum mi-am bagat liber maine ca tot trebuie sa ma duc la control si am de abia la 7 seara RDV :( asa ca maine is in pat toata ziua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Merg maine la control cu o lista cat se poate: hemoroidul cu pricina, mai nou am arsuri cand mi-e lumea mai draga, ceva dureri de burta pentru care as putea da vina pe intestine, poate ma vede si la echo, sa-mi spuna ca e bine. Plus control dupa trat pentru faimosul streptococ grup B.
Mi s-a intamplat sa merg la spital, sa ma vada col, echo, discutie si sa nu-mi ia niciun ban. Ecografii am facut in general la centru privat- contract la serviciu, am facut gratuit ca nu am vrut 4D, ci simpla. Dar pentru morfologia de trim 2 ma respect, s-ar putea sa dau vreo 600lei!
Deny, dragele, daca vreti echo in Ro nu mergeti la oricine, daca tot vreti sa faceti efortul. Am ceva experiente cu intrat de pe strada intr-un cabinet mai aproape si nu va doresc.
Depinde de aparat, dar si de medic. Ce a putut sa-mi vada la spital cu aparatul vechi pe care il tot vaitau, nu mi-au vazut la marele centru de dg sa nu-i dau numele!
Deci: rugati pe cineva sa va faca programare cu vreo luna inainte la cineva cunoscut (medic bun-aparat bun) si pregatiti-va de plata pe masura.
21 saptamani

Mergi la inceput