Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (22)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Citat:
citat din mesajul lui geo_79s

Nu prea sunt la curent cu legislatia, dar nu exista deja acest stimulent? Primeai 500 RON daca te intorceai mai devreme la serviciu? Sau era valabil doar pentru mamicile care optau ptr concediu de 1 an?

Happy 19+

Da exista. Si cred ca asta se modifica: poti beneficia de stimulent si daca ai optat pt doi ani...o sa ma uit cu atentia ca abia am vazut articolul si am zis sa il imprastii mai intai si dupa aia sa studiez.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madd11ee

Nu prea imi dau seama foarte bine unde le simteam..posibil in col..stiu ca incepeau de undeva de sub buric(joos de tot) si asa aveam impresia ca le simt..
Ideea e ca daca merg usor(acum am realizat, citindu-va), nu mi se intampla chestia asta...doar cand merg mai repede..Oricum..mi-am dat seama ieri ca rasuflu foarte greu dupa ce urc scarile..chiar radea sotul de mine si zicea ca daca ma vede cineva ca rasuflu asa greu si ca ma tin de burta(cum imi vine sa fac cand ma inteapa) zice lumea ca-s nebuna:))
Nu m-au tinut mult, dupa ce m-am pus in pat mi-au trecut..ma gandesc acum ca am mers cat am fost in Viena ff mult pe jos..dar ce-i drept..si ff incet..si nu am avut nimic..usoare dureri..care treceau daca intram undeva sa beau o cioco calda..
In rest, cand misca bebe, nu ma doare..doar simt asa..ca si cum as avea un peste in burta:))

16+

Deci Madi, chiar daca nu se vede, esti gravida! Ai 2 viteze: incet si foooooarte incet, respiri greu la efort, scarile le urci cu incetinitorul daca nu vrei sa ajungi sufocata pana sus :)

Stai linistita ca E NORMAL :) si de mine rade sotul cand ma vede cat de incet merg si cat de greu respir si imi spune ca nu isi imagina vreodata sa ma vada mergand incet, dar am invatat sa merg incet si foarte gratios evident :D

23+ cu

Mergi la inceput

Atentionare de raspuns agresiv si enervat!!!!

Madama aia de la munca sa isi ia acel stimulent si sa si-l bage undeva!
Atata timp cat eu am contribuit atatia ani cu un salariu foarte mare mi se pare absolut revoltator sa beneficiez acum de 1200 lei pe luna timp de 2 ani pt ca am nesimtirea sa vreau sa imi cresc copilul pana la 2 ani. Daca pana acum 2 -3 ani alte mame au putut sta acasa 2 ani si au beneficiat de acel 75% sau 85% din salariu neplafonat, mi se pare normal sa primesc si eu.

Consider o nesimtire imensa sa plafoneze suma care ti-o da in acel an, daca alegi un an. Contributiile la stat de ce nu le plafoneaza? Adica daca ai un salariu mare e normal sa platesti la stat taxe si impozite sa te cocoseseze, dar cand trebuie sa primesti inapoi de la stat, trebuie sa fie plafonat.

am multe revolte pe tema asta

23+ cu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui flafi

Atentionare de raspuns agresiv si enervat!!!!

Madama aia de la munca sa isi ia acel stimulent si sa si-l bage undeva!
Atata timp cat eu am contribuit atatia ani cu un salariu foarte mare mi se pare absolut revoltator sa beneficiez acum de 1200 lei pe luna timp de 2 ani pt ca am nesimtirea sa vreau sa imi cresc copilul pana la 2 ani. Daca pana acum 2 -3 ani alte mame au putut sta acasa 2 ani si au beneficiat de acel 75% sau 85% din salariu neplafonat, mi se pare normal sa primesc si eu.

Consider o nesimtire imensa sa plafoneze suma care ti-o da in acel an, daca alegi un an. Contributiile la stat de ce nu le plafoneaza? Adica daca ai un salariu mare e normal sa platesti la stat taxe si impozite sa te cocoseseze, dar cand trebuie sa primesti inapoi de la stat, trebuie sa fie plafonat.

am multe revolte pe tema asta

23+ cu

Flafi, sa ne facem o organizatie!!! Sunt in total asentiment cu tine! TOTAAAL! Chiar ma gandesc sa trimit o scrisoare la Ministerul asta...macar asa sa-mi spun of-ul ca oricum nimic nu se rezolva.
Nu vreau sa starnesc nimic, dar plafonul ala de 3400 RON pentru un an e departe departe (la celalalt capat al lumii) fata de cat ar trebui sa iau neplafonat cu 85%.
Eu sunt de acord sa se plafoneze limita minima (adica nimeni sa nu ia mai putin de X indiferent de cat castiga inainte) pentru ca indemnizatia asta e de "ajutor social" (asa e incadrata), dar limita maxima de ce sa se plafoneze?! E ca o pedeapsa. Plus ca...asa cum am mai spus pe la inceputul odiseei noastre...statistic, sunt relativ putine mame care ar trebui sa primeasca mai mult de 3400 RON..dar aici intervine Ministerul si zice "lasa ca stim noiiii...ca daca nu punem plafon, se vor face inginerii si evaziuni etc.". Problema e ca statul e dator sa urmareasca sa NU se faca inginerii (sau sa le limiteze/amendeze etc. daca se fac) nu sa isi puna mainile in san si sa puna plafon.

revolta maxima si din partea mea!

16+

Mergi la inceput

Total de acord cu tine!

Si acum ce naiba facem? Daca ai vazut, daca ai urmarit procesele pe aceasta tema, au fost castigate de doar de judecatoare, avocate si altele din sistem.. nu am prea auzit de nimeni care sa fie extra sistem sa fi castigat un proces cu staul pe aceasta tema.

23+ cu

Mergi la inceput

Flafi, parerea mea e ca sigur se poate castiga un astfel de proces. Numai ca iti trebuie timp, nervi, bani de investit si un avocat specializat in dreptul muncii foaaaarte bun. Statul exact pe aceste considerente se bazeaza: ca mamele nu au resursele de mai sus ca sa se implice in procese cu ei.
Trebuia sa ne organizam mai devreme...cand s-a modificat legea atunci, dar stii cum e: la momentul ala nu te gandesti ca iti va veni randul sa fi umilit de sistem. Poate sa luam legatura cu niste organizatii din astea de mame (stiu sigur ca sunt) sa ne inscriem si sa vedem cam care e statusul lor (ca sigur au incercat si ele sa combata mizeria asta).

O alta piedica e ca intr-adevar, FMI-ul si-a cam impus punctul de vedere la implementarea diverselor plafonari de cand cu criza. Nu zic ca au dictat aia cum/cat/de unde sa se plafoneze (no waaayyy!!!), dar au sugerat...iar ai nostri au taiat in carne vie...chiar sunt curioasa ce studiu mizer i-a facut sa decida ca 3400 ROn e plafonul, si nu 5000 RON...sau orice alta suma. Precis e un calcul facut pe genunchii obositi ai unui mosh de pe la Statistica. Si limita minima e de cacao oricum...600 RON ...pentru o familie care vrea sa isi creasca copilul intr-un mod civilizat, 600 RON e bataie de joc (stiu ca sunt familii carora 600 RON le ajung perfect pentru kilul zilnic de tzuica, dar prefer sa cred ca astea sunt exceptii si cazuri izolate).

16+

Mergi la inceput

In general sunt adepta luptei, dar in aceasta situatie din nefericire cred ca este o cauza pierduta.
Practic sunt "incurajate" cele ce produc mai mult pt stat sa se intoarca la munca pentru a plati acele sume, iar cele cu venituri mici a caror contributie e mica, nu conteaza foarte tare.

Acest lucru nu mi se pare corect ca se incurajeaza anumite zone si se descurajeaza altele, facand discriminare.

23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris1211 spune:

Fetelor ce e corect in tara asta?

21 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ca sa va consolez, asa este peste tot in lume. NU cred ca e vorba ca sunt incurajate cele cu bani sa lucreze si sa plateasca dari, este vorba mai degraba : ce fac cele fara bani cu copilul daca se intorc?

Vicky, Printzesone and BB (23+)

Mergi la inceput

Aceeasi intrebare este valabila si pt cele cu bani: ce fac cu copilul daca se intorc?

23+ cu

Mergi la inceput